2015. szeptember 13. | 07:52
#1

EU-ból való kilépés várható hatása Magyarországon  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


22 22 válasz erre
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
szeptember 14. | 18:05
előzmény: #5419  szivacs
#5420
Bármikor dönthetsz a kilépésről. Nos, szeretnéd, ha kilépnénk az EU-ból? Igen/nem.

Hagyjuk a mellédumát.
szeptember 14. | 18:00
előzmény: #5407  elemes
#5419
" mostaninál szorosabb unió (lényegében föderatív európa) által igényelt módosításokat"

Melyik népszavazáson is döntötték el Európa népei, hogy az eu-t nem mondjuk konföderatív, hanem föderatív irányba akarják vinni?
Vagy netán ezt NEM Európa népei döntötték el és ők ennek a döntésnek nem bölcs meghozói hanem csak elszenvedő alanyai lennének?
szeptember 14. | 14:29
előzmény: #5417  elemes
#5418
Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta – idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.Az algériai politikus a világszervezet megbízásából az egyoldalú kényszerítő intézkedéseknek az emberi jogokra gyakorolt negatív hatásait vizsgálja. A különmegízott ezúttal augusztusi oroszországi látogatásának eredményeit összegezte.Az orosz újság szerint Dzsazairi arra a fő következtésre jutott, hogy az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívnak bizonyultak, mert a globalizáció következtében visszaütöttek azokra, akik bevezették őket. Az ENSZ tisztségviselőt Moszkvában a kormányzat, az üzleti élet és a diplomácia képviselői fogadták, de a büntetőintézkedéseket alkalmazó országok – az EU és az Egyesült Államok – külképviseleteinek munkatársai nem kívántak vele találkozni – írta a Nyezaviszimaja Gazeta.
szeptember 14. | 14:02
#5417
egy kis update: az FBI rászállt az orosz propaagandasajtóra.

link
szeptember 14. | 12:26
előzmény: #5415  Vazsmegyei
#5416
Rettenetesen unalmas már a trollkodásod.
szeptember 14. | 12:04
előzmény: #5414  elemes
#5415
Az az igazság, hogy a véleményed putyin nélkül felesleges! Ha ennyire szereted putyint, hát legyen!
szeptember 14. | 11:42
előzmény: #5411  Vazsmegyei
#5414
"az a gazdasági hatalom, amely tulajdonképpen néhány vezetőn keresztül fogva tartja Európát!"

ezek unalmas frázisok.

Lehet, hogy te komolyan így is gondolod :-) Bőven elég eszed van ahhoz, hogy megértenéd miért: de fölösleges beléd a magyarázat, mert nem azért kapod a pénzt, hogy okosabb legyél, sőt. azért kapod a pénzt, hogy szajkózd amit putyin megrendelt.
szeptember 14. | 11:39
előzmény: #5410  Vazsmegyei
#5413
bizony, az USA modell néhány elemének átvétele megerősíteni az EU-t és akkor oroszország kiszolgáltatott pozícióba kerülne.

teljesen megértem, hogy ezt nem támogatod.
szeptember 14. | 11:39
előzmény: #5409  Vazsmegyei
#5412
figyi, a te véleményed valahogy mindig az, ami putyinnak jó. ezt tökre megértem, ezért kapod a pénzedet, de hagy ne értsek egyet vele.
szeptember 14. | 11:22
előzmény: #5407  elemes
#5411
UI:Kossuth Föderatív Unióját nem véletlenül dobták félre a maga korában, pedig már akkor meglehetett volna valósítani, de csak az osztrák-magyar Monarchiában!

Most már az ötletet egész Európára kiterjesztette az a gazdasági hatalom, amely tulajdonképpen néhány vezetőn keresztül fogva tartja Európát!
szeptember 14. | 11:14
előzmény: #5408  elemes
#5410
NEM! Ezt az USA modellt soha!Népszavazással sem támogatnám!
Amit leírtál, az a diktátoroknak ad szabadkezet! Machiavellizmust idéző politika!
szeptember 14. | 11:08
előzmény: #5403  elemes
#5409
Egyet azért mindig kifelejtesz!
Az UNIOs "admin" nem lehet soha azonos néhány obskurus kiválasztott vezetőjének a játékszere!
En például ritkán írom azt hogy EU, csak akkor, ha Európára érvényes amire hivatkozok. Mindig UNIOt említek, ha a jelenlegi "vezetőit" vagy politikáját helytelenítem! Európa maradjon meg Európának, minden ráerőltetett UNIOtól.
Eléggé meg van félemlítve Európa azzal már, hogy mi lesz velünk, ha kilépne "magából"!
Nem véletlenül húzzák a "rétesmadzagot" a Brexittel! Már most példát akarnak a többi ország elé állítani.
A belépéshez sem kellett volna, akkor népszavazás, hogy most arra hivatkozva a kilépést is feltételekhez köthessék! Borzasztó amikor szabadsággal rendelkező országokat azzal riogatnak a szankcióikkal, még a gatyájuk is rámehet, mert ki lépni az tilos!
szeptember 14. | 11:05
előzmény: #5405  szivacs
#5408
"Én is tisztán szeretnék látni: ki miként képzeli el Eirópa jövőjét? Azzal együtt, hogy a szuverenitásukat feladják vagy sem. Egy csomó kérdésben "Brüsszelnek" joga legyen a fejük fölött dönteni, akaratuk ellenére, és kötelesek legyenek alávetni magukat vagy másként képzelik?"

-- Ha engem kérdezel, a válaszom egyértelműen IGEN, a magyar kormány kezében nem szabad érdemi, stratégiai kérdéseket meghatározó jogköröket hagyni, ugyanazért, amiért 10 éves gyerekeknek nem adunk cigarettát, alkoholt, jogosítványt: nem tudnak felelősen dönteni.

"Egy demokráciában egy a lehetőségeket feltáró nyílt vitát követő európai népszavazás teljesen megfelelő eszköz lenne, hogy kiderítsék vajon az európaiak hogyan akarák alakítani a saját jövőjüket."

-- Egy népszavazás tökéletesen alkalmatlan eszköz annak eldöntésére, hogy "HOGYAN" akarják kialakítani a jövőjüket, ilyen típusú kérdésekben max 5 ember tud konszenzusra jutni. 500 millió nem. Népszavazást eldöntendő kérdésekről lehet kiírni.

"A tagállamok legbölcsebb emberivel együtt gondolkodva megterveztük az új európát, amely az USA föderatív modelljéből átveszi azokat az elemeket, amelyek az elmúlt 200 évben beváltak és versenyképessé tették őket, de elhagytuk azokat, amelyek nem váltak be és idegenek az európai kultúrától.

Támogatjátok ezt?

IGEN / NEM"
szeptember 14. | 10:58
előzmény: #5404  szivacs
#5407
kifejezetten szükségesnek tartom, hogy a mostaninál szorosabb unió (lényegében föderatív európa) által igényelt módosításokat népszavazáson fogadják el azokban a tagállamokban, ahol nincs egyértelmű és nyilvánvaló támogatottsága.

ezzel a föderációval a belépők lényegében lemondanak a honvédelem, a külügyek és a pénzügyek önállóságáról. én ezt kifejezetten támogatom -- de lehet, hogy mások ennek láttán inkább a szovjetunió védőszárnyai alá akarnak visszabújni, és ha a többség azt kívánja: ám legyen.
szeptember 14. | 10:45
előzmény: #5400  pampa
#5406
én maradok az Eu-ban, a nyugathoz akarok tartozni. Ti mehettek keletre a Kánaánba..
szeptember 14. | 10:40
előzmény: #5403  elemes
#5405
Én is tisztán szeretnék látni: ki miként képzeli el Eirópa jövőjét? Azzal együtt, hogy a szuverenitásukat feladják vagy sem. Egy csomó kérdésben "Brüsszelnek" joga legyen a fejük fölött dönteni, akaratuk ellenére, és kötelesek legyenek alávetni magukat vagy másként képzelik?

Egy demokráciában egy a lehetőségeket feltáró nyílt vitát követő európai népszavazás teljesen megfelelő eszköz lenne, hogy kiderítsék vajon az európaiak hogyan akarák alakítani a saját jövőjüket.

Meg tudnád mutatni, hol van az erre vonatkozó javaslat a küldetéstudattól túlhevült európaátalakítók részéről?
szeptember 14. | 10:22
előzmény: #5401  elemes
#5404
Szerinted jó lenne európai népszavazást tartani az EU jövőjérről?
szeptember 14. | 09:44
előzmény: #5402  Vazsmegyei
#5403
én nem akarok buktatni senkit. ezt komolyan mondom.

szerintem nagyon gáz, amikor valaki azzal a jelszóval politizál, hogy "le kell váltani" vagy "meg kell buktatni" vagy (ha éppen kormányoz) "meg kell védeni" -- ezek mind azt jelzik, hogy nincs koncepciója, nincsen jövőképe.

én tisztán szeretnék látni: ki az, aki EU tagként képzeli el az ország jövőjét, azzal együtt, hogy a szuverenitásunkat feladtuk és egy csomó kérdésben "Brüsszelnek" joga van a fejünk fölött dönteni, akaratunk ellenére, és kötelesek vagyunk alávetni magunkat.

egy népszavazás teljesen megfelelő eszköz lenne, hogy vajon a magyarok hogyan látják a jövőt.
szeptember 14. | 09:27
előzmény: #5401  elemes
#5402
Miért? Kinek lenne az jó?
Miért erőlteted az UMIOs népszavazást? Mert csak ezzel tudnád orbánt buktatni?
Reálisabb gondolatokkal is rendelkezel, ne erőltesd ezt a vonalat.
szeptember 14. | 09:06
előzmény: #5400  pampa
#5401
szerinted jó lenne népszavazást tartani az EU-ból való kilépésről?
szeptember 14. | 08:38
előzmény: #5388  pampa
#5400
"Rámutatott: közös valutaalapot, valamint gazdasági és pénzügyminiszteri posztot kellene létrehozni a belső piac megerősítése, az integráció mélyítése érdekében. Elmondta, utóbbihoz nem szükséges új hivatal, a tisztséget a bizottság egyik tagja is betölthetné, aki egyben az eurócsoport elnöke is lenne.“Nincs szükség párhuzamos struktúrákra” – fogalmazott.Mint mondta, támogatná az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöki tisztségének összevonását az EU működésének hatékonyabbá tétele érdekében. Juncker arra is felszólított, hogy bizonyos külpolitikai kérdésekben ne egyhangúsággal, hanem minősített többséggel hozza meg döntéseit a tagállami kormányokat tömörítő tanács, vagyis szűnjön meg a tagállamok vétójoga."

"hanem minősített többséggel hozza meg döntéseit a tagállami kormányokat tömörítő tanács, vagyis szűnjön meg a tagállamok vétójoga."

Na, végre! Csak kibukott az a bizonyos pacipracli!
Abban az esetben, ha ez tényleg napirendre kerül újabb szavazást kellene kiírni a maradás vagy távozás megerősítése végett.
szvsz
szeptember 05. | 20:59
előzmény: #5397  pitcairn2
#5399
Nahát, micsoda remek fickó vagy akkor, gratulálok. csak általában túltolod a biciklit... ezt meg én nagyon útálom, bárki legyen is az... Ennyi.
szeptember 04. | 13:28
előzmény: #5396  -pny
#5398
Szóljál csak mit nem mondtam még, amit orbándoktor művelt a vele egyet nem értőkkel!
Kikre gondolsz, amikor a "tiétek" összefüggésre utaltál? Én nem lehetek a "tiétek"! Te is tudod én csak ÉN lehetek!
szeptember 04. | 13:23
előzmény: #5393  _Sigorszky
#5397
én, veled ellentétben, nem szoktam gyalázkodni és személyeskedni...
szeptember 04. | 13:16
előzmény: #5395  Vazsmegyei
#5396
A tiéteket vette el, de éppen ezért ez már fel se tűnik nektek.
szeptember 04. | 12:51
előzmény: #5394  _Sigorszky
#5395
Megbeszéltük a "főnökkel"" Ki vagy zárva, ebben hiteltelen vagy!
Orbándoktor elvette a vele egyet nem értők eszét! DE észre sem vették! Jó ez így!
szeptember 04. | 12:45
előzmény: #5392  Vazsmegyei
#5394
Orbándoktor eszét elvették? Nahát, a fidesz troll gyalázza a főnökét, mik vannak!!?
szeptember 04. | 12:44
előzmény: #5350  pitcairn2
#5393
Hátha épp rólad szól... :)
szeptember 04. | 10:12
előzmény: #5389  Dehogynincs
#5392
Aha! A kritizálók meg tudják a tutit, csak hát az is zavaros! A migráns beköltözők nem csak orbándoktor eszét vették el!
Ki az aki kisajátította az Európaiságot és csak az mondhatja magát európainak, aki most költözött Európába!
Szerintem az ilyen vélemény mint a tied, az távolodik egyre Európától! Te csak Európában élsz de nem vagy európai, vagy fordítva?
szeptember 04. | 10:05
előzmény: #5390  elemes
#5391
Mikor voltál ott azon zárton?Legalább oszd meg velünk, hogy mivel etettek?
Nosztalgiáznál, de az nem a te világod!
szeptember 04. | 09:58
előzmény: #5388  pampa
#5390
nini pampa

hány napra engedtek ki a zárt osztályról?
szeptember 04. | 07:50
#5389
Olybá tűnik hogy Orbán doktornak zavaros fogalmai vannak az európaiságról.

link

"Ez még inkább olaj a tűzre, mert a legnagyobb szolidaritást menekültügyben éppen mi mutattunk magyarok. Csak én nem vettem magamnak azt a bátorságot, hogy kiszámlázzam Brüsszelnek a regisztrációs költségeket 175 ezer menekült után, nem számláztam ki Brüsszelnek a magyar rendőrség működési többletköltségeit, nem számláztam ki a kerítésépítés költségeit, mert európaiak vagyunk."

Elfogadom azt is, hogy a helyzet változik, de akkor magyarázzák el nekem érthetően, hogy a kiszámlázás miért nem európai 2016-ban és miért európai 2017-ben. Enélkül az a hamis(?) látszat keletkezik, hogy Orbán doktor a többségi akarat ellenére megint egy öles lépéssel távolodott el Európától.
szeptember 04. | 07:04
előzmény: #5334  -pny
#5388
"A német és a francia vezető vezér mér menekülne"
"A német és a francia vezető vezér már menekülne"

eln. azt elütésért
Remélem a tartalmat amire a "menekülés " utal nem kell magyaráznom. Amennyiben mégis, szívesen megteszem.
szeptember 03. | 21:07
előzmény: #5382  -pny
#5387
a kínálat mesterséges korlátozása (területhasználat restriktív szabályozása, indokolatlanul szigorú építéshatósági szabályozás, "városkép-védelem" meg hasonlók),
ill.
a kereslet mesterséges növelése (semmiből teremtett olcsó hitelek lakásvásárlásra, spekulatív lakásvásárlást ösztönző szubvenciók)
a kínálat mesterséges korlátozása + a kereslet mesterséges növelése = lakáspiaci buborék...

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE