Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Cerifikát, és a külföldi brókeremnél nincs kamat csak a swap de az is csak az egzotikus eszközökre és CDF- re. Spread van még a pozíció nyitáskor de az is szűk. Ezek mind elhanyagolhatóak, ilyen emelkedésnél.
Kampányévben a teljes fordulat nehezen kimagyarázható az biztos! Korrupcióról jut eszembe a Rogán ügyet hogyan fogjak elsimítani?! Elküldik könyvet írni mint a Szájert, vagy valami haveri munkahelyre mint a többieket?! Te! És nézd meg eltelik 2-3 év és újra előkerülnek ezek a megbukott személyek. Nem lehet kigyomlálni ezeket az embereket.Mert ismerjük a kabarét” ha én egyszer kinyitom a számat……”. https://m.youtube.com/watch?v=JMrYoB_6ERI
Én láttam őket. Normál piaci környezetben egy épkézláb ötletük sincs,de olyan természetességgel járnak a világ legegzotikusabb helyeire nyaralni,vadászni, ahogy egy átlag ember a Balatonra se.
Latta mar vki ezeket a mocskokat eloben? Uj ford platos kocsika nyaralo spanyolban balcsin. 100k ler nap szakember. De ezek javaresze cigis helles tucsok sirni azt tud.
"az utóbbi hat évben az építőipar összességében nem tudott növekedni." Ez így önmagában nagyon hamis benyomást kelt,mert ezen időszak alatt, az építőipari micro vállalkozók is több száz milliókat vartak a mackóba, most meg keseregnek.
EUR/HUF 8.9% 1 év alatt. Szép! Az csak 10x tőkeáttéttel vett eszközön jó kis haszon. Brókeremnél 20x áttét van, de kár nem tartottam csupán 1 évig…. Igaz nem “major” azaz swap nélküli pár a forint, de még úgy is simán megérte volna. Mindig utólag okos az ember.
Nekem ebben a kérdésben nem az a problémám,hogy mi a hitel forrása, hanem hogy nem a hitel hiánya a legégetőbb probléma. Adózás,adó mértékek, bürokrácia,haveri kapitalizmus, bizalom hiány,fogyasztani képes társadalom hiánya, korrupció,stb.,ezekkel kellene kezdeni valamit, de ezekkel nem fognak,mert ezek a rendszert kérdőjeleznék meg.
Törölt felhasználó2025. 01. 15. 09:04
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250115/harmatgyenge-epitoipari-adatok-erkeztek-734691 . Ha már reggel megnéztük a feldolgozóipar hanyatlását. Lássuk az építőipar sikeres e? Hmmm. nem véletlen a sok visszaadott vállalkozás. Újra feketedhet az építőipar, ha talál munkát. . Másik rossz hír a munkaadók nem nagyon akarnak emelni a béreken. Nem is csoda ha a cégek küszködnek! De ez mit okoz? - bértorlódást ami a középosztályt tovább szegényíti. Nyilván a szerényebb jövedelműek az idei 7 és 9.1% emeléstől sem lesznek jobb helyzetben. Amit már el is vitt a cica az inflációval és forint gyengüléssel. Várom mikor kerül újra bevetésre a “bérkommandó” :) - ez nem az én viccem! A NER első döntései között volt 2012- ben, amikor elvették az adójóváírást.
Ki ölte meg a forintot? "Miért került nehéz helyzetbe a forint? Vörös Attila Benjámin és Argyelán József gazdasági szakértők részletesen elemzik a történelmi és gazdasági hátteret, a döntések hatásait, valamint a nemzetközi környezetet, amelyek mind befolyásolták a forint árfolyamát. Egy informatív és tanulságos videó azoknak, akiket érdekel a pénzpiacok világa." https://www.youtube.com/watch?v=KI7OABUEeHY
Most jelenleg még 1k € ig Revo jobb. Nagyobb összegnél is a fizetős csomaggal, hogyha beleszámolsz egy SWIFT utalást is . (én ezt általában együtt nézem mert nagy pénzt nem tartok Revon max 3-5 ezret max, de inkább 1k körül általában. És emiatt én kiutalással együtt nézem). Amennyiben magyar adóilletőségű vagy akkor ingyenes a Ft kiutalás ha nem akkor Revonál az is fietős ezt is illik beleszámolni. Én nem tervezek nagy mozgatást 41% Ft ban amihez nem tervezek nyúlni EUR ban a többi egy kevés USD. 1 nagy tranzakcióm lesz még, de az is lehet hogy kivárok, hogy mi van ha csak simán fizetem a hitelt (kérdés hogy Ft ban lesz e várható tartósabb erősödés) Ha minden marad így akkor nem éri meg sietnem. Ez menekülési irányban egy "szűkülő" ajtó.
Pont ezért kell majd leülni nekem is, hogy megéri-e tartani, mert februártól Wise bedurvul, így lehet, hogy még ebben a hónapban el kell intézni a váltást.
Kíváncsi leszek hogyan változik majd az EURHUF váltási árfolyam revoluton . Wise elvileg mindent át fog hárítani, erről régebben tettem be cikket , Revo azt mondta, hogy eddig nem , de jelenleg vizsgálják. Ők mivel "saját" árfolyammal dolgoznak a váltásokkor lehet hogy egy picit szélesebbre húzzák a spreadet. (mostani kb 4 -6Ft ról) Ma reggel néztem 1€val 408,69 vs 1€ vásárlása 415,05 . Ez nagyságrendben csak 100 e € nál lesz 409 feletti. Ingyenes számlán. Persze premiummal ez a váltási költségek csökkenése miatt javulhat, de nekem eddig megfelelt az ingyenes csomag is.
Én söprök ki minden forintot a kincstárból. Aztán majd hétvégén leülök számolgatni, hogy dobjam-e idő előtt a februári és márciusi fordulót vagy sem. Addigra már megérkezik a devizaváltási különadó is, hogy rohadnának meg ezek a fideszkomcsik.
Ez innen nekem popcorn... Ismerősök már évek óta néznek károgónak, hogy jön a szarcunami, de nagy bizodalmam benne, hogy ez kormány és teljes paradigma váltást fog hozni nincs.
Alig várta elmenjen a szimpóziumról! Kedvezményes hitel? Miből a kínai hitelből!?! Mert nekünk Brüsszel ne dirigáljon! Milyen jó volna egy brüsszeli segítség? De ennek lehetőségét is kiirtottuk. Navracsics majd elintézi….. hát ez sem sikerült csak a napi büntetést meg a támogatások elvesztését tudta elérni. Hányadára írom le ma ezt, hogy ez sem sikerült, de nem most rontották el …..?!
Törölt felhasználó2025. 01. 15. 06:40
https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/ipa/ipa2411.html . Azért ezek a KSH adatok súlyosak! Iparunk amire próbálták helyezni a hangsúlyt és eladtak minket külföldnek az bizony kapott egy nagy pofont. Eladtuk külföldnek olcsón a magyar munkaerőt. Milyen jó is volna most egy belső fogyasztáson, piacon alapuló gazdasági segítség! De nincs, mert mi nem a családokat (az ember szót már le sem merik írni a retorikájukban) adóztatjuk hanem a fogyasztást. Ezt se most rontották el hanem a világbajnok 27% ÁFA, meg extrapofit adók kitalálásakor.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)