Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Asztat kérdezte a haverom is, hogy mit kavarsz itt az euró árfolyammal? Van euród, nincs? Naugye!!!4 a kenyér 799 a bdsrstnt! Oldani kell az óvatossági motívumot és minden rendben lesz.
erre utaltam multkor, amikor a kulfoldi tankolast, bevasarlast elemeztem. az orszag nem engedheti meg maganak ezt a brutalisan eros forintot, egyszeruen nem lehet dragabb itt az elet, mint ausztriaban. megy szepen 500-ra az eurhuf, akkor majd kevesebben tankolnak viroviticaban.
ez itt a mimagyarok orszaga kerem szepen, mink itten az eros vezert szeressuk, aki okosabb mindenkinel es egymaga szet tud kurni barmit maga korul. lasd epiteszeti engedely az mnb epuletenek totalis szetkurasara. jol van ez igy! ide ez kell, bugris nepnek bugris elnok.
Az a hír járja, hogy a tervhez képest 1000 Mrd ÁFA nem folyik be. Ha a legnagyobb nagyvonalúsággal nézzük, akkor e mögött úgy 5000 Mrd fogyasztás nem történik meg (de lehet ennél is több). Ami per fő ( csecsemőtől aggastyánig) kb 530 ezer Ft elmaradt fogyasztás, havonta fejenként úgy 44 ezer Ft-tal költünk kevesebbet (vagy elköltjük, de nem a hazai fogyasztásban).
A deflációt kizártnak tartom. Attól, hogy a magyarok nem költenek, még nem lesznek olcsóbbak a termékek, főleg, ha közben gyengül a forint. Márpedig a forint gyengülni fog, főleg, ha a magyarok nem költenek...
Befejeződött a támadás! A reggeli "FO$rinterőt" az usdeur támogatta. De már elillant! A cikkek megírásához éppen elég volt, hogy a tegnapi 415 után orvbán beszéde alatt 412ig erősödtünk! Ez nem ért ennyit? 412.752 -0.533 -0.13% rutyutyutty riariaaa rotyrotty rottty https://imgur.com/a/8hRgFom
Értem. Ez mind igaz, de kicsit sem közgazdasági megközelítés. :DD Megpróbálkozhatnak év elején a vállalatok az áremeléssel, de ha nem lesz kereslet év közben a gazdaságban, akkor meg fog indulni az árak csökkenése, ami nagyon komoly gond lesz egy olyan gazdaságnam, ami alapjaiban épít az inflációra.
kit erdekel az inflacio? itt forint van! tobbet keresek, mint gyurcsotany alatt! mindig 5000-ert tankolok! van kenyer az asztalon, eltartom a csaladomat! ja, es ultima ration: inkabb az o keze alatt dogoljunk meg!
Nem tudom Varga mennyire ért a minetáris politikához. Mondjuk sok szava eddig sem volt a gazdasági tervezésben az tuti. Csak egy káder semmi más...viszont érdekes helyzet kezd elő állni a gazdaságban. A héten gondoltam át h mi is van. Egyik oldalról nyomatják a béremelést, meg a növekedést, de ezt kioltja a saját propagandájuk anticipációkat csökkentő hatása. Magyarán megnőtt a megtakarítási határhajlandóság, mert mindenki fél a gazdaságban. Ebből nem lesz növekedés, sőt előbb-utóbb kényszerű munkanélküliség lesz és defláció a béremelések ellenére. Ha pedig a háború véget érne az újabb inflációs sokk lenne, csak erről most még nem beszél senki. Hirtelen megemelkednének az anticipációk és a megrakarítási határhajlandóság lecsökkenne, mindenki azt érezné h itt a béke, el kell költeni azt amit a háborúra félre tettünk. Követlezmény: infláció.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)