Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A számla nem adás és a zsebbe munkabér is klasszikus win-win szituáció a két érintettnek, és károkozás nemzetgazdasági szinten. A felszámolása szinte lehetetlen. Az adórendszerünk túladóztatja a munkát, pontosabban a ténylegesen elvégzett munka jellegű tevékenységet.
Tökéletessen igazad van, de abban is biztos, vagyok hogy a nagyokhoz nem nyúlnak. Vagy te el tudsz képzelni egy olyat, hogy Lölöt bebörtönzik, a vagyonát elkobozzák és megy a költségvetésbe?? Naugye... Tegyük fel, hogy lesz rendszerváltás, de amíg a fejekben nem változik meg a mentalitás addig gyökeres változást én nem várok. Arculat csere? Persze az lesz... de az ügyeskedés marad... ez pedig a kicsitől a nagyig mindenkit átsző...
Számomra sértő amit írsz,mert magamat sem tartom tisztességtelennek,de ismerek hozzám hasonló szerelőt,kereskedőt,vendéglátóst,szolgáltatót, nem egyet.
"Ez nem a kivétel, hanem ez inkább a szabály. Trógerek, csibészek, ha lehúzhatnak valakit 10 forinttal, akkor meg is teszik. Mert hát kereshetsz másikat, de az is ugyanolyan tróger lesz. Na ezért nem veszek igénybe kishazánkban kb semmilyen szolgáltatást." Pont ezért írtam, hogy a valódi ámde ügyeskedni kényszerülő kisvállalkozói réteget érdemes lenne megbecsülni! Nem sokan vannak,szűnnek meg,zárnak be,de még vannak.
Azok a magyar kis és középvállalkozók akikkel találkoztam javarészt tisztességtelenk voltak. Nem azért, mert amúgy nem éltek volna meg. De a pénznél jobb a több pénz. A Matóék meg a többiek nyilván gazfickók, ez nem vitás. A fentiek mindegyike a tisztességtelen halmazban vannak. Azon belül is lehet kategorizálni természetesen, de nekem ez elég, távoltartom magam tőlük. Mondom ezt úgy, hogy valamiféle vállalkozó vagyok én is. (Nincs magyar ügyfelem, nem is volt és nem is lesz. Kishazánkban vagyok adórezidens, de ha kellemetlenné válik a helyzet, akkor -1 nettó befizető)
Tisztességesen megélni szeretnének csak? A tisztességbe nem fér be a teljesen bejelentett munkabér. A tisztességbe nem fér bele az, hogy blokkot-számlát adjon. A tisztességbe az se fér bele, hogy tényleg jól el is végezze a munkáját, amire szerződött. Stb. Értem a helyzetüket, magyarázatként elfogadom, hogy ők így tisztességesek, de ez nem mentség. Ez nem a kivétel, hanem ez inkább a szabály. Trógerek, csibészek, ha lehúzhatnak valakit 10 forinttal, akkor meg is teszik. Mert hát kereshetsz másikat, de az is ugyanolyan tróger lesz. Na ezért nem veszek igénybe kishazánkban kb semmilyen szolgáltatást.
Szeretném jelezni, hogy a magyar kisvállalkozások ügyeskedése nem azonos sem a matolcsy,orbán és egyéb politikus dinasztiák ügyeskedésével,sem a direkt bűnelkövetés céljából létrehozott cégekkel. A hagyományos értelemben vett ügyeskedő kisvállalkozó semmi mást nem akar,csak tisztességesen megélni a munkájából,a befektetéséből,egy élhetetlen,adókkal ellehetetlenített Magyarországon! Érdemes lenne a megmaradtakat megbecsülni! A közvélekedéssel szemben,talán az egyetlen olyan rétege az országnak,akik valódi nettó befiztői a költségvetésnek!
Múlt héten linkeltem egy cikket/videót amiben a kínai államot elemzik, ott az volt a lényeg, hogy a CCP úgy töri meg az embereket, hogy azt sulykolják az emberekbe, hogy bármikor helyettesíthetők, folyamatossan hülyére dolgoztatják, mondván hogy ez úgysem lesz/ lehet jobb, és hogyha nem ők lennének hatalmon akkor még rosszabb lenne. Nekem ebből nagyon összecseng a fidesz dumájával (mivel folymatossan mondják hogy milyen nagy a jólép, ebből látszik,hogy még csak nem is ismerik el hogy mekkora a lemaradás egy civilizált nyugati országgal szemben. Reményt is összetörik, és filippínó és egyéb munkásokkal pedig a fizetéseket is letörik... Még abban az esetben is hogyha le lesz váltva a fidesz ezt a megnyomorított, megcsonkított, és szellemileg eltérített népet nem lehet "lecserélni" vagy "átnevelni" így emiatt gyökeres váltást (pl kisvállalkozók ügyeskedése, stb). De ne legyen igazam. A pláza parkolók tele, jelentsen ez bármit is... (lehet oda járnak melegedni / hűsölni az emberek...
mennek a lecsóba, és? lehet ezzel töri majd meg a hatalom végleg a kisember gerincét. Aki/akar tud, az úgy mint most is elszivárog. A rabszolga, akivel mindent meg lehet csinálni meg itt marad. Lejjebb nem lehet csúszni, mert legutolsók vagyunk az EU-ban. Mondjuk EU-n kívül van még hova le.. :)
De azt ígérik, hogy még jobb rendszer lesz. Az informatika már csak ilyen. Mindig leállítjuk a régi alkalmazást, még mielőtt elkezdjük fejleszteni az újat, mert különben összeakadnának a bitek. A buta lipcsik ezt nem érthetik.
Tiszának nagy felelőssége lesz jövőre. Egyszer az MDF Antallal már elsumákolt egy valódi rendszerváltást. Ha a Tisza is ezt teszi győzelem esetén és nem lesz elszámoltatás, ugyanolyan gyorsan mennek a lecsóba, mint amilyen gyorsan felemelkedtek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)