Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem tudom hol olvastam, ki irta, de jo meglatas volt: orbaneszku azert mondhat most mar tenyleg barmilyen bornirt baromsagot, mert tudja, hogy nem lesz eu penz. akkor meg minek fogja vissza a valodi enjet? szep is, amikor a c-type beszel faji tisztasagrol az EU nevu nagy olvasztotegelyben.
ON Elemzői szemmel a kamatemelések elég alacsony értéket prognosztizálnak. Tekintve hogy aug1-től gigászi gázszámlák mennek ki, az infláció elég nagy növekedés elé néz. 50bp már a múlt. OFF Akkor az Unió terve az volt hogy egyrészt legyen 15%-al alacsonyabb gázfogyasztás minden tagállamban azonnal, a másik pedig hogy a tagállamok rendelkezésére álló földgázt majd egyenlően szétosztják. Nem azt mondták az oroszok hogy amit mi megvásárolunk azt nem adhatjuk tovább ? De Szíjjártó kint volt múlt héten, és gyorsan el is intézték, és Szerbiának kiment 500 millió m3, így nem kell uniós tagországnak belőle adni mert (papíron) nem saját tartalékunk hanem Szerbiáé ? Azt hittem majd áramot fejlesztenek belőle és azt adják el ha már a gázt nem lehet tovább adni?
Orulok, hogy beutott a nyar es mindenki pihen. A forint bivaly erosen tartja a 400 korul szintet, a psziches boldogsag erdekeben 399 alatt, igy erzesre olyan, mintha 300 Ft lenne csak 1 euro. insert: okos_szerecsen_fejere_mutat.gif
Ma mi is számoltunk: nagyanyám egyedül él egy 90m2 kádárkockában. Alapból nagyon smucig és eddig is csak 20 fok körülre fűtötte fel, plusz nappal általában a nyárikonyhában van és fával fűt a sparheltben. Na ő az átlagfogyasztó.
Az előbb az MVM onlány oldalán keresztül kiszámoltuk a vidéken élő nyugdíjas felmenőm éves gázszámláját a tavalyi fogyasztás alapján, ami egy milla felett lesz némileg. Havonta majdnem 90 rugó átalányban. Természetesen én ezt ki fogom neki fizetni, de kíváncsian várom a vidék koppanását, amikor megkapják az első gázszámlákat ősszel. Megszavazták ezt a bagázst kétharmaddal, a helyi fideszes delegált meg autóval ment körbe-körbe a faluban örömdudálással éjszaka, ahol szavazatszámláltam. Megvallom, érzek némi elégtételt, hogy végre visszanyalt a fagyi 12 év gátlástalanság és dilettantizmus után. Lehet, hogy az uniós pénzek megkapása eltörpölő problémának fog tűnni 3-4 hónap múlva kishazánkban. Nekem a rezsicsöki eltörlése megéri annyi árat, hogy Putyint hazazavarják Moszkvába. Inkább, mint hogy Záhonynál legyen az orosz tüzérség. Mégha a fideszes agyhalottaknak ennyi összefüggés soha sem érne el az agyukig, inkább rajonganak a putyinékért. A hazai politikai következményeket és hogy a valóságot a gyurcsányi hazugságukkal hogyan fogják terelni-kimagyarázni kiváncsian várom. Mármint azt, hogy mennyire fog sikerülni a sima ellenségképzéssel és másra mutogatással, és nem fog megindulni a vidék kaszával az Országházhoz, hogy Viktort számon kérje. Berakom a popcornt a mikróba. :)
Aki, ilyen vétós, módosítós, titkosítós és ennek köszönhetően anyagilag így áll; „Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszerének hiánya júniusban 155,3 milliárd forint volt, ezzel a fél év végéig felhalmozott deficit 2892,3 milliárd forintra nőtt, ami az egész évre előirányzott 3152,7 milliárd forintos hiány 91,7 százaléka“ annál szerintem minimum elvárás, hogy kérnie kéne a felvételét az Európai Ügyészség tagállamai közé, hogy hiteles legyen.
Végülis a jogállamiság látszatát szeretnék az Eu felé mutatni. Kérdés, hogy elfogadják - e a felajánlásokat. Szerintem nem kellene, de még meg lehet aara az esély, hogy ezzel a huzassal kijatsszak Orbánék az uniót.
Ha a nácizás és hitlerezés nem lenne kurvára elcsépelt, akkor most ide pont passzolna. Így csak annyit mondok, a gyógyszerei ütik egymást, egyre nagyobb a baj
Pedig úgy tudom a jogállamisági kérések közt szerepel. Az utolsó kérés a közbeszerzéssel, nyomozó és vádhatósággal függetlenségével kapcsolatos. Mi az egyszereplős közbeszerzések csökkentését, antikorrupciós csoport felállítását és egynapos (!!) jogalkotások rendszerének megszüntetését vállaltuk. Most megint egy hónapot kaptunk, mert nem találták megfelelőnek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)