Topiknyitó: Portfolio 2011. 12. 22. 20:11

Elutasító választ küldött Orbán az Európai Bizottság elnökének  

Ugrás a cikkhez
Udvarias hangvételű, de elutasító választ küldött az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktor - derült ki a miniszterelnök a Hír TV-nek adott interjújából. Az interjú során Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy válaszlevelében arról tájékoztatta...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=160452
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exley 2011. 12. 26. 19:54
Előzmény: #106  Ody_Mnadrell
Legyünk etnikum és akkor ájemef sem kell, vándorlunk úgy mint ezer éve. A vajda már megvan, ő sem szereti A civilizált európát, irány a vadon.
Törölt felhasználó 2011. 12. 26. 19:43
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
Ilyet már - egyébként - csináltak.
Lassan érdemes lesz "egyik sem" néven pártot alapítani és akkor oda sem kell rajzolni. :DD
Törölt felhasználó 2011. 12. 25. 16:54
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
Én jelen állás szerint majdnem ugyanezt fogom tenni: elmegyek, áthúzom mindegyiket és ráírom +1 rublikaként, hogy egyik sem, és azt ikszelem be.
Törölt felhasználó 2011. 12. 24. 12:44
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
Kibővíteném az országgyűlési választási lehetőségeket!
A magam részéről legközelebb is élek választási jogommal feltéve, ha nem leszek eltiltva a közügyek gyakorlásától, és még lesznek országgyűlési választások.
A választási cédulán feltüntetett valamennyi jelöltre x-et jelölök.
Tudom, hogy ez érvénytelen szavazatot jelent! De szavazat! Vajon, ha a voksok túlnyomó többsége ilyen, akkor mi lesz az eredmény? Részemről így nyilvánítom ki azon véleményemet, hogy valamennyi alakulat alkalmatlan a feladatra!
Mindig is csodálkoztam azon, hogy a választások eredményeinek ismertetésekor a kormányzásra felhatalmazást kapott egylet választási központjában eufória tapasztalható. Nem értem! Egy megoldhatatlan feladat, egy a béka segge alatt álló ország jó irányban történő, hatékony irányítása. Inkább sírni, kétségbe esni kellene!
Törölt felhasználó 2011. 12. 24. 12:27
Előzmény: #110  sasa44
Bocs, ha az emlékezetem csal!
:)
sasa44 2011. 12. 24. 10:34
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Ugyan-ugyan. Te még a kákán is csomót keresel:))
Törölt felhasználó 2011. 12. 24. 10:30
Előzmény: #101  pampa
A "rendszerváltás" első törvényei voltak:
A nemzeti jelképek megváltoztatása,
A képviselők javadalmazásának megállapítása,
A képviselők visszahívhatóságának megszüntetése,

Jól emlékszem?
sasa44 2011. 12. 24. 10:29
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
"és azt hisszük, hogy az álnok nyugatot csapjuk be... holott csak magunkat hitegetjük."

Elnézést de helyesebb sztem: -holott csak bennünket /választókat/ hitegetnek.
Törölt felhasználó 2011. 12. 24. 10:21
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
De abból van.
Ugyanaz történik. Értelmetlen projectekre szórunk el pénzt, melyek legfeljebb csak családtagoknak, tűzhöz közellévőknek hoz hasznot.
Aztán egy huszárvágással kitalálunk valamit és azt hisszük, hogy az álnok nyugatot csapjuk be... holott csak magunkat hitegetjük.
Ody_Mnadrell 2011. 12. 24. 10:04
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
A parlament maga Orsós Viktor. Tudod van az a mondás, hogy luk-luk csak a forma más...
sasa44 2011. 12. 24. 10:02
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
"csak a mocskolodasra futja a tinta?"

Neked is eléggé elkophatott a billentyűzeted.
Törölt felhasználó 2011. 12. 24. 09:56
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Nekem ez nagyon ismerős!
Nem a Tanú című filmből való?
A magyar narancs! Kicsit savanyú, .... de a mienk! :D
Törölt felhasználó 2011. 12. 24. 08:27
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Nem eleg hogy ujabban csak angolul kozli a magyarokat lejarato spekulativ cikkeit a portfolio.hu - a jo hireket egyaltalan nem kozli - csak a mocskolodasra futja a tinta?

itt egy jo hir:
link

Londoni elemzők: "jó irányú módosítások az MNB-törvénytervezeten"
Forrás: MTI | 2011. december 23. péntek 19:43

Kedvező irányúnak nevezték a magyar jegybanktörvény-tervezeten végrehajtott módosításokat kommentárjukban londoni felzárkózó piaci elemzők.

Az elemzők szerint a módosítások megteremthetik az alapját a januári újabb kapcsolatfelvételnek a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val.
A JP Morgan bankcsoport citybeli közgazdászainak értékelése szerint a tervezeten pénteken végrehajtott módosítások közül különösen kettő tűnik ki. Az egyik az, amelynek alapján a kamatpolitikai döntéshozókat - az MNB-elnökön és alelnökein kívül - a parlament nevezi ki, vagyis ezt a jogkört nem ruházzák át az államfőre, ahogy az egy korábbi változatban szerepelt. A másik pedig az, amelyik kimondja, hogy a kormány nem tesz kísérletet az MNB és vezetői befolyásolására, és jóllehet az MNB-elnök beszámolással tartozik a parlamentnek, függetlensége azonban biztosított lesz.
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 15:10
Előzmény: #101  pampa
2011-ben, hatmillió nyomorba döntött magyar Karácsonyi üzenete a hatalmaskodóknak. Az(arany)anyák nem fogják elvenni az ételt gyermekeik szájától, és nemfog több apa és fiú a -nem létező- nadrágszíjon többet húzni ! Itt a vége..........(!) Karácsonyi üzenet a regnáló - halálosztó hatalmaskodóknak: XXI-dik század 2011.december 15. ... Magyarország az 1944-es katonai megszállás óta a szellemi, és fizikaimegszállottság állapotában létezett, melyből már ébredez. A kikényszerített köztársasági államforma mára ugyan véget ért, de romboló hatása gazdasági, és morális nemzeti katasztrófát okozott. Magyar emberek százai fagynak meg az utcán, vagy az otthonukban... Magyar emberek, gyerekek tízezrei éheznek... A mai és az előző kormányok a MAGYAR népenállamilag támogatott népirtást hajtanak végre,amiért elítélhetők a Btk.155 § -a alapján. Az a kormány és parlament, akik hatalomra kerülve a Nemzet érdekeinekképviselete helyett adóssággal, nyomorral terheli azt, az nem népképviselet... A nép ellen hoznak döntéseket, melyekkel kifosztják és halálba küldikazokat, akik megbízták önöket! A Hatályos Alkotmányunkra fittyethányva veszik el az emberek alapvető jogait. A jogbiztonsághoz, az emberi méltósághoz, és az emberi élethez valójogainkat tiporják sárba nap, mint nap! Teszik ezt azért, hogy önök páváskodva mutogathassák milyen jól élnek... A nép éhezik és fázik ... Érdekli ez önöket? A válasz: NEM! Beteggé tesznek egy társadalmat csak azért, hogy a bankok, és agyógyszergyártó cégek gazdagodjanak... A nemzet önfenntartását, agyermekáldást minden eszközzel akadályozzák. Egy állam, ahol az a cél,hogy minél több beteg ember legyen, ahol ne legyen gyermek, ne legyennyugdíjas, aki nem termel, mert nincs szükség rájuk csak addig, mígpénzforrást jelentenek... Ha nem beteg, akkor legyen kölcsöne, és ha az sincs, akkor majdkiszámláznak kifizethetetlen közüzemi számlákat. Azután jöhet avégrehajtó, és a halál! Mi ez, ha nem népirtás? Gondolkozzanak el így a szeretet ünnepe előtt egy kicsivel, önökmeddig bírnák ezt a terhet elviselni? Gondolnak-e azokra, akik nélkülöznek és fáznak? Azokra, akiket önöktettek nincstelenné, földönfutóvá, éhező - elesetté! Gondoljanak azokra, akiket azzal a felkiáltással raktak utcára, hogy-- idézem a miniszterelnököt: "egyetlen magyar családot sem lehet utcára tenni!" Mégis utcára kerültek . Gondoljanak azokra a gyermekekre, akiket megfosztottak a szeretőcsalád ölelésétől! Kilakoltatások, öngyilkosságok, éhező, nyomorgó,földönfutó, hajléktalan nincstelen emberek milliói... Igen "tisztelt" hatalmaskodók -- magukat elitnek gondolók, hatmilliókoldus országa lettünk! Szégyen a XXI-dik században! De nem a nép szégyene, csak annyiban,hogy elhitte az ígéreteket, és olyanokban bízott, aki a gyilkosa lett! Szemkilövő rendőrök... gyerekeket vegzáló gyilkosok... otthonokatbitorló hiénák... rablógyilkosok, akik a regnáló hatalom védelmétélvezik! Hiénák birodalma, hiénák, akik élve falják fel áldozatukat! Igen, ez lett ebből az országból! Ahol nincs igazságszolgáltatás, csak korrupt "jogszolgáltatás"... Ahol a világon egyedül álló természeti kincseket pusztíthatják büntetlenül! Tudjuk, hogy bármelyik pártos kormány, vagy jelen parlamenti párt nemkülönb a másiknál, legfeljebb más a színük és a nevük, de attól mégegy kutya kölyke mind! Egy delegált parlament, amelyik nem az önvédelemről gondoskodik, hanemújabb háborús elkötelezettséggel a saját népének halálosztója! Gondolkozzon ezen mindenki el! Kívánom önöknek, hogy ezekben a napokban vegyék számba tetteiket, éséljék át a nyomorba döntött, megalázott emberek szenvedésének mindenpillanatát, mellyel "megajándékozták" ezt a népet! Kívánom, hogy a szeretet ünnepén minden falat melyet a szájukhozemelnek keserű -- lenyelhetetlen falattá váljon mindannyiuknak!Kívánom, hogy a Magyar Nép minden átka teljesüljön önökön Isten keze által! Hosszú szenvedésekkel teli életet kívánok önöknek a lelki felemelkedésútján, mert csak az igazság emel fel! A nemzet felébredt, Isten és az Igazság mellette van!
pampa 2011. 12. 23. 14:40
Valamikor még visszahívhatók voltak a képviselők. Talán Horn alatt lett megváltoztatva vagy még Antalnál? Rég volt.
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 14:37
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 14:35
Előzmény: #90  pampa
de ezt a 2/3-ot nagyon benyaltuk. ez egy igazi féreg banda lett.
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 14:27
Persze most mást is mondhattam volna, de ő kézenfekvő volt.
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 14:26
Előzmény: #93  pampa
50%+ min változtat?
Egy "üres" reprezentációs növekedésen kívül semmi nem fog változni. Ugyanazok fognak ott ülni.
Sokkal nagyobb gondnak tartom, hogy egy képviseleti demokráciában meg kellene lenni a jognak arra, hogy bárki visszahívható legyen. Ez pedig nem teljesülhet, ugyanis vannak olyanok, akik listán kerülnek be, soha nem választhatók és soha nem hívhatók vissza egy nagyobb párt esetében. (Teszem az, nincs az az isten, aki Orbán Viktort pl. vissza tudná hívni. Azaz Orbánt politikailag sem lehet felelősségre vonni.)
pampa 2011. 12. 23. 14:20
Előzmény: #95  p-b
lényegtelen.
p-b 2011. 12. 23. 14:16
bocsi, de (minden hátsó szándék nélkül) csak azt kérdeztem, hogy nő vagy-e vagy ffi ?
csibe74
csibe74 2011. 12. 23. 14:16
Kötelezővé tenném a szavazást. Aki nem szavaz pl. 50K-t fizet az államnak. Ha jól tudom Belgiumban kötelező szavazni.
Így szinte biztos, hogy 2/3-ad nem lenne illetve szélsőségesek be sem jutnának.
pampa 2011. 12. 23. 14:11
Előzmény: #92  p-b
Csak a pontosítás végett.
Ahhoz, hogy idehaza működjön a demokrácia arra van szükség, hogy 4 évente a választásra jogosult emberek 50% +1 fő (min.) leadja a szavazatát. Az így megválasztott képviselők kapnak lehetőséget arra, hogy a soron következő ciklusban tv-t alkossanak.

És azt aki él e alkotmány adta jogával támadni azért mert egyik vagy másik politikai tömörülésre adta le a szavazatát undorítónak tartom.

És aki ezt nem érti meg, azt pedig sajnálom.
p-b 2011. 12. 23. 13:59
neked 1-el, vagy 2-vel kezdődik a személyi számod?
csendben 2011. 12. 23. 13:49
"csendben
2002- Medgyessy... vesztett... :)
2006- Gyurcsány... vesztett... :)
2010- Orbán vesztett 2/3-al :)"

Tényleg sokat ittál!

pampa 2011. 12. 23. 13:45
Előzmény: #89  csendben
Ma több tojáslikőr fogyott a kelleténél... :)))
mert így is lehet értelmezni... :)))
"Pampa olyan,mint M.o. kicsiben:akihez csapódik,az veszt....

csendben
2002- Medgyessy... vesztett... :)
2006- Gyurcsány... vesztett... :)
2010- Orbán vesztett 2/3-al :)
csendben 2011. 12. 23. 13:05
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Pampa olyan,mint M.o. kicsiben:akihez csapódik,az veszt....

pampa 2011. 12. 23. 13:03
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
Csak nem? Már elő szilveszter? :)
Marad a Fidesz - Jobbik (szerintem két lehetőség)

Akkor melyik?
Te ebből a Jobbik-ot látod ki, én talán (!) a Fidesz-t.
De lehet, hogy nem,.... vagy mégis? Még nem tudom.....
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 13:02
Előzmény: #84  pampa
Egyébként csak annyit javasoltam, gondolkozz el azon, miért lehet:

3x szavaztál, kiderült 3x hogy megvezettek, egyre rosszabb lett minden kormány akire szavaztál.

Nem kellene esetleg felülvizsgálnod, hogy mi alapján szavazol?

Te tudod, a te dolgod. Csak a további megvezettetéstől kímélnélek.
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 13:00
Előzmény: #84  pampa
"Én még sohasem írtam, hogy Jobbikra szavazok."

Drágaságom, két perce írtad:
"Marad a Fidesz- Jobbik. "

Kellemes ünnepeket!
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 12:58
Előzmény: #83  datoja
upppsz, ezt elbactam, igazad van. Mentségemre legyen mondva csaj vagyok és nekem a multi az első körben = kereskedelmi láncok. Ezért jelent meg előttem a lenti kép.
pampa 2011. 12. 23. 12:53
Előzmény: #73  p-b
Én még sohasem írtam, hogy Jobbikra szavazok. Ez az itteni CIMKÉZÉS eredménye.

Már sokszor leírtam....

Szavaztam az MSZP-re Medgyessy nagyon jól eladta magát, de sajnos kiderült, hogy csak ÍGÉRET MEG OSZTOGATÁS van....

Azután elzavarták és jött a csoda" ember Gyurcsány, nagy duma, nagy lendület lemosta Orbánt a kampányba "rábizonyította" hogy hazudik....elismerem, MEGVEZETETT....
és kiderült az öszödi beszéd...
Én már akkor leírtam, hogy a Fideszre fogok szavazni, mindegy, hogy mit ígér, vagy csinál. Egyedül ez a lehetőség maradt azok számára akik úgy jártak mint én. Visszavonni nem lehet a leadott szavazatot ezért a következő választáson "protest" szavazatot lehet adni.
Így kapta most tőlem a Fidesz.

És, hogy a következőn kire szavazok? Még magam sem tudom, de elmegyek választani.

datoja 2011. 12. 23. 12:52
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
A "multik" alatt nem a kereskedelmi láncokat,hanem a termelő cégeket/pl.
mörcödös,szuzuki,hankok,audi/ értem.
Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 12:51
Előzmény: #79  datoja
Mondom, hogy nem gondoltam komolyan.:)

Törölt felhasználó 2011. 12. 23. 12:50
Előzmény: #77  csendben
Hideg fej és hidegvágó, és a Haza fényre derül.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek