Ez igaz, hogy illikvid. De ahhoz képest, hogy tavaly milyen nulla volt a forgalma, most elég szépen kereskednek vele. Az idei évi három hónapban már 2X akkora volt a forgalom, mint tavaly egész évben. Értem, hogy ez még mindig kevés, de az irány az kedvező. A többi részében meg igazad van.
Srv közlemény: https://bet.hu/newkibdata/128551427/DH_kozlemeny_20210420_Sajat%20reszveny_HU.pdf . Április 13-án 5000db részvényt vettek. . Nem gondolom, hogy az elmúlt pár napban a társaság fundamentumai akkorát változtak volna, hogy ilyen okok állnának az elmúlt napok esése mögött. Viszont, ha valaki gyorsan ki akar szállni nagyobb pakkal, akkor egy illikvid papírnál sajnos ez történik. (Ez volt a Masterplastnál is évekig.) Egy ilyen esés pedig megremegteti az embereket és páran csatlakoznak az eladó(k)hoz. Persze az is lehet, hogy az eladó(k)nak volt igazuk, majd meglátjuk pár hét múlva. Az biztos, hogy a Q1 nagyon jó lesz ...
Törölt felhasználó2021. 04. 20. 19:21
Komolyan már nincs egy olyan papír sem a BÉT-en amibe bele mernék venni. Hiába a jó hírek, valaki beönti, forgalom nulla, ha eladni akarsz nagyon lejebb kell menned....Itt a dunahouse, jó Q4-el, idei év is jó lesz, pénz is van, még is szenved. Dobjanak be egy célárat pl:500ft és akkor 2 napig legalább emelkedik....:-D
Más országokban ez következne, mivel abba rakják a pénzt az emberek, amiben kamatozik. Ebből a cikkből következne, hogy legalább megrántják 500-550ig...:-D Az lenne a logikus, lassan hónapok alatt a következő jelentésig.
jogos....840 ezer Ft forgalom....pf szuper szagértők.....már várom a "belenget", "bedurrant" (a csecsemő szokott) és más primitív fordulatokkal tűzdelt, Kiskegyed tegező stílusban íródott (holott nem ismerjük egymást) cikkeket
Azért írtam. Ki is akadtam en is ezen a cikken. De hat a béka segge alatt van a BET, ne csodálkozzunk, lassan nem lesz forgalom, és nem lesz miről írni.....értem ezt minden papírra.
😂 Volt sok bukás, tőkekivonás és egy intenzív kisbüfi lerablási hullám 2017-2019, most a nagytőke pihen. Őszre szerintem aktivizálják magukat, hogy a friss, ropogós Mari néni pénztárcákat megkopasszák. Ha Végh Ricsi ezt érti tőzsde fejlesztés alatt akkor jó, nincs több kérdésem.
Sajnos a cikket visszavonták, de ez volt benne: Bár a Duna House korábban már közzétette a tavalyi évre vonatkozó előzetes számait, most a teljes jelentést is publikálta a cég, amelyből az látszott, hogy az árbevétel és a profit is nőtt a korábbi évhez képest. . Magyarországon a lakóingatlan piac 10 éve nem látott szinteken kezdte az évet. A piac kiemelkedő aktivitása részben az ingatlanpiacon megjelenő állami családtámogatási programoknak és a COVID-19 miatt átalakuló keresletnek köszönhető. . A COVID-19 világjárvány ellenére bővülni tudott a cégcsoport konszolidált árbevétele. Az összehasonlító időszakhoz képest a legnagyobb változást a lengyel Alex T. Great hitelközvetítő felvásárlása és ezáltal pénzügy termékközvetítési bevétel növekedése, valamint a COVID-19 világjárvány miatti korlátozások által kiváltott átmeneti ingatlanpiaci visszaesés okozta. Az üzleti szegmensek közül a közvetlenül ingatlanpiaci szolgáltatások (franchise és saját irodás ingatlanértékesítés) iránti kereslet a 2020. év második negyedévében hirtelen bezuhant a 2020.márciusában kezdődő kijárási korlátozások hatására. 2020. május végére visszapattant a piac és a terjedő home office következtében átalakultak az otthonvásárlási szokások, amelyek extra keresletet generáltak. Éves szinten 8-9 százalékos árbevétel csökkenést realizáltak ezek a szegmensek, ugyanakkor országonként nagyon eltérő dinamikával: Magyarországon 10 százalékkal csökkent a Csoport által generált hálózati össz jutalék volumene, míg Lengyelországban 19 százalékkal bővült, Csehországban pedig stagnált. A Duna House-nál az értékesítés nettó árbevétele 14,9 százalékkal 9 milliárd forintra nőtt 2020-ban a korábbi évhez képest. A Duna House működési eredménye 1,4 milliárd forintról 5,6 százalékkal 1,32 milliárd forintra csökkent. Az adózott eredmény ezzel szemben 1,07 milliárd forintról 25,6 százalékkal 1,35 milliárd forintra bővült a korábbi évhez képest. . A Duna House árfolyama 17,1 százalékkal került idén feljebb.
Nem igazán látszódnak a forgalom jelei sajnos, pedig elég kedvezőek a hazai körülmények (GDP, ingatlanpiac, általános BUX növekedés), az osztalék is igen kedvezőnek ígérkezik.
A türelem meghozza gyümölcsét.. nem kell sok neki és elindul. Funda jóval erősebb, stabil, szemmel igen jól látható oszti, hamarosan érkező magasabb célár.. jó lesz ez!
Akkor miért verik be napról napra? 420ft vettem, osztalék miatt, és mivel a negyedéves jelentések egyre jobbak, rekordon a cég. Mégsem emelkedik az árfolyam, inkább esik. Totál nem értem ezt. Ez olyan mint az akko, 970ft célár és küszködik 440ft körül, sőt esik.... Fura ez a bét..:-D
Törölt felhasználó2021. 06. 09. 20:01
Majdnek ugyan úgy áll az árfolyama a Telekommal, ez ad 25,6ft a telekom 15ft osztalékkot. Még sem jönnek ide a vevők....Pedig a telekom árfolyama sem sziklaszilárd!
Kellene egy portfolios cikk. Amúgy Q2 brutál lett, lengye piac is hoz szépen. Osztalék is lesz. Még nem röpültek rá, pedig biztosabb mint egy megakran,delta,set,futur..... Ha nem ragadtam volna be a setbe, ebbe többet is tennék.....
Ha az eredmény növekszik az osztalék is tud nőni és az mindenképp kifogja kényszeríteni az árfolyam emelkedését, tekintve, hogy a MÁP hozam úgy néz ki nem fog emelkedni. (kamatprémiumot csökkentik) De ide türelem kell.
Így jó, ahogy van. Ma a 402-es borítás egy részét én kaptam. A többi 380-ról van. Amíg kb. 10% az oszti, addig az árfolyam nem érdekel. Minél kisebb, annál jobb.
Igazad is lehet, de jobb ha az árfolyam is tükrözi a jó céget. Sok kicsi van ahol csak bíznak, de csak a lehúzás van. Itt legalább lesz osztalék, és nem döntik be az árfolyamot.....
A DH ennyit ér, mert diszkontot kell hagyni. Pár évig még valószínűleg jó lesz, de az ingatlanbomba sem tart örökké. Én már átéltem több bezuhanást, ami 6-8 évig is eltartott. A mesterek és vállalkozók nyakán maradtak a félkész házak, fölverte őket a gaz. És előtte akkor is talicskával vették föl a hiteleket az emberek. Gondolom, most sem lesz másképp. Érdemes most elolvasni a sokat ócsárolt Matolcsit. Azért mert kancsalít, és nem tud beszélni, még nem hülye.
Erre a cocord-os elemzésre ki tudott negatívot adni...? Nem is értem. Talán mert alacsony a 480ft, ilyen eredmények mellett én min 540-560ft írtam volna...
Törölt felhasználó2021. 07. 09. 13:10
Hiába a jó eredmények, halott a kereskedés is meg a forum is ebben a papírban. Van célár 48ft és senkinek nem kell még 410ft-ért sem, úgy h ez még osztalékot is ad....vicc ez a bét
Fideszes állami pénzel ment, ott szépen beböffentettek mindig egy magasabb célàrat. Majd a portfolio fura módon mindig azonnal lehozta cikkben. Szépen felépítették. És még mindig megy.....
Úgy tűnik a konzervatív 480 forintos célár annyira nem mozgatottt meg senkit. De majd hátha akvirál már lassan újra a DH.........vagy csak behozza az Interactive Brokers az amerikai tőkét a hazai tőkepiacra.......zsupsz lenne egy általános másfélszereződés
Még jó h év elején ez is 430ft környékén volt. Azota két jó jelentés, rekord év lesz és az árfolyam meg 400ft körül. 8% esés arra, h jó a cég...vicc ez a bét.
Érdekes, hogy nem kapnak rá. Teljesen piaci alapon működik, állami segítségnyújtás nélkül és emellett stabil fejlődés nem is csak MO-n hanem Lengyelországban is.
és év eleje óta ki lett fizetve részvényenként 13,3Ft és 25,9Ft osztalék. Ha ezeket még hozzáadod a jelenlegi 404Ftos árhoz, akkor 450-et kapsz. Ha az osztalékból levonod a 15%-os adót, akkor is 437 körül jársz. (Nálam nagy része TBSZ-en van.)
Ez szerintem tipikusan az a helyzet amikor az árfolyam nem azért van itt ahol mert a vállalat ér ennyit, hanem mert likviditási diszkonttal forog a papaír. Az ajánlati könyv végtelenül üres. 10-es könyvvel ellátni az aljáig. Jelenleg az Xtend-en forgó Megakrán likvidebbnek tűnik!! Szóval jó a cég csak a kiszálló bizonytalan, ami a spekiknek elengedhetetlen.....a likviditást és a forgalmat meg a spekik csinálnák......amíg nincs likviditás addig pedig szerintem marad ez a diszkont (ami viszont nem hátrány hosszútávú befektetésben gondolkodók számára
Úgy legyen....jómagam is érdekelt vagyok jelenleg ebben. Egyszerűen csak leírtam, hogy mivel tudom megmagyarázni azt, ami alapvetően számomra is meglepő.....nevezetesen, hogy nem emelkedik az árfolyam egy alapvetően általam fundamentálisan alulértékeltnek gondolt vállalat esetén
Törölt felhasználó2021. 07. 28. 19:35
Most stabil a cég, mert dübörög az ingatlan piac és az építőipar. De tudjuk mi volt 6 éve, alig adtak el lakást, vidéken 10millió volt itt nálunk egy kádárkocka, most 20millió. És 20ért is elviszik, pedig min.30 milliót rá kell költeni.... Én bízom a rv-ben, csak azt sajnálom, h a napiba figyelt 21cég közül, 10 napból min.5 nap ebben nincs kötés sem...:-(
Azért más is lát benne fantáziát. Ma be volt rakva majd 13edb vételi oldalra. Lesz egy még jobb Q3 és irány fel. Csak hozzanak ki egy magasabb célárat.
Nem várt, kikapta 14954db-al a 430ft-ot! Valakinek sürgős volt! Nem sok papír van itt közkézen, a könyvben is ellátni a végéig, ha itt lesz valami, az nagyot fog szólni! Remélem valami készül!
DUNAHOUSE részvény