Topiknyitó: Armyllosz 2014. 01. 10. 11:36

ENEFI - THE BEST  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2016. 02. 17. 21:42
Előzmény: #6459  Kisildi
Nem tiszta a helyzet
A másik oldalnak igaza is lehet a lengyel tartásában es új projektekkel.
Mondjuk nem akarmilyennel, aki latja őket az jobban képben lehet hogy miről is lenne szó.
Volt mar a beten sok 'csoda apport', ahol nem az aranytojást tojon osztoztak

'
Kisildi 2016. 02. 17. 21:36
Előzmény: #6453  vigkrisz
Sziasztok!

Én csak 2 dolgot nem értek:

1. Eddig az egyik fő ellenség az a SCS volt, aki most "az életekre áll". Nekem ez morbid és skizofrén.

2. Senkinek nincs annyi esze, hogy a saját részvényvásárlás - ami most zajlik - éppen a semleges kezek papírjait viszi, amik így nem tudnak szavazni? Nyilván nem az ellenségeitek adnak a tőzsdén, akik hatalmat akarnak és a pénz lenyúlását tervezik.

Azért sok szerencsét Nektek és jó magas árat persze!

HALI,

ILDIKE
exmnbs1 2016. 02. 17. 21:33
Előzmény: #6457  exmnbs1
Operációrol
exmnbs1 2016. 02. 17. 21:32
Előzmény: #6456  vigkrisz
29-én lesz egy a lengyel opera időről, tervekről, legalábbis meg van hirdetve
vigkrisz 2016. 02. 17. 21:30
Előzmény: #6451  Törölt felhasználó
akkor most mikor lesz az a közgyűlés, ahova érdemes menni?
exmnbs1 2016. 02. 17. 21:30
Előzmény: #6453  vigkrisz
K céljairól jelenidobennyilatkozik
vigkrisz 2016. 02. 17. 21:29
Előzmény: #6452  exmnbs1
persze, hogy neki kedvez, össze akarja szedni az elég szavazatot a CRH ellen
vigkrisz 2016. 02. 17. 21:28
Előzmény: #6450  exmnbs1
miért ne lenne tuti az eladás?

mondtam, hogy SCS immár a barátunk :-)
exmnbs1 2016. 02. 17. 21:21
Előzmény: #6451  Törölt felhasználó
Érdekes, ez az időhúzás inkább Soosnak kedvez
Törölt felhasználó 2016. 02. 17. 21:16
Előzmény: #6449  Törölt felhasználó
Ma a törvényességi határidőt betartva beadásra került az 1% -nál nagyobb részvényes részéről egy új napirendi pontok és határozatok.

A beadvány érkeztetve lett, és a közzététel helyett elnapolták a közgyűlést, mondván.......
Nos Tisztelt Kisbefektetők, "így játszik" a CRH Invest Kft...
Minden kisbefektetőnek érdeke a Társaság értékének (részvényesi érték) megvédése, és ezt most csak összefogással lehetséges... A közgyűlés elnapolása már magában számos jog kérdést vet fel, hiszen közgyűlést elnapolni egyértelműen nem lehet, azt meg kell tartani..

Gondoljuk el, mi történik akkor, ha egyedül a CRH Invest Kft képviselői képviseltetik Magukat az elnapolt rendkívüli közgyűlésen, és minden napirendi pontont pontosabban határozatot elfogadnak...Jogilag természetesen támadható az elfogadott közgyűlési határozat, de jogerős bírósági döntésig egyszerűen szólva:

-"szabad a gazda"......

Az a kisbefektető aki vette az előadás tartalmát:

-muvezeto2@gmail.com
exmnbs1 2016. 02. 17. 21:11
Előzmény: #6449  Törölt felhasználó
Hú, remelem ezeket nem keverik le innen mint a múltkori beírásokat.
Művezető, remelem a kisbefektetői képviselet legalább sikerül.
Érdekes amit ír Soós, eszerint az eladás meg nem tuti?
Törölt felhasználó 2016. 02. 17. 20:52
Előzmény: #6448  Törölt felhasználó
A válasz:

Tisztelt Bálint úr!
Köszönettel vettem megkeresését.
Az Ön által megfogalmazott gondolatokkal nagyrészt egyetértek.

Tájékoztatom Önt arról, hogy IG tagsági pozíciómról való lemondást jelentős részben a Társaságban kialakult tarthatatlan helyzettel indokoltam. Vállalhatatlan viszonyok, a Társaság munkavállalóinak sorozatos lemondásai, a Társaságtól bizonyos tulajdonosok felé kontroláltan kiszivárgó információk jellemzik most a Társaságot, mely véleményem szerint közvetlen going concern problémához vezethet..

A Társaság 2016. 01. 08-i rendkívüli közgyűlésén tapasztaltakkal szemben a szükséges lépéseket minden irányba megtettem.
Tájékoztatom arról, hogy támogatom a saját részvény vásárlást, így ellenzem annak megtiltását. A lengyel eszköz értékesítésének tőzsdei közzétételét követően a portfolio.hu-nak adtam is interjút többek között a saját részvény vásárlásról pozitívan nyialtkozva.

Tájékoztatom, hogy osztalékfizetéssel kapcsolatos gondolatait is támogatni fogom, bár véleményem szerint pontosításra szorul.
Támogatom továbbá, hogy kisbefektetők mind a Társaság Igazgatóságában, mind Felügyelő és Audit Bizottságában helyet kapjanak.
Azt is támogatni tudom, hogy az Igazgatóság tagjai egyben a kapcsolt vállalkozások képviselői legyenek.

Azt a CRH Invest Kft.-t képviselő Komonczi úrral kapcsolatosan azért nem tudom elfogadni, mert joggal vélelmezem azt, hogy elsődleges célja a tranzakció meghiúsítása, másodlagosan (amennyiben az előzővel kapcsolatosan nem jár sikerrel) a befolyó készpénz feletti kontrol megszerzése. Kisvári úr pedig az OTP delegáltja és miután szemlátomást együttműködnek a CRH Invest Kft.-vel, nincsenek illúzióim az Ő küldetésével kapcsolatosan sem. Korábbi feltételezésem, mely szerint a saját részvény vásárlását nem támogatják, mert más célja van a befolyó pénzzel már bebizonyosodott, hogy igaz. Azt közgyűlési előterjesztés formájában kívánják megtiltani.

Az a véleményem azonban, hogy a viszonyok normalizálódása esetén személyes jelenlétem kívánatos a Társaságban, ugyanis egy nagyon gyors (néhány hónapos) reorganizációra szükség van a két úr áldásos tevékenységének következtében. Én rendelkezem az ehhez szükséges "helyismerettel", ismerem a romániai ügyeket, a magyar projektek üzemeltetéssel kapcsolatos problémáit, így képesnek tartom magam arra, hogy Önökkel, a kisbefektetőkkel a Társaságot talpra állítsuk.

Ugyanakkor nem kergetek hiú ábrándokat. A közgyűlési többség ezen napirendi pontok esetében csak akkor szerezhető meg, ha a kisbefektetők kezükbe veszik sorsukat. Ez nem szokott könnyen menni.

Az OTP - CRH páros által véleményem szerint lebonyolított hostile takeover ezért is tudott eddig sikerrel járni.
Mindezek ellenére bízva a sikerben, de elfogadva az esetleges kudarcot szívesen állok a kezdeményezés élére és 1% feletti tulajdonosként szívesen terjesztem elő javaslataikat a soron következő közgyűlésen.
Kérem erről sürgősen egyeztessünk, mert a napirendi pont kiegészítési és határozati javaslatokkal 2016. 02. 17-ig elő kell rukkolni.
Tisztelettel,
Soós Csaba
Törölt felhasználó 2016. 02. 17. 20:48
Előzmény: #6447  Törölt felhasználó
Tisztelt Soós Csaba Úr!

A következő témában keresem meg Önt. Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt (továbbiakban: Társaság) kisbefektetője vagyok. A www.portfolio.hu ENEFI THE BEST fórum állandó hozzászólója „muvezeto” felhasználó névvel. A 2016.03.11.-én tartandó rendkívüli közgyűlésen olyan napirendi pont kerülhet megvitatásra és szavazásra a CRH Invest Kft javaslatára, amely a kisbefektetők szemszögéből teljesen elfogadhatatlan:

-5, a Társaság és a Társaság kapcsolt vállalkozásai számára ENEFI részvények vásárlásának
megtiltása.

Figyelembe véve a 2015.12.08.-án közzétett rendkívüli közzétételben olvasható hogy a lengyelországi eszközök értékesítéséből a Társaság kapcsolt vállalkozásához várhatóan 48,51 PLN (10,9 M EUR) készpénzt folyik be. Ezt a készpénzt a kisbefektetők álláspontja szerint saját részvény vásárlásra kellene fordítani a társaságnak, mivel az egy részvényre jutó könyv szerinti érték (BVPS = cca. 240 HUF) alatt tartózkodik jelenleg a Társaság értékpapapírjainak az árfolyama. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy a Társaság saját részvény vásárlása egyértelműen értékteremtő hatással bír az egy részvényre jutó könyv szerinti érték alatt.

(A feltételezhetően beérkező készpénzből jelentős mennyiségű saját részvény vásárlást lehet eszközölni, amely a jövőben nagy mértékben emelheti az egy részvényre jutó könyv szerinti értéket.)

Megítélésünk szerint joggal lehet feltételezni, hogy a CRH Invest Kft által előterjesztett napirendi pontjában szereplő saját részvény vásárlásának megszüntetése, (megtiltása) a Társaság értékvesztését idézheti elő.
Előfordulhat, hogy részvényesi értékteremtés keretei között, olyan cégeket apportálnak vagy vásárolnak a Társaságba, amelyek nem valós értéket, és értékeltségei mutatókat fogja mutatni.

A 2015.09.04.-én megtartott közgyűlésen elhangzott, hogy a CRH Invest Kft, a Társaság fejlődésében bízik, „részvényesi értékteremtés” és vannak megfelelő megoldásaik. Ezt a gondolatot erősíti meg a 8/2015 (09.04) 2015.09.15.-én tartott rendkívüli közgyűlésen elfogadott határozati pont is.

A fent említett www.portfolio.hu internetes oldalon a fent említett fórumon, már elkezdtem a kisbefektetőkkel felvenni a kapcsolatot, amelyek egyetértenek a fent olvasható gondolatokkal, és kérem őket jelenjenek meg a 2016.03.11.-én tartandó rendkívüli közgyűlésen személyesen, vagy ha nem tudnak személyesen megjelenni tiszteljenek meg bizalmukkal, hogy kisbefektetőként képviselhessem gondolataikat.

Kérem Önt, ha egyetért a fent olvasható gondolatokkal, csatlakozzon a kezdeményezéshez, hogy együtt védjük meg a Társaság vagyonelemeit. Ne adjuk a Társaság vezetését egy olyan társaság kezébe (CRH Invest Kft) amely feltételezhetően bizonytalan befektetésekkel, jelentős értékvesztést idézhet elő a Társaságnak és ezáltal a tulajdonosainak.

Tisztelettel: Bálint László
Törölt felhasználó 2016. 02. 17. 20:42
Előzmény: #6446  exmnbs1
Üdv Mindenkinek!

Olvashatjuk a www.bet,hu ill. itt a www.potfolio.hu oldalon, hogy a ENEFI Energiahatékonysági Nyrt új közgyűlési időpontot hirdetett, technikai okok miatt....
Az indoklás: ..." 2016.03.11. napra meghirdetett közgyűlés a honlapon technikai okok miatt nem lett meghirdetve....
Milyen véletlen, pont akkor vette észre a "Társaság", mikor éppen lejárna a határidő a napirendi pontoknak (előterjesztéseknek) ill határozati javaslatok beadásának....Rendkívüli közgyűlés kihirdetésétől számított nyolc nap...

De ne szaladjunk ennyire előre....menjünk sorjában, hogy mi is vezetett igazi okként a közgyűlés elhalasztásához...

Mint rendszeres közgyűlésre járó kisbefektető, 2015.09.04.-én találkoztam és észleltem a CRH Invest Kft (Társaságnak nem nevezném, legyen a továbbiakban: alakulat) igen agresszívnak mondható viselkedésével (OTP alapkezelő közreműködése mellett)...

Számomra nem volt egy percig sem kétséges, hogy ez a alakulat valamiért jött. Nem nehéz kitalálni, hogy a Társaság egyetlen nagyobb vagyoneleme a lengyelországi eszköz (eszközök)....de akkor még nem igazán lehetett érteni, csak sejteni mire is készülnek. A 2015.09.04.-én megtartott rendkívüli közgyűlés mindent elmondó elfogadott közgyűlési határozata:

8 /2015. (09.04.)8 /2015. (09.04.) Közgyűlési határozat:

A Közgyűlés úgy dönt, hogy felhatalmazza az igazgatóságot, hogy a cégcsoport szabad és felhasználható készpénzállományából, kapcsolt vállalkozások vagy projektek értékesítéséből, hitelfelvételből származó forrásokból a cégcsoport tevékenységi körébe tartozó (közvilágítási, hőszolgáltatási, hőtermelési, energiahatékonysági, korszerűsítési stb.)(i) projekteket létesítsen, fejlesszen, valósítson meg, (ii) más által fejlesztett, megvalósított projekteket illetve projekteket tulajdonló társaságokat 10%-os hozamelvárás felett vásároljon. Jelen felhatalmazás kiterjed a projektek finanszírozásához szükséges források előteremtésére, így hitelfelvételre is.

Az akkori kérdés miből is akarnak fejleszteni, társaságokat vásárolni? Azóta természetesen a választ is megkaptuk....(A hitelfelvételre kimondottan felhívnám a figyelmet!)

A igazgatósági (IT) és felügyelőbizottsági (FB) tagok visszahívásáról már nem is beszélve..."estar kötvényes" mellettem szokott ülni a közgyűléseken, már akkor mondtam neki ebből nagy baj lesz....

Ugorjunk egy kicsit az időben, 2015.12.08. a Társaság rendkívüli közleményben tájékoztat, hogy a lengyelországi eszközök eladásra kerülhetnek 76,51 M PLN (cca. 17,2 M Eur) értéken, melyből 48,51 M PLN (cca. 10,9 M Eur) készpénz...Az eladás részleteibe most ne menjünk bele....A kapcsolt vállalkozásba beérkező készpénzből saját részvényt hirdet meg a Társaság vagyis inkább Soós Csaba....
A nagy dilemma az volt, hogy mint önálló cégjegyzési joggal rendelkezik a kapcsolt vállalkozásban, mit is csinálhat a beérkező készpénzzel....

Kifejtettem már gondolatomat arról is, hogy ha el akarta volna tulajdonítani a beérkező készpénzt, bizonyára lett volna jobb mód is, nem pedig bejelenti, és még a sajtóban is nyilatkozik róla....Nekem egyre jobban nem tetszett ez a dolog...inkább Én egy figyelemfelhívásként kezdtem kezelni ez a dolgot...

Nézzük csak az alakulat megszavazza, hogy társaságokat vásárolhasson mint "részvényesi értékteremtés" és most már készpénz is lesz hozzá....

a 2016.01.08.-án megtartott közgyűlés pedig egyértelműen ennek az igen jól összerakott történetnek a koronázása lett volna, de csak volna, mert egyszerűen arra nem vette a fáradságot az alakulat, hogy normálisan felkészüljenek, ha már elszánták magukat valamire...

De a szándék számomra egyértelmű, olyan nyílt üzenet ez, hogy "még a vak is látja"....Én csak egyszerűen "szétapportálási műveletnek" nevezném azt a dolgot amire készülnek ha az alakulat ennek a társaságnak a teljes irányítását átvenné....

Minden eszközt megtesznek, hogy lehetne mihamarabb az irányítást átvenni Pl. 2016.01.08.-án tartott rendkívüli közgyűlés 33/2016 (I/8), 39/2016 (I/8) elfogadott közgyűlési határozatok...

Nos a részvényesi érték megőrzése miatt, itt a fórumon egy kezdeményezést indítottam el...jelentkeztek a kisbefektetők, de a kezdeményezés megtorpant, mert egyből támadások értek...olyan rágalmazások melyek elég távol vannak a valóságtól...de ezt is részleteztem már...

Szóval, mint saját részvény vásárlás, egy igen hatékony értékteremtő lépés a Társaság számára...Minél több saját részvényt vásárol meg a Társaság annál nagyobb lesz a egy részvényre jutó könyv szerinti érték (BVPS), ill, a társaság értékeltségi mutatói is megváltoznak (pl. P/E, EV/EBITDA)
Arról nem is beszélve, hogy a kötvényesekből lett "kényszer részvényesek" ez egy lehetőség a Társaság tulajdonosi köréből való kiszállásra (pl. nagyobb részvénycsomag eladása)...

a kezdeményezésre visszatérve, voltak és vannak érdeklődők, de sok kisbefektető úgy gondolhatja, hogy az én részvénycsomagom úgysem lehet elérni semmit.....Nos mikor már vagy harmadjára olvastam el ilyen jellegű üzenetet, szántam el Magam a következő lépésre:
exmnbs1 2016. 02. 17. 18:20
Előzmény: #6445  vigkrisz
Hogyne, aztán eléri a szintet mikor beelőzik a konyvben
vigkrisz 2016. 02. 17. 18:19
Előzmény: #6444  exmnbs1
én támogatom SCS törekvéseit, ha minden nap feltornássza az árfolyamot 10 Ft-al a közgyűlésig
exmnbs1 2016. 02. 17. 18:16
Előzmény: #6443  vigkrisz
Es mind megtalálta a számítását hogy Soost támogatna?
vigkrisz 2016. 02. 17. 18:14
Előzmény: #6441  exmnbs1
a kb. 500 kisbüfiből jó, ha 30-40 volt jelen az interneten a csődtárgyalás alatt is..
Szundi 2016. 02. 17. 18:13
Előzmény: #6428  exmnbs1
Tévedés ne essék. Eszem ágában sem volt szenté avatni!! Csak összegeztem, hogy az elmúlt napokban mennyit vett!!!
exmnbs1 2016. 02. 17. 18:11
Előzmény: #6433  vigkrisz
Érdekes a kisbufik nem írnak ide akik adnak.

Topik gazda

Armyllosz
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek