Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 30. 20:10

ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT  

ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT

(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):

.

.

1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.

.

.

2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):

„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”

.

.

3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:

A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.

.

.

4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:

„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.

.

.

5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:

„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”

.

.

6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):

„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”

.

.

7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).

.

.

És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......

.

.

Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 04. 20. 09:34
EZ MÁR A 2. HÉT, AMI NEGATÍV ÁRAMOS HÍRREL INDUL.
Dehát adjunk a hangulatnak.

Nekem kicsit furcsa miért lett hirtelen ilyen fontos a kétésfél hónapos fogyasztási adatok publikálása, amikor a 4.negyedévről nem tudunk érdemi adatokat.

Lehet, hogy a "szorgalmas" cikkirónak is inkább azügyben illete kutakodnia, valószínűleg többre értékelné a publikum.
De a 2ésfél hónapos adatok mindig is kiemelt jelentőségőek voltak, hiszen nagyvalószínűséggel azok határozzák meg a kereskedés irányát, vagy nem mindig?

Egyébként az miért nem lett hangsúlyozva, hogy a DÉMÁSZ-nál ÖRVENDETESEN NŐTT A LAKOSSÁGI FOGYASZTÁS, ha már az adatok ezt mutatják, de ha egyszer ez cikk a negatív hírekről szól, természetes, hogy nem illik a képbe. :-(

A cikk:
Komoly visszaesés az áramfogyasztásban
link
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 23:30
Lacke

....hagyd még egy picit azt az OTP-t :) .....had esse ki magát

csak kisbetüs tanács
ujonc 2009. 04. 17. 21:19
Előzmény: #1857  Törölt felhasználó
Szevasztok!

Látom egy rugóra jár az agyunk! Kiráztak minket, elég csúnyán. Az érzelmeink irányítottak nem az eszünk.
Nem baj, visszavesszük, ha megkaptuk az osztit és jó áron lesz eladó!
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 20:33
Előzmény: #1856  Törölt felhasználó
Én kívánom nekik, hogy összejöjjön, de hát sajnos nekem már akkora pakkom volt, hogy egy szarabb szériában hetekig kéne bénázni, míg mindet jó áron bírtam volna eladni.
Tízdarabossával kötögetni meg nem nagyon szeretek.
A legutolsó érv pedig az volt, mikor péntek 5-kor elolvastam az osztalékjavallatot, hazafele menet közben már azt számolgattam, mi lesz ha csak 18000-ért bírom majd eladni a csomagomat, vagy még ha annyit se adnak érte?
Vagy inkább megvárom az osztalékot, és a nulla könyvben borítom magam majd 10%-val?
Ehhez még csak annyit írnék hozzá, hogy nemrég olvasgattam André Kosztolányi írásait, és ott éppen tőle olvastam egyik írásában, mikor azt mondta, volt egy részvénye, ami miatt napokig nem bírt normálisan aludni, és akkor elhatározta, hogy eladja, hiszen ha ennyire idegesíti az a részvény, akkor nem képes ésszerű döntést hozni.
Azt hiszem talán aranybányarészvény volt, na mindegy, szóval ő eladta, és pár nap múlva beszakadt, mint állat.
Ezzel én nem akarom azt sugallni, hogy ez is beszakad, de ha egy hétvégémen egész nap az forog az agyamban, vajon mennyit adnak majd hétfőn érte, akkor jobbnak látom inkább eladni, és átállni Otp-be, meg venni hozzá tőkegarantált alapot, amiből bármikor visszaugorhatok, ha jó lehetőséget látok.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 19:56
Előzmény: #1855  Törölt felhasználó
lacke1

Oké, eladtuk, mert átvertek minket. De ez érzelmi alapú döntés volt inkább, mint ész alapú. Én drukkolok azoknak, akik megvették, amit én eladtam. Lehet hogy pár darabot érdemes lett volna megtartani.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 18:54
Előzmény: #1854  Törölt felhasználó
Ne haragudjatok, de ha megkérdezem már megint milyen csipkejózsika álmát szövögetitek álomország közepette?
Mi az hogy a közgyűlés máshogy dönt, és nem fogadja el a menedzsment által javasolt osztalékot?
Na ne röhögtessen már senki, szerintetek egy részvénytársaságnál ki választja a menedzsmentet?
Ez nem demokrácia, illetve mégis, csak ugye mikor a két nagytulaj 80%-os tulajdonosi hányaddal rendelkezik, mit gondotok kinek van esélye nagyobb osztalék elérésére?
Hát a szegény kisrészvényesnek, illetve az MVM-nek aligha a maga 10%-ával.
Komolyan gondolja bárki, hogy esetleg emelnek az osztalékon, aki régóta vizslatja az Émász-t az tudja, hogy a menedzsment döntései mindig csont nélkül mennek át, mivel jelen vannak a többségi!!!! ismétlem többségi tulajdonosok képviselői, így ennek a gondolatmenetnek semmi értelme.
Az már egy más tészta, hogy valaki így is belenyalt az Elmü-be, az meg megint érdekes, hogy lehet csupán egy "nagybefektető", aki rongyos pár tízmillióval belenyúlt a piacba, remélve, majd 4-5 év múlva igencsak jól fog kinézni befektetése.
De mikor már a Figyelő tegnapi száma is arról ír, hogy kibabráltak a németek a kisrészvényesekkel, és az MVM-vel, továbbá ők is a kevésbé felhőtlen viszonyt nevén nevezik, az nem biztos hogy túlságosan lelkesítő, az Émászba meg ugyanúgy nyaltak bele, mint az Elmübe szinte hasonló időben.
Az meg aki azon lelkendezik, jé nincsen eladó, ez bizony igaz, de azért ne csapjuk be magunkat, igazából vevő se.
Ha maholnap a közgyűlésen nem történik semmi, akkor esetleg az a ma belenyúlós befektető a maga 21500-as belenyúlásával még akár pórul is járhat, ez is benne van a pakliban.
Azt meg innentől kezdve még kevésbe hiszem, hogy az MVM tárt karokkal adná el az épp most megszerzett részvényeit.
De azért várom a fejleményeket.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 18:28
Előzmény: #1853  Törölt felhasználó
Meghallgatunk egy v. több hozzászólást, azonkívül semmi. Ez a valószínűbb verzió.

A történet szerintem nem erről szól !

De most, hogy mondod az is egy variáció, hogy a közgyűlés magasabb osztit szavaz meg.
Ami közben történt, azt tudjuk.
Ez persze nagyon bennfentes lenne, ezért kicsi esélyt adok ennek a forgatókönyvnek. Kivéve, ha a pakkok megfelelő ártatlan kezekben vannak.

Tényleg létezik valami szabály a profit warning-ra Mo.-on?
Mikor kell tájékoztatni a részvényeseket?
Ilyen 4.n.éves "eredmény" esetén valami esedékes lett volna.
Erre még a gyorsjelentést is elsumákolják és minden csak at utolsó pillanatban jön ki.

Itt valamit nagyon titkolnak.

A management minden valószínűség szerint egyeztetett a fő tulajdonosokkal.

Inkább az izgat, hogy a részvényesek egy része nem ismerheti a jelentést a közgyűlés előtt, míg a főtulajok nyilvánvalóan ismerik.
És ezt a tőzsde még le is nyeli, érthetetlen.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 15:26
Előzmény: #1852  Törölt felhasználó
Mi történik ha a közgyűlés kevesli a managment ajánlását az 1800 Ft-ot.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 14:14
Előzmény: #1848  Törölt felhasználó

Ezeket, ha vezetik, csak együtt.

Az Émászt korábban is simán ki lehetett volna, csak külön nem akarták. De szerintem más szempontok is lehettek.
Hihetetlen mértékű a két cég összefonódása, a közös cégeken, outsourcing, áramszállítások, stb. keresztül.
Mindenesetre egy felügyeleti vizsgálatot már rég megért volna.
Mindig volt olyan érzésem, hogy lehet bizonyos mértékű eredmény átcsoportosítás (az Émásznál ugye nagyobb a közkéz).
De nem vagyok pártatlan. :)

Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 13:57
Előzmény: #1850  Törölt felhasználó
Köszi!

Azért a látható szinten nem igazán van eladó.

Ezért néztem én régen a 20-as listát, amikor tehettem.
Sajnos nem egyenlőek a feltételek. :-(
üdv.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 13:51
Előzmény: #1849  Törölt felhasználó
Legjobb ajánlatok : 13:50:57
Vétel Mennyiség Eladás Mennyiség
21225 12 21600 4
21220 10 21695 2
21210 50 21700 15
21200 20 21730 5
21170 2 21800 1
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 12:29
Előzmény: #1845  mondoka
Tudna valaki 5-ös könyvet.
Köszi.

Mivel az új "ATOMERŐMŰ" -topic eltűnt a süllyesztőben bemásolom ide a keddi portf. cikkel (Pofára estek az áramrészvényesek - Bosszút állnak a németek?) és a témával kapcsolatos, szerdán írt gondolataimat.
Egyébként már kedden is volt nagyobb kötés az ELMÜ-ben.

Amit eddig tudunk:
- az eltérő gazdálkodási környezet ellenére hasonló "eredmény" mahináció a két cégnél,
- mindkét rv-t veszik,
- keresni kell a lehetséges kapcsolódási pontot (egyet én feldobtam)
- valószínűleg a cégekben van az eltűnt eredmény.

Akik az MVM szivatásáról beszélnek, szerintem csak lefelé énekelnék az árfolyamot vagy maguk is megtévesztettek.

------------
" ...és az atomerőmű projekt ?

Kicsit furcsa, hogy miközben az MVM-mel szembeni állítólagos bosszú a címbe kerül, a részletes elemzésbe, a sok találgatás közé, még említés szintjén sem fér bele egy esetleges - nem is akármilyen - kapcsolódási pont, a közös jövő, az atomerőmű-projekt.

Az RWE egy kicsit benne van a témában, csak 4 atomerőművet üzemeltet Németo.-ban.... szóval alig van tapasztalata... :)))

Egyéb aspektusokat most nem részleteznék, mindenkinek a logikájára bízom, hogy tudja összekapcsolni a dolgokat.

Nem hinném, hogy bármelyik áramszolgáltató megengedné magának, hogy az MVM-mel konfliktusba kerüljön (különös tekintettel a fentiekre), de róla írni hálás, mert a legjobb elterelő, mi magyarok kapunk az alkalmon, ha szidni lehet valakit, hogy közben nem használjuk a fejünket... az más dolog.

A németek egyébként ennél sokkal okosabbak és előrelátóak is, ők már a privatizációnál is tudták, hogy mit csinálnak.

Tehát nem lehetetlen, hogy egyes az átlagtól "alig jobban informáltak" gyüjtögetni szeretnének...(ha csak a tegnapi ELMÜ kötésre gondolok.) "

(Írtam szerda délelőtt.)

Üdv.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 10:09
Előzmény: #1846  mondoka
Elég ha kivezetik az Elműt mert meglátjuk milyen diszkontot ajánlanak ami útmutató lehet az Émásznak valamint a felszabaduló pénzek egy része átjönne ide mint tudjuk ez történt a Démász kivezetésnél is.
Törölt felhasználó 2009. 04. 17. 10:06
Eszembe jutott még vmi: Nem lehet ennek egy olyan vonala is, hogy az MVM miatt (és emiatt erősen a politika/Szoci) erősen rosszul jönne ki ha űber profitot jelentenének és komoly osztit fizetnének? Közben meg megszorítunk a lakosságon. Mégis csak közszolgáltató...
Kapnának hideget meleget hogy milyen dolog ez "ellopják" a néptől az a kevés pénzt is ami náluk marad.
Vélemény?
mondoka 2009. 04. 17. 10:03
legalábbis az Elmű-nél...
mondoka 2009. 04. 17. 10:01
Előzmény: #1844  mondoka
Valami itt bűzlik...
mondoka 2009. 04. 16. 20:48
Előzmény: #1842  Törölt felhasználó
A Nyomda, vagy a Zwack árazásához , mint osztalékrészvényekhez képest, az áramszolgáltatók, nem igazán vannak most túlárazva.
Bár lehet még egy kisebb lecsorgás az árfolyamban. Sokan csalódtak (én is) a fantasztikusnak tűnő évközi eredmények láttán, és látva azt hogy hangyányit nőtt csak az osztalék. De igazából ezen a (nem túl likvid)piacon sem hitte el és vette totál biztosra a piac, illetve úgytűnik nem hitte el mindenki, hogy itt osztalákrobbanás lesz! -Akkor most legalább 30000-ről bukfencezne lefelé az árfolyam.
Nekem úgy tűnik hogy amit Lacke1 mond, az benne van a pakliban. Hogy esetleg becstelenül ámde nehezen utólérhető módon fejnék a céget a németek.
De egyenlőre ez egy feltételezés. És nem is olyan régi. Mióta kijött az osztalékjavaslat azóta merült fel. Szerintem ha ez megáll másnak is fel fog tűnni, ha más nem az MVM-nek. Sok beleszólása nincs, de legalább kiismerheti a sorok között magát (szakmabeli) és ha volna jogilag tettenérhető visszásság akkor lesz ügyvédre idelye és pénze.
Mindemellett azért még -a néminemű meglepetés ellenére- egyáltalán nem zárható ki hogy a felmerült dolgoknak van magátólértetődő magyarázata.
Ha sem a közgyűlés sem az éves jelentés, sem az esetleges első negyedéves vezetőségi beszámoló, sem egyébb kommentár nem szolgálna érdemi információval az azért kellemetlen volna. Valamiféle információk biztosan lesznek, kérdés hogy mennyire kimerítőek.
Amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője addig azért nem tenném a Humet kategóriájába (elnézést a példálózásért) ezt a céget. Mondjuk ha már etikailag ,vagy bármimódon, akár jogilag megkérdőjelezhetően járnának el a cégnél, akkor már úgyis az ügyben kompromitálódva nem luxus dolog még 1800-2100Ft osztalékot ki is fizetni?

Mindemellett nem bíztatnék, de nem is ejtenék kétségbe senkit ! Az írásomban csak gondolataimat foglaltam össze.
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 20:37
Előzmény: #1842  Törölt felhasználó
Persze persze. Nem is azt akartam ezzel mondani, hogy szörnyen könnyű ma tőzsdézni, sőt baromi nehéz.
De azt azért el lehet mondani, ha egyszer véget ér a maci piac a tőzsdéken, akkor itt baromira menni fog minden, és akkor hiphop szét fogják szaggatni az Otp-t.
De nem kell itt semminek se menni baromira, elég ha csak az optimista barmok felhúzzák 3000 fölé.
Annyit már szerintem mindenki vág, úgy hogy megkapta az IMF hitelből egy 400Mrd-os pakkot, így el tudja kerülni a brutál hitelszűke helyzetet.
Szerintem nem az a kérdés hogy elindul-e brutál módon fölfele, hanem az hogy mikor.
Az tuti, hogy a tőkeáttétel, meg a kabzsiság öngyilok ma, de nem gondolnám, hogy egy ekkora cumi után, mert szerintem a legtöbb nagy sortos aki 3000 alatt shortolta azért nem biztos hogy olyan jól járt, óvatosabban mer majd belenyúlni, és ez már elég hogy ne szakadjon tovább.
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 19:47
".......Elég ha csak elgondolkodik az ember, mi van ha kitolom itt, várok egy kicsit és megvárom amíg az Oti eldönti 2300-ról, vagy 2030-ról fog visszafordulni.
Esetleg benéz 1800-ig, Megveszed tegyük fel 2200-as átlaggal, ha valóban beindul a növekedés, és jön az EBRD, akkor itt bizony nem kell majd éveket várni arra, hogy az Otp könnyedén ugorjon 3000 fölé.
Ha ez megtörténik, akkor itt keményen közel 40%-os lesz a nyerő akár hónapok alatt is, és nem kell éveket benne idegeskedni....."

na ez azért nem igazán egyértelmü

csak egy példa: ha 10millás ellenértékü pakkot most eladsz,amit évek hosszu sora alatt hoztál össze avval a a beleülök és várok befektetői magatartással ami most öngyilkosság,hipp hopp lehet ám az -40% is,csak óvatosan a blue rv-kkel is!!!! majd ha bika lesz akkor OK addig finoman!
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 18:38
Előzmény: #1840  Törölt felhasználó
:((((((((((((((((((((((

Topik gazda

terensz_hill
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek