Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Sziasztok, tudna valaki magyarázatot adni erre a furcsaságra? Volt egy Erste-s EUR/HUF certim (EBEURHUFTL43), ami kiütésre került november 20-án, de a készletnyilvántartásom alapján mégis nyereséget realizáltam a papíron (nem maradványértékről van szó, hanem tényleges nyereségről). Ez hogyan lehetséges? (Az erste-s ügyfélszolgálat nem tudott rá választ adni.)
Miert gyengult a forint, pentek este ? Mit vartok jovo hetre ? A szombat reggeli 120 fo koruli Korona virus aldozat befolyasolhatja a jovo heti arfolyam mozgast ?
Egyelőre hatalmas szerencse, hogy közeleg a 2022-es választás, ez miatt nem akarnák elengedni és új adókat bevezetni vagy emelni. Ez a kegyelmi állapot csak addig marad, ameddig nem kerülünk komolyabb összetűzésbe az össz-európai érdekekkel jogállamisági, gazdasági stb. minden területen súlyosbodhat a helyzet ami a forintra drasztikus hatással lehet, így elég kiszámíthatatlan a gyengülés nagysága jelenleg. 2022-ben megnyerik a választást (fidesz marad) ott jönni fog a drasztikus gyengülés is, adóemelésekkel, új adók bevezetésével, drasztikus áremelésekkel fűszerezve, csak ízlelgetni kell, kinek ízleni fog, kinek nem. (a többségnek nem) Erősödésre, tartósra és nagyobbra sem most, sem a jövőben nem kell számítani, azt a gazdaság nem tudná elviselni és az államadósságnak sem kedvez, ameddig a forint túlsúlyban van az adósság szerkezetben. Stabil minél szűkebb sávban történő mozgásra van szüksége a gazdaságnak, és mindenkinek a tervezhetőség és kiszámíthatóság miatt. (Az MNB-nek ez lenne a feladata, hogy ezt biztosítsa) 350-re ha ilyen olyan okok miatt vissza térne az árfolyam, akkor az már egy hatalmas ajándék, és soha vissza nem térő alkalom lenne.
Az a szép benne, hogy mindig több verzió esélyes, de most csak az a biztos, hogy olyan szinten tartózkodik ahonnan nem lehet pozit felvenni egyetlen irányban sem, jó hozam-kockázattal.
Nálam is több verzió van. Ha innen lefordul,akár Zig Zag is lehet,akkor 350 alá mehetünk.Váll-fej is alakulhat,akkor kb 363,40 körníékén kéne fordulni. Vagy expl flat van,és akkor új csúcs,kb az említett szintjeidre.
Forintban arra gondolok, hogy egy flat korrekcióból indul fölfele ami újabb történelmi csúcsra viheti, de még nem túl magasra 371-373 közé. A másik forgatókönyv, hogy a B. szakaszt fejezett be itt és elindul lefele egy C. szakasz aminek a vége kicsivel 350-alá is jöhet. Matolcsy fejével logikázva, nem gondolom, hogy év vége előtt elengednék tovább gyengülni, az államadósság szebb számai miatt is szüksége van az MNB-nek egy erősebb forintra, de csak átmenetileg. A januári hónap lesz nagyon érdekes, akkor kell figyelni, hogy mint csinálnak, mennyire sürgős nekik forrásokat bevonni és milyen piacokról. Ez a hónap(január) minden évben jól bemutatja, hogy milyen állapotban van az ország finanszírozási szempontból, magyarul, hogy mi van a zsebünkben.
Technikailag is benne volt a korrekció, én 352-re vártam (igaz nem jött le addig) mielőtt új csúcsra megy. A forint sorsát Orbánék elrendezték, jó hosszú időre.
Arany, ezüst certinél szokott lenni bázisár módosítás, rollover stb.De devizánál még soha nem tapasztaltam...pláne nem egyik napról a másikra!A BÉT-en rendkívüli tájékoztatás formájában ezt találtam: https://www.bet.hu/site/newkib/hu/2020.11./Erste_EUR_HUF_Turbo_Long_43_turbo_warrant_korlat_ar_valtozas_128486415 Hasukra ütnek, és megváltoztatják a KO árat ebben az esetben 355-ről 353-ra, és amikor az árfolyam nem éri el a kiütési szintet, akkor újra vissza módosítják! Ekkor persze már kiütésre kerül. Elképesztő...
Felületen már nem aktív, mintha kiütötték volna, investingen viszont 353-ig nem ment le a kereszt, szóval nem üthették volna ki. Én tegnapra vártam a kiütést 355-nél, mert tegnap a rendszerben még 355 volt a korlát. Ma reggel direkt ránéztem és nagyokat pislogtam, hogy nem ütötték még ki addig, pedig alá ment, sőt a korlát ár is lejött 353-ra az előző napi 355-ről. Na ilyet még nem láttam.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)