Topiknyitó: sotime 2019. 12. 09. 10:39

EUR--USD ... hagyományos TA alapján  

Bevezetőként:
A tőzsde világában jellemzően két eltérő elemző stílus létezik, ha nem számítjuk külön a kétirányú kereskedést, amit én személy szerint szintén a hagyományos TA hoz sorolnék inkább közelebb.
Az egyik az eredeti a hagyományos TA a másik az új keletű Elliott vagy hullámelméleten alapuló.
EZ a topik a hagyományos TA alapján kereskedők, elemzők számára nyittatott.
A hagyományos TA alapja nagyon le egyszerűsítve, hogy az árfolyamok két irányú mozgása ellenállások és támasz szintek között történik, ha bármelyik irányba törik egy szint akkor várhatóan az árfolyam a következő szintig megy, általában vissza tesztelve az előző szintet.
Topik elsősorban az EUR-USD napi szintű vagy azon túli mozgási lehetőségeit hivatott elemeznie, de ezen kívül a hagyományos TA alapján természetesen bármilyen más, deviza pár, indikátor vagy részvény is szerepelhet az elemzések között.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
beléndek.
beléndek. hétfő, 13:50
Előzmény: #6  sotime
#7

Maradjon köztünk, de 1.0700 alá tartunk.
Sokan bíznak az emelkedésben, lesz az is, de még néhány hónapot várni kell rá.
sotime hétfő, 13:40
Előzmény: #4  sotime
#6
naposon nézve 1.107 en van a támasz így  1.1085 ről-1.1065 ös stop szinttel,jó kockázat hozamú long pozíció nyitható a meglátásom szerint.
piacmozgató hírek a hét második felében várhatóak,így addig nem tartom valószínűnek,hogy törne a fent jelzett napos támasz.
algore 2019. 12. 09. 17:23
Törölt hozzászólás
#5
sotime 2019. 12. 09. 14:23
Előzmény: #3  sotime
#4
múlt pénteken short irányba fordult így a héten folytatódhat az esés, ha a pénteki esés vissza tesztje befejeződik,1.1108 nál az ellenállás, lefele meg 1.1007 nél a támasz ,óráson nézve.
sotime 2019. 12. 09. 11:04
Előzmény: #2  sotime
#3
havin nézve EUR-USD-n ,jelenleg két variációt látok, az egyik, hogy az előző hónap a havi kitörő gyertya vissza tesztje volt és annak folytatásaként 1.1366 környéki havi szintet fogja támadni az árfolyam,a másik lehetőség, hogy 1.1152 es havi szint vissza tesztje után ebben a hónapban törik 1.088 környéki havi támasz és a macron rés betöltése következik utána.
sotime 2019. 12. 09. 10:45
#2
A tőzsde világában jellemzően két eltérő elemző stílus létezik, ha nem számítjuk külön a kétirányú kereskedést, amit én személy szerint szintén a hagyományos TA hoz sorolnék inkább közelebb. Az egyik az eredeti a hagyományos TA a másik az újkeletű Elliott vagy hullámelméleten alapuló. EZ a topik a hagyományos TA alapján kereskedők, elemzők számára nyittatott. A hagyományos TA alapja nagyon le egyszerűsítve, hogy az árfolyamok két irányú mozgása ellenállások és támasz szintek között történik, ha bármelyik irányba törik egy szint akkor várhatóan az árfolyam a következő szintig megy, általában vissza tesztelve az előző szintet. Topik elsősorban az EUR-USD napi szintű vagy azon túli mozgási lehetőségeit hivatott elemeznie, de ezen kívül a hagyományos TA alapján természetesen bármilyen más, deviza pár, indikátor vagy részvény is szerepelhet az elemzések között.

Topik gazda

sotime
4 3 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek