Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Könnyen beszélnek Ugandában. Szomszédjukban nincs háború, Gyurcsány, dollárbaloldal, Brüsszel, diszkóbaloldal, migránsok, Brüsszel Péter, Soros, így sokkal könnyebb ám.
Igen, lassan jöhet a 2025 végi tippverseny. Innen +10% szerintem simán benne van jövő év végéig látva az egyre csodásabb gazdasági adatokat, idióta Marci és Varga Mihály KISZ titkár közelgő és várható ámokfutását, úgyhogy részemről 450 Ft.
Minden jel a hamarosan 450 EUR felé mutat. TA és FA is. Sőt a hangulat is. Úgy mentünk pár hét alatt 10-14 forintot, hogy az MNB az “árfolyam stabilitást” tűzte a zászlajára ezért nem is vágott kamatot! A verbális forint erősítés ennyit ért. Namost mi lesz ha kell, vágni mert nem bírjuk a kamatterhet a gazdaság pedig nem vesz “repülőrajtot” ?! - Nincs sok idejük, a januári csoda elkezdését maguknak ígérték meg. Az meg a napnál is világosabb 2025.01.20-án vége lesz a háborúnak. ( Orbán szerint, amit ki is jelentett.) Mint írtam másik kommentemben efelől semmi kétségem sincs! Legfeljebb onnantól különleges katonai hadműveletnek fogják hívni. Tudjuk ebben van gyakorlatunk! Amikor 40 évre “felszabadított” minket a Szovjet hadsereg. Jajjj… még meg is ünnepeltük a napját, hogy elhiggyük.
"de a „versenytársak” is igencsak megváltoztak (Uganda, Dominika operáltak hasonló kamat szintekkel)." Ezek a versenytársak bizony jól rá is vertek a forintra: Uganda Shilling / HUF 1 év: +22,22% 5 év: +37,5% Dominikai Peso / HUF 1 év: +13,81% 5 év:+33,13% Tehát nem is versenytársak, mert ebből a ligából is kiestünk. Igen, az Ugandaiból. Hajrá Fidesz!
Szerintem ha megy a NER, akkor először is sokáig marad a ner a háttérben, nagy bizonytalanság is szül a dolog rögtön, amit a piacok nem értékelnek és a ner is betart ahol tud, hadd pusztuljon minden, hátha forrongás kezdődik és akkor nyolcheteddel jön vissza a király 1 év után.
Szerintem ha a NER repülne, tehát hosszabb távra tervezek, akkor is folytatódna a HUF gyengülése egy ideig. Oka: -Olyan szart hagy maga mögött a rendszer amit idő és nehez ellapátolni. -Ilyen hosszú kormányzás után úgy bebetonoztak sok mindent, hogy évekig még akkor is a Fidesz irányítana ha nem ők vannak hatalmon. -Bizonyos EU pénzek már elúsztak. Lassan jönnek majd az új források. -Bizalmat könnyű elveszteni, de nehéz visszaszerezni. Így valamit le kell tennie az új kormánynak az asztalra. . A Lengyelek jókor léptek. Nem volt ilyen hosszú előző kormányzás. Sőt az Ukrán háborút is ők jól lovagolták meg (de ez nem ildomos kifejezés, de ez történt) A Lengyel gazdaság nem a hordágyon volt mint mi. . Így egy kormányváltás hozna erősödést, de a trend nem törne meg még sokáig. Főleg ha 2030- ban újra lenne esély a Fidesz győzelmére. Így az új kormányzatnak a Fideszt úgy kell szétvernie az oszd meg és uralkodj módon, mint ahogy ők tették a kormányra kerülés után az ellenzékkel. Ez elkerülhetetlen, elvárt lépés lenne az új kormánytól is. . Puzsér akinek jellemzésébe nem mennék bele. Maradjunk annyiban, hogy megosztó és vannak jó meglátásai. Azt mondta ő nem azért haragszik Gyurcsányra, hogy elveszítette a választást egy rossz kampánnyal hanem azért mert hatalomra segítette a Orbánt. És tette ezt folyamatosan. A Fidesznek csak a magas labdákat kellett lecsapnia. Nó meg némi rogáni gépezet is beindult. . Így a zloty más utat járt be mint a forint amit bejárhatna egy esetleges kormányváltáskor. Megkockáztatom 2030-ig nagy változás nem lenne várható. De a 2028-tól konszolidációs oldalazás jöhetne. Hangsúly az esetleges 2026-os kormányváltás után.
410,82 Ft. 410 alatt ajándék lassan, sajnos most már itt tartunk. Azért kíváncsi lennék, hogy ha 2026-ban bukna pedifilmosdató Fidesz-KDNP, akkor a forint pályája milyen íven haladna tovább. Zloty mintára erősödni kezdene vagy az eredménytől függően (2/3 vagy sem, azaz a bebetonozott NER emberek kirúghatóak-e vagy sem) lenne örömködés?
Az Oracle termékével sincs gond. De az amerikai vállalatok inkább akkor már a Microsoft Dynamics 365 felé fordulnak. Egyszerűen az AI miatt. Az SAP nagyon sokat dolgozott az AI megoldáson és sikeresen integrálta a rendszerbe. Az Oracle nem tudta ilyen jól megoldani a “feladatot” . Az SAP (picit ismerem mert volt hozzá szerencsém) sokkal átfogóbb rendszer. A beszállítói környezetbe jobban illik. De hátránya, hogy robosztus nagy és a modulokkal amiket külön kell megvenni végtelenség skálázható. Viccen kívül szinte képes egy halom emberi cégvezetői feladatot kiváltani. Az un. fejnehéz működésű vállalatoknál a középvezetők és az alul lévő “ akta tologatók” remeghetnek állásuk miatt. Az Oracle jobban nyitott a távoli munkavégzésre és inkább a végterméket fogyasztóknak eladó B2C környezetben megy jobban. SAP a B2B, és általában ez a modell jelenti a nagyobb, kiszámíthatóbb működést. Mindegy mert tanulmányokat lehetne írni e témában…. Ez pedig az EUR/HUF topik. Szó- szó mindegyik jó de a nevető harmadik lehet szerintem a befutó a Microsoft. Nagyon fejlett az AI megoldása. Ezért diverzifikálnám a három nagy integrált vállalatirányítási rendszer papírjait.
Én is azt mondom hogy SAP. Tekintve az aktuális terjeszkedési stratégiájukat plusz az új szerződések rohamos növekedését több évre garantált a növekedés. Dolgozói részvény vásárlás dübörög, szóval nekem csak SAP
Viccelsz ? Már most is jó. Épp most voltam MOL kúton ahol 365. A 6400 forintos matrica 17.53 EUR. - Már most eldörrent a repülőrajt. Jobban teljesít, előre megy ez ahogy megígérték :)
Shortos robot ebben a mester, ő mutatta az utat!:) Én csak most kezdtem, csak a rum volt saját találat. Nálam is az a gond, hogy nincs időm semmire, az év vége egyedül a szabad.
Törölt felhasználó2024. 12. 25. 07:22
https://invst.ly/186aan . A 9 napos Tenkan sen itt kék a vonalat a bordó Kijun sen megközelíti, de nem metszette. A metszés jelentene trendfordulót. Támasz a zöld felhő ami felett vagyunk egyértelműen. Másik támaszt az eltolt zöld vonal mutatna ha az metszené az árfolyamot vagy a felhőt. De nem sok nyomát látom ennek. Így ez emelkedő trendet mutat. Megerősíti a napos gyertyák kanóca, ami a sok felső után egy alsó árnyékot vető gyertyával zárult. Ez már emelkedést sugall. Alakzatban egy dupla alj alakul ki ahol a második alj az első felett van kicsivel ami nem baj ha az emelkedő trend folytatását várjuk a jelzéstől. Elliott szerinti hullámok számlálását másra bízom :) Rövidebb mint D1 időkeretben kár nézni, mert olyan mint a sündisznó. Fel- le rángatják nem kelti a stabil árfolyam képét. Ischimoku felhő szerinti elemzésről ennyit. W1- ben pontosabb lenne. Szépített a forint az euróhoz, de ez kevéske volt.
ERP vállalatirányítási rendszerekből az SAP a fejlettebb. Az első. Ez húzza a DAX- ot is és ez az amiben Európai tech szektor verni tudja a az amerikait. Kétségtelen az Oracle se “rossz” , jobb a felhő kapcsolata és USA -ban talán elterjedtebb. Én azt tanácsolom mint sokszor itt is érdemes diverzifikálni! Egy 60- 40% SAP-Oracle megosztásban. Esetleg 40-40- 20 % ahol a Microsoft Dynamics 365 miatt a Microsoftot is beraknám a kosárba! Utóbbi nagyon erős AI- ben és az Office integrációban.
Majd jövőre nekem is lesz ezekre kapacitásom, csak ne felejtsd el akkor is írni őket :) . Oracle-ben 100%ot nem, de egy kellemes 10-20 benne lesz,cserébe azért nem olyan rumlis cucc. Tesla lesz a másik, abban viszont komoly potenciál lesz.
Megindul? Én ezekkel a szarokkal szeretek játszani, 100% felett vagyok:) Volt egy jó kör LAC-ban, utána Rcat, umac, megint rcat, most meg allin vagyok RUM-ban:D
Aztán amikor próbáltam neked valószínűségekről mesélni, meg erste elemzéseket bemásolni(ergo elbaszni rád az időm), hogy látod, másnál sincs bölcsek köve, akkor utána elcsendesültél. Persze látszik, hogy -ne haragudj- ,fogalmatlan vagy ezen a téren, de azért igyekeztél számon kérni, meg nevetséges jelzőkkel illetni, miközben csak a saját tudatlanságodat hirdetted. De nekem járt a ban, hát így megy ez Nerniában, megszoktuk már. Elnézést,ha személyeskedőnek tűnik megint a hangnem,jelentsél nyugodtan az állampapíros cimbikkel.
"EUR/HUF szerda, 22:57#84624 A várakozásaid ellentmondásosak, így semmit nem érnek. Ennek ellenére mindkét irányt hirdeted. Nevetséges vagy." Jaja...volt ám ott más is...én meg csak emlékeztetgetlek...
Na,lejárt a tiltás, köszi az adminoknak, hogy miután a nevetséges jelzőt aggatták rám (miután még el is magyaráztam a technikai elemzés alapjait a tudatlannak),és megvédtem magam, a másik oldal vidáman irogatott tovább,én meg 5 nap ban. Dehát így megy ez a Mediaworksnél,nem igaz? Nektek boldog karácsonyt. Kedves XAUUSD és 2029J multinick, itt egy kis elmélkedni való. Ha semmi nem jut eszedbe erről,akkor legközelebb ne engem szídj, hanem kezdj el tanulni valakitől,aki előrébb jár,mint te...bárkitől... https://invst.ly/1863-b
Félek tőle, hogy nem nehéz. Nincs növekedés, nincs állami bevételnövekedés, van viszont növekedő - bevételt nem generáló - kiadás. Új jegybankelnök nem azért lett odaültetve, hogy profiként védje a forintot. Kamatemelés szóba se jöhet. A piacok szeretik a diktátorokat, ha jövő év vége felé változást szimatolnak és áraznak, első körben az is gyengítő hatású. Boldogot mindenkinek!
Tök mindegy mennyi az árfolyam! Úgy, mint az üzemanyagár sem számít! A Németeknél is van akinek nem számít, csak ők nem 5000 ért , hanem 20 euróért tolják. Boldog Karit! https://imgur.com/a/kbnAOpq
Becslésem szerint az 1 milliárd EUR az kb. 170000 Ft lenne minden nygdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek. Reméljük a nygdíjasok akik jelentős szavazótábort jelentenek ezt megköszönik majd a kormánynak. A 3.2% emelés mellett.
Kommancs nagyvezér: "Magyarország nem veszít el EU-s forrást. Brüsszelben van a pénzünk, amit el akarnak venni, de mi meg fogjuk azt védeni." De elveszít 8 nap múlva végleg 1 milliárd euró INGYEN EU pénzt. Annak annyi, fellebbezésnek helye nincs. Köszönjük a magyar szavazók nevében. Megkérnénk a 135 bátor pedoharcost, hogy dobják össze ezt a pénzt és fizessék be a költségvetésbe.
Igen, jövőre pl. nem írhat már senki csúnyát tolvaj politikusról, különben 1 év rács lesz a jutalom köszönhetően Varga Mihály KISZ titkár által benyújtott, azóta megszavazott törvénynek köszönhetően.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)