Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Igen: aranykereszt+ az árfolyam MA200 felett, MA50 felett. "Trendvonal", már ha ez a jó trendvonal, és nem a lentebbi. (368-378 összehúzásával) Nem kötekedni akarok, az ereimben "EURHUFTL Certi" vér csörgedez:D De az is egy reális forgatókönyv, hogy csinál megint egy leszúrást "beetetés" címszóval, majd onnan jön a rakéta. Ha annyira "tuti" ez az aranykereszt, más miért nem csap le a lehetőségre? (certisek pl.?) 382-nél azt hitték, ott ülnek a trendvonalon, aztán pislogtunk 378-nál. 382-nál beszálltak a bálnák, most nem. Figyelem a kötéseket, elkezdtem vezetni egy excel fájlt, a napi legalább 5k db számú certiket feljegyzem. (a vételeket, természetesen, nem az eladásokat)
a zöld alá bebillentünk 378-ig már 1x, most miért ne mehetne újra alá? USA Infla: boldogság van. EKB nem emel valószínűleg: részben rossz hír az eurónak (esetleg jöhet emiatt a dollár erő), de a gazdaságoknak jó hír. Kétesélyes. Certi-helyzet: nincs bálna dömping. A legutóbb is valami eur usd boldogság segítségével mentünk le 378-ra.... 3. alkalommal ütik a 383.5 környékét, úgy, hogy a legtöbben 385-ről pattanást vártak... Nincs valakinek tuti tippje, jövőbelátó gömbje, hogy mi lesz?:D
EUR HUF 4h-s chart : https://kephost.net/p/OTgyNTM2.png A tegnap említett fej-váll alakzat miatt utánajártam, volt-e hasonló mozgás az elmúlt hullámzó időszakban. Piros karikák: emelkedő csatorna törés és nyakvonal törés után létrejött "idővel" a teljes értékű fej váll. 389, 395: fej váll 378: fordított fej váll A nagy kérdés most a 392-es fej váll, az utolsó piros-kérdőjeles karika.
Melyik indikátor alapján kellene emelkednie? Macd? 368-389 után 360at vártunk, de 373nal elindult, lett 395. Most 378rol indult 392nel elakadt, borult a logika.
MERCATOR, TUS, kicsit nézz szét jobban legközelebb. Ja és a 2000 fős városban ( mert ott már az varos) van legalább 4. Itt meg egy Coop mondjuk. Szlovénia fényévekkel előttünk van.
Szlovén körúton voltunk 1,5 hétre, most értünk vissza az otthonunkba, sajnos nem haza, mert az Magyarország lenne, ha az lehetne. Minden szép, jó utak, szép rendezett házak, környezet, barátságos nyugodt emberek stb. Természet is csodálatos. Boltok ahol mi voltunk pusztulat és drágább mint Franciaország és Magyarország. Eurospin olyan mint egy falusi bolt nagyban. LIDL a tengerparton koszos nincs választék és nem sorolom. Persze Franciaországhoz képest, de egy vidéki magyar Spar v. LIDL is jobb mint ott. Érdekes volt, egy kib.szott kigyóuborkát úgy kellett levadásznom. Ettől független sokkal élhetőbb mint a hazám, sajnos.
Csak egy kérdés. Akik eurban akarnak befektetni miért nem vesznek külföldi részvényt? évi 10%ot megkeresni részvénnyel nem olyan nagy cucc. Ráadásul likvid.
Billa kicsit prémium, Kauflandot érdemes próbálni, de ot tmár igazából az akciós dolgok olcsóak,igaz,azok hozzánk képest nagyon. Chips adós cuccok,alkohol,meg amin van extra sarc itthon,azt kinn érdemesebb. De szlovákoknál is viszonylag magas az infla,utánunk talán a második legmagasabb.
4h-n nem zárt az USD HUF 357 alá, gyanús. Én azt is el tudom képzelni,h innen indul a tűzijáték. De ha azt mondjátok, hogy még jön lentebb...próbálom elhinni. Várok. Közben látom az eur huf 4h-s fej váll alakzatot. "érdekös"
Trump seggét ezért nyalják folyamatosan. Ha nem jön össze...kampec lesz. Meg is érdemlik talán bele is buknak csak mi nagyobbat fogunk szivni(szerintem).
Mit tartasz amúgy a legrosszabb scenáriónak ? Milyen Ft árfolyam / kamat mellett ? Köpcös szerintem nem fogja hagyni a hatalmát átadni, így falig fog menni. Rövid távon, ha ez bekövetkezik (forró pénzek ki) én 1-2 lépcsőben akár 430-450 et is elképzelhetőnek tartok még idén és ez még nem a vége.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)