Akik veszik nem elsősorban a jelenlegi magyarországi jutalékok miatt veszik, hanem a kifutó myCity és a befektetési célú ingatlanok értékesítéséből befolyó extra bevételek miatt. Ez jövőre is (extra) magas osztalékot jelenthet. Namost, ha jövőre a DH nem tud semmilyen értelmes akvizíciót végrehajtani, akkor az idén ki nem fizetett nyereség egy része is hozzácsapódhat. (A DH osztalékpolitikája, hogy az előző év nyereségének 47%-át fizetik ki. Tehát a 2022-es év nyereségének 53%-a, azaz kb. 120 Ft részvényenként még ott van a cégnél.)
.
Egy év egy kisbefektető (vagy kezdő befektető) számára kibírhatatlan hosszúságú, de egy alap számára ez semmi. Ha 1 évre fektetsz be a DH-ba jelenleg, akkor a 700-as árfolyam 107,3 Ft idei-, és kb 110+ Ft (2023 után járó) osztalékkal elég vonzó.
.
Az Olasz szál (HGroup) szerintem nem lesz rossz, a Lengyel is éledezik, a Magyar szar lesz, viszont mivel a DH az egyik vezető ingatlan közvetító mo.-on (az OC mellett), ezért lehet, hogy a kicsik egy részét is felszippantja, így erősebben fog kikerülni az itteni visszaesésből.
A 700+-os szint elég korrekt, nem egy csúcs, de a kockázatok miatt nem is fogja senki megvenni a 800+ Ft feletti ajánlatokat, szerintem.
.
Persze lehet, hogy tévedek, majd meglátjuk 1 év múlva.
.
Egy év egy kisbefektető (vagy kezdő befektető) számára kibírhatatlan hosszúságú, de egy alap számára ez semmi. Ha 1 évre fektetsz be a DH-ba jelenleg, akkor a 700-as árfolyam 107,3 Ft idei-, és kb 110+ Ft (2023 után járó) osztalékkal elég vonzó.
.
Az Olasz szál (HGroup) szerintem nem lesz rossz, a Lengyel is éledezik, a Magyar szar lesz, viszont mivel a DH az egyik vezető ingatlan közvetító mo.-on (az OC mellett), ezért lehet, hogy a kicsik egy részét is felszippantja, így erősebben fog kikerülni az itteni visszaesésből.
A 700+-os szint elég korrekt, nem egy csúcs, de a kockázatok miatt nem is fogja senki megvenni a 800+ Ft feletti ajánlatokat, szerintem.
.
Persze lehet, hogy tévedek, majd meglátjuk 1 év múlva.
DUNAHOUSE részvény