A portfolio.hu információi szerint nem meglepő módon 7:6 arányban döntött a Monetáris Tanács amellett, hogy ma szinten, 8.00%-on maradjon az irányadó kamatszint. A 7:6-os arány azt jelenti, hogy mindössze egy tagon múlt a részben meglepőnek mondható kimenetel. Szavazategyenlőség esetén ugyanis az elnök szava döntött volna. Járai Zsigmond ugyanakkor nagy valószínűséggel 25 bp-os emelésre adta le voksát. A mai kamatdöntés jegyzőkönyve a név szerinti szavazással csak 3 hét múlva válik ismertté.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76453
ez egy extrém szélsőséges pl volt, irónikus, arra céloztam vele, hogy valójában csak 2 lehetőség volt tegnap, az volt csak életszerű, annak hogy elméletileg másra is voksolhattak volna, nem sok jelentősége volt.
így aztán mint a topikindítóban írtam, mivel 13-an voltak jelen, szavazategyenlőség nem alakulhatott ki...
ez minden, amit erről a kérdésről mondhatok
olyan nem lehet, hogy mindenki más mértéket szeretne? -1,5%-tól +1,5%-ig.
ilyenkor mi van? marad 0?
laurion
ERRE ÉRTETTEM HOGY NEM ÉLETSZERŰ
én is elnézést kérek amiért elbeszéltünk egymás mellett. szerintem.....
az mnb-s topikba érkezett válasz alapján ha 13-an (páratlan számúan) vannak jelen, nem alakulhat ki szavazategyenlőség.
mégsem írtam hülyeséget, csak a rend kedvéért
Az a baj nem rémlik rendesen, hogy azért volt e az új szavazás, mert ilyen felállásban nem jött ki a többség egyik javaslathoz sem,
vagy azért, mert döntetlen volt a 0 és a 25 között a szavazatok száma és az 50 bázispontos emelés mellett érvelők pedig ezt látva feladták a a saját elképzelésület a 25-ös emelést támogatók mellé állva.
De az MNB-s topicban biztos szívesen elmondják nekünk a szavazás szabályzatát.
Gondolom úgy lehetett volna, ha valaki nincs jelen, tehát nem 13-an vannak.
Vagy valaki tartózkodik, vagy valaki 50bp-t akar emelni, 6db 25bp-t és 6db 0bp-t.
Gondolom úgy lehetett volna, ha valaki nincs jelen, tehát nem 13-an vannak.
Vagy valaki tartózkodik, vagy valaki 50bp-t akar emelni, 6db 25bp-t és 6db 0bp-t.
Egy tagon múlt, hogy ez lett a mai kamatdöntés kimenetele
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76453