Még valami : azért éreztem késztetést, hogy felfedjem női mivoltomat, mert délután egy másik topikban egyik cinikus hozzászóló az engem kioktatónak azt írta: "nehogy lelki sérülést okozz szegénykémnek". Gondolom, a stílusból amúgy is lehetett erre következtetni....
Plusz még az is problémája volt, hogy a fórumozók legnagyobb része hülyeségeket írkál és egyáltalán nem a tőzsdével foglalkozik .
Nem tudom, valahol a felhasználási feltételekben le van ez írva, hogy az itteni fórumon minden hozzászólás kizárólag a tőzsdéről/részvényekről szólhat ?
Egyetértek: nekem is nagyon szimpatikus ez a fórum, itt nyugalom van és nem egymást piszkálják az emberek. :D
Szia ! Persze, inkognitóban vagyunk állítólag :D:D:D
Alig több, mint másfél millióból sikerült a 4. hónap végére a 400ezer. Azóta még kevesebbel próbálkozom, de a május annyira nem volt sikeres, ismét az OTP hozott egy kicsit, a Synergon meg vitt. Jelenleg bukóra állok a MOL-lal, EGIS-el, de ez ugye csak akkor bukó, ha realizálom.
Nem tudom: ez most sok ? kevés ?
Ja, és ezt eddig még nem árultam el, remélem nem riasztom szét a fórumot ezzel, de nem csak kezdő vagyok, hanem "ráadásul" a női nemhez tartozom !
Én 1 hónapja próbálkozom itt.
Most épp -96e ft-ban vagyok. Ha az Egis és Mol csomagocskám visszanyerné a vételi árát akkor lennék nullában :)
Előtte a magánbankomnál vettem OTP-t 2500 környékén és adtam el 3e-nél. Ott 100e ft volt a nyereségem.
Szóval összességében 0-ban vagyok és ennek örülök :)
Egyébként ez a topic a legszimpatikusabb vmiért :)
Én ilyet a világ minden kincséért nem tanácsolnék senkinek ! Sem azt, hogy vegyen, sem azt, hogy eladjon.
Mert más az, ha a saját bizonyosommal verem a csalánt, a máséval nem szívesen :D:D:D:D:D
Az egyetlen, amit jelen pillanatban mondhatok: bukóban nem érdemes eladni.
Húúú, ha tudnád... tegnap nem voltam rest, kiszámoltam: ha nem dobáltam volna el idő előtt a január-március hónapokban, több részletben vásárolt OTP részvényeimet, akkor 1.400.000 Ft-tal lennék gazdagabb. E helyett kerestem cca. 400ezret. Ez sem rossz, nem mondom, főleg egy kezdőtől, de kicsit húzom a szám....
Jójójó, tudom, a tőzsdén nincs ilyen, hogy "volna" meg "ha". Csak tanulni kellene az eddig elkövetett hibáimból !
Szóval nem szeretném az EGIS-el vagy a MOL-lal ugyanezt számolgatni :D:D:D:D:D:D
Időm van, séltáltatni nem kell őket, elvagyok velük :D:D:D:D
Akkor viszont valami mással kellene vigasztalnom !
1.) EGIS egy tök jó papír. Lehet, hogy kicsit tovább kell benne most ücsörögni, de hasznot fog hozni.
2.) Nekem volt MOL részvényem, amikor az a bizonyos OMW story zajlott. Még nem érdekelt a tőzsde akkoriban, csak néztem kifele a fejemből, hogyan megy 30K-ig, utána pedig szép lassan lefele. Én barom.
Viszont élénken emlékszem az akkori hangulatra.
Akármit is minősítgetnek, ezt a céget meg fogják venni a ruszkik. Ha nem júniusban, akkor augusztusban.
Van egy olyan megérzésem, hogy 14ezer ide vagy oda, ez a papír aranyat ér hosszú távon.
Engem nem ráznak ki belőle, az tuti, marinénizhet vagy háziasszonyozhat akárki :D:D:D:D:D
Minden nap azzal kezdek, hogy megnézem, Egon mit ír.
Nos, pár hete a MOL-ról (akkor 11.000 körül állt): ez a papír nem blu-chip többé, kiírta magát.
EGIS-ről: 12.500-on lehet újra megvenni.
A MOL tegnap volt 14700 is, röpke 1 hónap alatt.
Az EGIS valóban esik, de semmi nem indokolja, hogy bezúgjon 12K-re.
Nem tudom, mit gondoljak.
Tényleg nem akarom Egon-t bántani, bár igazság szerint nekem már okozott egy kis "kárt", amikor szentírásnak vettem az OTP elemzését pár hete. Ettől függetlenül elismerem, hogy baromi okos, érti a dolgát, tizenéve tőzsdézik és nincs jogom bírálni őt, mikor tizedannyit sem konyítok a dologhoz.
De amit a való történések bizonyítanak az az, hogy bizony elég sokszor mellélő.
:)
Mivel én is kezdő vagyok, én is sok mindent elolvastam és kb az a véleményem az elemzőkről, mint neked.
A célárat halvány fogalmam sincs, hol olvastam, vagy a barátom mondta. Ezért is írta, h rémlik.
Egyelőre én is kivárok az Egissel. Nem adom fel :)
Mondjuk kár h amit nyertem ma az otpn, elveszett az Egisben(és Molban) :)
De annyira már rájöttem, h nem kell hirtelenkedni :)
ua., mint a richter
letették a csatorna aljára, innen pattannia kell, de előtte nem kizárt, hogy leszúr 14.2 alá, ez az ideális korrekciós szint
emelkedést várok
más vélemény?
Igen, ebben igazad van, nevezhetjük ezt is korrekciónak. De a "nagy" elemzők többsége olyan korrekciót vár, hogy visszanéz a februári-márciusi szintekre vagy legalábbis érinteni fogja. Az pedig ettől a maitól még elég messze van.
És akárhogy is ugrál napon belüle le-föl pl. a MOL, akkor is minden nap egy kicsit feljebb zár és nyit.
Mondta volna valaki 2 hónapja, hogy majdnem megüti a 15ezret ?
Elnézést a kitérőért,tudom, hogy ez az EGIS topik.
Én is valamivel 15K fölött vettem, de bízom benne. Semmi hercehurca a cég körül, pánikkeltés, semmi le- meg felminősítés, szóval szerintem az egyik legmegbízhatóbb papír, ezért nem értem én sem.
Ez nagyon jól hangzik, de ki jelölte ki ezt a célárat ?
Engedjétek meg, hogy egy kicsit háborogjak: tele van az összes szervezetem az elemzőkkel.
Kezdőként naponta szinte mindent elolvasok, áttanulmányozok, hogy okosodjak. Kezd már elegem lenni ebből a hetek óta tartó károgásból, hogy ilyen korrekció, meg amolyan visszateszt, meg vigyázzunk, ne vásároljunk, csökkentsük a részvény-kitettségünket, adjuk el, amit lehet.
Ehhez képest csak nem akar az a nyavalyás korrekció jönni (aminek én személy szerint örülök).
Most akkor miről beszélnek ??????
Írta egy másik topikban valaki, hogy ha az elemzőkre hallgatna, már olyan szegény lenne, mint a templom egere.
Meg tudja valaki mondani, hogy most miért nem mocorog felfelé ez a papírocska.
Kijelöltem magamnak mint kiskedvencet, belevettem 2 napja, azóta itt tötymörög. Bezzeg az elmúlt 3 hétben !!!!!!!!! Miért érzem mindig azt, hogy csak velem történik ilyen ?
örülök, hogy ma se voltam gép előtt, hogy végignézzem, hogy beesik 14300-ra...
viszont már 14980 megint. :) valaki megint jól keresett, de én még mindig mínuszban vagyok a legutóbbihoz képest.
EGIS TOPIK