Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
napközben 1-2 fok, éjszaka -5 -6 átlagban bőven "átlag alatti" lenne, az utóbbi évekhez képest. amikor +5-10 fokok voltak napközben. Megvan a terv, elvtársak+ 5-6%-os infla, nem tudom ezt ki álmodta így meg, 10% felett saccolok.
De, baromi érdekes. Nekem 2 gázóra van a házban, az egyiken két lakás van (bizonyítvánnyal), a másikon egy. Az egy lakást ellátó órán kevesebb a fogyasztás, mint tavaly ilyenkor, de az elmúlt három hónapban másfélszer akkora számlák jönnek rá. A kétlakásosra meg kapom a mínuszos számlákat (tavaly azon még nem volt bizonyítvány). Én azt sem értem, hogy a jelleggörbe miért nem fix? Aki diktálóson van és helyzeténél fogva fontos neki minden köbméter, annak követhetetlen ez a rendszer.
Nem tudom,mert nem vagyok érintett. Nyilván fogyasztástól is függ,haverom 25ezerrel fizetett többet jópár hónapig, aztán valahogy visszaírták,mikor már erélyesebben csapta az asztalt.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231207/nagy-marton-magyarorszagra-erkezo-nemet-menekulteket-vizional-656301 “A német költségvetési és kormányválság következtében uniós
szinten is megkérdőjeleződik a szigorúbb költségvetési szabályokhoz való
visszatérés szándéka. Persze emellett következmény lehet a még
szigorúbb költségvetési szabályozás is, hiszen előfordulhat, hogy a
németek még a jelen helyzetben, súlyos válság árán, elfogadott 2024-es
költségvetés hiányában is ragaszkodni kívánnak a fegyelmezett
gazdálkodáshoz. A kérdés csak az, hogy ezek után ki az, aki ezt elhiszi
nekik. Közben az olaszok például inkább reális, a valóságban is
betartható szabályokat szeretnének, és érthető módon igencsak ellenzik a
feleslegesnek tűnő szigorításokat”. Mindez
arra utal, hogy a magyar kormányban is vannak olyan hangok, amik azt
szeretnék, hogy jövőre se legyen szigorúan véve az EU-ban a 3% alatti
hiánycél. Ez pedig a magyar kormánynak is nagyon jól jönne, mivel a
2024-es költségvetés 2,9%-os céljának teljesítése már most alapjaiban
kérdőjeleződik meg. Majd ebből megint egy jó nagy pofáraesés lesz minden országban, idővel.
Én a 3000 Ft helyett fizettem 10000.et, amiről a cikk szól. egyből felhívtam őket, hogy "wtf". Majd utána 2 hónapban -4000 és -5500 Ft... kompenzáció, a túlfizetés miatt "jelleggörbe". Másnál nem így volt?
na jó, most váltott a csüngőhasú, az elmúlt percekben meglódult a zöldhasú, hát megyen véle , sőt le is nyomja FO$rint 381.416 +1.076 +0.28% FO$rint mAgAsAn a legsz@rabb! korona 24.3563 +0.0424 +0.17% usdeur 0.9291 +0.0001 +0.01% bár a dollár csak nullába gyengült zlotyi 4.3315 +0.0029 +0.07% román lej 4.9657 -0.0008 -0.02% a román lej a győztes! ott nem lopják ki a nép szemét! https://imgur.com/a/VQeQX1Z
Én régóta mondom,hogy cumi lesz ez is,dehát a PMÁP itt az isten.Ám legyen. A szavazóik nagy része Stockholm szindrómás, és ez nem lealacsonyítás,hanem tény. Ha nem lenne az, és kilátnának a falak mögül,amiket húztak köréjük,belülről kiplakátolva Sorossal,Gyurcsánnyal,EUval,akkor itt már rég égne az utca. De ez nem következik be. A betonfal valóban az lesz majd, hogy a társadalmi szerkezet megadja magát, vagy aki tud elmegy,és helyettük jönnek Keletről. Lásd a cikk,amit valaki itt megosztott,hogy Örményeknél mi volt 2013ban. Az cikk zseniális, és itt sem lesz másképp,mivel ez a folyamat már zajlik, aka filippínók és akksigyárak. Fel nem fogom,hogy lehet bekajálni azt,h nekünk a magyar érdekek az elsők, miközben ez csak kb a holduvart jelenti újbeszélül. Ennyire birka nép a magyar,bárki bármit mond.
Nem ez az aljas, hanem az, amelyik magánegészségügybe megy, és a képedbe röhög, hogy igenis az eü világcsúcs, vagy amelyik magániskolába járatja gyermekét és tagadja, hogy gond van az oktatással és az átoperálós óvodás miatt igaza van Viktornak: mindenki agyhalott, woke, magyartalan, aki nem őt hiszi vakon. Ez az alja. Ktamask ettől nagyon-nagyon messze van.
A lakosság a valós piaci ár négyszeresét fizeti a megálmodott éves keret felett, de jól van ez így. Csak a Fidesz! Legalább kormányozni tudnak. Remélem, jó hideg és hosszú tél lesz, hátha felébred az emberek egy része.
Biztos vagyok benne, hogy a kakadu feje is szép vörös lenne, csak úgy dagadna az ér a fején, hogy micsoda igazságtalanság, meg hogy teljessen rosszul látják, mi nem is csaltunk, nem is loptunk, nem is hazudtunk, csak így élünk.... Petike közben magában: "It's in my nature...." https://www.youtube.com/watch?v=hwtQSNEOivk
Ugyanaz a mentalitás mint a volt szuperállampaír. Még idén januárban is árulták a nyuggereknek,majd egy nyilvános nyári beszélgetés keretében,jót röhögtek a rászedetteken.
Vannak emberek, akik álomvilágban élnek, földbe dugott fejjel, mint egy strucc és nem akarják látni, hogy a kedvezőtlen demográfiai folyamatok miatt ez az ország full élhetetlen lesz kb. 15 év múlva és nem, nemcsak a Fidesz miatt. Vastagon benne van minden eddigi kormány abban, hogy a no go zónák egyre nagyobbak, egyre több van belőlük és egyre élhetetlenebb lesz az egész.
Nem is az a kérdés az előd rossz volt e, mégha telibe is verte a 2008as válság. A kérdés az a mostani rossz e. Szerintem és szerinted is az, mindezt egy évtized gazdasági felívelés és eus pénzek hátán. Akkor mi indokolja hogy maradjon, pusztán a változástól és vitától való félelem?
Ez azért téves megközelítése a kérdésnek, mert amiket sorolsz, azok nem egy elhibázott gazdaságpolitika okai. Itt nem arról van szó, hogy jót akartak az oszágnak,csak hiba csúszott a számításba. Orbánékat a kezdetektől fogva csak a hatalomvágy és a saját meggazdagodási vágyuk fűtötte és most sincs ez máshogy. Ennek a következtében tart ott az ország, ahol.
A véleményedet tiszteletben tartva írom ezt : "Ez csak egy szívószál,nem baj ha eldobom" -mondta 7 milliárd ember..... Változás ott lesz,ha akarsz valamit,de nem az ellenkező irányba mész,és viszel magaddal másokat. Különben nem lesz semmi.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)