Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2023. 03. 03. 07:14
Előzmény: #6032  SirDMR
#6034
Orbán kommunistáról károgsz?!!
signal2
signal2 2023. 03. 03. 07:12
Előzmény: #6032  SirDMR
#6033
A fidesznél csak jobb alternatíva van. Ilyen korrupt, hatalomehes, anjogallamot ennyire semmibevevő, arrogáns kormánya nem volt még az országnak. 
SirDMR
SirDMR 2023. 03. 02. 23:50
#6032
40-44% bp-n áprilisban. A szavazók döntenek. Fidesz, amíg nincs normalis alternatíva. Feri  kommunistái élnek, addig nincs mitől tartani.
ehe
ehe 2023. 03. 02. 08:20
Előzmény: #6030  SirDMR
#6031

Ez a trollpolitizálás valahogy bp-en elég népszerűtlen, pedig 2010-ben itt is tarolt a fidesz.
Why?
SirDMR
SirDMR 2023. 03. 01. 19:29
#6030
Így kell leosztani a nemzetvesztő kommunistákat:
https://m.youtube.com/watch?v=2r9V5ufPXKU
signal2
signal2 2023. 03. 01. 16:22
Előzmény: #6028  Robben
#6029
Te, ez nem az "ellenzéki összefogás hazugságai" topik?
Akkor miért másolod ide be Tarlós hazugságait? Elég vicces az öreg. Így egy helyen, ilyen töményen még nem láttam hazudozni. Fürjes ezt mondta, Fürjes azt mondta.
Tarlós -féle teljesítményelv: 70 milliárdért felújítunk új vásárlása helyett, veszünk 7 milliárdért elektronikus jegyrendszeert, ami soha nem működik, felújítjuk 9 év alatt nem újítunk fel 1 hidat sem, a 2013-ban ígért beruházások 70%-ának neki sem állunk, Budapest GDP-arányos bevételeit harmadoljuk, gagyi BOL BUBI, gagyi BKK Futár, stb....
Ez volt Tarlós.
Robben 2023. 03. 01. 15:56
#6028
Ha polgármester maradt volna Tarlós István, akkor nincs a Karácsony-féle közlekedési káosz, a végtelen dugók, a közterek, a köztisztaság züllése és leromlása.
Tarlós István szerint -  aki 2010-től 2019-ig volt a főváros vezetője, - főpolgármestersége idején csak nagy projektből tizennégyet valósítottak meg. Azt a három nagyobb projektet, ami jelenleg fut, szintén az ő idején indították el, köztük a BKV járműcseréjét is. "Úgyhogy nem igazán látom, mik azok az új kezdeményezések, amelyek Karácsonyékhoz köthetők" - fogalmazott.
Azt mondta, a 2019-es kampány arról szólt, hogy amit ő nem tudott elérni a kormánynál, azt majd Karácsony Gergely mind el fogja érni a kabinetnél. "Hát, ahogy mostanában hallom a panaszaikat, meg kell kérdeznem: akkor hogy is állunk ezzel a dologgal? Sehogy!" - fűzte hozzá.
Tarlós István emlékeztetett, 2010-ben horribilis adóssággal vették át a várost, 250 milliárdnál nagyobb volt a hiánya Budapestnek, ebből több mint 70 milliárdot tett ki csak a BKV működési adóssága. Ehhez képest a BKV-t működési hiány nélkül adták át, a város kasszájában pedig 200 milliárd forintnyi tartalék volt.
Mint mondta, közte és a jelenlegi főpolgármester között alapvető szemléletbeli különbség van. Karácsony Gergely nem teljesítménycentrikus, nem számszerű eredményekben méri a sikert, hanem egészen másban. Neki az úgynevezett NGO-mércével mért eredmények számítanak diadalnak: vagyis hogyan lehet minél inkább szemben állni a kormánnyal, hogy lehet a kommunikációra, a végtelenbe nyúló látszategyeztetésekre helyezni a hangsúlyt, és hogy lehet mindezeket eladni a közvéleménynek közösségi oldalakon keresztül.
Tarlós nem hisz abban, amit most sokan mondanak, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke majd nem fogja támogatni Karácsony Gergely esetleges újrázását. Gyurcsány Ferencnek az a lényeg, ami ma is van: hogy ő uralja a közgyűlési többséget.
Fürjes Balázs azt mondta, "Gyurcsány és Karácsony egymás emberei. Fogják egymást, szükségük van a másikra. Gyurcsánynak kell Karácsony, hogy esélyük legyen a fővárosban. Karácsonynak pedig se jelöltsége, se többsége nincs Gyurcsány nélkül. Ők egy galeri."
Fürjes úgy látja, ma is a DK fogja a közgyűlési többséget, és dróton rángathatja Karácsonyt. "Budapest főpolgármesterét ma valójában Gyurcsány Ferencnek hívják, Karácsony csak árnyékpolgármester. Gyurcsány bábja. És ez mindaddig így lesz, amíg Karácsonyt Gyurcsány segíti hatalomba és tőle függ a többsége. Mindaddig, amíg Karácsony nem mer szakítani Gyurcsánnyal. Márpedig nem mer. Erőtlen és tehetetlen hozzá nullaszázalékos pártjával" - fogalmazott.
A dollárbotrány és a Városházaeladási botrány kapcsán Tarlós István "szinte barátilag" azt tanácsolta Karácsony Gergelynek hogy "legyen észnél, mert teljességgel elképzelhetetlen, hogy egy főpolgármesternek még politikai felelőssége se legyen annak kapcsán, ami az ő ciklusában történt".
Fürjes Balázs szerint Karácsony Gergely mindig az az ember, aki "ott se volt". "Ő semmiért sem felelős. Hibás a kormány, hibás a Tarlós, nyáron a meleg, télen a hideg... csak ő nem tehet semmiről" - mondta, majd úgy folytatta: sosem fogja a főpolgármestert alkalmatlannak minősíteni, ezt kizárólag a budapesti választók tehetik meg, demokratikus választáson.
Hozzátette: viszont azt Karácsony Gergely maga mondja saját magáról, amikor egyfolytában magyarázkodik, hogy „tehetetlen: ő nem tehet róla, nem tud mit tenni, ez nem az ő sara, nincsenek eszközei”, és így tovább.Tarlós István szerint a jelenlegi főpolgármester egyik legnagyobb mulasztása az, hogy az elmúlt három évben olyan szintig fokozták az ellenségeskedést, ami ellehetetlenítette az együttműködést a kormánnyal. "Ha egy városvezető a mindenkori kormánnyal abszolút és nyíltan ellenséges viszonyt alakít ki, ott bizony sokkal nehezebb lesz sikereket elérni. A tényleges eredmények elmaradásának az okát érdemes elsősorban valahol itt is keresni a főváros esetében" - mondta.
Rendben lévőnek nevezte, hogy a főpolgármester bizonyos határok között politizál, de nem arra választják, hogy "üzengessen" az amerikai elnöknek, meg az orosz elnöknek, meg a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának. "A főpolgármester úr nem elsősorban a saját feladataira koncentrál, hanem nap nap után olyan ügyekbe szól bele az ajtó mögül, amikhez az ő megbízatásának nem sok köze van" - mondta.
Fürjes Balázs úgy fogalmazott, Karácsony Gergely számára a város először nagypolitikai ugródeszka volt, miniszterelnöki, "nagyhatalmi" ambíciókkal, ma pedig számára a főpolgármesterség politikai túlélésének egyetlen eszköze.Szerinte Karácsony Gergely taktikája a kormányellenesség, a lázítás. Mindenáron konfliktusokat gerjeszt és tart életben a kormánnyal szemben. Akkor is, ha ez rossz a városnak, mert azt hiszi, így lehet többsége. Ezzel túszul ejtette Budapestet és a budapestieket. Eszközként használja őket, a városi ügyek nem érdeklik, nem törődik velük, pedig várost építeni csak békében, párbeszédben és együttműködve lehet - fejtette ki az államtitkár.
Hangsúlyozta: Budapest mindig akkor tudott előremenni, amikor a városvezetés és a nemzeti kormány megtalálta az együttműködés útját. Ha a mindenkori városvezetés és a mindenkori kormány között nincs együttműködés, annak a budapestiek isszák meg a levét - mondta Fürjes Balázs.
signal2
signal2 2023. 02. 27. 13:58
Előzmény: #6025  Robben
#6027
MOndjuk ez legalább idevaló hír, mert a Mi Hazánk ellenzéki és hazudik. Lássuk mik a valódi árak:
https://kozteruletimedia.hu/hirdetesi-feluletek/oriasplakat
"Magyarországon 20 és 130 ezer Ft + áfa közötti összegért lehet bérelni óriásplakátot egy hónapra" 
A Momentum 99.000 Ft-ért bérelt, tehát az aktuális ársáv felső felében. 
Ezzel szemben a fidesz gigacsalása óriásplakátokkal: 
https://24.hu/belfold/2017/06/29/plakathaboru-orbanek-lekoroztek-kedvezmenyekben-a-jobbikot/
ehe
ehe 2023. 02. 27. 13:34
Előzmény: #6025  Robben
#6026
Szerencsére a magyar adófizetők által összedobott, közpénzből finanszírozott kormányzati propaganda plakátok teljesen törvényesek, morálisan megkérdőjelezhetetlenek, teljesen etikusak, örömteli létezésük, usw.
Vagy lemaradtam, hogy Toroczkai mester azokba is beleállt volna?
Robben 2023. 02. 27. 13:18
#6025
Külföldi pénzből folytatott pártfinanszírozás miatt hétfőn feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom a Momentum óriásplakát-kampánya miatt.
Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: a magyar titkosszolgálat által feltárt, amerikai milliárdokból folytat tiltott pártfinanszírozásnak és pénzmosásnak is minősülő óriásplakát-kampányt a Momentum.
"Bár a Momentum tagadta az osztozkodásban való részvételét, most kiderült, hogy az ő média- és cégbirodalmuk is kapott abból a pénzből" - fogalmazott, majd emlékeztetett arra, hogy a titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra hozott része szerint több mint négymilliárd forint érkezett  a balliberális ellenzékhez köthető szervezetekhez és cégekhez, külföldről, az Action for Democracy nevű fedőszervtől.
A milliárdos támogatások végfelhasználóinak azonosítása során mutatták ki, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati miniszteréhez köthető DatAdat-cégcsoporton keresztül a többi között a FelitunoMedia Kft. is kapott pénzt.  A cég ügyvezetője Sárándy Rajmund az Opten céginformációs adatbázis szerint egy másik, 2021 őszén alapított Street Fluence Kft ügyvezetője, is, amely cég a Momentum mostani óriásplakát-kampányát is biztosítja, méghozzá a piaci ár negyedéért - fűzte hozzá.
 A Momentum a cégnek a kampányért mintegy 90 millió forintot fizetett ki, de az óriásplakátonkénti havi bruttó 99 ezer forinttal szemben a piaci listaár ezen összeg mintegy négyszerese. A 2022-es választások előtt háromnegyed évvel, mindössze hárommillió forintból alapított cég 2627 felületet vásárolt meg, amivel a piac meghatározó szereplőjévé vált. A nyomott áron kizárólag a Momentummal való óriásplakát-szerződés felveti a bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúját, ezértpénzmosás gyanúja miatt is feljelentést tettek a momentumos céghálózat ügyében.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 26. 10:33
Előzmény: #6022  signal2
#6024
Dehogynem.Az illegális migránst épp elég menekültnek beállitani.Te is folyton menekültekröl papoltàl miközben Szerbiában nem is volt hàború.Màs...Az adómentes rész pedig adócsalàsra ösztönöz.A magyar léleknek jobban megfelel a fogyasztàsra épülő adózàs.
Peterbond 2023. 02. 21. 19:07
Előzmény: #6021  Karvalytokes
#6023
""Legtöbbször azokat akiknek semmi közük nincs hozzá"
Ilyenkor én például a Fekete Győr András kommunistázására szoktam gondolni ( aki ugye 1 éves volt a rendszerváltáskor és egyedül apai nagyapja volt Tanács elnök amiért kommnuistázzák igaz 9 éves sem volt mikor meghalt a nagyapja, az anyai nagyapja meg 1956-os forradalomár volt de az ilyenkor nem számít  )  de amúgy előszeretettel ballosoz le a Fidesz bármilyen amúgy jobboldali politikust vagy pártot akár belföln akár külföldön aki kritizálni merné.
Az alap jövedelem egyáltalán nem kommunista hanem liberális ötlet és sehol sem mérvadó pont az ellenzéknél. De nemm is azt mondtam hogy nincsenek ballosok az ellenzékben. Mondjuk a Fidesz balosabb tőlük minden tettében de hagyjuk. Én arról beszéltem hogy azokat kommunistázza akik nem azok miközben ő ma olyan intézkedések sorát csinálja.
signal2
signal2 2023. 02. 21. 17:19
Előzmény: #6021  Karvalytokes
#6022
Az alapjövedelem csaka PM programjában szerpeel, amely egy mérhetetlen párt, egyik másikéban sem. 
A többkulcsos adóval semmi gond, ha közben van járulékplafon. Meg egyéb közgadasági indokoltsga is van, és a munkavállalók 90%-át egyébként sem érintené, sőt az átlag alatt keresők még jól is járnának (tehát a többség), mert ugye  minden ilyen koncepcióban benne van egy adómentes rész.
Az illegálsi migránsokat senki soha nem mosdatta. Egy ilyet nem tudsz idézni. Attól, hogy a fidesz ezt hazudta hónapokon keresztül, még nem lesz igaz. Ellenben a fidesz bírósági ítélettel alátámasztottan nem tartotta be a menekültügyi szabályokat, sőt, leszavazta a frontex forrásainak emelését, amely ugyebár az EU külső határait védi. Észre sem veszed, hogy a fidesz éppen az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit mond.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 21. 16:37
Előzmény: #6019  Peterbond
#6021
"Legtöbbször azokat akiknek semmi közük nincs hozzá"A több kulcsos adó,az alapjövedelem,illegàlis migrànsok mosdatàsa(internacionalizmus)..Ezek az eszmék kivöröslenek az ellenzék EU s zàszlaja alól.
signal2
signal2 2023. 02. 21. 16:33
Előzmény: #6019  Peterbond
#6020
A fidesz minden is.
Kommunista, amikor hatósági árakat alkalmaz, diktatórikus, amikor kisajátítja a hatalmat, központosít és nyomja a propagandát, ultraliberális, amikor (adó)paradicsomi körülményeket teremt a multiknak vagy leépíti a szociális rendszert, konzervatív, amikor archaizál a névhasználatban. Ami viszont biztos nem: nem keresztény és nem demokratikus. 
Peterbond 2023. 02. 21. 16:24
Előzmény: #6017  Karvalytokes
#6019
Az hogy másra is jellemző volt attól még a komcsira is erősen jellemző. A diktatúrák már csak ilyenek. Van bennük közös. A személyi kultusz pl mindkettőben jelen van ahogy a Fidesz esetében is.
Kádár népe kommunistázik ( legtöbbször azokat akiknek semmi köze hozzá ) de azért kommunistaként gondolkodik és cselekszik és kommunistaként godolkodókat és cselekvőket választ meg és fennen hirdeti hogy konzervatív.
ehe
ehe 2023. 02. 21. 14:53
Előzmény: #6017  Karvalytokes
#6018
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 21. 14:44
Előzmény: #6014  Peterbond
#6017
Az erös àllami kontroll a fasizmusra is jellemző.Az àltalad felsoroltak közül csak a kamat stopnak van egy kis komcsi beütése.
ehe
ehe 2023. 02. 21. 13:52
Előzmény: #6015  ehe
#6016
ehe
ehe 2023. 02. 21. 13:45
Előzmény: #6014  Peterbond
#6015
Kindly reminder, nem 2/3 szavazott a fideszre, csak 52%.
Peterbond 2023. 02. 21. 13:27
Előzmény: #6009  Karvalytokes
#6014
Csak minden 5.? A Fideszre nem 2/3-ad szavazott leginkább pont a kommunista intézkedéseik miatt?
Meg kéne nevezned 5 intézkedét a fidesztől ami a leginkább befolyásolta a rájuk adott szavazatott 4 biztos komcsi lenne.
 csak pár példának: Kamat stop, árstop, rezsi csökkentés, Multiellenesség ( lásd még mocskos kapitalista címszó alatt ), a PÁRT mindenek elött, minél nagyobb állami beavatkozás a gazdaságba. 
ehe
ehe 2023. 02. 21. 13:17
Előzmény: #6009  Karvalytokes
#6013
Van az három millió is, de ki számolja :D
ehe
ehe 2023. 02. 21. 13:16
Előzmény: #6010  Robben
#6012
Az Alapjogokért Központ nem "jogi elemző- és kutatóintézet", hanem egy közpénzből fenntartott propagandagyár.
Madeinhungary 2023. 02. 21. 12:51
Előzmény: #6010  Robben
#6011
Nehogy kiengedd a gyerekeidet a többi ember közé. Még egyik este más neműként ér haza 😂😂
Robben 2023. 02. 21. 12:44
#6010
A genderpropaganda nem "egy jópofa szivárványos dumcsi", hanem a gyerekekre leselkedő legnagyobb veszély - írta Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.  A jogi elemző- és kutatóintézet szerint nincs mit csodálkozni azon, hogy az utóbbi hetekben több olyan pedofil bűncselekményre is fény derült, amelyet nevelők, tanárok követtek el, ugyanis a nyílt társadalom hálózata által finanszírozott civilek évek óta trenírozzák, képzik és kiadványokkal látják el a pedagógusokat, hogy vállalják fel legkülönfélébb szexuális orientációjukat.         Ez a trenírozás egyben bátorítás is, amely alapján egy tanár feljogosítva érezheti magát arra, hogy ha ennyi minden belefér a szexualitásba és annak megélésébe, akkor ez lehetőség a legbetegebb hajlamok gátlástalan kiélésére is - írták.         Véleményük szerint a nyílt társadalom hálózata által finanszírozott "civileket" az Európai Bizottság is támogatja, közben pedig a magyar gyermekvédelmi törvényre hivatkozva nem adja oda az országnak járó forrásokat (ami természetesen politikai okokból és célból elkövetett zsarolás).         A pedofíliára nincs bocsánat, a genderpropaganda pedig nem egy jópofa szivárványos dumcsi, hanem a gyerekeinkre leselkedő legnagyobb veszély - fogalmazott az Alapjogokért Központ.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 02. 21. 10:45
Előzmény: #6006  Robben
#6009
Mo.-on minden 5. ember kommunista.Szép..
ehe
ehe 2023. 02. 21. 09:56
Előzmény: #6006  Robben
#6008
Illiberális matek, 49%=többség=2/3 :)
ehe
ehe 2023. 02. 20. 12:55
Előzmény: #6006  Robben
#6007
Nem a magyarok ketharmada? 🤣🤣🤣🤣🤣
Robben 2023. 02. 20. 12:53
#6006
A magyarok többsége Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – derült ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából.         A felmérésben - amelyet február 13. és 15. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítettek - az áll, hogy az elmúlt hetekben az ellenzék több vezetője, Toroczkai László, Donáth Anna és Dobrev Klára, múlt hétvégén pedig Orbán Viktor is megtartotta évértékelő beszédét. A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy a jelenlegi politikai választékból kit tartanak a magyarok a legalkalmasabbnak Magyarország miniszterelnökének.         A magyar választók fele (49 %) továbbra is Orbán Viktort tartja legalkalmasabbnak a miniszterelnöki feladatra - emelték ki.         A kormányfő a jelölti versenyben utcahosszal vezet, a képzeletbeli dobogó második fokára Dobrev került, aki a választók mindössze 13 százalékának a bizalmát tudta megnyerni. A harmadik helyre Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke került, őt a választók 7 %-a tartja a legalkalmasabbnak a feladatra. Vele szinte holtversenyben van Donáth Anna (Momentum) a 6 %-os eredményével - sorolták.  Mint írták, a tavaly április óta fennálló ellenzékváltó hangulat újabb bizonyítéka, hogy közel annyian gondolják úgy, hogy egyik sem a legalkalmasabb jelölt (11 %), mint amennyien Dobrevet választották, és a tanácstalanok aránya annál is nagyobb, mint amennyien Donáthra adnák a voksukat.         Még lesújtóbb eredménynek nevezték a baloldal számára, hogy a baloldali szavazók több mint negyede (27 %) nem tud választani a jelenlegi ellenzéki ajánlat közül.         Kifejezetten rossz eredmény a Nézőpont szerint a visszatérő Donáth számára, hogy tíz baloldali szavazóból mindössze egyet (12 %) tudott eddig maga mellé állítani, míg elsődleges konkurenciája, Dobrev Klára a kormánykritikus választói közönségének több mint egyharmadát (37 %).         Mindezek alátámasztják, hogy a baloldali jelöltek egyelőre elsősorban nem Orbán Viktor, hanem egymás kihívói - jegyezte meg a Nézőpont.
Robben 2023. 02. 15. 18:01
#6005

RÉSZREHAJLÓAN ÍTÉLI MEG A MYGAR VISZONYOKAT AZ USAID VEZETŐJE
Mike Gonzales, a Heritage Foundation vezető munkatársa és Shea Bradley-Farrell, a Counterpoint Institute vezetője is bírálta Samantha Powert,  az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetőjét budapesti látogatását követően.
Power február 9-én Budapestről tett közzé videót a Twitteren, melyben arról beszél, hogy az USAID igazgatójaként lehetősége van a szerte a világon találkozni olyanokkal, akik a demokratikus intézmények megerősítésén, független média felépítésén és az emberi jogok megvédésén és érvényesítésén dolgoznak. "Itt vagyok Magyarországon, amely az egyik olyan ország Közép-Európában, ahol a USAID újraindította azokat a programjait, amelyek pontosan ezekkel a kihívásokkal foglalkoznak, és a következő napokban magyarokkal fogok találkozni, és arról fogunk beszélni, ők hogyan képzelik el a szebb jövőt" - mondta a videóban Power, aki az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete.
Shea Bradley-Farrell szerint mindez sületlenség. Power szerinte szándékosan félremagyarázza az emberi jogok, a sajtószabadság és a jogállamiság magyarországi helyzetét, mert Magyarország nem akar LMBT tematikát az iskolákban, és békét akar Ukrajnában, nem pedig további háborúskodást".
"Lefordítom: a Biden-kormány destabilizálni próbálja az egyik NATO-szövetségesünket. Igen, ez ugyanaz a kormány, amely a keblére öleli Lulát és Petrót, két marxistát, akik megvetik Amerikát" - írta a Twitteren Mike Gonzalez.
ehe
ehe 2023. 02. 14. 17:55
Előzmény: #6003  Robben
#6004
"emlékeztető: e kijelentések is közrejátszhattak abban, hogy a Gyurcsány és Niedermüller "fémjelezte"  elenzéki összefogás megsemmisítő vereséget szenvedett az ápr. 3-i parlamenti választáson"
Emlékeztetőül a Niedermüller vezette Erzsévetváros lakóinak több mint 62%-a nemet mondott az Orbáni ámokfutásra: 
https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/egyeni-valasztokeruletek/01-05?tab=candidates
Robben 2023. 02. 14. 15:13
#6003
A fideszkormányzás elmúlt évtizedében 60-70 százalékkal csökkent az elkövetett bűncselekmények száma
A magyar rendőrök munkájának köszönhetően az elmúlt évtizedben sikerült 60-70 százalékkal csökkenteni az elkövetett bűncselekmények számát – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének keddi, ünnepélyes átadásán. Rétvári Bence elmondta, a bűncselekmények száma Magyarországon a 2010-ben regisztrált 447 ezerről mára 154 ezerre csökkent, ugyanez a csökkenés volt megfigyelhető Sárbogárdon is, ahol 2010-ben 1412 bűncselekményt követtek el, tavaly pedig 377-et. És akadt egy másik terület, amivel a rendőrök hozzájárultak a magyar emberek növekvő biztonságérzetéhez, ez pedig a déli határok védelme, ahol tavaly 270 ezer embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.
2022. január 10.
Niedermüller Péter szerint „morálisan tarthatatlan” a határkerítés
A DK-s polgármester szerint a kormány szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással. Hétfő reggel az ATV Start című műsorának vendégei Hajnal Miklós (elnökségi tag, Momentum) és Niedermüller Péter (polgármester, Erzsébetváros, DK) voltak. 
A műsorban többek között a migrációról is szó esett, amelynek kapcsán Niedermüller Péter kijelentette: szerinte „morális tarthatatlan” a határkerítés.   A műsorvezető az adás egy pontján felidézte a DK elnökének egy korábbi bejegyzését, amelyben Gyurcsány leszögezte, szerinte „a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan”.
A műsorvezető a pártelnök kijelentéséről Niedermüllert is megkérdezte. Arra volt kíváncsi, hogy az ellenzéki párt képviselője szerint szakítanak-e a migrációval kapcsolatos korábbi álláspontjukkal.
Erzsébetváros polgármestere válaszában úgy fogalmazott, szerinte a migrációval kapcsolatban „ennek a kormánynak az összes politikai megoldása az volt, hogy építsünk egy rohadt nagy falat, mindenkit nyomjunk ki ebből az országból és nem foglalkozunk velük tovább. Ez több mint embertelen. Ez morálisan is tarthatatlan.” 
A műsorvezető kérdésére, hogy Niedermüller a határkerítésre gondol-e, Niedermüller hangsúlyozta: „a kerítés is morálisan tarthatatlan”.  Hozzátette, szerinte „ahogy ez a kormány 2015 óta ezt a politikát csinálja, ez szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással. Erre utalt Gyurcsány Ferenc, és ebben abszolút igaza van.”
EMLÉKEZTETŐ: E KIJELENTÉSEK IS KÖZREJÁTSZHATTAK ABBAN, HOGY A GYURCSÁNY ÉS NIEDERMÜLLER "FÉMJELEZTE"  ELENZÉKI ÖSSZEFOGÁS MEGSEMMISÍTŐ VERESÉGET SZENVEDETT AZ ÁPR. 3-I PARLAMENTI VÁLASZTÁSON
Robben 2023. 02. 13. 13:14
#6002
AZ ELLENZÉK MOST AZT JÁTSSZA AZ AKKUGYÁR-ÉPÍTÉS KAPCSÁN, AMIT A COVIDDAL 2 ÉVE: KÉTSÉGBEESVE PRÓBÁLJA ELLENE HERGELNI A KÖZVÉLEMÉNYT, ÉS PRÓBÁLJA MINDIG AZ ELLENKEZŐJÉT MONDANI ANNAK, AMIT A KORMÁNY ÉS A MÉRTÉKADÓ SZAKEMBEREK, - MINDEZT A POLITIKAI HASZONSZERZÉS REMÉNYÉBEN..SZÉGYEN!! (HISZEN HA NEM ÉPÜLNE GYÁR AKKOR AZT A DEMAGÓGIÁT NYOMNÁK, HOGY „MIÉRT NEM TARTUNK LÉPÉST A ZÖLDENERGIÁVAL ÉS KAPCSOLÓDUNK BELE A GYÁRTÁSBA, MINT MÁS ORSZÁGOK”).  
A debreceniek megnyugodhatnak, ugyanolyan minőségű és mennyiségű marad az ivóvízük - hiszen ugyanolyan minőségű és mennyiségű marad az ivóvízük, ugyanis a természetes vízvisszapótlás is naponta mintegy 75 ezer köbméter Debrecen vízbázisán - mondta el a városba tervezett akkumulátorgyár kapcsán Áder János Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett új műsorában.
A volt köztársasági elnök a legnépszerűbb videómegosztón is elérhető műsorban Kaderják Péterrel, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével beszélgetett a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyárral kapcsolatban az utóbbi hetekben megfogalmazott aggodalmakról.  Áder János a debreceni gyárépítéssel kapcsolatos félelmeket úgy foglalta össze: az ellenzéki politikusok szerint nagyon magas a gyár áram- és vízigénye, jelentős levegő- és talajszennyezésre kell számítani, a tervezett 9000 munkahelyet valójában nem magyarok, hanem ázsiaiak töltik majd be.  Vendégével azt emelték ki, hogy a 200 ezres lakosú város napi vízfogyasztása ma 38 ezer köbméter, és ha az ellenzők véleménye szerint valóban ugyanennyi vizet igényelne naponta a gyártás, azt akkor is biztonságosan fedezni tudják. A víz 70-80 százalékát ugyanis hűtéshez használják fel, amelyet teljes egészében "szürke vízből", vagyis a közeli telepen tisztított szennyvízből nyernek majd. A hiányzó 20-30 százalékot pedig bőven biztosítja a Keleti-főcsatornán naponta érkező 30 ezer köbméter felszíni víz.
Kaderják Péter megjegyezte: a hűtés zárt rendszerben folyik, a gyártáshoz használt vizet pedig helyben tisztítják meg. Áder János kiemelte: ha az európainál is szigorúbb magyar technológiai szabályozásokat betartják és a hatóságok betartatják, akkor nem fordulhat elő vízszennyezés ebben az üzemben sem. Emlékeztetett arra, hogy Gödön, az ott már működő dél-koreai akkumulátorgyár környezetében civil szervezetek vettek mintát a talajvízből, ami századannyi lítiumot tartalmazott, mint például egyes magyarországi palackozott ásványvizek természetes lítiumtartalma. Kaderják Péter a debreceni gyár jelentős energiaigényével kapcsolatos aggodalmak kapcsán elmondta: a közelben épülő BMW-gyár és más alkatrészgyártók miatt a város teljes ipari parki rendszere igényel majd 800 megawattal több hálózati kapacitást. Az Európai Bizottság pedig éppen nemrég fogalmazta meg azt a javaslatot, hogy a megújuló áramot termelők és azt felhasználók között határokon átívelő, hosszú távú szerződéseket lehessen kötni, így akár az északi tengeren működő szélerőművek is biztosíthatják a magyarországi akkumulátorgyártás áramigényét.
A korábbi köztársasági elnök beszélt arról is, hogy a 9000, döntően betanított munkát jelentő álláshelyet a környező megyékből is fel lehet tölteni, hiszen ma ebben a térségben 81 ezer ember keres munkát. Beszélgetőtársa hozzáfűzte: az erdélyi, a kárpátaljai és a felvidéki munkaerőpiacra is pozitív hatással lehet a debreceni gyár. Kaderják Péter felvetette, hogy azt a német szabályozási tapasztalatot, amelyet az erfurti gyár kapcsán végigjártak, össze kellene hasonlítani a magyar szabályozással és ha szükséges, akkor a miénket finomítani. "Tanuljunk tőlük" - jegyezte meg Áder János. A volt államfő a műsorban beszélt arról, hogy akkumulátorokra szükségünk lesz, hogy a meglévő életszínvonalunkat, közlekedési szokásainkat fenn tudjuk tartani, az a zöld fordulat pedig, amelyet mindenki fontosnak tart az európai gazdaságban, az akkumulátoros áramtárolási technológia nélkül nem történhet meg.  Áder János jelezte: az akkumulátorok térhódításában globális szinten Magyarország nem egy sziget, ugyanis "egy világgazdasági és az Európai Unió által is generált, befolyásolt, szabályozott folyamatról van szó". 
Az Európai Bizottság döntése szerint 2035-től már csak elektromos meghajtású személygépkocsikat lehet forgalomba helyezni a kontinensen, ennek eléréséhez a ma ismert legjobb technológiával akkumulátorokra van szükség. Kaderják Péter úgy vélekedett, hogy a klímaváltozás elleni fellépés fő területe a közlekedési szektor dekarbonizációja, az áttérés a belső égésű motorokról az elektromos meghajtásra, és "ezen a területen ma globális ipari forradalom zajlik". Világszerte óriási a verseny azért, hogy ebben az átállásban mely régiók vagy országok lesznek vezetők. Ma Kínában helyezik üzembe a világ összes elektromos járművének 90 százalékát, az Egyesült Államok például a Tesla révén meghatározó innovációkat valósít meg, de Európa és Amerika között "öldöklő a verseny", amelyben Magyarország is kezd tényezővé válni - jegyezte meg a szakember. Áder János ezt azzal egészítette ki, hogy Kína piacvezetőként állítja elő a lítiumionos akkumulátorok majdnem 70 százalékát, az Egyesült Államok csak a piac tíz százalékát birtokolja, Európában ezért épül 40 akkumulátorgyár a következő tíz évben. 
 Kaderják Péter szerint a magyarországi személyautó- és akkumulátorgyártás szorosan összefügg, hiszen a készülő akkumulátorok 90 százaléka a járművekbe kerül, ezért fontos, hogy a járműgyártás közelében valósuljon meg a szükséges alkatrészek gyártása is. Egy elektromos jármű értékének mintegy 30-40 százaléka az akkumulátor, ami tehát kulcsalkatrész.  A volt államfő "képtelen felvetésnek" nevezte, hogy ne hozna majd hasznot az akkumulátorgyártás, hiszen nem kérdés: a gyártó, a város és az ország számára is bevételt hoz a modern technológia, ráadásul egy új ipari forradalom idején az a kérdés, hogy szemtanúi vagy szereplői akarunk-e lenni. Beszélgetőtársa azt emelte még ki, hogy 2021-ben már a magyar export négy százalékát adta az akkumulátoripar, négymilliárd dollárnyi áruforgalommal. Európában a leggyengébb években is mintegy 10 milliós autógyártásnak pedig akár a 20 százalékát is képes lesz Magyarország ellátni akkumulátorokkal a mostani fejlesztések révén.
ehe
ehe 2023. 01. 26. 14:55
Előzmény: #6000  Robben
#6001
Mucika, hisz azt mondtátok évekre előre leszerződtünk olcsó gázra.
Tán csak nem Ti hazudtatok?
Robben 2023. 01. 26. 14:51
#6000
ÍGY ÁRULTÁK EL A RÁJUK SZAVAZÓ BUDAPESTIEKET AZ ORBÁN ELLENZÉKÉHEZ TARTOZÓ POLGÁRMESTEREIK:
Hat fővárosi kerület kormánypárti frakcióvezetője kezdeményez fegyelmi eljárást polgármestere ellen, amiért azok nem egyeztettek a kormánnyal az energiakompenzációról, és ezzel megkárosították kerületüket - derül ki a hat érintett frakcióvezető videónyilatkozatából, amelyet az MTI-hez juttattak el. 


Nagy István, a IV. kerületi Fidesz frakcióvezetője a videóban elmondta: azok a baloldali kerületi polgármesterek, akik Gyurcsány utasítására nem mentek el az egyeztetésre Láng Zsolt kormánybiztossal és így a kerületük nem részesül az energiaár-kompenzációból, megkárosítottak 600 ezer kerületi lakost, akit képviselniük kellene. Hozzátette: ezek a polgármesterek megszegték az esküjüket, amelyben azt fogadták meg, hogy kerületük fejlődése érdekében lelkiismeretesen fogják végezni polgármesteri munkájukat. Közölte: a kerületi Fidesz-frakciók ezért a mulasztásért fegyelmi eljárást fognak az érintett polgármesterek ellen kezdeményezni."Az önkormányzati rezsikompenzáció elutasítása jó példája annak, hogy a baloldalt nem érdekli a lakosság, minden egyes tevékenységük arra irányul, hogy a hatalmat megszerezzék" - fogalmazott. 


Puskás Péter, a III. kerületi Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: a kerület több mint 130 ezres lakossága látta a kárát annak, hogy Kiss László (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nem ment el a kormányzat által kezdeményezett egyeztetésre. Ezek az emberek most úgy érzik, hogy cserbenhagyta őket a polgármester - mondta, hozzátéve, a frakció a január végi testületi ülésen kezdeményezi a polgármester felelősségre vonását. 


Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta, Ferencváros esetében szándékos károkozásról kell beszélni, hiszen Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) maga ismerte el, hogy tudott a minisztériumi levélről, de "komolytalannak, szemfényvesztésnek" tartotta az adatszolgáltatást, és elismerte azt is, hogy tudott a tárgyalásról, de abban sem kívánt részt venni. Hozzátette: ennek a felelőtlen magatartásnak az lett a következménye, hogy Ferencváros is azon kerületek közé tartozik, amelyek elestek a kormányzati támogatástól. A felelősségre vonás alól Baranyi sem mentesülhet - szögezte le. 


Szabó László, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője azt emelte ki, hogy László Imre polgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) 150 ezer újbudai választópolgár érdekei elé helyezte a Gyurcsány-párt érdekeit azzal, hogy nem ment el egyeztetni a fővárosi kerületek részére juttatandó energiakompenzációs támogatásról. Ezzel László Imre súlyos kötelezettségszegést követett el, ami miatt fegyelmi eljárást kezdeményezünk vele szemben - mondta. 


Lehoczki Ádám, a XV. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Cserdiné Németh Angéla (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) is azon baloldali politikusok között van, aki az elmúlt években folyamatosan kormányzati elvonásokkal riogattak, ennek ellenére a polgármester a decemberi képviselő-testületi ülésen büszkén vállalta, hogy nem vett részt az egyeztetésen. Mi is úgy ítéltük meg a XV. kerületben, hogy indokolt a polgármester ellen a fegyelmi eljárás megindítása - mondta, megjegyezve, hogy a politikai felelősségen túl felmerül a polgármester jogi felelőssége is. 


Lévai István Zoltán, a XVIII. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a videónyilatkozatban arról beszélt, a kerület polgármestere, Szaniszló Sándor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) volt a fő szervezője a DK-s akciónak, és ismét bebizonyította, hogy mindent alárendel a kormány elleni tevékenységének. Még a XVIII. kerületi emberek képviseleténél is fontosabb az, hogy a főváros első számú DK-s politikusaként mindent megtegyen annak érdekében, hogy a kormányt támadja - fogalmazott. Hozzátette: amikor rákérdeztek az egyeztetésre, Szaniszló Sándor azt válaszolta, "fotózkodásért, jegyzetfüzetért és tollakért nem fog elmenni egy egyeztetésre". A frakcióvezető szerint Szaniszló Sándor bebizonyította alkalmatlanságát, amikor nem ment el az egyeztetésre. 


Láng Zsolt, közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos január 3-án jelentette be, hogy negyvennégy milliárd forint kormányzati támogatást kapnak rezsiköltségeikhez a 10 ezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek. A támogatást az alapvető közszolgáltatások fenntartására adja a kormány az ukrajnai háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult gazdasági helyzetben. Ugyanezen a napon Szaniszló Sándor közleményben jelentette be, hogy pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei, amiért Orbán Viktor miniszterelnök "politikai bosszúból megtagadta a kerületek rezsitámogatását". Közölte, a fővárosnak szánt 8 milliárd forintos támogatásból nem részesül öt, DK-s polgármester által vezetett kerület, a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület, valamint Ferencváros sem.

Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 25. 15:06
Előzmény: #5998  Karvalytokes
#5999
Budapesten a bkk-nal meg lehetne takarékoskodni bőven.Még mindig túl sok a felesleges vonal.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 25. 15:05
Előzmény: #5997  Peterbond
#5998
Még jó hogy nem a kistelepülés szolidáris Budapesttel:)
Peterbond 2023. 01. 24. 16:27
Előzmény: #5994  Karvalytokes
#5997
A fővárosnak meg egyéb kiadásai is vannak a bevételei mellé. És Volán jár nem csak kis településekre. Az ÖSSZES önkormányzat ( beleértve godolom  fővárost is ) 16 milliárdot tesz bele. Az ország 20%-át kitevő Budapest meg 67 milliárdot a BKK-ba.A kis településektől amúgy egy fillért se vonnak el szolidaritási díj alapon. Budapesttől meg 58 milliárdot
.
Eközben 2020-ban az állami támogatás a Volánnál 130 milliárd volt. 2021-ben 133 milliárd. Miközben Budapest nem gazdag hisz a megtermelt jövedékének töredéke köt ki az önkormányzatnál a java a nagy közösbe megy amiből aránytalanul keveset kap vissza.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 16:05
Előzmény: #5994  Karvalytokes
#5996
Aha, és Győrben miért a Volán látja el a helyi közlekedést? Debrecennek mi szüksége volt 3 mrd rezsitámogatásra, vagy miért kellett ritkítani a villamosjáratokat?
Tényszerűen nincs elég pénze az önkormányzatoknak. Egyiknek se.
Emellett ami plusz pénze van a fővárosnak, azt azpnnal elveszi a kormány (szolidaritási adó, gépjármű adó), miközben saját bevételei brutálisan nőnek.
Teljesen nyíltan koncetrnálják magukhoz a hatalmat és a pénzt, és uralkodnak mindenki más felett. Minél később látják be a hívek, annál inkább válik visszafordíthatatlanná a folyamat. És akkor a nyakunkon marad egy maffia. 
signal2
signal2 2023. 01. 24. 16:02
Előzmény: #5993  Peterbond
#5995
Sőt! Én pl emelném tovább a nem hatékony és szennyező járművek terheit, és abból 1/4 a tömegközlekedést fejleszteném tovább. Még mindig nagy lehetőség van pl a vasút városon belüli fejlesztésében, HÉV-ek fejlesztésében, metrók hosszabbításában. Társadalmilag szintén megérné.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 16:01
Előzmény: #5991  Peterbond
#5994
Kevés pénzt kap mert vannak egyéb bevételei is a fővàrosnak olyanok ami egy községbe nincs.(iparüzés,parkolàs,súlyadó stb)
Peterbond 2023. 01. 24. 15:59
Előzmény: #5990  Karvalytokes
#5993
Gyakorlatilag arról van szó hogy a BKV támogatása borzasztóan alacsony. Pont mint anno az ápolók bére vagy most a tanárok bére. Nem a Máv beszántása a cél ahogy a tanárok béremelése se úgy menne hogy téged akkor rúgjanak ki a munkahelyedről.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 15:57
Előzmény: #5990  Karvalytokes
#5992
"Tehát a kistelepüléseket meg kell szüntetni vagy élhetetlenné kell tenni napi két jàratra szükitve a tömegközlekedést(jó esetben)" - tehát nem, mert ilet senki sem állított. AZ állítás ugyanaz, mint nap elején: az állam szedi be a közterhek 95%-át, ezért egyformán köteles támogatni a tömegközlekedést. Ha nem így tesz, akkor dizskriminál, aljas módon jár el. Röviden, tömören.
"Ezzel a hozzààllàssal a beteg embereket is be lehetne lökni a szakadékba mondvàn nem éri meg foglalkozni velük." - és lám, pont ez a kormány hozzáállása. Lemaradtál a szociális törvény legutóbbi módosításáról? Vagy nem tudod, hogy az otthonápolási pont erre elég csak? 
Peterbond 2023. 01. 24. 15:53
Előzmény: #5990  Karvalytokes
#5991
"Tehát a kistelepüléseket meg kell szüntetni vagy élhetetlenné kell tenni napi két jàratra szükitve a tömegközlekedést(jó esetben)Ezzel a hozzààllàssal a beteg embereket is be lehetne lökni a szakadékba mondvàn nem éri meg foglalkozni velük.(Nem termelik ki a segélyüket)"
.
hol állítottam bármi ilyesmit? Azt írjuk a BKV kevés pénzt kap. Erre te azt monsdod miért akarjuk bezárni a kistelepülések vasútállomásait.
.
Akkor én visszakérdezek miét akarod kiirtani a fákat mindenhol?
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 15:51
Előzmény: #5987  Peterbond
#5990
Tehát a kistelepüléseket meg kell szüntetni vagy élhetetlenné kell tenni napi két jàratra szükitve a tömegközlekedést(jó esetben)Ezzel a hozzààllàssal a beteg embereket is be lehetne lökni a szakadékba mondvàn nem éri meg foglalkozni velük.(Nem termelik ki a segélyüket)
Peterbond 2023. 01. 24. 15:39
Előzmény: #5987  Peterbond
#5989
https://g7.hu/kozelet/20190904/a-bkk-dragabb-potdijakkal-ellensulyozta-hogy-kormany-megvagta-a-forrasokat/
.
"Miközben a MÁV és a volánok támogatására 2018-ban 243,7 milliárd forintot költött a magyar kormány, addig a BKK csak 15,1 milliárd forintnyi szociálpolitikai menetjegy-kiegészítést kapott tavaly. Bár utasból jóval több van Budapesten, mint a teljes vasúti és buszos tömegközlekedésen, az utasok által megtett távolság, azaz az utaskilométer igen hasonló mind a három típusnál. Mégis, egy utaskm-re lebontva a fővárosi közösségi közlekedésre tizedannyi állami támogatás jut, mint a vasútira és ötödannyi, mint a helyközi buszos közlekedésre."
.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 15:37
Előzmény: #5983  Karvalytokes
#5988
Össze-vissza beszélsz. A BKV éves költségvetée 100 mrd Ft felett van. Tanácsadói szerződés akkor indokolt, ha projekt jellegű egy munka, és nincs me ga belső kompetencia. Nem ismerem a fővárosi tanácsadói szerződéseket, de a pár fős cégek is szerződnek időnként tanácsadásra, tehát tehát teljesen normális ha a fővárosnál is van belőle. Nem biztos, hogy van, de ha igen, az teljesen normális.
Nem tudom, miből kellene, hogy pénze legyen a BKV-nak. Neked van tipped? A kormány 2,5 évig tiltotta a díjak és adók emelését az önkoriknak, miközben ELVETTE tőlük a gépjárműadó-bevételeket (elvenni ugye a kommunisták szoktak - O.V.), és speckó Budapestre rábaszott tavalyra egy 36 milliárdos, idénre egy 58 milliárdos ún. "szolidaritási adót". Tehát tényleg kérdezem, hogy szerinted mi a búbánatból finanszírozza a főváros a BKV-t? Merthogy mindeközben a kormány tiltja Budapestnek a hitelfelvételt is (szintén Alaptörvény-ellenesen). 
Győrben a Volánbusz biztosítja a helyi közlekedést. Győr nem tud fenntartani magának egy helyi közlekedési vállalatot? Ha az állam a Volánt mindig kisegíti, akkor mi jogon tagadja meg ezt a BKV-tól? 
Peterbond 2023. 01. 24. 15:19
Előzmény: #5986  Karvalytokes
#5987
Máv-ot BKV-t és Volánt kb ugyanannyi utaskilométert hoz. Valójában a bKV-t sokkal tbben használják a másik kettőt kevesebben de hosszabb távra. Az adót mindegyik befizeti de az abból az általa használt közfeladatra aránytalanul kerül felhasználásra.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 14:46
Előzmény: #5984  Peterbond
#5986
Pontosan.Viszont olyan településeknek mint Lepsény Kelebia,Zebegény,nincs pénze olyan szerződésekre mint ahogy a vasutàllomas,vàgànyok fenntartàsàra sem.Ezért kell a sok milliárd mert sok az olyan kis település akik helyett be kell rakni.
Peterbond 2023. 01. 24. 14:31
Előzmény: #5981  Karvalytokes
#5985
Győr emel parkolási díjat. Normális. 8. kerület emel. sarcolás. Állam elvon 3000 milliót. normális. Önkormányzat E miatt is kivett pár 100 milliós adót. Szemétség.  Közben árak 25%-ot mentek hála pártunk és kormányunknak mert EZ tényleg régiótól eltérő/kiemelkedő egyedi helyzet nem úgy mint az alacsony munkanélküliség vagy GDP növekedés ami kb régiós átlagot hozott de azért a Fideszé az érdem az inflációért meg az a háború amiből a Fidesz miatt kimaradtunk de valahogy csak itt okoz inflációt.
Peterbond 2023. 01. 24. 14:29
Előzmény: #5983  Karvalytokes
#5984
100.000 millióról beszélünk a Máv és 100.000 millióról a Volán esetében. Ezen az amúgy 40-50 milliós tanácsadói szerződések nem osztanak szoroznak. Nem mellesleg semmivel sem nőttek Tarlós idejéhez képest.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 13:05
Előzmény: #5982  signal2
#5983
Budapest a leggazdagabb önkormanyzat.Ahol vannak milliók tanácsadói szerződésekre ott legyen pénz a BKV ra is.Csak Zuglóból 100 milliókat talicskaztak ki.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 09:36
Előzmény: #5981  Karvalytokes
#5982
Szánalmas az egész hozzáállásod. Az aljas, nemzetmegosztó maffiakormány előbb végletesen meghúzta a nadrágszíjat az önkormányzatok derekán, majd kegyadományokat ad a fideszes településeknk. Ez ALAPTÖRVÉNY-ELLENES. Ez az egy probléma van, amit sürgősen kezelni kell. Semmi más!
Az is végtelenül aljas, hogy a MÁV-ot és a Volánt már kb 200 milliárddal tolja meg évente, a BKK pedig ugyanazt a 15 milliárdot kapja már 8 éve. Undrító.
Ilyen aljas, bűmoző országrontó koránya még nem volt az országnak. Aki a nyilvánvaló országrombolás, választáso hazudás ellenére képest témogatni, az maga is nemzetellenes kollaboráns. 
Tényleg nem látod, hogy ez egy maffiaszervezet?
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 09:27
Előzmény: #5979  signal2
#5981
Ritkitani a tömegközlekedésen és megsarcolni amiért tulajdonban van valami az nem ugyanaz..
signal2
signal2 2023. 01. 24. 09:27
Előzmény: #5979  signal2
#5980
Egyébiránt udorító, aljas, és Alaptörvény-ellenes, amit a kormány művel az önkormányzatokkal. Konkrétan nem létezik önálló gazdálkodás. És ezt fejeli még meg azzal, hoyg a fideszes önkormányzaoknak folyamatosan extra pénzt juttat. 
Az nonsznsz például, hogy Debrecen kapott 3 mrd Ft-t. Ekkora szart csinált a debreceni városvezetés? MOst meg ráadásul az emberek akartával szemben is odaviszi az akkumulátorgyárat. Gondolom, a kenőpénz már a zsebben, nem tudnak visszatáncolni.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 09:22
Előzmény: #5975  Karvalytokes
#5979
Ezt nem tudom nézni, mert ez nem így van. Elébb írtam, hogy Győrben és Debrecenben emelték leghamarabb a parkolási díjakat, és ritkítottak a tömegközlekedésen. 
A közkiadásokra egyébként a nap végén CSAK az adófizetők tudják odaadni a pénzt. 
Látványos megszorításokat egyébként a fidesz (nem jobboldali) kormány csinál: új adók tömkelege, adóemelések, KATA megszüntetése, autópálya-díjak brutális emelése, családtámogatások kivezetése (autó: 2,5 millió, felújítás: 3 millió). 
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 09:20
Előzmény: #5977  Peterbond
#5978
Ja... Zöld rendszâmra gondolsz?Pesten vagy Debrecenben  tönkre megy a cipőd mire ősszeîrsz 20 darabot.
Peterbond 2023. 01. 24. 09:08
Előzmény: #5975  Karvalytokes
#5977
Megszoritas amugy meg nem csam bslos korzetben van. Epp ket fideszes peldaval kezdet signal is.
Peterbond 2023. 01. 24. 09:07
Előzmény: #5975  Karvalytokes
#5976
Eggyes onkormanyzatok kapnak kulon tamogatast. Pl rezsire is. Meg fogsz lepodni kik azok az egyes onkormanyzatok akik aranyosan tobbet kapnak. Ha jol emlekszem volt szinten egy kulon tamogatas amit 25 onkormanyzat kapott. 23 mit ad isten 23 pont Fideszes volt.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 08:51
Előzmény: #5972  signal2
#5975
Te viszont azt nézd hogy megszorítások csak balos kerületekben vannak.A többi kerületben is van infláció és forràsmegvonàs.
Peterbond 2023. 01. 23. 21:42
Előzmény: #5970  Karvalytokes
#5974
Szóval helyesn sose kellett ennyit költeniük ( ugye bérmelések, rezsi költség növekedések és 25%-os átlagos infláció ) és vontak el tőlük ennyit az állami központi támogatásokból.
Peterbond 2023. 01. 23. 21:41
Előzmény: #5972  signal2
#5973
Arról nem is beszélve iogy az állami normatív támogatás esetén NOMINÁLIS csökkenéssel számolnak az állammi elvonás miatt és a költségvetés növekedése nem az ölbe hulló extra bevételek miatt van hanem a kiadások emelkedése miatt amihez kell forrást találni és hát egyik ilyen a helyik lakosok parkolása. 
signal2
signal2 2023. 01. 23. 21:24
Előzmény: #5970  Karvalytokes
#5972
Reálérétkben egyedül az állam bevételei nőttek. Érthetetlen, hogy egy gazdasági fórumon magyarázni kell a pénz reálértékét. Azt nézd, hogy az önkorit GDP-arányosan mennyi pénzből gazdálkodhatnak!
Az állam szedi be a közterhek 95%-át, mégis sanyargatja az önkormányzatokat: 3 évig nem emelhettek semmilyen adót és díjat, miközben a kormány kedvére vetett ki új adókat, amik közben beépültek az árakba, elvette a gépjárműadót, időszakosan elvette a parkolási díjakat. Mindeküzben az önkormányzatok és cégeik személy jellegű kiadásai az átlagbérrel egütt, a dologi kiadásai pedig a rezsi miatt infláció felett nőttek. Gondolj bele, ha egy Debrecennek + 3 mrd-ra van szüksége a túléléshez, akkor mekkora szarban vannak a még kisebb települések! Nem véletlenül emelt Győr és Debrecen is az elsők között a parkolási díjakon, vagy ritkítottak a helyi járatokon.
00000 2023. 01. 23. 20:11
Előzmény: #5963  Robben
#5971
Szerinted ők olvassák a portfoliot?
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Als%C3%B3szentm%C3%A1rton#fpstate=ive&vld=cid:51471a73,vid:4Zsss5ZRGWY
Kire is szavaztak az Alsószentmártonban élők többsége?
https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/szavazohelyisegek/02-006-001?tab=individual
Bizony szó ami szó ez a fityezs szavazóbázisának a többsége, no meg egy adag aki még elhiszi a propaganda hazugságait. Egyik nap pont erről esett a szó a másik fórumban, ahol szerinted fizetett Gyurcsány bérencek vannak!
Ezt kérlek bizonyítsd be, hogy én fizetett Gyurcsány, meg dollárbaloldal, meg Soros, meg migráns, no meg lmbtq vagy mi:))  bérenc vagyok! Tessék itt a lehetőség!
Várom a teljes körű bizonyítékot!!!
Köszönöm!
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 23. 19:45
Előzmény: #5969  Karvalytokes
#5970
2023ban 38 milliardból gazdálkodhatnak..sosem gazdâlkodhattak ennyiből...:))
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 23. 19:43
Előzmény: #5968  signal2
#5969
Jaj de szépen fogalmaztàl..közfeladatok ellàtàsàra...Nem véletlenül Pikó haverjainak  feltőkésitésêre?
signal2
signal2 2023. 01. 23. 19:16
Előzmény: #5967  Karvalytokes
#5968
Merész lépés. Jövőre eldől, hogy díjazzák a lakosok az éves regisztrációs díjat.
Viszont nyilván tisztában vagy az önkormányzatok finanszírozási helyzetével. Nem fog pénzeső hullani, ezért valahonnan be kell szedni a pénz a közfeladatok ellátására. Ez minden önkorira igaz. Pl a zöldrendszámos kocsik ingyenes parkolásának megszüntetését és a parkolási díjak emelését éppen fideszes városok lépték meg legelőször.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 23. 19:01
Előzmény: #5954  Karvalytokes
#5967
Józsefvárosban fizetőssé tették az ott lakóknak a parkolâst.Mindenkinek olyan polgármestere van amilyet megérdemel..:))
Törölt felhasználó 2023. 01. 19. 08:08
Előzmény: #5963  Robben
#5966
Az egy hatalmas barom, aki azt gondolja rólam, hogy ellenzéki troll vagyok. Mert én tudom, hogy NEM!
Peterbond 2023. 01. 18. 18:12
Előzmény: #5963  Robben
#5965
Gondolom egyaltalan nem esik le hogy ezekkel a hozzaszolasokkal csak meg inkabb bizonyitod hogy mennyire is rad vonatkozik szinte minden vad amit felsorolsz.
Az egesz helyzet ironiaja szinte egbekialtoan nevetseges.
ehe
ehe 2023. 01. 18. 17:46
Előzmény: #5963  Robben
#5964
Majd megcsinaljuk a fidesz hazugsagai topikot, ez is az egyik pont lesz.
En biztos nem irok tobb neven. 🇭🇺
Robben 2023. 01. 18. 15:23
Előzmény: #5950  Robben
#5963
Az "Orbán takarodj !!!" című topikot írogató fizetett pártaktivistáknak természetesen az is a munkamódszerükhöz tartozik, hogy fejenként van legalább 4-5 regisztrációjuk folyamatosan, amelyeket váltogatva írják a propagandisztikus hozzászólásokat (ez is a dezinformációs kampány része, amivel azt a látszatot lehet kelteni, mintha sok fórumozó képviselné az ő véleményüket).... SZÉGYEN,  hogy erre a szintre sűllyedt Orbán ellenzéke!
emlékeztetőül: 
2022 LEGNAGYOBB LÚZEREI VOLTAK ITT A PORTFOLI.HU-N : 
az "Orbán takarodj !!!" című topik hangadói: 
az áprilisi választáson ugyanis minden eddiginél nagyobb, katasztrofális és megalázó vereséget szenvedett az ellenzéki összefogás, ÉS VELE EGYÜTT  AZ ITT DOLGOZÓ TROLLSEREGÜK IS! A topik hangadói szégyenteljesen leszerepeltek, mert EREDMÉNYTELENÜL, 0 hatékonysággal dolgozva, hiába próbálták az összefogás pártjai és Gyurcsány mögé állítani a portfolio.hu olvasóit! 
signal2
signal2 2023. 01. 17. 20:51
Előzmény: #5957  Peterbond
#5962
200+ állami beruházás leállítását, megpályázott sporteseménytől való visszalépést, máregítélt tamogatasok visszatartását, visszavonását, közintézmények tömeges bezárását még nem is emlitettem. 
Pont mintha a fidesz által kitalált politikai ellenfél nyert volna. Ha ezt bárki más csinálta volna, lángokban állna az ország, most a (bárányok) birkák hallgatnak.
Placa02
Placa02 2023. 01. 17. 20:18
Előzmény: #5956  Peterbond
#5961
Cáfolni? Ez?  :D
Kvazir 2023. 01. 17. 19:41
Előzmény: #5950  Robben
#5960
Gyuri bácsi legrosszabb befektetése a Fidesz volt..., de én vagyok a hülye, hogy elolvasok ilyen írásokat, amiket Te írsz.
Trollserege itt a Fidesz-nek van, és nem csak itt, hanem az egész médiában, aminek 12 éve egy a célja, éspedig Orbán hatalomba tartása.
Mindegy az ára és még az sem számít, hogy az ország belerokkan. Menj egy nagybevásárlást tartani bármelyik élelmiszerboltba, talán kapisgálni fogod. 
Ja nem.
forma1bt
forma1bt 2023. 01. 17. 18:18
Előzmény: #5952  signal2
#5959
Én az utóbbi időben megtanultam, hogy kár az időért és energiáért ész érvekkel és tényekkel meggyőzni olyanokat, akik teljesen meggyőződésesek és elvakultak. Szerencsére a Portfolión tanyázó inteligensebb réteg kisebbségét teszik csak ki, de sajnos az ország választóinak viszont a többségét.
Peterbond 2023. 01. 17. 17:50
Előzmény: #5953  Karvalytokes
#5958
Meg szerencse hogy neked olyan sok jutott :). Bizonyitod nap mint nap itt is.
Peterbond 2023. 01. 17. 17:49
Előzmény: #5956  Peterbond
#5957
Itt van tetelesen.
Gyakorlatilag minden olyat megvalósítottak, amivel az ellenfelekt vádolták:
1. rezsit emeltek,
 2.adóket emeltek és újakat vezettek be,
3. családtámogatásokat vontak vissza,
4. szétvertük a V4-et, 
5.nem kapunk EU-s pénzeket.
6.
Közben sikerült elérni az EU legmagasabb inflációját,
7.és még a 2008-asnál is magasabb kamatokat.
Peterbond 2023. 01. 17. 17:47
Előzmény: #5954  Karvalytokes
#5956
Esetleg probald meg cafolni amit mondot. 6 bol eleg lenne egyet is.
SirDMR
SirDMR 2023. 01. 17. 17:47
Előzmény: #5952  signal2
#5955
Ja ja, kint volt sokezer ellenzéki számlálóellenőr. Mind szépen elmondta utána a valóságot. Aztán cirip cirip. Az ellenzéki program, hogy 50%-kkal Alkotmányozunk, meg Zorbán takarodj. Na ez aztán megfogja az embereket. Jogállam tiprása és uszítás, ez a baloldal ma Magyarországon.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 17. 17:35
Előzmény: #5952  signal2
#5954
Te teljesen alternatív valóságban élsz:)))
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 17. 17:34
Előzmény: #5951  SirDMR
#5953
Sajnos sokuk csak tudást kapott az egyetemen de észt ott sem tudtak nekik adni.
signal2
signal2 2023. 01. 17. 17:31
Előzmény: #5950  Robben
#5952
Büszke lehetsz a választást sokadjára erőfölénnyel- és hatalommal való visszaéléssel, 1/1 haugságokkal, usztással és rágalmakkal, prgram nélkül megnyerő, nemzetromboló fideszre! A fidesz valóban nem lúzer, csak gátlástalan, hazug, tolvaj banda.
Az élet aztán jól megmutatta, hogy valóban csak hazudoztak a kampányban. Gyakorlatilag minden olyat megvalósítottak, amivel az ellenfelekt vádolták: rezsit emeltek, adóket emeltek és újakat vezettek be, családtámogatásokat vontak vissza, szétvertük a V4-et, nem kapunk EU-s pénzeket.
Közben sikerült elérni az EU legmagasabb inflációját, és még a 2008-asnál is magasabb kamatokat.
FÉlelmetes, hogy vannak még, akik a nyíltan, tényszerűen hazuudozó, uszító fideszre szavaznak. Sajnos kezükben a pénz, paripa, fegyver, és gátlástalanul, mindeféle tisztességet mellőzve használják.
SirDMR
SirDMR 2023. 01. 17. 17:08
Előzmény: #5950  Robben
#5951
Szerintem nem fizeti őket senki, csak ennyire torz értékrendjük van. De ahogy a mondás tartja, 30 alatt aki nem liberális annak nincsen szíve, akine 30 felett nem konzervatív annak nincsen esze.
Robben 2023. 01. 17. 17:00
#5950
2022 LEGNAGYOBB LÚZEREI VOLTAK ITT A PORTFOLI.HU-N : 
az "Orbán takarodj !!!" című topik hangadói: 
az áprilisi választáson ugyanis minden eddiginél nagyobb, katasztrofális és megalázó vereséget szenvedett az ellenzéki összefogás, ÉS VELE EGYÜTT  AZ ITT DOLGOZÓ TROLLSEREGÜK IS! A topik hangadói szégyenteljesen leszerepeltek, mert EREDMÉNYTELENÜL, 0 hatékonysággal dolgozva, hiában próbálták az összefogás pártjai és Gyurcsány mögé állítani a portfolio.hu olvasóit!Pedig minden lehetséges eszközt bevetnek és bevetettek, már sok-sok éve: legalább egyharmaduk nyilvánvalóan álcivil, tehát valójában fizetett pártaktivista és -influenszer, hiszen folyamatosan gondoskodnak arról hogy kora reggeltől késő estig folyamatosan írjanak hozzászólásokat, így biztosítva hogy a topik neve lehetőleg mindig ott legyen a legfrissebben updételt topikok listáján, azaz minél több olvasója lehessen.
ÉS ÉPP EZÉRT PÉLDÁTLAN AZ ELSZENVEDETT KUDARCUK, amivel bebizonyították, hogy éppoly tehetségtelen nullák mint a gazdáik, vagyis az ellenzéki pártok! 
Hogy is mondta Orbán az április 3-i , a választási győzelem estéjén mondott beszédében?:"..Még azt is el kell talán mondanunk, hogy óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velünk szemben, nekik is kell azért, hogy üzenjünk valamit, nekik is legyen egy-két jó szavunk. Azt tudjuk mondani, hogy kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. És talán még annyit megengedtek nekem, hogyha azt mondom, hogy úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. Tizenkét éve csak viszi a pénzt...!"
az "Orbán takarodj !!!" című topik hangadói tehát 2022-BEN ( MIKÉNT 2014-BEN ÉS 2018-BAN IS ) MEGBUKTAK, tehát mondjuk ki, hogy alacsony színvonalon dolgozó aktivistaként NEM RIK MEG A PÉNZÜKET!!! SZÉGYEN!!!
kkv14 2023. 01. 16. 22:38
Előzmény: #5942  forma1bt
#5949
Bocs , félreértettem, másra gondoltam, a gyermekek jövője, a boldog gyermekkor mindennél fontosabb.
Amiket felsoroltál, az én gondolkodásomba nem illik, ezekkel azonosulni nem tudok.
Törölt felhasználó 2023. 01. 16. 17:32
Előzmény: #5945  Arpad
#5948
A keresztes háborúkat jellemzően a rk 1ház és vezetője kezdeményezte vagy támogatta. Azaz neki sincs semmi köze a keresztényseghez.
Amúgy rettenetesen fárasztó ez az érték mazsolazas... Ha egy pap enni ad egy ehezonek, akkor keresztény, ha megdug egy kisfiút, akkor nem.
Peterbond 2023. 01. 16. 17:27
Előzmény: #5941  Arpad
#5947
"Attól még a kereszténység mint eszme, Európa szerves és integráns önmeghatározásának volt a része - és többek között az tette egy sikeres és vonzó hellyé mind a mai napig. Sajnos most ez az eszmerendszert akarják teljesen kikezdeni."
.
A sikerességhez már elnézést de nagy köze nem volt a vallásnak. Ha valami a dogmatikus múltban ragadás
volt a jellemző az egyházra és minden fejlődés a vallás megreformálásából vagy épp annak tagadásából fakadt. ( reformáció, felvilágosodás ). A legtöbb kora nagy alkotóját kifejezetten üldözte az egyház vagy tanításait eretnekségnek tulajdonította és ezen nem segít hogy Newton mély vallásosnak gondolta magát.
.
De a legjobban az arab világban észrevehető ez ahol az 6-800-as évekig szinte az emberiség legfejlettebb matematika és csillagászati tudása volt, hatalmas könyvtárakkal és egyetemekkel. Aztán hatalmas visszaesés jött a fejlődésben. Mármint hogy annak üteme éllovassága állt meg. Nem visszamentek 1000 évet hanem leragadtak és a világ lehagyta őket. A vallások ritkán szóltak a válaszok kereséséből és a kételkedésből ami a fejlődés alapja. Azok az örök megváltoztathatatlan igazságokról szóltak és minden más eretnekség.
forma1bt
forma1bt 2023. 01. 16. 16:43
Előzmény: #5941  Arpad
#5946
Maximálisan egyetértek veled. Csak sajnos a vezetőink is pont ugyan azt csinálják: vallási köntösbe akarják bújtatni az egyáltalán nem keresztény cselekedeteiket. Ha a keresztény értékrendet tartanák, akkor ez az ország nem ott tartana, ahol most tart. Sajnos a kormányunk és a hozzá tartozó slepp semmilyen szinten nem tartja ezt, miközben teljesen másról prédikálnak (ismerjük az ide tartozó közmondást). 
Azt is meg kell jegyeznem, hogy azért, mert valaki mohamedán, iszlám hívő, még nem szélsőséges terrorista. Bármilyen hihetetlen, de az iszlámnak sincs ilyen tanítása, hogy a meg kell semmisíteni a más felekezethez tartozókat!
Arpad 2023. 01. 16. 16:42
Előzmény: #5943  Törölt felhasználó
#5945
Nem állítottam ilyet, de logikailag könnyű belátni, hogy a tökéletlen emberi lények által intézményesített földi egyház sem lehet tökéletes.
Törölt felhasználó 2023. 01. 16. 16:34
Előzmény: #5943  Törölt felhasználó
#5944
állítod
Törölt felhasználó 2023. 01. 16. 16:34
Előzmény: #5941  Arpad
#5943
Akkor azt is állított, hogy a rk. 1háznak sincs semmi köze a kereszténységhez. Jól értem?
forma1bt
forma1bt 2023. 01. 16. 16:32
Előzmény: #5937  kkv14
#5942
Szerintem nem is a "boldog asszonyéletről" van itt szó, hanem arról a megszületett szerencsétlen gyerekről, aki csak azért jött a világra, mert:
1. A szülei olyan vallásosak, hogy az abortuszt mélyen megvetik.
2. Az asszony úgy akarta kicsapongó férjét magához láncolni, hogy gyereket szült neki.
3. Azért "csináltak" x gyereket, hogy felvehessenek hitelt, támogatást, lakásvásárláshoz.
Szerinted mennyire fogják azokat a gyerekeket szeretni, milyen boldog családban fog felnőni, mennyire fog lelkileg sérülni, ahol a fenti okokat mindig érezni fogja?
Te boldognak neveznél egy gyerekeit egyedül nevelő anyát?
Arpad 2023. 01. 16. 16:32
Előzmény: #5940  forma1bt
#5941
Nem akarok a vita hevébe beleszállni senkibe, de azt mindannyian tudjuk vagy tudnunk illene, hogy a keresztesháborúknak semmi közük nincs a kereszténységhez. Az ember egy tökéletlen lény a teremtőjéhez képest, ennek megfelelően keresztény egyének vagy tömegek is tudnak tökéletlenül azaz emberként cselekedni (lásd keresztesháború). Attól még a kereszténység mint eszme, Európa szerves és integráns önmeghatározásának volt a része - és többek között az tette egy sikeres és vonzó hellyé mind a mai napig. Sajnos most ez az eszmerendszert akarják teljesen kikezdeni

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók