Pontosan jól látod. Megvan a szavazati fölény, többet nem költ a zsetonból, mert ő pont arra utazott. Meghajoltak a fák, így nem kell kivágni őket. Hurrá, harc nélkül mind a két oldal jól járt. Ez akkor is így van, ha a CRH vagy Soós vagy akárki volt a vevő.
Én a kisbefektetői kezdeményezést végig csinálom, ha már elkezdtem, és majd kiderül mi is van a háttérben....
Sajnos kapom a leveleket, hogy vannak olyan kisbefektetők, akik csökkentették vagy eladták a mai napon a részvénycsomagjukat...de ez természetes, ilyen a tőzsde...
Én értékalapú befektető vagyok, és szerintem ennek a társaságnak a papírjai nem 200 HUF-ot ér....Kivárom....
Ebben a cégben nincs több 3 mrd HUF értéknél, már ami megmaradt. Kilátása jelentősen romlott. A piac pedig ezt árazza. 209 HUF most az értéke, ha tisztességesen felosztják a vagyont. Ha még ez sem, akkor jelentős diszkonttal kell számolni.
Ha a CHR megvette kvsz áron (~249) az OTP és Allianz pakkját, meg közben még néhány kisbüfijét is, akkor nagyon sok pénzt be kellett tolnia. És akkor önmagában már 50% fölé került a szavazati jogokat nézve és jelentenie kell. Sőt, vételi ajánlat is kötelező. Nem hiszem, hogy ez a verzió áll fenn. Vagy ha igen, az nem is olyan rossz a kisbüfiknek, hiszen tőlük is átveszik 250 ft-on.
Valaki meg elteszi a főárat, de abban már nem osztanak lapot a kisrészvényeseknek. Lehúzás magyar módra. Ki fogja ezt vizsgálni? Senki. Lehet még egy-két kör próbálkozás, de itt szándék nélkül nem lesz nagyobb vétel.
Akkor ezek szerint saját részvény vásárlás.....
Induljunk ki abból, hogy az OTP Alapkezelő és az Allianz Alapkezelő eladta a részvénycsomagját...
Akkor a szavazati jogra biztosító részvények cca. 14,3 M db.
Vagyis a lengyel és román eszközök leírása után a BVPS 320 HUF körül lehet.....ezt a piacnak áraznia kellene....
Azt nem tudtam, hogy ki lesz az áruló. De azt tudtam, hogy lesz. Mindig így szokott lenni. Az aukció ezért lett volna korrektebb. Marad egy csomó kötvényes és maradt 1-1,5 mrd HUF cash. Marad még valami cégvagyon, amit nem lehet tudni, hogy mikor lehet pénzzé tenni. Az alapkezelők a saját érdekeiket nézték. Ennyi.
ENEFI - THE BEST