Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 30. 20:10

ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT  

ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT

(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):

.

.

1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.

.

.

2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):

„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”

.

.

3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:

A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.

.

.

4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:

„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.

.

.

5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:

„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”

.

.

6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):

„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”

.

.

7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).

.

.

És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......

.

.

Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 16:49
Előzmény: #1839  Törölt felhasználó
Az meg különösen nagy gáz, hogy közben olyanokat cikkeznek néhány oldalon, hogy nagyon kell valakinek az Elmü, na ne má, ki az a hülye aki ilyet mond, vajon mi a fenének kéne?
Tán a 2100-as osztalék miatt, ugyan ki akarná megvenni 1-2%-os pakkot mi az értelme, elárulhatom semmi, 10% MVM csomag arra elég hogy ne szoríthassanak ki senki, ja meg még arra hogy ezzel az MVM, ha nem vigyáz magát szivatgassa, hiszen ha ügyesen kreatívan könyvelgetnek, akkor úgyis ki lehet majd vinni a lóvét, hogy nem fizetnek osztalékot, például egy baráti kölcsön formájában, amit az RWE fog nyújtani a bajban lévő Émásznak és Elmünek barátinak nem nevezhető kamatokkal, és akkor vége a dalnak.
Érdekes a történet, bár én még régebben hittem a mesékben, de mára már beláttam, itt is legalább olyan szemétségre számíthatunk majd, mint anno a Démász-nál.
Bagóért veszik majd meg a céget.
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 16:45
Előzmény: #1838  Törölt felhasználó
sajnos a mutyi totálisan igaz, csak az ezzel is a bajom például az Émászban azért volt ma 100 milliót meghaladó forgalom, mert ugye 22000-en volt egy átkötés. Igen ám, de ez az átkötés fix áron történt, és nem úgy mint normális esetben kellene, hogy kiveszik az eladókat 22000-ig és átkötnek, hanem piactól függetlenül előre rögzített áron kötnek.
Az Elmü-nél szintén ez a szitu volt 27000-nél, nincs nagyon min csodálkozni, mutyi az egész csak közben a kisbefektető meg fújhatja, hiszen a nagyok mutyijából ő semmit sem érzékel, hiszen azok már rég leszarják őt.
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 15:13
Előzmény: #1837  Törölt felhasználó
Azért látom, h megy a tili-toli az Elműben 10K-s pakkal 27000.-en. Mit össze mutyizzák, hihetetlen. Monjduk ezek tőlem is elmenedzselhetnék 27K-ért a csomagocskámat gond nélkül adnám.
Be is rakom, hátha.....
Törölt felhasználó 2009. 04. 16. 00:36
Előzmény: #1836  Törölt felhasználó
Koistvannak

A gondolatmenetedben két hibát is vélek felfedezni, bár győzzél meg róla rosszul gondolom.
Az mondod állampapírhozam, ja én erre azt mondom, az csak akkor valós, ha a külföldi intézményi és magánbefektetők alakítják a hozamot, és nem az államadósságkezelő központ visszavásárlási aukciói.
A másik, az rendben van, hogy rajta van a kezed a sell gombon, és az alsó limiten, de ezzel épp ez a baj. Hétfőn pont az állította meg az irdatlan eséstől, hogy jött az az 500 darabos vevő 21000-re, alatta 5 forinttal már függesztették volna, tegyük fel van 400 vagy 800 darabos mennyiséget, elnézve a mai üzletkötést szerinted egyben mennyit bírnál eladni? A mai könyvet egész nap néztem, és elég keserves volt a vevői oldal, épp csak egy 500-as pakk volt betéve 21500-ra és az egy idő mulva ki is vette, hiszen maga is rájött ilyen Émász piacon ekkora tételt képtelenség eladni, sőt még az a maradék félnótás is megriad, 500 darabos eladót látva.
Amúgy Elmünél ugyanez a szitu, 25000 megpakolva 500 darabbal.
Ha igaz , hogy az egész szarság az MVM megszivatása miatt történt, akkor meg méginkább az a gondolatom, hogy inkább Otília, és akkor nem nézem tovább a szivatást.
Kissé drága lenne nekem már annyi pénzt újból benne parkoltatni, amennyit belenyomtam már.
Azért kívánok vele sok szerencsét!
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 22:43
Előzmény: #1835  Törölt felhasználó
teljesen igazad van, en sem tanacsolom, hogy barki is csodat varjon.
kb. 2 honapja irtam, hogy 24000 felett adtam, hogy legyen likviditasom.
en is "konnyen" beszelek, mert evek ota megvan (azota tobb, miota nincs demasz), es ugy terveztem, hogy ameddig lehet, tartom.
.
a teljeseghez viszont hozza kell tenni, hogy tavalyhoz kepest van novekmeny az osztalekban
a 15000-es ar meg elkepzelheto, de ezt az allampapirok is eroteljesen befolyasoljak (ld. elozo pont)

nalam a jovo attol fugg, hogy hova tunt a profit
ha valami olyat latok, ami nem tetszik, adni fogom - es majd jol tapadunk az also limithez :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 20:41
Előzmény: #1834  Törölt felhasználó
Kérdem én meddig várjuk még azt a nyamvadék 30.000-et, sajnos ez a hajó elment, én már korábban is gondolkodtam azon hogy kiszórom, mégsem mertem megtenni, mivel már közel 4 éve gyűjtögettem a pakkomat, persz persze volt bőven a 10.000-ből meg a 13000-es ből, ami azért az évek alatt szépen fizetett oszikát, de hát el kellett adni, a jobbak ugye még hétfő nyitóba.
Ha valaki belevesz egy jó áron Otiba, és bízik abba hogy nem lesz csőd, márpedig tuti nem lesz erre én mérget vennék, ha mégis akkor meg Émász is 1500Ft-ot sem fog majd érni, akkor már mindegy.
Vár fél vagy egy évet és kiszáll irdatlan nyereséggel, annak nem kell sírnia, és akkor leszarhatja az üres vételi oldalt, meg az állandó kötés nélküliséget, ami néha már az őrületbe kergeti az embert.
Kívánom a maradottaknak jöjjön be a szerencséjük, csak kérve kérem ne akkor akarjanak abból a hajóból kiugrani, amikor már az összes csónak elúszott, és csak az 5 fokos vízbe tudnak ugrani.

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 20:35
Előzmény: #1833  Törölt felhasználó
Hi befektető bajtársak!

Nem akarom senkinek sem kedvét szegni, de azért felhívnám a figyelmet, nem az a baj, hogy hol áll az árfolyam, hanem inkább az, hogy brutál szinten nincs vevő a könyvben. Aki napizik és realt lát az észrevehette, hogy ma is megjelent nyitás után egy fél órával egy 500-as pakk, és amint az megjött, elillant az összes kicsi még megmaradt szerencsevadász.
Nem akarok én senkit se lebeszélni itt a csodavárásról, de lássuk be ha esetlegesen nem lesz egy meglepetésszerű kivásárlás, akkor itt keményen kaki van a palacsintában.
Az még csak a kisebbik durva, hogy oszifizetés után benézhet 18000 alá, a nagyobb inkább az, hogy senki nem tudja mi lesz majd azután, könnyen lehet ez még ilyen üres könyv mellett 15000 is, és ez nem merő rosszindulat.
Higgyétek el nekem én is nagyon fájó szívvel adtam el a teljes pakkomat, az utolsó pár 100-as tételeimet már a bűvös -9,99%-on kellett adnom, és nem a levegőbe beszélek.
Aki szokta olvasni a topikot az tudja, hiszen elég régóta idejárok már.
Elég ha csak elgondolkodik az ember, mi van ha kitolom itt, várok egy kicsit és megvárom amíg az Oti eldönti 2300-ról, vagy 2030-ról fog visszafordulni.
Esetleg benéz 1800-ig, Megveszed tegyük fel 2200-as átlaggal, ha valóban beindul a növekedés, és jön az EBRD, akkor itt bizony nem kell majd éveket várni arra, hogy az Otp könnyedén ugorjon 3000 fölé.
Ha ez megtörténik, akkor itt keményen közel 40%-os lesz a nyerő akár hónapok alatt is, és nem kell éveket benne idegeskedni.
Nem lebeszélni akarok én senkit, csak fölhívni egyesek figyelmét, hogy beteg már ez a gyerek nagyon, Ha valóban kilábbalunk és mindenki tudja vagy a Gordonka alatt vagy a Fidesz alatt, de Európa segítségével túl leszünk a válságon, akkor bizony Otikánk fog majd előre menetelni mint állat.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 17:41
Előzmény: #1832  Törölt felhasználó
Kicsit más téma, de egész friss hír.
Németországban már vizsgálódnak, hogy a szolgáltatók túl lassan csökkentik a gázárakat. Nyárig 25% kellene.

Viszont áramárcsökkenéssel nem számolnak, sőt. :)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 16:58
Előzmény: #1831  Törölt felhasználó
Én is azt látom h ha nincs rá égetően nagy szükséged, ülj benne, várd ki míg visszamegy pont az általad említett bennfentes kereskedés miatt. Nekem nincs jöbb taktikám, ami nekem ezekben van nem kell kenyérre. Persze lehetne hogy jobban dolgozzon, de most ez van.

Ahogy írtátok ezt akár már Ausztriában sem lehetne megtenni, nemhogy az anyagországukban.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 16:44
Előzmény: #1830  Törölt felhasználó
Én nyugodt vagyok, már sok mindent átéltem éppen ezért már unalmas a sok mutyizás.

Biztos, hogy nem véletlen a titkolózás.

Nem vagyok könyvelő (sajnos), sem elemző, de úgy gondolom ALAPBÓL nem lehet veszteséges a 4.negyedév egyik cégnél sem (ELMÜ, ÉMÁSZ).
Mitől lenne, csak nem az extra árréstől? Nevetséges még a feltételezés is.
A MEH határozattal magyarázni a dolgokat ugyancsak gyenge logikai alapon áll, hiszen az elvonásnak megvan a fedezete.
Más dolog, hogy ürügyként szolgálhat az eredmény elrejtésére, aminek több oka is lehet.

A két cég gazdasági környezete elég jelentősen eltér, tehát ez még érdekesebbé teszi az azonos "eredményt".

Itt valami készül és ezt egyes részvényesek tudják, mások pedig nem.
Mindenesetre kiváló helyzet teremtődött a bennfentes kereskedésre, akár hosszútávra is.

Érdekelne, hogy megtehetik-e, hogy
"Az igazgatóság beszámolóját teljes terjedelemben a részvényesek a közgyűlésen ismerhetik meg" .

Erősen kétlem, hogy ez lett volna a jogalkotó szándéka.
Üdv.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 13:05
Előzmény: #1829  Törölt felhasználó
nyugalom,mert csak talalgatni lehet.
marciusban ezt mar felvetettem
(1714. hozzaszolas), de senki nem foglalkozott vele.
.
lassuk a jelentest, es majd akkor otleteljunk, hogy 1. tenyleg veszteseg volt, vagy csak eltuntettek, 2. ha eltuntettek, akkor a cegben meg bent van, vagy mar kivandorolt onnan 3. ha a cegben a penz, mit kezdenek vele

csendben azert megjegyzem, hogy erdekes dontes az 1800.. mert az "szokott" novekmeny megvan (ha nem nezzuk az allampapir hozamokat, aminek csokkennie kellet volna, nem nonie..)
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 11:43
Elnézést az előbb lemaradt a MŰ a hsz-címéből.

Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 11:18
Érdekes, hogy miközben bosszút emlegetnek, egy fontos kapcsolódási pont fel sem merül.
Pedig abban az MVM-nek döntő szerepe és szava van...

Ki építi az új atomerőművet?
ELMÜ - ÉMÁSZ - RWE - MVM kapcsolat

folytatás a
- Pofára estek az áramrészvényesek - Bosszút állnak a németek? - topikban.
Törölt felhasználó 2009. 04. 15. 11:15
Előzmény: #1826  Törölt felhasználó
Elmű-Émász párossal én is beszívtam, tartom őket vagy három hónapja - nem kevéssel - a zsíros osztalék miatt, erre tessék.
Bár nem örülök neki, várok, ülök benne.Ez legalább azért fizet valamit nemúgy mint MOL, OTP.
Bár valszeg azokon is bőveg összehoztam volna ugyanennyit ennyi idő alatt.
Törölt felhasználó 2009. 04. 14. 22:15
Előzmény: #1821  ujonc
Kedves ujonc!

Akkor az Mtelekom topikban találkozunk.
lalitipp 2009. 04. 14. 21:49
elműnél a nagykötés egy része határidős volt.MVM határidőzik?nem hinném
Törölt felhasználó 2009. 04. 14. 21:49
Előzmény: #1823  Törölt felhasználó
Szerintem ide is az oroszok jöttek bevásárolni. A hétvégén voltam Borsodban. Az egész megye tele van már oroszokkal ukránokkal, az autopályán is mindenhol lukoil van...

Szerintem kezdjétek el újra tanulni az oroszt :/
Törölt felhasználó 2009. 04. 14. 21:42
Előzmény: #1822  mondoka
Nekem már nincs ÉMÁSZ, mert totál kiakadtam ettől a pofátlanságtól, szoroztam, osztottam, és Mtelekomra váltottam át. Ezért nem tudom, merjek-e ide írni bármilyen véleményt is, nyilván a pofára esés hatása alatt másképp lát az ember. De mint korábban is írtam, semmilyen évközi jelentés, beszámoló ezután ne befolyásoljon senkit a döntésben, mert év végén úgy alakítják úgyis, ahogy akarják. Tehát legközelebbi információt is tartalmazó fejlemény a következő osztalékbejelentés lesz.
mondoka 2009. 04. 14. 21:30
Előzmény: #1820  ujonc
Nem tudni itt ki kivel van. Nemrég még az volt a vélekedés hogy az RWE és az MVM mekkora barátok még közösen erőművet is üzemeltetnek valahol. Egyébként ekkora egyedi vétel mint az Elmű-ben volt, és ilyen áron ellentmond kissé a most kialakuló közvélekedésnek. Nem lenne hülye senki sem ennyit és ilyen áron megvenni ha nem lenne értelme legalábbis az ő maga számára.
Mindemellett nem bíztatnék rövidtávon senkit azzalhogy itt rövitávon bármilyen pozitív meglepetés lehet, pláne nem ha a közgyűlés, a 2008-as évi jelentés, és a 2009 q1 -nem szolgál esetleg ilyennel. Azért ezek még érdekesek lehetnek...

Én azért arra számítok hogy 20K Émász, 23K Elmű osztalékal együtt azért fogja majd az árat. Ma napon belül eladtam én is de részben visszavettem.
ujonc 2009. 04. 14. 21:28
Előzmény: #1810  Törölt felhasználó
GURIGA-K!
Szurkolok Neked. Előző írásommal ellentétben én is azt csináltam mint Te! Majd meglátjuk.

Topik gazda

terensz_hill
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek