Az Erste Group Bank AG (mint Kibocsátó) nevében ezúton értesítjük a tőkepiac szereplőit, hogy a megnövekedett piaci volatilitás miatt a Kibocsátó árjegyzése akadozhat, illetve időnként szünetelhet a Béta piacon és az Erste Certifikátokra és Turbo Warrantokra.
Ez mindig is így volt, ha túl nagy a volatilitás, akkor inkább leállítják, mert nem tudnak valóban azon az áron kötni amit épp feléd jegyeznek, és esetleg buknának rajta.
cserébe kompenzálandólag
számlavezetési díjaikat máj 25-től megemelték
ÚJ transzferdíj számítást vezettek be értékpapír piaci érték szorozva 0,5% ez 10 milliós portfóliónál 50.000 Ft az 5000Ft fix díj helyett igaz minden más piaci szereplő 5000Ft-al transzferál
az egész egy egyszerű számítógépes algoritmus, gondolom a bétnek vannak technikai követelményei egy termék bevezetése kapcsán... Tehát vagy a BÉT technikai követelményei nem elégségesek és le kéne cserélni a P1-es gépeiket, vagy manuálisan kapcsolgatják. Utóbbi szintén a BÉT felelőssége, mert ha egy céget jobbról balról átvilágítanak hogy megfeleljen a tőzsdére lépéshez, akkor egy származtatott terméket is át kellene világítsanak szerintem. Már pedig azt gondolom, hogy egy terméktől a minimum elvárás az, hogy annak kereskedéséről csak és kizárólag a BÉT dönthessen - ahogy többnyire a részvénytársaságokkal is igy van. Természetesen a rendkívüli bejelentések előtt az RT-knek is van lehetőségük kérvényezni a felfüggesztést időben! Ha az erste úgy ítéli meg, hogy számára a certi adott napon nem lesz kincsesláda, akkor miért nem jelentették be hetek óta, hogy a mai napon a kereskedés szünetel és kész. Akkor az ember rá tud készülni.
Ellenben megjegyezném, hogy ez a fajta magatartása az árjegyzőnek rendszeres és a brexittől teljesen független. Nem kell ahhoz ekkora likviditás, hogy a tisztelt árjegyző elaludjon reggel és csak fél 10 kor kelljen fel, vagy akár napközben leálljon a termékekkel való kereskedés.
nem tudom ki figyelte ma a dax certit, de volt bent egy 17k eladó pakk benne, egyszer kötött bele az árjegyző, a többiek az árjegyzőtől vehettek ami persze feljebb volt....
csak mint történetet jegyzeteltem le....
Csak halkan megkérdezem, mi a fenének kell nektek certivel kereskedni, mikor ott van pl a CFD?
Tizede a költsége, mint a certinek, és napi 24 órában hozzáférhető.
Ja, és nem jönnek ilyen magyarázatokkal, mint a certisek, hogy "mi mindig jegyzünk árat, kivéve akkor, mikor valóban szükséges lenne - mert volatil a piac". :)
persze , h nem látod bp........ meg otthagyod az egészet a fenébe , mert tönkreteszik az idegeidet , most meg már hallucionalizálsz h nincs árjegyző pedig van csak elbujt , elaludt :-)))
Ezekke a szar, lehúzós BÉT-es certikkel kereskedjen a LÓFASZ, ott vannak az ETF-ek a Xetrán. Simán lehet DAX-ot meg olajat meg mindent shortolni KO meg lejárati kockázat nélkül, akár áttétellel is.
Tegnap vettem EBRCHTL10 Richter Longcertit. Ma reggel óta áll, telefonon annyit mondanak nem tehetnek semmit, Németországban van a hiba. Vicc, komolyan. Eladhattam volna ma szép nyerőben, még most is jól áll, így egyelőre csak a realizálás ami bosszantó, de azért ez röhej, hogy egész napokra kiesnek termékek büntetlenül.
ma is hozza a formát, amint mozgás van letiltja a kereskedést. ebdaxtl89-el nem lehet kereskedni, aki beragadt így járt, ezen tudnak keresni, hogy elveszik a befektetők pénzét, ERSTE megbízhatóság....
NAPI TIPPJÁTÉK! Mikor függeszti fel az Erste az EBDAXTL92 kereskedését? a: ha elesik a 12100 b: ha határozottan kilő a Dax c: 15:30-kor :D :D :D Minden egyéb lehetőség is jöhet hozzászólásban Megjegyzés az EBDAXTL92 korlátára 12024. A dax harmadjára táncol a nagy támaszon, kiesett a gyémántalakzatból és ott három mozgó halálkeresztje
Sziasztok! Nem találtam jobb topicot a kérdésemnek... Van valakinek tapasztalata (vagy urambocsá' véleménye) a EBWTIOIL04 Erste certiről? Ismeri valaki, ajánlott, nem ajánlott kategória? Köszönöm!
Szia! Alapvetően nagy forgalommal megy, viszonylag kicsi az árjegyzői marzs, szóval akár ajánlható is lenne, de most leállt, azoka, hogy elfogyott a tőzsdére bevezetett mennyiség.https://bet.hu/site/newkib/hu/2020.04./Erste_WTI_Olaj_04_certifikatbol_EBWTIOIL04_ISIN_AT0000A2AHH6_a_teljes_kibocsatott_mennyiseg_128391611
Erste Certifikátok megbizhatatlanságaáról