Ez így van. Ha kérik adni kell bár néha nem egyszerű. Nekem ma ért össze két ingatlanos ügyem, az egyiket néhány hónapja, a másikat néhány éve kérik, eleinte bagóért, később egyre közelebb a piachoz, ma mintha összebeszéltek volna: mindkét vevőjelölt olyan (ideg)állapotba jutott, hogy igen_korrekt_áron kivásárolna belőle. Szerintem ilyen nincs is, hogy egy nap tegyenek visszautasíthatatlan ajánlatot. Piaci ár felett bőven. Ugye mi legyen majdan a pénzzel? Újabb romokat venni vagy kivárni mi lesz?
Ujra megneztem a DH-t. Kezdjuk ott, hogy DH most a leheto legkedvezobb korulmenyeknek orulhet az ingatlan piacon. A 2011-12 ingatlan-ciklusi melypont ota most ert el a ciklikus emelkedesi fazisnak a 'legfinomabb " idoszakaba: mar erett az ingatlan bull piac, az arak felfutottak es az index 142-nel all, de meg 1-2 evig tovabbi emelkedes lassulo dinamikaval ugyan, de valoszinu. . A ceg 2017 evi Q1-Q3 nyeresege 750-770 MFt volt, es jo valoszinuseggel a Q4-ben, is lesz 250-270M Ft, szoval a 2017 evi net profit elerheti a DH altal projektalt 1000-1050 M Ft nagysagrendet. A cegben van 3.4 M reszveny, tehat 1 reszvenyre jut kb. 1000M/3.4M=300 Ft nyereseg. Es igy egy ovatos PE=11-13 szammal felszorozva ki is jon a fundas ertekre 3300-3900 Ft reszveny-arfolyam. Most epp 4040Ft-ert kaphato is. . De nincs benne tovabbi jelentos potencial. A ceg sajat tokeje 4.3Mrd, reszvenyenkent ez 1250 Ft. Es az eszkoz oldalon mar 1 Mrd-ot meghalado goodwill van, ami ugyebar fikcio. Ez nem tamasztja ala a 4000Ft arfolyamot. . Szoval, a ceg fullra be van arazva, a mai ara ala van tamasztva a mostani profit-max helyzetben. De nem lesz mindig ingatlan boom es profit-max helyzet. A konyvszerinti tul-ertekeltseg a majdani ciklikus profit-min evekre sokkal alacsonyabb arat sejtet. . AKik megvettek DH reszvenyet 1 eve a kibocsataskor a 4000 Ft-on, azok nem profitaltak eddig semmit. Es azt gondolom, hogy akik itt vesznek, azok is max. egy szereny tovabbi novekedesre szamithatnak meg 1-2 evig, talan ujabb +15% van benne. Cserebe futjak azt a rizikot, hogy az ingatlan-boom kifuj egyszercsak, es DH ara beszakad. Akkor meg varhatnak ujabb 4-6 evet, mire visszajon a mai szintre. En nem vettem volna az IPO idejen sem, lasd akkori elemzeseket. Es nem vennem meg most sem ennyiert. Ha viszont a ciklus meg tart 2 evig, es valami miatt arfolyama beesne 3400 kornyekere, akkor talan ujra megneznem. Alaposabban.
Concorde csak pár forinttal emelt. Ma azért emelkedett az árfolyam, mert a cég vissza akar vásárolni 150k részvényt. https://bet.hu/newkibdata/124732401/DH_kozlemeny_Reszvenyvasarlas_MRP_20180201.pdf Ma csak 11k volt a forgalom, szóval még heteken át kitarthat a felvásárlás. Ha olyan hatalmasat nem is megy már, szerintem holnap egy napizás simán megérős.
DUNAHOUSE részvény