Nektek meg az nem megy át, hogy ezt aligha fogják az orrunkra kötni most még. Ezért is csak a két logikus válasz van. 1. Nem akarnak kötelező vételi ajánlatot tenni. 2. Nem az lesz a tulajdonos, aki be lett jelentve. Minden más káros fantáziálás, mint a Telenor meg AH mantra.
Andy, ezt megtehetjük SZVSZ. Nem akarok olcsón venni, van, de minek. SZVSZ ettől te okosabb, rutinosabb befektető vagy, hogy ne értsd, miről beszélek SZVSZ. Hová tűnt KV SZVSZ?
Úgy látom, hogy valamiért nálad nem megy át az az üzenet, hogy mi nem arra vagyunk kíváncsiak, amit már tudunk (hiszen arra nincs értelme kíváncsinak lenni), hanem arra, amit MÉG nem tudunk. Értem, hogy te sem tudod, de azért engedtessék már meg, hogy a nyitott kérdéseken agyaljunk.
SZVSZ meg te akarsz olcsón venni az érvektől mentes negatív hozzászólások általi lebeszélés nyomán megremegőktől. Természetesen örömmel olvasnám az összeszedett, zárt logikai láncot alkotó érveidet :)
Ez az utolsó lenyeges és nyitott kérdés maradt a holnapi rkgy előtt számomra. "De mi lett a nővel?" kérdezi címében az ismert Csehov színmű. Nálunk meg mi lett a pakkokkal? :-) ... Egyébként azért nagyon érdekes a Bakai rész mennyisége, mert ha teszem azt a korábbi pakkjától megvált, akkor az új pakkal, még ha át is veszi, akkor épp 10% alatt maradhat (ebben nem vagyok biztos ezért kérdezem a pontos számot), ami esetben ha a GT mégis valahogy átvenné a 84M-jét, akkor is kötelezőt kéne tennie mert ha nincs más 10%-os vagy afeletti tulaj, akkor már a 25%-os határ lép életbe a kötelezőhöz, ami viszont 64.5M db. Ezért lehet fontos hogy tudja a kéz is mit csinál a láb :-) ...
Igen, ezért írtam a felét sem. Ha fix jelenárat nézel a több mint a fele lenne :-) ... Nem emlékszel Bakaihoz mennyi új rv-nek kellett volna menni pontosan???
Illetve ha a pakk felét a piacra tolja, akkor még a felét sem fogja. Nyilván minél többet tol a piacra, annál kevesebbet fog érni egy-egy darab rv :) meg lehet próbálni ábrázolni a részvényárfolyamot a piacra dobott darabszám függvényében, és lehet optimalizálni :)
Hülye kérdés, mi van a Lockup kérdéskörrek a keletkeztetett részvényeknél? Nem adhatnak el egy ideig. Másik a Delta 210-en száll be elvileg, miért is érné meg neki a 125-ös árfolyam?
Mondjuk a Bakai részre ez nem alkalmazható. Neki egyébként sem kellene kötelezőt tennie, valamint a jelentési kötelezettséget akkor sem tudná elkerülni ha a korábbi pakkját mind eladta de átvenné az újat, mert az így is 5% fölé esik ha jól számolok. Ő is vajon mért nem jelentett eddig?
Meglehet. Sok "hülyeség" eszébe jut az embernek kínjában ha ül, vár és valóban csak fantáziálgatni tud arról, hogy mik is történhetnek a háttérben mert nem informálják kellőképpen.
Most erről jut eszembe. Nem lehet, hogy úgy trükközik ki ezt az egészet, hogy gyorsan bejelenti az új rv-k keletkeztetése után, hogy besett a jelentéskötelezettség alatti tartományba és még nem veszi át az új papírokat, majd ezek után a következő pár napban piacon és OTC-n megválik jelentés nélkül attól a mennyiségtől amitől kell, majd ha ez megvan, kb ma mondjuk, bejelnti, hogy átvette a papírokat (kis késéssel, talán büntivel is), de a kötelezőt megúszta, és nem kellett arról sem jelenteni nekünk, hogy hogyan és mikor szabadult meg attól a 9M db papírtól ami ahhoz kellett, hogy megússza a kötelezőt? Fene tudja.
azért mert akkor kötelező vételi ajánlatot kellene adnia jelen helyzetben. ha viszont megvárják a Delta részvényeket, akkor egyik nagy tulajnak sem kell. csak tippelek
Nem az a kérdés, hogy ki áll a GT mögött, hanem az, hogy miért nem vette (még?) át a 84 M db részvényét (ahogy Bakai sem), amikor a részvénykeletkeztetésből származóan Papp és a Panther Prime vagy mi a csuda megkapták a részvényeket.
Valószínűleg neki egyelőre nem származna előnye belőle, nyilván, különben nem menne a bújkálás. Más részről viszont, pusztán csak az apporthoz szükséges hitel folyósításának garanciája szempontjából, nekem mint kisrészvényesnek az megfelelő biztosíték lenne ha tudnám, hogy valóban a GT rendelkezik azzal a pakkal, mert ez egy jelentős részesedést jelent a cégben, jelenleg is 10Mrd Ft körüli értékben, és ha mégsem folyósítaná a hitelt, akkor az a saját érdekei ellen szólna, mert elértéktelenedhetnének emiatt a papírjai. Közös érdek lenne tehát, hogy rendben lezáruljon a tranzakció. Így viszont mit tudom én mik lehetnek a GT érdekei, esetleg az is (ezt most persze nem feltételezem, de akár mégis megeshet), hogy kútbaessen a deal. Más oldalról mivel épp beválasztanak egy új tagot az IT-be aki a GT tulajával, Neumannal közösen ül egy harmadik cégben aminek jelentős bevételei vannak, gondolom nem ez a szándékuk, de mégis, a GT így nekem nem nyújt egyértelmű garanciát mert nem tarnszparens, hogy mi lett a pakkjával.
szerintem erre a kérdésre egyelőre nem fogunk választ kapni, a kgy-en biztosan nem. nem is biztos, hogy elő fog bukkanni a GT mögötti "valódi" tulaj. Miért tenné, mi előnye lenne neki ebből?
És ehhez csak annyi kéne, hogy ne kezeljenek már madárnak minket és áruljék már el, hogy a tőkeemelésből származó GT-nek szánt pakkal mi történt. Ilyen egyszerű lenne a megoldás szerintem.
De jogos, ellenben, ha emiatt nem szavazza meg a kgy. akkor meg azért esik kútba. Továbbra is tartom, hogy a GT pénzügyei nem az EST részvényesekre tartozik. Ránk csak az tartozik, hogy a vezetés biztosítva látja-e a kölcsön teljesülését.
Csakhogy itt az van, hogy ha a GT nem hitelez, a Delta apport kútba esik, az 500 milla kártérítésért a GT felel ugyan de az EST-re nézve ez végzetes lehet mert üres marad és mint olyan megintcsak felszámolás elé nézhet. Ez szerinted nem jogosan vetődhet fel egy egyszerű részvényesben?
Igen, ez amit mondasz igaz kell, hogy legyen ránk az EST-re, az adósra. A te példádban a GT a bank, nem az EST. Olyat még nem láttam, hogy az adós firtatja a hitelező fizetőképességét.
Dehogynem. Hiszen pl. a bank is leellenőrzi a leendő adós mellett pl. kezes hitelképességét is, aki egy az adóstól különálló személy. Ilyen horderejű ügyleteknél a teljesülés biztosítását szolgáló biztosítékok alkalmazása az elvárható gondosság minimuma. Te se adnál kölcsön pl. egy hajléktalannak, vagy fogadnál egy hajléktalant kezesnek. Szóval igenis valid kérdés, h kinél vannak a követelések, és mennyi biztosított a teljesülésük. Csak józan paraszti ésszel is. 😉
Úgy gondolom, hogy ez 1 speka felrántás volt, ami nem tart ki a nap végéig. A holnapi KGY en pedig semmi érdemiről nem esik szó, arról sem, hogy hol van a GT pakk. Gyanítom, hogy határozatképtelen lesz a KGY SZVSZ.
Ususfructus úrral értek egyet a GT ügyében. A GT önálló jogi személyiség, az EstMedia közgyűlésének nem feladata más cég ügyeivel foglalkozni. Pl. hogy hogyan értékesíti követeléseit vagy hogyan teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit.
Szia Larry, Nem tűnik, fel, hogy a felrántásban kitáraznak szépen közel 1 milla papírt? Faszául beültettél pár gyanútlant 128 on :-), profi vagy. Nap végére piros záró, holnap határozatképtelen KGY és le 105-re az talán megfogja. Milyen fura, hogy elcsendesedik itt az általad is gerjesztett hype, amikor megáll a speka 128-on, majd elindul lefelé...
Nem, nem ... Az nekik már megvan a lezárt könyvben, Neked csak a személyazonosságodat kell igazolni, slussz-passz. Lakcím sem kell ha jól tudom, csak szig vagy útlevél vagy jogosítvány is elég.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A