Természetes, h aki vételi szempontból figyeli a papírt, (mint én is) az az árcsökkenésben érdekelt. Viszont vannak a papírban magasabbról is. Tehát nem elegáns ilyen "hangosan" szurkolni a csökkenő árakért.
Fekete úr kezét a főnökei vezetik, ha azt mondják neki, hogy el kell adni mondjuk 500.000 részvényt, még idén, akkor ezt meg kell tegye. Abban igaza van, hogy ezen a piacon az Ő tulajdonukban lévő részvénymennyiség belátható időn belül eladhatatlan, hacsak nem találnak befektetőt, aki átveszi. Mármint reális áron, nem nyomottan. Gondolom addig is adogatják, csökkentve a kitettséget.
De az, hogy az Allianz adja a részvényeket, merő spekuláció, amit én nem is nagyon szeretek. De az tény, hogy rendre kevesebb részvénnyel jelennek meg a közgyűléseken.
Nem rossz az adat, csak nem naprakész.
Az Allianz-nak csak a 10%-os határ átlépésekor kötelező jelezni, hogy eladott, amíg nem jelez semmit, addig az utolsó ismert állapot van feltüntetve.
A BÉT honlapon a % zavaró, mivel nem veszi figyelembe a sajátrészvényeket, a teljes részvényszámra határozzák meg a részesedét. De mivel a saját részvények nem szavazók, illetve a cég, így a tulajdonosok tulajdonában vannak, a valós tulajdonhányad azok nélkül ad hiteles képet. Az Allianz-nak így valamivel több, mint 10%-os befolyása van.
Pedig pont Fekete Úr fogadkozott a legjobban, hogy a nagy tulajdonosok ilyen szinteken nem tudnak kiszállni stb... A februári közgyűlésen pont ezért mondtam azt, hogy a saját részvény vásárlás is egy un. menekülő útvonal lenne, még ha a teljes részvénymennyiséghez nézve kis összegről volt szó....
A részvényárfolyamot mindig a piac árazza be, hiába számolunk 220-250Ft-os valós értéket (saját tőke, tárgyi eszközök)...
-a 2014.Q1 eredményszámait megnézzük több helyen javulás érzékelhető (talán a netto eredmény lehet 2 M Eur),
-a tőkeleszállítást előbb-utóbb véghez viszik, vagyis a kib. részvény db szám kb.27,2 M db lesz,
-EV/EBITDA, P/E számításoknál is a jelenlegi árszintnék magasabb értékek adódnak...
Törölt felhasználó2014. 05. 30. 08:17
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ha bálnára gyanakszol, akkor az Allianz -ban kellene gondolkodj, minden közgyűlésre kevesebb részvénnyel mennek el. A legutóbbin már csak 2.300.000 db körülivel regisztráltak. Vélhetőleg van egy időtervük, hogy milyen időtávon mekkora részesedést kell eladjanak. Most voltak vevők, így adtak. Ugyanakkor lassan 10% alá kell érjenek, amit be kell jelentsenek.
dr. Botos még át se vette a részvényeit, összesen 100 db részvénnyel rendelkezik.
Ha átveszi, akkor arról lesz bejelentés, hisz összesen három volt hitelező van csak, akik még nem vették át. Rajta kívül egy hagyatéki eljárás miatt megakadt részvénycsere van, illetve egy, ha jól emlékszem autólízinges cég, akik meg valószínűleg nem is fogják átvenni, mivel nekik szinte csak kamatkövetelésük volt, amiről mindenkinek le kellett mondania, így a követelésüktől szinte teljesen elestek. Nekik talán nem érdekük átvenni a részvényeket, abban bízva, hogy ha valamiért felszámolás indulna a következő 4 évben, akkor megkaphatják a kamatkövetelést is. Mondjuk én ezt kétlem, szerintem jogilag ők már részvényesek, nem hitelezők, még akkor is, ha megtagadják a részvények átvételét. A csődegyezség rájuk is kiterjedt, csak ők nem működnek együtt. Ahogy dr. Botosnál se hiszem, hogy a kötvényeivel bármire is menne, bejelentette őket a csődben, így kiterjed rájuk a csődegyezség, ha akarja, ha nem, ha átadja őket, ha nem.
Ha van égetni való pénze, hát tegye. Lesz aki megvegye tőle ezeken a szinteken...
Lehet, hogy csak kell neki sürgősen a cash és közben bosszúzni is próbál kicsit és elvenni a kedveteket a vételtől.
Szerintem a cég mostani helyzetében már 200 alatt vétek eladni. Ezen kívül gyenge az eladói oldal, így ha eljön az ideje (hamarosan), gyorsan fog visszakorrigálni 200 fölé.
ENEFI - THE BEST