Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
-Jó napot! Private Banking friss:-EURHUF napi: A hét eleji kockázatkerülő hangulat
ellenére a forint kifejezetten jól viselkedett, sőt erőre
utal gyengülésének hiánya.
Tört a legmeredekebb emelkedő trend, rátapadt a
görbe a 406,25-ös szintre.
A hosszabb távú emelkedő trendvonal a 400
környékén várja a tesztelést.
Pontosabban a 398,4 számít egy olyan szintnek,
amely hosszútávú emelkedő trendben jelentene
vízválasztó szintet a long és a short oldal között.
Ellenállások: 421,88; 437,5.
Támaszok: 402,35; 398,4; 390,6.
2 féle Revo kártya van, van egy ami ugyanazt tudja mint a Fizikai, és van egy ami csak mindig 1 tranzakció ez jó pl netes vásárlásokra.(Ez a rózsaszín, de nem mindenhol fogadják el) Hozzá kötött számla ugyanaz. Boltban és benzinkúton nem vacakolnék a rózsaszínnel. Azt se tudom azzal lehet e NFC vel fizetni. (a simával bizotossan lehet)
Mostanában nem néztem az OTP váltását, de a Wise- Revolutot többször szoktam hasonlítani, és hogyha kiutalással együtt számolom (EUR-HUF irány nekem ami érdekes + egy utalás magyar számlára, úgy már a Revolut jött eddig ki jobban kb 1500€ ig. ). Fizikai kártya egyéni preferencia kérdése, nem nagy összeg, de jó ha van. OTP amennyiben van devizaszámlád az ahhoz tartozó kártya is évi 5-8 ezer Ft... Furcsamód németországban ilyennel még nem találkoztam. Ahhoz képest a Revo lepkefing (illetve én még hozzá számolnám a OTP nek a devizaszámla vezetési díjját is (valami 80Ft ra emlékszem, de szinte biztos, hogy emelkedett)
Szuper volt a Szalacsi bácsi videó de utána megnéztem a bunkerépítő szomszédját is. Az se volt semmi. Valamiért azt érzem újra vagy még mindig itt tartunk. Csemegepaprika …. A tojást figyeljétek, hogy be fog robbanni! Világpiaci árra idénre a 65%- ot is jósolják, de a baromfira is. Vámháború+nagy a madárinfluenza, ami már pusztít mindenhol. Tudjuk ha ez a két alap élelmiszer drágul az mit fog okozni! Hát nem a virslinek már nem nevezhető pásztor rudacska összetevőjébe belekevert csirkét fogják sertésre cserélni. Hanem jön bizony az áremelés, mert az a szemét szójabab is drágul. Állampapíros sorstársak meg ráfizetnek így is. Igaz a pénzük kevesebbet veszített mintha a párnacihában lett volna.
Erre felesleges a fizikai kártya. Csinálj inkább Revo Digitális kártyát, az ingyen van. Hozzárendeled a telefonodhoz googlepay-re, és tudsz vele fizetni a boltban.
Urak: Megéri a Revo fizikai kártyát még kiváltani? Idén már olyan szar árfolyamot számol a Revo mikor eurót utalok hogy már alig rosszabb mint a OTP. Arra lenne a fizikai kártya hogy OTPről oda rakom (ingyen) majd arról tankolok. durván évi 5-600euróról van szó. Megéri még?
Azért ez is suta sarkítás, a kiegyezés alatt valóban felfutott az ipar (volt is honnan persze), elsősorban az agráriumban (a malomipar volt emlékeim szerint az elsők között világszinten) és volt bőven fejlődés, persze egyenetlenül (több millióan akkor is kivándoroltak a Monarchiából). Csak sajna mindezt egy recsegő-ropogó, belülről szép lassan rohadó birodalom részeként történt (ezért is hülyeség GDP adatokkal jönni, mert kicsit máshogy nézett ki Európa), ahol a politikai reformok sokszor éppen a magyar képviselők ellenállásán buktak meg. Ha a kiegyezésbe anno bevonták volna a cseheket is (volt ilyen terv), az sem ártott volna utólag. Stratégiai játékokban, ha a Monarchiát a gép játssza, szinte mindig szétesik, vagy felfalják a szomszédok..:)
Elnézést, hogy a saját boldogulásomat és jövőmet próbálom csak nézni. Ha nem látom a pozitív irányt akkor kiírom magamból, de ilyenek az egybitesek :) Még ha fütyülnék a népNEMZTHHy nagyjaink előtt, de az itthuni közélet miatt a cifra van rajtam.... Értem, hogy rajtuk csattan, csak azt nem értem, hogy a Cambridge-i garázsos lakást miért nem egy hasonló fővárostól távolabbi hasonló kisvárossal veti össze mondjuk Tatabányán??? Én csak azt nem tudom, hogy az ország 70%ával, akinek nincs alompapírja, hanem inkább hitelkártyája, amit visszatölt fizetéskor, na ők miként járnak jól? (Eddig sz@rban dagonyáztak , de még a fejük fent tudott maradni az anyag felett.. kaptak levegőt. Most hígítják az anyagot nem lesz min megvetni a lábukat. ) Infláról kis videjó bácsi azt mondja valami duplázódott a csemege paprika 1 év alatt 25%al ment fel,... https://www.facebook.com/reel/636125199088349
Törölt felhasználó2025. 02. 05. 02:39
Nagyot esett a DXY , nem a HUF lett erősebb. Most megúszta a magyar gazdaság de ízelítőt kaptunk a jövőből. Remélem vezetőink most gyorsan kitaláljak mi legyen a forinttal, kaptak rá egy kis időt. Az viszont most már egyértelmű az infláció beindult újra itthon. Sajnos nem is kis mértékben!
Nem egy nagy összefüggés, hogy kockázati prémiumot fizetett neked az állam a forintbefektetésedre. Szóval igen, azt azért ne tudjuk már be magyar sikertörténetnek, hogy nálunk nagyobbak a hozamok, mint nyugaton, ez csak annyit jelent, hogy a kockázatunk is magasabb, és drágábban tudjuk finanszírozni magunkat. A fordítottja lenne a fura.
Alapvető dolgokat nem értesz,mert egybites vagy. Az elmúlt 2 évben a forint és állampapír 50%kal több eurót adott. Ennyi Géza,te meg jössz itt fonttal. Hát terelsz állandóan, és sunnyogsz,meg mínuszolsz. Mondhatnám , hogy fütyülsz itt a nemzethy nagyjaink előtt...hát itt a kkv meg a nyunyóka hátán csattan mindent,nem érted?
"Cambridge mellett egy kisvárosban egy lakóparkos 70nm-es garázsos
lakásér ami kb 180 000GBP, nem kap itthon gazdagréten egy panelt." 180000*480= 86 400 000 Tehát Gazdagréten nem kap egy panelt ennyiért? Mennyi 1 panel gazdagréten? legelső hirdetés ami feljött 60 misi a felújított 53nm =1132075/nm /450 nettó/hó (ha lenne annyi az átlag) = 2,51hónap Még szerencse, hogy 2023/09 adat 2145font*480= 1029000 FO$rint 180000/70=2571 font/m2 /2145= 1,19 hónap 2,51/1,19= 2,1szer annyit kell it dolgozni itt 1nm lakásért, SIKER EZT ITT NEM ÉRTIK MEG MIÉRT JÓ EZ? RÁADÁSUL CAMBRIDGE VS BUD(h)APEST GAZDAGRÉT KöZÉ SIMÁN EGYENLŐSÉGJELET LEHET TENNI, SŐT, ITT JOBB, TUDJUK VALAHONNAN!!! GONDOLJATOK BELE A FONTÉRT EGYRE TÖBB FO$RINTOT LEHET KAPNI!!!! MÍG A FO$RINTÉRT EGYRE KEVESEBB FONTOT!! Na ugye?! HUN jobb??? A több FO$rint a jobb!!!
“ erre a válasz az volt szelektív a memóriám. Belinkeltem (persze kús van )” Ok nem fogalmaztam pontosan, elnezést a magasságodtól, külön azért hogy késlekedtem a válasszal “kúsoltam” Szóval az utáltuk a monarchiát cizelláltam a ferencjóska apankkal, aki úgy volt atyank hogy ugyanazok kózben a forradalmat éltették. Rajuk írtam a szelektív memóriát Kurtara lepukkant ugar voltunk kb nulla iparral a kiegyezésig, csak a pengő sarkantyú ment. De persze, csapjuk a magyarhoz az osztrák vseh északolasz régió teljesítményét és mndjárt impozáns. A valósagban meg semmi nem volt, nagy terület viszonylag kis lakossággal. Nulla kozeli teljesítmennyel. Ami ipar lett az is német olasz zsidó polgarságtól, mert nálunk az nemigen volt. Ja, és pestbuda lakosságának fele nemetül beszélt, a maradék is még néhany nyelven, de legyünk büszkék tájuk ha teljesítmeny van, amúgy meg gyütmentek. Utaltik a monarchiat, de ferencjóskaapánk. Meg kossuth apank is. Ez ilyen ket apank volt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)