Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Minap Nagy megállapítja, hogy bajban a kkv és mikró hazai vállalkozások. " És megoldásként feltalálta a kedvezményes hitelt. "Kend be sárral,aztán menjünk a p*csába!"
Törölt felhasználó2025. 01. 15. 06:09
https://invst.ly/18fnen . Naposon nem tudom van e értelme nézni a grafikont. Tudjuk ezt a párt rángatják nagyon. De a trend egyértelmű emelkedő. De most támaszszintek felé közelítünk. Támasz lehet a felhő alja kb. 410. RSI semleges bizony megindulhat a dupla alj miatt felsőbb tartományokba. W1- en már túlvett a pár de újra van hely további emelkedésre. . https://invst.ly/18fngs . De hetes időképben is emelkedő a fő trend egy most kialakult konszolidációs szinttel. . Szerintem a következő napok kulcsfontosságúak lesznek. Vajon sikerül e a trendforduló? Most nem nyitnék kereskedési pozíciót rövid távra. A lényeg a rövid távon van! . FA szerint egy verbális forinterősítés elképzelhető, mert baj van az árfolyammal. Akár MNB lépés a mégis növekvő infláció miatt. A TA- ban látható konszolidáció mintha erre várna. TA és FA egyelőre egy irányba mutat az a főtrend szerinti emelkedés átmeneti bizonytalansággal.
Látom többünknél is kiverte a biztosítékot KSH 4.4% inflációs adata. Amire a Portolio hír is csak finoman célozva írja, mindenki érzi itt magasabb az infláció. Biztos volt, hogy a kormányzatnak valamit reagálnia kell a korábbi adatokra. De gondoltak egy “nagyot” és a KSH adatokhoz hozzáadattak +0.8%-ot. Jó nagyot gondoltak! (még +8%-ot is hozzáadhattak volna….)Nem merik kampányévben leírni a valóságot addig csűrik- csavarják a számokat, nehogy kiderüljön nem állt le az infláció növekedése. Csak éppen a közfogyasztási cikkek árai szálltak el. . Hogyan is fog így beindulni a hazai fogyasztás, a hazai ingatlanszektor? Biztos kell a bankoknak majd újra a hitel vagy kölcsön kamatplafonhoz valami hasonló. De azt is valakinek ki kell majd fizetnie! Csapda, akármit lép a hazai gazdaság annak rossz következménye lesz! MNB kamatot vág = infláció, kamatot tart= infláció, kamatot emel= infláció+ felborul a költségvetés. Ezt nem most rontották el! Ehhez kellett az előző sok év laza, árfolyamcél nélküli politikája. Túltolták a szekeret! De a versenyképességünk meg Szijjártó hazai munkaerő eladása külföldön, kimerült a folyamatos forint gyengítésben. Ebből most kimászni komoly következmények nélkül képtelenség. Hacsak hirtelen be nem indul Korea, Japán, EU, Kína és a legfontosabb Németország ipara. De ebben az esetben is évek mire az begyűrűzik ide. . Minap Nagy megállapítja, hogy bajban a kkv és mikró hazai vállalkozások. Bajban a hazai fogyasztás. Indítani kell valami támogatást. - miből? Azt is a holdudvarnak osztják? A NER közeli polgármester sógorai már örülhetnek is!
Marci 2024-ben kinyilatkoztatott, hogy az inflát leteperték. Onnantól ez a valóság. Most már a ksh csalás ellenére is látszik, hogy repülőrajtot vett (és nem a gazdaság), emiatt már fenyegetőzik. Meg vannak az eszközeik, stb. Snake lényeges dolgot emelt ki, de szerintem nem az akk kapcsán fontos ez.
Ennyire rossz optika utoljára 2022. szeptemberben volt. Láttad, hogy megy fel az infláció, hogy gyengül a forint, és nem tudtad, hogy mit akarnak, már ismert volt a 2022. augusztusi infláció (15,6%), és max abban bízhattál, hogy 9-10%-ot összehozol DKJ-kal, amíg lesz valami. Most ezzel szemben van egy eljátszott KSH hitelesség, egy belengetett hatalmas bérnövekedés 2025-re, egy 8,5%-os HUF romlás, és egy ajánlat, hogy kapsz 3,95%-ot a következő egy évre. És a legmagasabb ajánlat is kb 6,91% vagy fix 6,5%. 2022-ben kezdték egy 11,75%-os kezdő papírral (szept 29), de ez se jelentett sokat, amíg be nem mondták a bűvös 18%-ot október 14-én, mert onnantól lett hihető, hogy HUF-ban jó lesz ez a PMÁP. Most még ott vagyunk, mint 2022. szeptember 29 előtt, hogy semmi sem jó, és semmilyen elfogadható ajánlat nincs az ÁKK részéről. Lehet kivárni egy ideig, de a türelem el fog fogyni a népben. A jó és visszatartó erejű ajánlat az lenne, ami veri a 12 hónapos HUF gyengülést, vagyis 9%+. No de Marci nem akarja meglépni egyelőre.
Nagyon gyorsan ki fog derülni. 33I 750mrd. 20an fizet. A legnagyobb sorozat. Ez a kamatokkal együtt 2mrd Euro. A heti bearamlas a tegnapi számok alapján 80mrd volt kb. Mondjuk voltak komoly lejaratok. Jó lenne tudni a flowt. Rossz nagyon az időzítés. Nehéz döntés előtt az AKK. Marcitol inkább tartok. Agresszív. A jan 20i 33/I tele van forró pénzzel. Ez volt az utolsó sorozat. Szerintem ez a kérdés nem várat magára márciusig. A 2027J dobva. 2028I és 2027I meg nem..
Ritkán járok erre, de ez nagyon nagyon bölcs meglátás. Úgy hívják hogy szuksegszeruseg!! . Értem én hogy a kereskedelmi bankokra meg az intézményi befektetokre akarnak építeni az államadósság finaszirozasban, és akkor leirhato egy része a bankadobol stb... . De ha a 3 ik lábat veszni hagyják az államadósság finaszirozasban azaz a lakosságot, amit vért, verejtekezve grundoltak össze, es csabitottak be, akkor annak kampó. És lakossági finanszírozás igaz kicsit drágább, de stabilabb. Nem forró tőke. Nem ugrál krizises időkben. Továbbá a KSH hivatalos infláció, khmmmmm, én vásárlok a csaladban, finoman fogalmazva nagyon nem egészen értek egyet :)) Ha nem lesz magasabb kamatszint akkor én is lépek az allamkincstartol. 6% forint kamat jelenleg nagyon karcsú. 8-10% kell, muszáj. Stimmt.
Parasztvakítás. Egyelőre ezzel etetik a népet. Nemsokára be kell dobniuk a díjmentes cserét, ha a PMÁP tőkét bent akarják tartani és egy minimum 9-10%-os papírt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)