Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azt mondják József kijött a kútból. Már mondanak itt mindent, hajlítják a teret! Ugye, hogy az ereszcsatornán csúszott le! Mond meg nekik te is! https://imgur.com/a/1SYVdty
Az üzemanyagoknál pedig a dollár erősödése a rossz! Ezek 2004-es EU-csatlakozáskor miért nem tűztek ki egy 2-3-éves céldátumot, így 2007-re eurónk lehetett volna? 2004-ben álmomba sem gondoltam volna,hogy 20-év múlva is forint lesz,hagyján,ha úgy tartotta volna az erejét,mint a Cseh Korona!
Feltűnően lapít az MNB. Azért így, hogy elment 415 Ft-ig és meg se nyikkannak, még a látszatra sem adnak. Jut eszembe, kollégám vett a gyerekének UNO No Mercy kártyát akciósan 4999 Ft-ért, ma mutatta, amikor megkapta. Én is vettem, csak a rothadó külföldről cirka 1800 Ft-ért.
FO$rint bezuhant >mentették mnb hatalmas pár1000 milliárd mínusz kárára, ami nincs még kifizetve az amúgy is jól álló költségvetésből > rezsik, extraprofitadó, kiskerkülönadó, útdíjak, ... megemelkedtek nem kicsit!! > kamat lecsökkent > terhek nem csökkentek > fogyasztás viszont csökkent... Külföldről jön a termékek , alapanyagok legalább 60-70 %-a Ha terhek nem csökkennek, vajon mi lesz az itteni árakkal a továbbiakban???72 percenként bezár egy cég ;) Nagy sikerszagot érzek!legalább kormányozni tudnak!Mit kell csinálni annak a miniszterelnöknek, aki kormányzása alatt a gbp lépi az 500at? Illetve akinek uralma alatt 4x 2/3 a svájci frank 186,3ról 446,4 ig emelkedik??? 446,4/186,3= 2,396 annak mit kell csinálnia?? Harakirit mondjuk? Vagy ugorjon be éhes disznók közé szégyenében?? Ha már chf : 430nál kár volt kiugrani! https://imgur.com/a/xHlvI2U
Így van! Itthon az árakkal van a baj. Az euró csak hozzáárazódik mert különben lassacskán mi lennénk a legdrágább ország az EU-ban. Az meg fura lenne ilyen siralmas gazdasággal.
Fiatalokat kérdeznek ;) bejött a családbarát kormánynak! Jó kis élhető környezetet teremtettek. köszönjük! A fiatalok nem hülyék! 1 sem mondta, hogy munkáshitel, saját lakás 3 gyerek 18 évesen azonnal!!!! https://www.facebook.com/reel/1151692768786919
Maradhat is, ha szeretnék kipróbálni az enyhén papabolikus görbe áldásos hatását. Tehát minél később, annál jobban kell majd emelni, olyan 8-10% is valószínűleg elég is lesz majd, de csak azért, mert az EU infláció és kamatok lejjebb vannak. Nem kell kiegyezni Brüsszellel, lehet széllel szemben is pisálni, csak sokba kerül.
Javítom, "a jegybanknak nincs árfolyamcélja". V Mihály még újratervezheti a ktgvetést, vmi reálisabb EUR árfolyammal, időben még belefér, mielőtt átigazol a jegybankba.
Alapvetően helyeslem hogy az adómból a pmap felhalmozókat, tőkéseket, spekulánsokat, stb, szőval rohadt kulákokat trükkösen fizetik ki. Mennyi stadiont lehet lopni abból? (Érdekes, tényleg a lét határozza meg a tudatot. Amióta kiugrottam (majdnem teljesen!) allamkicstárból és leváltottam valahogy csökkent a stresszfaktorom. Receptre kellene felírni.)
"Másodszorra némileg nagyobb szám jött ki KSH-nak." :) Némileg nagyobb = 2,5 szerese. Majdnem sikerült nekik elsőre eltalálni, micsoda negbízható banda, de az inflációs számaik tuti korrektek. :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)