A kétlépéses megoldás nem jó? A lock up lényege az, hogy ne a piacra kerüljenek a papírok. Ha betömi őket egy cégbe, továbra is ő a tulaj, nem kerültek piacra. Ha a cég tulajt vált, akkor sem kerülnek piacra a részvények, tehát elvileg nincs lock up sértés. Vagy valamit rosszul gondolok?
1 megoldás lehet jól bevált magyar mód: megsértik. 😂😂😂 Már amikor kijött a tájékoztatás erről, azt kérdeztem, h vajon mi a szankciója lock up megsértésének? Ki tudja ezt az érintetteken kívül? 😉 A szankció lehet visszatartó erejű és nem visszatartó erejű, vagy már eleve bele volt árazva. Láttuk már, h rugalmasan értelmezik a szabályokat, ha arról van szó. 😉
A gondom az vele, hogy saját nevére kapja az új rv-ket, nem valami cégbe, és elvileg 90%-on két éves lockup lesz. Valami jogász talán tud segíteni, hogy hogyan lehet ezt a (leaglábbis látszólagos) ellentétet feloldani?
Először legyen új tulajdonosa a Globtremnek, mert addig semmi nem lesz, se akvizíció se más amit írsz, vagy ha lesz is, akkor az c tiszavirág életűen lesz.
Balázs Csabának mi lesz a szerepe az akvizíció után a vállalatnál? Marad az Est Media tulajdonosa? Balázs Csaba a társaság legutóbbi közgyűlésén gyakorlatilag teljesen háttérbe vonult, és az új igazgatóság megválasztásával ilyen értelemben is egy új fejezet kezdődik. A tranzakció után kibővülő igazgatóság fogja a vállalat stratégiai irányítását végezni, ennek nem tagja Balázs Csaba, és a Delta Systemsnek pedig van egy sikeres és tapasztalt operatív menedzsmentje, amely a napi működést fogja biztosítani.
BCS itt van és virul, nem tudom honnan szedted, hogy kipaterolták. Szerinted a GlobeTerm nem az ő irányítása alatt áll? A Delta nincsen itt nálunk, majd lesz, ha lesz miből kifizetni. Papp úr, hogy miért jött, azt még nem tudjuk, reméljük nemsokára kiderül.
Szerinted Papp Úr a Delta miatt jött ide? Mert,hogy itt van az tény! Bcs-t kipaterolták szép csendben,mert kipaterolták ugye? Ez is tény! Itt a Delta nálunk. Ez is tény! Túl sok itt már a morzsa!
Én sem azért írtam azt, amit. Azt mondod, itt-ott kiszivárognak morzsák. Én ezzel ellentétben azt látom és hallom, hogy nem látok és nem hallok semmit. Amiket ti most itt összeraktok, mint valami kirakós darabjait, az olyan horderejű, hogy már tényleg kellett volna valamit hallani róla, de mint mondtam, jelenleg csönd van a papír körül. Ezek a spekulációk inkább tűnnek egymással össze nem függő információk vágy vezérelte összekötésének számomra. A magam részéről inkább azt várom, hogy kiderüljön, honnan lesz pénz a Delat felvásárlására. Ki lesz az, akit még nem látunk, ki lesz a "befutó" a versenyzők közül, ha lesz egyáltalán befutó. Egy biztos izgalmas utolsó negyedévünk lesz, és csak kívánni merem, hogy igazatok legyen, de én inkább addig is a földön járok és nem álmodozom.
Ha a kgy-re még nem is de október végére úgy tűnik nagyon sok szál összefut. Választások után leszünk már, 5G tender elvileg eredményre vezet, az első tőkeemlésből származó új papíroknak is a tulajokhoz kellene kerülniük, tehát a GlobTerm felől valamit hallanunk kell, stb., stb. Tényleg izgalmas őszünk lehet ha jól alakulnak a dolgok.
Nem bántásból írtam hidd el. A mi esetünk több lépcsős lesz az már biztos. A folyamatok zárt ajtók mögött zajlanak és csak a végén tudjuk meg a valós eredményt. Azért itt ott kiszivárog pár morzsa. Ha ezeket jól rakjuk össze és ezt időben tesszük, még jól is jöhetünk ki belőle. Nekem is mint Larry-nek régóta gyanus a Telenor sztori. Keresek kutatok, szinte szürcsölöm az infókat. Remélem a kgy-n kiderül azért pár komolyabb infó.
Az valami nagyon komoly dolgot jelenthet, épp olyat amilyenre várunk, mert tiszta lesz, hogy valaki még nem került be a képbe aki befolyásolja a döntést. Az már nem olyan BCS féle halogatás lenne szerintem.
Én kivárom a végét! Voltak itt hangok akik kivezetést és csődöt kiabálltak,azután jött a szöveg,hogy BCS megkopaszt mindenkit,azután hogy soha nem lesz itt semilyen befektető stb...stb! És láss csodát most meg már 5g-ről és Antennáról meg Telenorról beszélgetünk.
Mindig az a nóta ment, kis darabszámu olcsó részvények flehuzasa irreális módon, majd vissza higitottak részvényekkel az adott értékeket. Na itt fordítva van. Ide k.. A nagy dolognak kell hogy bejojjon hogy a részvény árak megszaladjanak vagy akár elerejek a 4 számjegyet. És pontosan az antenna telenor 5 g képes erre.
Valami magyarázat biztos lenne rá(miért ne lenne nekik? :-))] ha azt szeretnék hogy két nagyobb lépcsőben menjem meg a buli. Persze lehet már kész dolog jön be egybe. A fene se tudja már - :)) de az biztos ha ez bejon bármilyen formában is, akkor az est kapitalizaciojat meg lehet nagyjából saccolni - :)
Komoly spekulációk és elmélet gyártási mennek itt :-DDD pont, mint tavaly ősszel, arra azért emlékeztetnék mindenkit, hogy jelenleg még a Delta felvásárlására sincsen fedezet.
Mozaikdarab 2.0. :"A piac felfuttatása érdekében Matolcsy ismét felvetette, hogy a nyilvános kereskedés vonzerejének növelése érdekében tőzsdére kell vinni az állami cégeket, a nagybankokat, és magát a tőzsdét is."https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/mnb-bet-tozsde-kkv-matolcsy-gyorgy.691770.html= állami cég = Antenna Hungária...
Ez így ok, de amíg nincs telenor az antennánál, addig szerintem mégiscsak magyarázatra szorulna hogy mért száll be az állam közpénzen egy Est-Delta duóba. Telenorral a tarsolyban ez nyilván nem kérdés. Persze elég lenne a beszálláshoz egy Telenor vételi szándéknyilatkozat is és már sínen is lehetnénk. Csak ne úgy mint József Attila ;-) ...
Ez igaz, de azért ne higyjük azt sem, hogy emiatt egy ilyen stratégiai vonalról letenne az ofő. Ha nem ML és 4ig, akkor jöhet ide a telekom és rendszerintegráció Papp és Antenna- és Telenor- és T-sys kkv-stül az Estbe. Nem lenne ez annyira rossz senkinek sem. Emellett még az benne a nagyon jó, hogy mivel politikai, gazdasági és stratégiai érdek, amikor megvannak a háttérmunkával és megnyomják majd a zöld gombot, nem lesz probléma nekik a sok kis büfi gazdagodása sem mert elhanyagolható szempont a nagy képben.
Én is úgy hiszem hogy az előbbi jobb megoldás lehet, mert mire lezajlik a telenor 5 g játék,(okt vége ha jól tudom) addig az antenna ide betudna ugrani. Ha okt végéig beugrana az antenna, és párhuzamosan a telenor behuzza az 5gt, ott már csak idő kérdése hogy mikor lesz meg az antenna nak a telenor. Viszont én csak az antennával tudom elkepzelni a telenort hogy ide bejon. Antenna bejonne hozna egy kis rallyt, majd utána a telenor érkezése felrobbantana a piacot. :-) Azt hogy mivel indokolnak, sztem azt nem kell túl spirazni-:)
Papp könnyebben eladható külföldön mint nemzetközi üzletember, multis tapasztalattal Látszólag függetlenebb a NER-től. Viszont ott a Microsoft ügy. A kérdés, h kinek az érdeke ezt napirenden tartani, és milyen célból.
Vajon az antenna beszall az estbe mielőtt a telenor megnyeri az 5g - t és utána felvasaroljak, vagy először az antenna megveszi a telenort 5g vel karöltve és utána jön az estbe? - :)
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A