Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Neked írtam, hogy ja,értem, nem kell az inflációt nézni. Aztán váltás,és egyben válaszoltam máshova is,amit gyakorlatilag te approve-oltál. ennyi,nem bonyolult.
mamoka47 ma, 19:56Előzmény: #87922 Fsociety#87928 A Ft-tal szemben az Euró már évek óta nem tarja az értékét. Itthon van 15% infláció, és az Eurónál most talán évi 1-2% felértékelődés. Ez roppant kevés. Igy az inflálódás már nagy mértékben az Eurót is érinti. A Ft az istenért sem hajlandó még az infláció felével sem gyengülni. Sőt! Ebben az évben az Eurót jóval meghaladó infláció mellet, még az év végére év/év alapon erősödő Ft-ot fogunk látni. Egyre több Eurót kell a túristának hozni egy jó gulyásleves áráh
Ok,tehát akkor a 7.3as gyengülés milyen összefüggésben van a tavalyi inflával? Pont a fele? Ne nálam reklamálj,nem nekem jött ki ez megállapítás. Én tavalyi évet mutattam charton,biztos feltűnt hogy investing,tehát nem pontos, és szemre húztam,nem fixre. De a matek az akkor is kurva messze volt például tavaly,amire én hivatkoztam.
Tetszik, amikor a pedofidesz imádó propagandisták "elfelejtik", hogy mi is volt az "erős" forint ára. Az most ott lapul az MNB-ben gigantikus hiányként, egy aknaként.
Miért, nem tudsz számokat összehssonlítani? Eleve hogyan sikerült 10,5%-ra belőnöd az éves gyengülést? Van két szám (dec 31 vs dec 31) elosztod, ennyi. Próbáld végig a többivel is, szépen sorban. Arról nem én tehetek hogy mást kapsz eredménynek, mint amit elképzelsz.
Milyen mutatószámot? Jöttetek a kamattal. Csehek szarrá vertek,2029 eltűnt, Jó,lapozzunk. Aztán jött az, hogy az infla mértékének a felével sem gyengült évek óta a forint. Pont a te adatodat felhasználva ki lehet jelenteni, hogy tavaly (tehát nem y/y) ez sem volt igaz. Mi a problémád? Milyen mutatószámot kell nézni, hogy kijöjjön, hogy kib.szott világvezető deviza a forint? Segíts már..
Önmagában az EURHUFot nézve vannak "jó" időszakok. A baj az, hogy a csehek ránk vertek így is ,mint a huzat. Náluk még erősödött is a korona. Már a kamatok sem lehetnek kifogások,mert azzal együtt is lenyomtak minket, mint a bélyeget. Amikor van valami globális sokk, akkor jön ki, hogy a forint letolt gatyával áll a vízben,mert a volatilitása rettenetesen magas,és risk-offban kellemesen büntetik.
Ha vmi nem tetszik, felhozol egy másik mutatószámot. Gyakori érvelési mód itt s fórumon. Sok mindennel lehetett sok pénzt keresni meg még több pénzt keresni mostanában. Párnaciha forint volt a legalja. Párnaciha euro jött utána, de az is sajna még odalenn van. EUR állampapír már jobb. HUF állampapír még jobb (bizony). Dax, SP sokkal jobb. Arany is jó nagyon. Budapesti kiadott panellakás kiváló volt (bizony, minél szarabb helyen, annál többet hozott). BUX részvény és BTC a teteje. Kb. Ha csak a számokat nézzük.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)