Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Igen, jó dolog a dollárkötvény, csak nem mindegy hogy 400 feletti dollárnál veszem meg vagy 380-nál. Örök dilemma...:) Kemény deviza az biztos, de az ára sem elhanyagolandó.
Erezhetoen valaki nagyon frusztralt...nem baj,neki jut az az irom,h viktor szerint az a jo hir,h kifizetik a pmapot..mashol mondjuk alap,h az allam teljesiti a kotelezettseget,na de na...hat ez is viktor erdeme.
Oracle premarketben jelenleg plusz 8 szazalek. Ket nap alatt,ha ma ezt realizalja,kozel 15ot ment. Kb egy honapja irtam,h ebben latok potencialt,de ott van meg a Microsoft is mellette.
TA alapjan nem volt meglepetes ez a "csunya eses" ,volt egy ending diagonal,amibol szepen kijott. En elso kanyarban 385nel lejjebb nem varom (bar ez is 20 egyseg). Ha tovabb jon majd lefele,akkor johet egy uj trend,addig korrekcio. Merthogy korrekcio mindig van. De ha a Pmap zsetont a jonep atteszi egy olcsobban vasarolt dollarbol valami kotvenybe,akkor maris mas lehet a leanyzo fekvese. A hangsuly a lehet szocskan van. Nyilvan diverzifikalni is lehet,sot,kell.
"Nem teljesen értem, h jókedvből vagy kényszerből vesz valaki ilyeneket amikor mínusz 1-2% hozammal USA állampapír is van." -------------------- Látod ezért nem olyan biztos hogy jobban jár 4,5%-os dollárkötvénnyel mint a 6,5%-os magyarral, mert most például csúnyán esik a dollár a forinttal szemben. (406->392)
Szerintem az euro azért nem indult meg a PMÁP kifizetésekre mert az árfolyam már elő volt készítve 390-ről 410 fölé , hogy a kifizetéskor már ne legyen olyan vonzó az árfolyam. Az OTP elemző nem volt hülye amikor arról beszélt, hogy a forint nem ennyire gyenge.
Hát a sör-rum-szivar lépcsőfokokat (legyen 17-20-25?) vehetjük adottnak. 398 esetén mi történjen a világbéke-órókélet-ingyensör alapokon túl? :D (Ami persze nem kizárt csak nem fogadnékmrá nagy tétben. Nem is teszem)
Iletve az olcsó orosz olaj témát vesézhetnénk hogy kinek olcsó, mert a benzínkúton nem ezt látom, de mindegy is. Meg a gáznál se. Mire kijön a lakásodból a kéményen lehet drágább mint az amcsiból,hajóztatott gáz piaci ára, de sebaj, mi így szeretjük ha olcsó.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)