Ezért is meggondolandó napon belül maradni. Ha igazán likvid eszközzel megyünk, ami kereskedési időben jól pörög és van rendes kockázat-menedzsmentünk különös tekintettel a pozíció-méretezésre, akkor ugyanannyit hoz be (ugyanakkora profitot) egy 3 perces grafikon setup, mint a napos setup. Mindkét esetben ugyanannyi kockázatot vállalunk pl. $500-at. A pozíció-méret nagyobb lesz 3-percben, mint naposon, de átlag ugyanannyi R-t megy, vagyis a vállalt 500 ugyanannyi többszörösét.
egyetértek... írtam már ma, én a lok. emelkedés utsó szakaszának gondolom most a bét-piacát (chart szerint), és hát ewp alapján itt (w5) már nem trédelünk, hanem figyelünk... (a tévedés joga mindig fenntartva!)
Gondolom láttál már olyat ha gebasz jön ker időn kívül, stop az nem vég meg semmitől. Kint kisebb az esély esetleg be tudsz avatkozni éjjel. Penge élen táncolunk, nem véletlen hogy 90% veszt.
Erős trendben van. Ez nem fog egy könnyen megdögleni és persze nem azonnal. Ha bent is lesz a tető, még sokáig fog vergődni a közelében, szóval lesz idő belőle kiszállni.
Az utolsó fél mondattal (még ha én sem feltétlenül így csinálom) már csak azért is egyet tudok érteni, mert így kevésbé valószínű, hogy ha tovább megy az adott irányba a papír, fegyelmezetlenségből már egy nem jó RR melletti szintnél visszaugorjon az ember (miközben a közbenső mozgás jó részéről esetleg már le is maradt) és ez utóbbi trade meg még az előző nyerőt is rossz esetben megegye.
Ausztrál barátom szokta mondani aki fél a repüléstől , olyan még nem
volt hogy fent maradjon a repülő. Én így vagyok a részvényekkel vagy az
indexekkel.
jogos, céláram elérte tegnap, szal... csak itt jön be az idő-emóció (április óta megvan, kb fél éve tartom, tbsz-en), ami nem helyes, ha pénzről és profitról van szó... amúgy asszem van 1 régi tőzsdés szólás is idevágóan: a jó tréder nem a céláránál száll ki, hanem ha azt elérte és még mindig jó az irány, hagyja futni a trédet és majd a felhúzott profit stop zárja le a pozíciót...
Ne csak azt tervezzük meg előre,
mikor akarunk vásárolni, hanem azt is, hogy mikor fogjuk majd eladni a
befektetést! Legyen reális elképzelésünk arról, hogy mit várhatunk a piactól
adott időtávon, máskülönben csak tippelni fogunk. Inkább nagyobb téttel játszom és előbb kiszállok, mint kis pénz és várhatok hetekig hónapokig hogy elérjem azt a pénzbeni szintet. Mindenki másképp csinálja.
Ezt neked kell eldönteni elég e az a nyereség ami meg van. Én legalább
is Így kereskedem, előre meghatározom mennyit szeretnék kiszedni 1
körből.Ha meg van, kiszállok, nem kockáztatok. Nem érdekel hova megy
tovább. Majd úgy is lejön, akkor még mindig eldönthetem hogy van e benne
még valami amiért érdemes beszállni.Van más papír is, főleg kint ott
nincs gond.
Ok, de egyelőre semmi jele, hogy el kellene adni. Az is kockázat, hogy innen mehet még 10-20 %-ot is akár! Kisebb korrekciók miatt ki-be ugrálni, nem kifizetődő.
ELLI(o)TT KLUB