A kormány részéről már puhatolóznak a kiskereskedelmi láncoknál a vasárnapi nyitva tartás visszaállításának a hatásairól - tájékoztatták a Népszabadságot piaci források. A lap szerint ugyanis a kormányoldalon biztosra veszik, hogy a Kúrián elbukik...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=229129
Pampa! Szerinted a cigin levő adót az egészségügyre költik, tudod amit azért vetettek ki és kampányolták hónapokig?
Ha igaz lenne, akkor megköszönhetnék a beteg emberek a cigizőknek, hiszen komoly részt vállallnának a gyógyíttatásukban. De nem hiszem, hogy arra költik. Annyi pénzt szednek be ugyanis ezen címszó alatt, hogy működnie kellene az egészségügynek. De látod mi van.
Ezek csak szövegek. A Cola és chips adót is arra költik és ha valaki tud még akkor találhatna rengeteget. Biztos vagyok benne, hogy nem így van. Nyilván nem tudhatom, de elképesztő összegeket szednek be ezen a címen, ugyanakkor az összetöpörödött egészségügyi gárdának nem tudnak normális fizetést adni.
Ez is mondjuk jo kerdes hogy akkor miert nincs teljesen tiltva es akkor pl az alkoholrol vagy a gepkocsik es gyarak egeszsegkarositasarol se beszeltunk. De mint mondtam ez mas tema es a vasarlashoz hasonlitani annyira lehet mint a gyilkossag tiltasat mert az is korlatozza a jogom hogy pistat agyonussem."
most is lehet vásárolni vasárnap.
így az sem igaz,hogy korlátozzák az embereket.
de mint írtam, legyen a kocsmára kiírva:
DOHÁNYZÓ
így csak az megy be akit nem zavar a füst.
még mielőtt támadnátok, nem dohányzom és károsnak tartom!
Szerintem itt teljesen felremagyarazzatok a cigaretta korlatozasat. Az inkabb kozegeszsegugyi dolog amiert korlatozzak. Ugyanis nem csak a fogyasztora jelent kozvetlen egeszsegkarosodast hanem mindenkire a kornyezeteben. Ezert hulyeseg osszehasonlitani a vasarlassal. Nem halottam hogy azert mert valaki vasarolt mas emberek meghaltak volna. Mikozben passziv dohanyzas miatt rengetegen kaptak rakot.
Ez is mondjuk jo kerdes hogy akkor miert nincs teljesen tiltva es akkor pl az alkoholrol vagy a gepkocsik es gyarak egeszsegkarositasarol se beszeltunk. De mint mondtam ez mas tema es a vasarlashoz hasonlitani annyira lehet mint a gyilkossag tiltasat mert az is korlatozza a jogom hogy pistat agyonussem.
Törölt felhasználó2016. 03. 24. 16:16
a megszokott ballibero dezinformácó magyarul kamu...
A cigin ráadásul akkora extra adóterhelés van, ami már nagy részben fedezi a dohányosok eü költségeit. És ha belegondolunk egy nemdohányzó is kerülhet ugyanannyiba az eü rendszernek, hisz tovább él, így egy csomó olyan betegséget is kezelni kell, amit egy korán meghalt dohányosnál nem (pl. időskori combnyaktörés, stb.).
Elfogytak a sose létező érvek. Látod, nem válaszolnak ezekre a kédésekre. Leírták az üres lózungokat (kampányszöveg) pihenésről, családról blablabla, aztán ki is merült a nagy tudomány, a feltett kérdésekre, leírt érvekre reagálni már nem tudnak.
"A pihenőnapon elrendelt rendkívüli munkavégzésért 100% bérpótlék jár, de amennyiben a munkáltató másik pihenőnapot biztosít, akkor csak a pótlék 50%-át kell a rendes munkabér mellett megfizetni"
"Egyrészt törvényileg is kellett bérpótlékot fizetni,"
Ezt már rég megoldják munkaidő kerettel, kiegyenlítő nappal stb. hogy ne kelljen túlórát kifizetni..
"a tulajdonosoknak nincsen több pénzük arra hogy kifizessék a vasárnapi munkáért járó fizetést."
Én:
"Ez meg tenyszerűen nem igaz több szempontból sem. Egyrészt törvényileg is kellett bérpótlékot fizetni, másrészt mivel nyitva voltak a boltok, mégiscsak megérte nekik, különben nem lettek volna nyitva. Vagy szerinted direkt veszteséget termeltek maguknak?"
Nem a százalékon van a lényeg.
Akkor MINDEN bolt eldönthette, hogy nyitva lesz vasárnap vagy nem. Most a kormány meghatározta, hogy ki dönthet és ki nem.
1. de igen, az válasz a kérdésre, konkréta a te (alábbi, utolsó bekezdésben feltett) kérdésedre is. kétségtelenül szemantikai elemzést igényel, ám mivel az IQ-d megvan ehhez, a "nincs válasz" katatón ismételgetését részedről a továbbiakban rendezett visszavonulásnak fogom tekinteni.
2. gazdasági összefüggések értelmezése (önmagában attól, hogy tovább tart nyitva egy üzlet, sem a fogyasztói javak iránti igény, sem az elkölthető jövedelem nem magasabb). ez is IQ kérdés, és mivel azzal (mint feltételezem) bőségesen el vagy látva, csak a kötekedési rutiond élezésének tartom, hogy ezt a kérdést feltetted.
3. ki dönti el, hogy mi a személyeskedés? szerintem én :-)
Eltörli a kormány a vasárnapi zárvatartást?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=229129