Logikus levezetés. Az április 30-i közgyülésen már sok fórumozó is tudott a deltáról, a május 28-i folytatólagos kgy-n pedig már még többen. Tehát a delta jó eséllyel kb. márciusban megvolt, így több mint valószínű, h már hetekkel-hónapokkal a hivatalos tájékoztatás (július 30.) eldőlt a 2. nyomda ténye, ahogy elkezdték kidolgozni a tranzakció technikai részleteit. Ez egy elég nagy munka, ilyet nem egy hétvége alatt dob össze az ember. Sok szempontot, jogit, gazdaságit figyelembe kell venni, hatósági (GVH) engedélyt kell kérni, bankokkal egyezkedni, stb. Most nyilván a vételi ajánlat lenne nekünk a legjobb, mert az lenne a legtranszparensebb. Vagy ha nem lesz kötelező és megy tovább a zsonglőrködés, akkor kapnánk egy húzónevet a befolyásszerzők között. Hamarosan meglátjuk, mint ahogy azt is, a választások ténye kihat-e ránk.
Az jutott még az eszembe, hogy a két tőkeemelés átlaga 93.79Ft. Az elsőnél, amikor Papp megérkezett már biztosan tudták, hogy csinálni fognak egy másodikat is a Delta apporthoz. Ezt az átlagot kell tehát valódi apportárfolyamnak tekintenünk, amiért cserébe 281M új rv-t nyomtak a már meglévő 102M mellé, de ebből csak 125M megy a Deltához. Ez tehát a 2.35Mrd cash-vel együtt kb. 14Mrd Ft-ot ér, ami valóban reálisabb ár a Deltáért mint a kimondott 28Mrd, épp a fele, és a jelenlegi árfolyamot tekintve már kerestek is rajta. Amennyiben nem jönne ide hamarosan valami újabb nagyjátékos a GlobTerm 84M-jén keresztül, valamint ha a Delta tényleg annyira jó cég lenne ahogyan azt sokan gondolják, akkor a fenti megoldás számukra egészen biztos, hogy elfogadhatatlan lett volna és a jelen felállásnak, szvsz semmi értelme nem lenne. Mostmár csak az a kérdés, hogy a GlobTerm mögött álló valódi befolyás az OTC-s halogató politikát folytatja-e tovább még egy ideig, vagy meglépi a kötvétet. Igazán kíváncsi vagyok.
Jó reggelt! Nagyon régen írtam, de megígértem, hogy megteszem, bár késve, de nagyon sokkal tartozom ennek a közösségnek és minden szerethető tagjának. A tisztesség úgy kívánja, hogy azokat az embereket nem lehet figyelmen kívül hagyni, akikkel a nagy hullámokban egymást támogatva építettünk fel valamit, a nagy bizonytalanságban a félelem falán együtt másztunk fel hosszú hónapokon keresztül, remélve a jót. Annak ellenére, hogy nem írtam, természetesen mindent és mindig olvastam. Jóleső érzéssel töltött el, hogy még mindig ez a legemberségesebb topik, minden apró vita ellenére. Kirakhattam én 150 db trollt is, változatlanul tartom, hogy ha a normális emberek nem találják meg egymást, akkor mit sem ér a moderáció. Márpedig itt igazán megtalálták egymást a normális törzs tagok, akik tisztelettel és emberségesen beszélgetnek általában egymással. Mindemellett nem tudok eltekinteni egy erősen negatív folyamattól, ami beárnyékolja a fórumozás értelmét, hasznosságát. Anno amikor én beregisztráltam 2016-ban, úgy emlékszem, 2 hét volt, amíg aktiválódott a regisztráció, addig írni sem lehetett. Tűkön ülve vártam, mikor vehetek végre részt én is a diskurzusban és megtiszteltetésnek vettem, hogy én is ide írhatok. Ma már sajnos ez nincsen így. A pillanat töredéke alatt lehet regisztrálni és hozzászólni, arctalan, személyiségzavaros trollok pusztítják és durva mélyrepülésbe taszítják az egész fórum közösséget. Mindent a forgalomért? Ha az oldal üzemeltetői nem tisztelnek meg azzal, hogy védelmi mechanizmusokat építenek be, akkor én sem "tisztelem" meg őket, hogy gyakorta írok. Inkább tisztelem magamat és a szabadidőmet sokkal jobban. Nem titkoltan szeretek itt rengeteg embert, de van az a kényes egyensúlyi pont, amikor úgy érzem, magamat is kell legalább ennyire szeretnem. Ha ez a közeg nem támogató (portfólió), akkor azt kell mondjam, hangsúlyozottan a saját szempontrendszerem alapján, hogy az idő egyre inkább azokat a páratlanul sikeres befektetőket igazolja (hali, Manopi stb.), akik felhagytak a szélmalom harccal és nem fórumoznak. Kezdek felszabadulni saját bevésődött fixa ideáim àrnyékából. Már régen nem az az első, hogy a reggeli kv mellett nyomkodom a fórumot, melyik barmot kell moderálnom, milyen új troll terjeszti az igét, ki állt bele valamelyik törzstagba vagy éppen belém...à, kendőzetlen őszinteséggel, de én örülök, hogy elmúlt ez az idő. Szabad kapacitásaimat a szeretteimre, fejlődésre, elemzêsre fordítom, mondhatni a magam épülésére. Jó trédjeim vannak hála Istennek, sikeres időszak tiszta gondolatokkal. Én nem helyezem már magamra a kényszer terhét. Nem moderálok és akkor írok, amikor jólesik. A cégről: Lehet itt sok jót még sok rosszat mondani a folyamatokról, de minden jel jó irányba mutat szvsz. Van itt szó túlértékelt apportról, meg túlszaladt nyomdáról, de a kiinduló állapothoz képest akárki akármit mond, a "Kopasz" bácsi vérrel-verejtêkkel talpra állította a céget, felállt a padlóról (Vajna halála pl.) újra és újra, minden tiszteletet megérdemel szvsz, aki meg nem bízik, ne legyen részvényes. Most vannak a legutolsó viharfelhők, amiknek el kell tűnniük és szerintem végleg kitisztul az ég ősszel, újabb vaskosabb funda érkezhet és folytatódni fog az értékkel való feltöltés. Minden törzstagnak a legjobbakat, hajrá Est!
Jó reggelt! Erről beszélünk hónapok óta,h a globterm pakk, illetve annak a gazdája lesz a kulcs! Nagy valószínűséggel a globtermen keresztül jön majd a fantombüfi, akár lesz kötelező, akár nem. 😉 Aki megveszi a globtermet, az szerez pénzt erre is, meg a cash vételár finanszírozására is. 😁
Nagyon jó a műsor, gratulálok a Rendezőnek! a lebeszélők rinyálásától hangos minden. kötelező vételi fog jönni szerintem. Visztont a Globterm egy nagy nulla - honnan lesz pénze letétbe helyezni a kötelező vételire? ? ?
Én egyetlen egy dolgot fűznék az ilyen jellegű, és nem személyedhez kötött tevékenységhez. Bárki, aki itt van, de nyilvánvalóan a céghez kötött személy egy ilyen jellegű kijelentést egyszerűen "hamis vád" címszóval feljelenthet. és onnantól kezdve bajban van az a személy.
Üdv mindenkinek! Szerintem az is megér egy kis elmélkedést, hogy ha valóban nagy név érkezik, ezáltal többszöröződik az árfolyam, akkor a Deltagroup Holdingnál lévő 125 milka részvény is szép summát fog érni.
Tetszik, nem tetszik, de a révészt is kell fizetni. Így megy ez. Már a legelejétől fogva. 😉 Nem mi írjuk a szabályokat. Éreztem néhányszor, h apu ökölbe szorított keze vagyok. 😂😂 De azért ha lassan és döcögősen is, de haladunk. Aztán meglátjuk, hova is érünk oda. 😂
Már elnézést, de a hozzászólásod alapján szerintem biztosan nem vagy jogász... A jogászkodás előtt érdemes lenne elolvasnod a felhívott rendelkezések szövegét is, nem csak a címét. No meg hasznos megismerkedni a kapcsolódó jogirodalommal, ítélkezési gyakorlattal stb. És akkor lehetségessé válik felismerni, hogy ezek a rendelkezések teljesen másról szólnak. Egyébként a kibocsátási érték meghatározására a jelen esetben az igazgatóság jogosult volt, annak korlátját nem szegték meg (névértéknél nem lehet alacsonyabb a kibocsátási érték), innentől fogva a jogsértés elméleti szinten sem fogalmazódhat meg - az, hogy mennyire volt elegáns, az más kérdés. A célját Stucky már ezerszer leírta, nem fogok ismétlésbe bocsátkozni. Szevasz, jó hétvégét, egyébként meg mit csinálsz itt papír nélkül? Csak nem olcsóbban szeretnél venni?
Üdvözlök Mindenkit!Bár itt a fórumon új vagyok,az Est-ben kb. a NeoFM-es korszak óta érintett.Szóval annak idején nem 1-2 ft volt a papír.Jelenlegi pozícióm tavaly óta folyamatosan bővül,pedig az óriási hullámokat nem lovagoltam meg.Gyűjtöm a részvényt ,mert túl sok dolog mutat egy pozitív cél irányába.A részvény nélküli károgókkal teljesen felesleges foglalkozni,mert csak a rosszindulat hajtja őket.Kérdem én:miért fecsérlik itt a drága időt?Nem kell minket kioktatni,mert tudjuk, hogy "A tőzsdén bármi megtörténhet,és az ellenkezője is".Anno gondolta valaki hová fut ki a nyúlszérumos Phylaxia?Abból lett az OPUS!
A kínai mester nagy pilóta! Szereti hintáztatni a jó népet(persze akit tud) , jó pofa ember 😁😂 A topik gazda meg lehet elvalalt egy egész lakótelepi festést mázolást tapétázást? 🤔(szigorúan csak az én véleményem, szerintem kiszalt már)
Jó reggelt mindenkinek! Azért forumtársunkat “ leszemetezni” durvább , mint letegezni ! :-)
Törölt felhasználó2019. 09. 22. 09:02
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ideges maximum te lehetsz,mondjuk megértem van is rá okod. Ez nem dedo hogy a topikgazda mögé bujkáljunk.Ez nem lebeszélés hanem elvakulatlan gondolkodás..
Jövő hét végén térjünk vissza erre.. Remélem kitartó vagy. Azt nem kiállni az ablakpárkányra egy esetleges negatív hír hallatán ;-) Beültetésből *5!! Jó lesz ez,de nem mindegy hogy honnan. 100ról? 90 ről? Esetleg 80ról? Okos gyerek vagy kitalálod!
Hidd el nekünk sem esett jól!... de ha így szerez majd döntő befolyást valaki, aki egy üres cégbe értéket hoz, úgy, hogy még mi is jól járunk... Na, akkor azért én nagy duzzogva meg tudok bocsátani.;)
Mindenesetre engem is érdekel, hogy milyen tulajdonosi bejelentések jönnek a következő napokban/ hetekben, és mi fog történni a bevezetés után ezekkel a papírokkal.
Hát, nem engem károsítanak meg, hanem téged, ha van részvényed. OK, ne legyen bűncselekmény. De te személy szerint hogyan értékeled, hogy pl. Eger Zsolt Tamás a 3,9m Ft követeléséért cserébe 600m Ft értékű részvényt kap. Szerinted ez rendben is van? És minden érintett ilyen arányban gazdagodik a tőkerendezésen. Nekem mindegy, azt kellene, hogy zavarja, aki piaci áron vett sok részvényt. Adott volna inkább kölcsön a cégnek...
Milyen újabb büncselekmény? Te tudsz korábbiakról? 😉 Az ár az alku tárgya, és ha sem adós, sem a hitelező nem vitatja, akkor ki fogja? Pláne, h nem is olyan rég mintha a kgy felmentvényt fogadott volna el... 😉
Felejtsd már el a bűncselekményt! Szerinted bűnözők lettek megnevezve az új tagogknál? Komolyan azt a szart akarod beadagolni, hogy egy ilyen szánalmas átveréssel játszák el a nevüket, amihez a BET és az MNB is asszisztál?! Ember, ez már sok / sokk 😂
Bocsi, kifejtenéd picit még jobban, hogy ez a mondat mit jelent? "a követelések egy aprócska része néhány százalékocskával meghaladta a követelésért általában adható ellenszolgáltatás általánosan elfogadott piaci értékét" Tehát volt 122m Ft követelés. Ennek egy része magasabb volt, mint a követelésért adható ellenszolgáltatás piaci értéke? Több követelés lett kimutatva, mint amennyi ténylegesen járt volna? Ugye nem egy újabb bűncselekményre célzol (számviteli csalás)?
Szerintem az is egy nonszensz, de az ugye egy alapítványnak történő ajándékozásnak minősül, és nem okozott senkinek akarata ellenére gazdasági hátrányt vagy kárt. Itt a jelenlegi tulajdonosok értelmetlen mértékű hígítása történik.
Mert mondjuk esetleg - de szigorúan elmejáték szintjén (mert itt ilyen biztos nem fordulna elő) - a követelések egy aprócska része néhány százalékocskával meghaladta a követelésért általában adható ellenszolgáltatás általánosan elfogadott piaci értékét? És az így értékelt adósság névértékéért keletkezett papírok töredékára is jobb lehetett, pláne mint a ténylegesen nyújtott szolgáltatás értéke? De ez lett volna az ára, hogy valaki a tőzsdére jöjjön és valaki beszálljon? És hitelezők egy elhanyagolható töredékrésze esetleg nem a maguk, hanem más nevében jártak volna el ténylegesen? És akár több ilyen részvényestársunk is akadhat? Hm, nem, ez nagyon vad gondolat, ez így biztos nem fordulhatna elő... :D
Mondjuk Ptk. 6:579, vagy Btk. 374. § Jogtalan gazdasági előny szerzése történik a korábbi hitelezők számára (akik így uzsora kamatot szednek) a jelenlegi tulajdonosok megkárosításával.
Ha az a feltételezés, hogy a követeléseiket már eladták, akkor azt miért tették volna alacsonyabb áron, mint a mit a tőzsdei bevezetés után a piacon kapnának érte?
Miből? Abból a papírból, amit tegnap keletkeztettek meg, és még nincs is a tőzsdén? Mert ezekről, illetve az ezekkel teljesített követelésekről beszélek.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A