Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. október 12. | 02:27
#1

Emelkedik a gyerekek után járó ápolási díj  

ugrás a cikkhez
Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj összege 2019-tõl - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. Novák Katalin elmondta, a szerdai kormánydöntés
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2018. október 12. | 02:27
előzmény: #1  portfolio
#2

Novák Katalin elmondta, a szerdai kormánydöntés értelmében az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege egységesen havi 100 ezer forintra nő január 1-jével. Ezzel a bejelentéssel az a baj, hogy ez így nem igaz. A bejelentéssel az is baj, hogy szándékosan félrevezető. Nem igaz, hogy egységesen, azaz minden gyermek ápolásáért 100.000 Ft fog járni. A súlyosan fogyatékos gyermeküket gondozó családok (akiknek alanyi jogon jár az ápolási díj) egy tizedének fog emelkedni 58 ezer Ft-ról 100 ezer Ft-ra az ápolási díja. Azokról, akik ma 32500, ill. 43800 Ft-t kapnak szó nem esik. Rémálmom vált valósággá. Kórozs Lajos szelleme Novák Katalinban újjáéledt. Anno szocialisták 17.000 család közül 3000 családnak felemelték az ápolási díjukat és mindenhonnan dőlt a hazug propaganda: 30 %-kal emeltük az ápolási díjakat. Most azt a hazugságot fogjuk hallgatni, hogy 100 ezer Ft-ra emeltük a gyerekek után járó ápolási díjat.

A bejelentéssel más probléma is van. Eddig a közeli hozzátartozó volt jogosult az ápolási díjra. Mostantól az a közeli hozzátartozó, aki jogosult volt kiemelt ápolási díjra ezt a jogosultságát el fogja veszíteni. Ha a szülő nem képes, vagy nem ő akarja gondozni a gyerekét (pl. meghalt, dolgozik, egyéb nyugdíjszerű ellátása van) és más közeli hozzátartozó látta el a gyerekét, akkor ez a közeli hozzátartozó ezentúl szerelemből láthatja el ugyanazt a személyt. Taps vihar!!! Jól ki lett ez találva.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE