Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha te diktálsz, akkor is évi 1x jönnek, diktálás esetén is JELLEGÖRBE alapján fizetsz... (itt a csavar), ha pl nem lakott az ingatlan, vagy részben akkor túlfizetsz, ez nekik jó.... Eddig volt olyan, hogy nem jöttek ki leolvasni, hanem lehetett fotót küldeni.. ebben mostmár nem bízik az MVM, lehet magából indul ki (Vintent törvényeit az előző HSzemben betettem ;) ott az igazság)
Nálunk mindig leolvassák, ahogy tették november közepén is, idén. Akkor abban a hónapban nem diktálok, nem küldök be semmit, hanem leolvassák. Az MVM -be belépve direkt ott van, hogy "akkor nem kell diktálni". "Mi változik"? nem értem.
https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20231207/figyelmeztet-az-mvm-komoly-valtozas-jon-a-gazszamlaknal-minden-lakossagi-ugyfelet-erint-1144468 Képzeljétek el, ahogy majd mindenki kéri a fényképes igazolványt, és telefonál, hogy hitelesítse .... Biztos nem lenne egyszerűbb egy applikáción keresztül 2FA al... áh... vagy QR kóddal vagy bármivel... Előre megyünk, más országokban (pfujj a mocskos nyugat) egyre több helyen telepítenek kis "rádiós" mérőket azaz a leolvasó megáll a ház előtt , rosszabb esetben végig megy a lépcsőházban és rádiófrekvencián be is szippantotta a leolvasási értékeket.. Otthon se kell hozzá lenned... De ez biztos az ördög találmánya, így a szittyamagyarszki elutasíccsa!! VÉTÓÓ!!
a rezsicsökkentett gáz 100 ft körül van 1m3, míg a "jelleggörbe feletti" 700 körül. 27 m3-ért fizettem 10000-et. jelleggörbe átlag 15m3 = 15*100 = 1500 maradék 12m3 12*700 = 8400 a kettő együtt kb. 10000 Ft semmi értelme a jelleggörbének, ha azt mondták,h "átlagfogyasztásig" 100 Ft/m3. Értem a próbálkozást, hogy elosszák a költségeket az évben, de aki diktál, és átlag alatt marad, minek fizet 700 ft-okat?...... teljesen logikátlan.
Én azt nem értem, hogy eddig volt 3 féle elszámolás -Általány amikor az előző évek vagy egy becsült fogyasztás alapján folyamatossan ugyanannyit fizettél és tavasszal jött az elszámoló ... -Volt a jelleggörbés aki pl ha nincs HMV akkor nyáron 0Ft , télen meg elosztva, hogy ne csaka téli hónapokban legyen, de súlyozottabban a hideg hónapokban. -Illetve volt a diktálós aki EDDIG mindig annyit fizetett amennyit diktált.. Most ezt kavarták meg, hogy még a diktálás ellenére is jelleggörbe alapján fizetsz... aztán vagy + vagy minusz.... (legtöbb esetbena te pénzed áll a szolgáltatónál). nálunk tavasszal volt egy 80e elszámoló, utána meg kijött, hogy 200e Ft túlfizetés.... Ezt még egy lépéssel megkavarták, hogy bejött ez a rezsicsökis baromság... Ez alapján általányban, le van osztva, de diktálásnál pl jelleggörbe alapján megy, és ha épp adott hónapban többet fogyasztottál mint amit ők megálmodtak akkor kapod a szép nagy csekket. Ha meg kevesebbet akkor negatív... a követhetőséget még ezzel a nyomorult alapdíjjakkal , így aztán végképp esélytelen, hogy megértsd.
1. Amit a magyar kormány mond főleg a nyugatiakról azt fenntartással. 2. Amit a magyar kormány mond főleg a nyugatiakról azt fenntartással!!!! A német kormány jelenleg az erőltetet zöld átállás, a 49€ országticket, illetve a munaknélkülinek az átalakítása miatt szív (Bürgergeld az eddigi HerzIV helyett). Ennek a finanszírozására próbáltak Covid pénzeket felhasználni "átcsoportosítani" ami magyarországon egy 23:59es törvénnyel le lett tudva azt itt az alkotmánybíroság visszadobta. Emiatt most nem tiszta még, hogy miből fizetikk a vasutasok meg vérré szivatva visszaélve a helyzettel, 24 óra alatt jelentenek be 24 órás sztrájkot (törvényileg 48 órával a kezdete előtt kellene bejelenteni, hogy az embereknek legyen ideje felkészülni. Munkatársam is carcharingel jár be amikor nem tud vonattal. De azért ezt összehasonlítani a magyar költségvetés helyzetével finoman szólva is véleményes. Ha a kettő közül melyiknek hiszek ? Hát nem a magyarnak.... BTW tegnap volt a rádióban szó a kisninjáról, hogy írt felevelet, hogy megvétózza Ukrajna felvételi státuszát, és kimondták, hogy ez a Repower és az többi pénz miatt. Nem olyan hülyék már ezek mint amilyennek ez a zsídisznó hiszi őket. Illik erre a mondás, hogy más szemébena szálkát..... . Először a saját portája előtt sepregessen Viktor urunk és utána, ha már minden jó és minden szép utána tessék átszólni a szomszédoknak.. Addig kuss a neve....
ÍDAXot hamarosan picit megshortolom. Egy korrekció erejéig mindenképpen, legyen már meg a gyereknek az új Ájfön 5 Ultra Max, mert különben nem élet az élet. :)
Várnék egy erősebb napos impulzust, mert ez így megint elég tesze-tosza, legalább egy 0,75%-os gyengülést, 3 HUF-ost... DAX ATH megvolt, S&P "esegetni próbál". A mikulás is elmúlt. Nem lesz profit realizálás 14,3% emelkedés után DAX-nál? Ha jön 1-2 negatív hét az Indexeknél, már pedig van rá esély, akkor a forint nem néz ki jól.
Átlagfogyasztásig: 100ft-ot kéne számlázni, csak felette többet. (17xx m3 feletT) Valószínűleg azért találták ki ezt a jelleggörbét, mert pénz hiány van.... https://hvg.hu/gazdasag/20231127_309_milliardos_osztalekot_fizet_az_MVM_az_allami_koltsegvetesbe 309 milliárd forintos osztalékelőleget fizet november végéig az idei
nyeresége terhére egyedüli részvényese felé, praktikusan az állami
költségvetésbe az MVM Zrt. Érdekes módon, az fel sem merül bennük, hogy ezt a700ft-ot lentebb kéne vinni, a felére, legalább?
érdekesen megy a hortobágyi deviza a betyárkörte vagy betyártallér: reggöl melódult a cs korona hát ment vele, majd egy ideig a zlotyival oldalgott, azután amikor hirtelen megugrott a zöldhasú, pattant egy sokkal nagyobbat. és amikor korrigálnak, ez a FO$ inkább szintet tart. Ilyen egy jól teljesítő stabil szuverén gazdaság devizája! https://imgur.com/a/xmbj7tY
Papíron annyi ( PMÁP lecsó),valóság meg majd elszakad. Ennyit arról, hogy milyen jó,h infla követő lesz a PMÁP. Majd egy erdélyi pikniken ezen is kuncogunk egyet,főleg,ha közben 400 fölé megy az euró,mert akkor lesz igazán cumi.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)