Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tényleg, a lisztes topikban már a kenyér lett a vezérmotívum! Méghogy nincs fejlődés az országban! Már nem is a mezogazdasági termék, a feldolgozott alapanyag, hanem egyenesen a pekségből a késztemék! Ha így megy tovább és rátérhetünk az éttermekre, “az ingyenkonyha a környékünkön semmit nem emelt az árain évek óta” gondolatára. Nem tudom van e még tér ezek után az országban a fejlődésre. De bízakodom az optimistákban!
Nem láttam a mai napi idióta Marci sírást. Volt vagy csak lemaradtam róla, esetleg kibírt egy napot úgy, hogy ne rinyálna az elcseszett gazdaságpolitikájuk miatt? Persze úgy, hogy nem ők a felelősek. Á, dehogy. Németek, Soros, migránsok, dollárbaloldal, Brüsszel, diszkóbaloldal (a megfelelő "bűnös" igény szerint aláhúzandó).
Sorry! Lisztes ... keresem. Arról kevés szót látok itt a topicban... hogy miért nem száll el jobban a EUR/HUF ... őszintén van olyan kereskedő vagy iparág akinek most jelentős EUR-ra lenne szüksége? A kutya nem vásárol így a raktárakat sem kell feltölteni miért váltana EUR-ra ha nincs forgalom ezért nincs is mit átváltani ahhoz elöbb HUF-ért el kéne adni valamit, és még jobban betárazni arra meg a horizonton nem igen látok jeleket hogy kellene mert holnap özönleni fognak a vásárlok. Belebeszélte a politika meg a média az emberek fejébe hogy fékezz mert baj van ... és lett is baj.
A legautentikusabb állampapír szakértő forrás azt mondta csak attól függ mennyi pénzed van. Egykétszáz millától a 6% kiváló, de az 5, 4, 3 sőt a 2, 1 is jó. De ha szerények vagyunk a 0, -1, -2% is megfelelő, teszem hozzá.
Lisztes topicban ez már téma volt. Ha két évig magas a kamat, háromig alacsony, akkor az átlag még mindig jó, tehát hold forever! Egyébként 5% is jó, 4 is, három is..
Hány ilyen, a magyar adófizetők pénzén eltartott ingyenélő lehet az országban, akik papíron nagyon fontos munkát végeznek?! Köszönjük mindenesetre az újabb iránymutatást. Ezek visítoznak az euró bevezetés gondolatától is, ami mutatja az irányt. Továbbra is a magyar emberek meglopása lesz műsoron a forint szándékos leértékelése, gyengítése mellett, "ez jó az exportnak" dumával az agyhalott szavazótábor számára.
Jah azt nem mondtam, hogy US 20 years+ bond-ok már kb ott vannak, ahol a magyar alapkamat. Nah jó még van bő egy % előnyük. Annyit persze akár napon belül mozgunk.
MNB-nek grat egyébként. Ilyen gáz és olajárak, dollár erő és nagyjából zsákutca gazd. politika mellett megfogták a forintot! Aki ránéz azt látja "jah 413", de szerintem ebben kőkemény meló és sok elégetett milliárd van, hogy itt meg tudták fogni.
Egy dolog zavar egy picit, hogy kezdhettem volna a 13 év alatt előbb is (kifejezetten a deviza megtakarítást). Nem nagy pénzek az ingatlan mellett, de azért nem nézném jó szemmel ahogy elfüstölne 10.000 CHF vagy Euro. Ami maradt a kincstárban az 2027 és 2028-as PEMÁP és semmi jel nem mutat arra, hogy ezeket a fixmáp, vagy PMÁP idén és jövőre megverné :( (sajnos)
Megnézném a mai euro ellenes tanulmányt közlő kormányközeli szakértő vagyonának szerkezetét, különös tekintettel a pénzügyi vagyonrész forintos / devizás arányára. De legalább kaptunk egy útmutatót a forint folyamatos leértékelésének fontosságáról és szükségességéről, és ehhez tudjuk igazítani saját stratégiánkat.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)