pampa
4
4
4
2015. szeptember 13. | 07:52
#1

EU-ból való kilépés várható hatása Magyarországon  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


22 22 válasz erre
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
kedd, 09:43
előzmény: #5926  pampa
#5928
"Róma borsot törhet az unió orra aláHÍR TV
2018. május 15., kedd 07:59, frissítve: kedd 08:56
A magyarok azzal, hogy ellenzik az Európába irányuló tömeges bevándorlást, még nem kőszívűek – idézi a magyar miniszterelnök szavait a The New York Times. Az amerikai liberális napilap tudósít Orbán Viktor varsói látogatásáról, amelynek egyik központi témája a bevándorlás kérdése volt. Mindkét kormányfő, a lengyel és a magyar is szuverenitási kérdésnek fogja fel a migráció ügyét, és emiatt nem fogadják el az unió központi elosztási tervét. Brüsszel a jogállamisághoz kötné az uniós támogatások folyósítását, ez mindkét államot rosszul érinti, ezért a varsói vizit egy egységfront kialakításának is felfogható az új uniós akció ellen.
.
Öt szempontot vesz górcső alá a Politico uniós portál, amely területeken a formálódó új olasz kormánykoalíció borsot törhet majd az Európai Unió orra alá. A lap szerint az új pártok kampányígéretei harsányak, ha betartják őket, akkor a költségvetés hiánya 6 százalékra fog nőni, de az új pártokat a 3 százalékos uniós limit nem érdekli. Az új kormány nem akarja, hogy az új uniós költségvetés lecsökkentse az agrártámogatásokat, és azt a migrációra csoportosítsák át. A harmadik veszély, hogy Róma új vezetői jóban vannak Moszkvával, ezért nem támogatnák tovább az EU oroszellenes szankcióit, mert az árt az olasz gazdaságnak is. A negyedik ügy az illiberális berendezkedés témája: az új vezetők Orbán Viktor nézetei osztják, és a migráció kérdésében a Visegrádi Négyek mellé állnának az EU kemény mag ellenében. Az ötödik ügy pedig a kereskedelem: az új olasz kormány ellenzi a korábbi uniós szabadkereskedelmi egyezményeket, és az Olaszország mindenekelőtt jelszó alatt az olasz mezőgazdaságot védő intézkedéseket hozna.
.
Az amerikai nagykövetség jeruzsálemi áthelyezése az izraeli–palesztin konfliktus lényegi problémáját világítja meg, és az az, hogy ugyanarra a területre két nép tart történelmi jogon igényt. A Jerusalem Post elemzése szerint az amerikai vendégek, politikusok, keresztény vezetők történelmi, a bibliai próféciák alapján jelentős eseménynek látták a nagykövetség felavatását, illetve azt, hogy Donald Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Az elemzés ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a palesztin vezetés megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Amerikával, és ez nehéz helyzetbe hozza a békefolyamatot."
május 10. | 14:11
előzmény: #5924  pitcairn2
#5927
hát ha beütne egy ilyen stagfláció akkor a tőzsde is megérezné. De legalább lenne kamat is, akkor már kénytelen lennének emelni
május 10. | 14:04
#5926
Macron: nem lehet tovább várni az EU megújításávalNem lehet tovább várni az Európai Unió megújításával, azonnal cselekedni kell, senkinek sincs joga a késlekedésre - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön a németországi Aachenben a Nemzetközi Károly-díj átvétele alkalmából mondott beszédében.Az EU ügyének előmozdítása nem lehet mindig csak a legkisebb közös többszörös vagy az utolsó pillanatban megtett lehető legapróbb lépés politikája, évtizedekre előretekintő bátor döntéseket kell hozni, és nem kell mindenben egyetérteni, de dolgozni kell - mondta a francia elnök.    A nacionalisták és a demagógok világosan beszélnek, ezért azoknak is világosan kell beszélniük, akik fontosan tartják az EU-t, és teljes erővel, a lehető legnagyobb ambícióval kell haladniuk előre, méghozzá gyorsan - tette hozzá.    Mint mondta, "nem idézőjeles, hanem valódi reformokat" kell végrehajtani. Kiemelte, hogy a polgárainak biztonságot nyújtó EU-t kell felépíteni, amely a többi között az eddiginél jobb migrációs politikát valósít meg, az euróövezetben pedig önálló költségvetést alkot a tagok közötti konvergencia erősítésére."
atv.hu/MTI
május 06. | 12:05
előzmény: #5918  nemelemzo
#5925
hagyjuk már ezt a "posztkommunista ember", "hatalom" zőcséget...
május 06. | 12:04
előzmény: #5919  hellforceone
#5924
szvsz
ingatlanfronton kb. a csúcsot látjuk az áremelkedés dinamikája kifulladni látszik, miközben a csapból is az folyik, hogy ingatlant kell venni
és szerintem ez a szektor egyáltalán nem lesz a "biztonság szigete" az elkövetkező években
május 06. | 12:02
előzmény: #5920  kimpaa
#5923
szerintem inkább egy kolosszális stagflációs válság áll küszöbön, bár persze ez nincs kardinális ellentétben az általad vizionált ipari forradalommal
május 06. | 12:01
előzmény: #5921  Karvalytokes
#5922
mivel a képzési rendszer teljes mértékben elszakadt a munkaerő-piaci igényektől a jó intézmény által kibocsátott jó diploma sem garancia a sikerre... 
május 06. | 11:06
előzmény: #5919  hellforceone
#5921
Hát nem tudom.Egy szakmával ,aki tud önállóan dolgozni 3-4 kilót simán megkeres Budapesten.Mondjuk nem tudjuk hogy az emlitett diplomásoknak ki adta  a diplomát.Vannak olyan rossz hirű intézmények(diplomagyárak) akinek a diplomájával el sem lehet helyezkedni, annyira rossz hire van a piacon.
május 06. | 10:53
előzmény: #5919  hellforceone
#5920
A válság ha lesz, ezt a rendszert is el fogja söpörni. A válságok lényege ez, az aktuális hatalmon leverik, ha jogos ha nem.
A valós munkanélküliség ma Mo-n 7.5%, közmunkásokkal, külföldön dolgozókkal manipulálják jelenleg a %-t a hatalom, így már itt hazudik.
Pár szektor valóban hasít, de a nemzetközi trendek miatt, ilyen az informatika, ami a küszöbön álló ipari forradalom 4.0 alapja. Na itt valóban jól a fizetések, gyorsan emelkednek, megerősítem, mert ebben dolgozom. A mindenféle mesteremberek is, ha nem isznak és megbízhatóak akkor azok is sokat tudnak most keresni megérdemelten.
Aztán vannak a farvizen evickélők: jól megy most a kereskedőknek, ingatlanosoknak, turizmusban, bankszektorban dolgozóknak is. De ezek a konjuktúra mellékhatásai. Válság esetén ezek véreznek el elsőként.Van munkaerő hiány de nem akárhol. Olyan helyeken ahol előtte tanulni is előtte kell nem is keveset. Meg a képzett szakmunkásoknál
május 06. | 09:04
előzmény: #5917  kimpaa
#5919
Ezt nagyon jól leírtad és sokszor kezd olyan érzésem lenni, hogy itt a portfólión is folyamatosan azt akarják az emberbe szuggerálni, hogy feltétlen ingatlant kell most venni - sok a fizetett írás - és, hogy már itt is csak azt olvasom, hogy minden milyen fasza, mindenki kurva jól keres és él... erre a hétvégén beszélgettem egy kedves ismerősömmel, akinek két gyerekéből az egyik 2 éve diplomázott, a másik tavaly. Aki 2 éve, az közmunkás, a másik Pesten dolgozik nevetséges fizetésért... mikor kérdeztem, hogy de miért csak ennyi, hiszen mindenütt azt olvasom, hogy a munkaerő kurva nagy hiánycikk... nos, pályakezdő, kiszúrják a szemét ennyivel és ő még így is örül, mert sok végzős társának még munkahelye sincs. Szóval néha nem tudom, hogy ki hazudik, de nagyon jól tudnak terelni, az biztos. A sminkelt számok nagyon jók, de távol állnak a valóságtól. Ami meg a hitelezést illeti, lesz még ebből néhány éven belül nagy jajveszékelés, de persze a szöveg már erre a forgatókönyvre is meg van írva. Soros, megtámadták az országot, a forintot, az EU hibás, a multik hibásak, mindenki az lesz, csak persze Viktorunk nem... a buta nép meg majd beveszi újra a maszlagot...
május 06. | 08:59
előzmény: #5917  kimpaa
#5918
Szerintem pénztáros 4 év múlva megelőzi Zuckerberget is, hiszen sokkal okosabb.
A politika sokat fejlődött az évek során, tanultak hibáikból és kitapsztalták, hogy a posztkommunista embereket mivel lehet  megfogni. Folyamatosan hintik a morzsákat közéjük, lila ködöt eregetve a szekük elé.
A média mindenkihez eljut, így azzal lehet legjobban manipulálni a népet, főleg a közmédia lett a fidesz reklámcége. Közpénzből nyomják a reklámokat vajna és pénztáros kezében lévő médiában, degeszre tömve zsebeiket.
Négy év már elegendő lesz nekik, hogy egész Magyarországot bekebelezzék, esélyt sem adva a valódi ellenzék kialakulásának. Majd ők megszerveznek egy két kamupártot saját ellenzéküknek.
Ha az ellenzék idei szereplését megnézzük, nagy az esélye, hogy kilóra vették meg  őket a látszat fenntartása érdekében és kiszorítva az esetleges igazi ellenfeleket.
A politika egy nagy sakkjátszma, a háttérben senki nem tudhatja, milyen megegyezés van. A maffia legrosszabb fajtája, teljhatalommak a kezükben.
május 06. | 07:56
előzmény: #5915  sanka
#5917
A netet olvasva két világ rajzolódik ki nálam:  
Az egyik, hogy mennek a cikkek az egyre növekvő új autó vásárlásról, a tervező asztalról megvett új lakásokról, meg hogy mennyire gyorsan elfogynak a szállodai szobák a nyaraláshoz belföldön. 
A másik oldal, hogy a 15 éves autót is alig bírja fenntartani pláne a növekvő benzinárak mellett, harc a mindennapos túlélésért, esetleg nyárig összekapart pénz a kis nyaraláshoz, na meg a válság előtti szintre felpörgő hitelezés, orrba szájba minden hitelből megvéve, persze eltolcsy is adja a lovat, hogy ez nem elég, még-még kell. Gondolom a GDP növekedéshez. 2008 előtt ez volt a CHF hitel, meg is szívtuk, a Ft kamattal is meg fogják a népek.
Szóval ez a két világ leszavazott most áprilisban felpörgetett rettegés mellett. A tippem szerint ez a második kategória az aki a kicsi vagyonkáját féltve a milliónyi migránstól akik a szerb határon várakoznak tartotta hatalomban az eddigieket.
Szar, szar az élet, ki tehet róla, nem a kormány, hisz az harcol már 8 éve délibábok ellen, de ha más kerül hatalomba akkor itt migránsinvázió lesz.
Közben Mészáros megelőzte Csányit a vagyon ranglétrán, de ez persze normális :)))
május 06. | 07:45
előzmény: #5911  Vazsmegyei
#5916
Azért tükörbe tudsz nézni minden nap, hogy mi mellett harcolsz? Hogy árulod a hazát?
május 06. | 05:20
előzmény: #5911  Vazsmegyei
#5915
A nép nagy részének üres a zsebe, orbánc ezt így is szeretné tartani. Az egyszerű szegény embert így lehet a legjobban megvezetni, hogy féltse azt a keveset is. Na ez az egyik legnagyobb csalás, persze van még más is, amit elkövettek a hazaárulók.
május 05. | 22:36
előzmény: #5904  Vazsmegyei
#5914
Ugorj neki még egyszer. Nem azt írtam hogy nem értem amit írtál:)))
május 05. | 19:48
előzmény: #5912  settevoltesette
#5913
Ennyi csak az önkritika!? Te is a nép gyermeke vagy!
május 05. | 19:37
előzmény: #5911  Vazsmegyei
#5912
Ebben agyatertek a szar plebs csak akko lazaduzik ha a hasan erzi
Ennyi ma egy embor zaba es szar
május 05. | 19:17
előzmény: #5909  kimpaa
#5911

Nem kell feleslegesen rettegni! Jó helyen van az a pénz, ami miatt nem látod a jövőt! A népnek nem az aggódásokra van szüksége!  A nép zsebe ha üres lesz, na akkor lesz változás! Hiteltelen dumával, csak magatokat kárhoztatjátok!
május 05. | 18:51
előzmény: #5892  Vazsmegyei
#5910
Ezt valszeg nem tiszta állapotodban írtad, se füle se farka!:))
május 05. | 18:46
előzmény: #5908  Seismic
#5909
Meglásd, ez a banda lesz Mo sírásója, ha nem eszmél a nép. Még pár manőver, s Vlagyimir ölelésében találjuk magunkat. Megint.
május 05. | 14:06
előzmény: #5906  doxa
#5907
Soha ne írd le, hogy nem érted azt amit olvastál!
május 05. | 13:42
előzmény: #5905  Vazsmegyei
#5906
"nem szerencsés a "tudatlanságot" népszerűsíteni!" :)
május 05. | 13:16
előzmény: #5903  andare
#5905
Ezt szeretnék láttatni a britekkel a mainstrém médiások! csak nehogy mégegyszer úgy járjanak, ahogy most Magyarorzágon az ellenzőkiek, akiktől csodát vártatok! 
május 05. | 13:13
előzmény: #5900  capaeledel
#5904
nem szerencsés a "tudatlanságot" népszerűsíteni! Soha ne írd le, hogy nem érted amit olvastál!
május 05. | 12:20
előzmény: #5899  pampa
#5903
 Pampa és eu szkeptikusok, nektek ezt nagyon érdemes elolvasni és a komenteket is!
https://privatbankar.hu/makro/a-valasztok-elhagyjak-a-lebenult-miniszterelnokot-ongol-lett-a-brexit-318181
május 05. | 09:41
előzmény: #5895  Peterbond
#5900
"A mondandod masodik felet meg honnan szedted."
én az első részét sem tudom honnan szedte:)))
május 05. | 09:30
előzmény: #5897  Vazsmegyei
#5899
Hivatali visszássággal kapcsolatos panaszbeadványt írt az európai ombudsman hivatalához a Civil Összefogás Fórum. Érvelésük szerint ugyanis az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a magyarországi helyzetről készülő jelentés eljárásában megsértette az Európai Unió­ról szóló szerződés 2. cikkét, valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájának 11. cikkét.
A CÖF úgy véli, hogy a szerződések szellemiségével összeférhetetlen módon előkészített és biztosított vitában – a többi közt – sérült a demokrácia és az egyenlőség tiszteletben tartásának elve, a pluralizmus, a tolerancia és az igazságosság értékei, valamint a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága is."
.
Ez jó lesz arra, hogy megismerjük a FÜGGETLEN EU rendszerek működést.....
május 04. | 18:57
#5898
Ha Olbanek kilepnek akkor is kapjak a valutat a nemetnek mondott ajtogyaraktul
május 04. | 17:27
előzmény: #5894  Peterbond
#5897

Pampának az esetek döntő többségében logikus a magyarázata, ha minden példáját nem is fogadod el! Nem kell félre érteni, vagy félre magyarázni a gondolatmenetét és főképp a kérdéseit! Ebből adódnak a meg nem értett vitás helyzetek!
-
 Nagyobb toleranciával  a vitákat normálisan is le lehetne követni!
május 04. | 17:20
előzmény: #5895  Peterbond
#5896
Akkor félre érted a második felét a mondandómnak! Éppen karikírozni szántam. Feltételesen van megfogalmazva! Érteni lehet, meg kritizálni is!
május 04. | 17:04
előzmény: #5892  Vazsmegyei
#5895
A mondandod masodik felet meg honnan szedted. Keptelensegeket en is ki tudok talalni es megalapitani hogy hulyeseg. De ezeket senki se mondta. Miert ne indulhatna olyan magasugrasban aki egy szot se tudd angolul? Meg a tobbi keptelenseg.
május 04. | 17:02
előzmény: #5892  Vazsmegyei
#5894
Pampa akarja hogy az ENSZ mondja meg mi legyen. Jelenleg nem mondja meg es en se akarom. Alakuljon ahogy akar a vilag. Pampanak is joga van egy szot se szolalni angolul de akar megkovetelheti az eszperantot is ha ceget alapit. Mas kerdes hany ugyfele lesz.
május 04. | 16:58
előzmény: #5891  pampa
#5893
Mar bocs de pont NE irja elo mit kotelezo hasznalni. Felolem elfogadhat hivatalos nyelvnek x darab nyelvet de ha egy ceg szervezet vagy barmi ugy dont hogy nekik a spamyol a nemet a megfelelo akkor hasznalhassa azt. Itt europaban az angol az elterjettebb. Afrikaban alitolag a francia jobban de nem tudom. Delamerikaban a spanyol. Ok nyugodtan hasznaljak azt mert az a hatekonyabb.
A sportszervezetek meg azt csinalnak amit akarnak. A snooker angol sport ezert angol szabalyai alakultak ki. A vivasnak meg hagyomanyosan francia pl. De a madzsongban gondolom nem angolul ertekeznek ahogy GO vagy mas jatekok eseten.
május 04. | 12:20
előzmény: #5887  Peterbond
#5892
És ha ez az ENSZ véletlenül Moszvában székelne, akkor ugye mindent orosz nyelven kellene ma világnyelvvé tenni? 
Az a számítógép, amelynek alapjait egy felvidéki magyar ember a matematika nyelvén, de angolul értekezve hagyott ránk, egy amerikai diák miatt miatt viszont csak angolul lehet már tovább felhasználni!!???
-
Na megérkeztünk a "játékszabályokhoz"!
-
 Mindent csak angolul?! Azt a golyót, amit minden tanult nyelv nélkül is arrébb lehet lökni, csak "nemzetközi" nyelven lehet már? Hogy érthető legyen, hogy ne lehessen "csalni"? 
-
Na ez az ami nem kötelezhet senkit arra, hogy csak angolul lehessen arrébb lökni egy műanyag golyót!
-
 Magsugrásban csak angolul tudóknak lehet majd indulni "nemzetközi" versenyeken?!
-
Ez egy kicsit blazirt fogalmazás, de éppen azt bizonyítja, hogy nem egy nyelv kell ahhoz, hogy mindenki egy nyelven beszélhessen!

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE