Topikgazda: zborde 2007. 01. 10. 10:18

Erste: Továbbra is régiós top pick az OTP - 10,000 forint feletti célár  

Ugrás a cikkhez
A régiós bankszektor szereplői közül továbbra is az OTP-t tartja top pick-jének az Ertse elemzője Gernot Jany. A befektetési bank kiemelte, hogy a jelenlegi árszintnél magyar bank papírjai P/BV alapon 11%-os, míg P/E alapon 40%-os diszkonttal forognak régiós társaikhoz képest.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=78231
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 14:02
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
jaja, ott állambá nyúlta le a lét - gondold csak végig: előírja, hogy 80% kötelezően alacsony kockázatúban kell tartani, aztán meg jól betesz az implicit hozamoknak. mondjuk úgyis visszakaptuk a veszteség egy részét, mert az alapok megtatrják lejáratig a kötvényt, így voltaképp csak elszámolástechnikailag volt olyan rossz év (más kérdés, hogy HT akkor is a rv a király meg hogy akkor aztán totál értelmetlen mindenféle összehasonlítgatás a hozamokban, ha ilyen ötlettelen módon számolják el - kreatív könyvelés rulez :) ...na ennek meg nem sok értrelme volt :)
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:51
Előzmény: #8  Törölt felhasználó

AKS:

a 2003-as évi NYP hozamokat nem az alapkezelők nyúlták le, hanem amiatt volt, hogy az addig biztonságosnak vélt kötvényalapokkal voltak megtömve.
a jegybank meg felvitte 6,5%-ról 12,5-re az alapkamatot, és máris minden kötvényalap veszteségessé vált. köszönet Járainak!
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 13:05
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
hát igen...

1. az a biztos profit, ami már a zsebben van, nem a részvényárfolyamban :)
2. messze vannak Mo.-on a brokicégek és bef. alapkezelők a megbízhatóságtól. ezerféleképp tudják átverni az ügyfeleket, közben tömni a saját zsebet (durva példa a 2003-as MNYP-hozamok)
3. valamiért nagy macit érzek én is. régóta mondják már, de... a Warren Buffett-szcenárió is sokat késett, a medve is akkor jön, amikor már a nagy medvekiabálók is lemondtak róla.
4. az otp külön büdös. számvitelileg, akvizícióilag, 3k-s, 4k-s bekeráras profitrealizálós amcsi befektetőileg,...
5. adóemelések, GDP-dinamika csökkenése, hitelfelvételi kedv esik, marzsok konvergálnak az EU-átlaghoz,...
miért pont egy ilyen környezetben kellene rakétáznia, amikor a legnagyobb bullban is "csak" 8700-ig ment, és az új ATH sem volt tartós, sőt kész csoda, hogy elment odáig - miért kellene új ATH-nál venni? 6k-n jó a cucc, de közel a 9k-hoz már drága...

szigorúan szvsz...
akpo 2007. 01. 10. 12:51
Előzmény: #5  Tycoon
En biztos vagyok benne, hogy lesz 5 szamjegyu, de nemtom mikor es senki nem mondta, hogy most kell megvenni. Mindenesetre en lassan elkezdem visszvenni, mert 8400-8500 kozott anno kiszortam es nem szamitok majusi meretu zakora.
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 12:29
Előzmény: #5  Tycoon
Tegnap az Erste vette 8.525-ig, sok kisbufit megszopattak, azt hitték hogy megtépik tegnap,
ma kijönnek ezzel a hulyeséggel és mekkora kasza van, haveromat is hívták....:)
persze konkrétumok nélkül.

Azzal nem számoltak, hogy globálité zugás lesz...:)
Tycoon 2007. 01. 10. 12:19
Előzmény: #2  zborde
ha adnék Neked néhány tízmillát, én is elvárnám, hogy folyamatosan tájékoztass, és segíts, hogy mibe fektetem, mit érdemes csinálni vele. márpedig az erste nem néhány millát kezelget, és nem hiszem, hogy sokan adnának pénzt egy olyan céghez, akik rendszeresen marha nagyot betliznek az ajánlatokkal :)
Törölt felhasználó 2007. 01. 10. 12:11
no azért az Equilor tavalyi fotiajánlása ill. elemzése korrekt volt és bejött - mondjuk a zótépét jellemzően nagy (és/vagy gyors) emelkedések után ajnározzák, és zakózik is rendesen :)
bánom is, hogy most Sarkadi-Szabó Kornél nem beszél többezer pontos elmozdulásokról (fel/le), mert akkor biztosan nagy eladók/vevők lennének a láthatáron :)

így csak a medveösztönre hallgathatok :)
BuySell 2007. 01. 10. 12:07
Zborde azért ne felejtsük el, hogy ez a munkájuk. Nem jótékonyságból elemzik a vállalatokat.
zborde
zborde 2007. 01. 10. 11:57
Előzmény: #1  portfolio
Nem értem ezeket az ajánlásokat, de tényleg.
Ha találnék egy aranybányát kussolnék és szépen csendben termelném kifele az aranyat és kész.
Nem mondanám senkinek, hogy hú gyerekek ide kell jönni bányászni, mert itt rengeteg az arany.

Habár lehet hogy én csak egy gennyes önző dög vagyok ...
(A francba most, hogy így belegondolok ...) ellentétben az Erstevel.

Topik gazda

zborde
zborde
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek