az oszti 40%-ot emelkedik. 2017 után fizettek 177-et és mielőtt az leesett, kb 4000 volt az árfolyam. ha %-ban csak a fele annyit emelkedik a papír, mint az osztaléka, akkor is 4800. arról nem is beszélve, hogy idén az adózott eredményvárakozás 2,1-2,5 M (kb +30%), ami aztán simán 300 feletti osztalékot ígér, túllicitálva minden más papírt a BÉT-en. 3-4 éves távlatban ez a papír csúcs!
Speka rally? Mélyen alul van árazva, ilyen osztalékkal. Arányosítsd a Telekommal, csak itt az ingatlanszektorban lesz még növekedés pár évig (hála Orbánnak) Kicsit gyanús volt, hogy pár napja 4000-ig egyben kivették (elég bennfentesnek tűnt.)
"3-4 éves távlatban ez a papír csúcs!" Igaz, de tedd hozzá annak akinek 500.000 Ft áll rendelkezésére, hogy tőzsdén befektessen. Más szóval, teljesen illikvid!
"az vegyen tőkeáttétes cuccot" Mit akarsz ezzel a tőkeáttétes megjegyzéssel? Ha, rám gondoltál mellé lőttél. Esetleg az illikviditást akartad párosítani a tőkeáttéttel?
nem rád, dehogy is. csak arra akartam rávilágítani, hogy 500 ezerrel bár lehet tőzsdézni, nem biztos, hogy érdemes. tőzsdére az megy, akinek van nem kosztpénze. be kell játszani ezt az összeget tőkeáttéttel, nyilván megfelelő körültekintés mellett, mert ha nyer, akkor már lesz valamire való tőkéje tovább játszani. ha bukó van, akkor meg végülis nem ment tönkre bele. ugyanakkor aki 500-zal tőzsdézik, valószínű most kezdi. saját példából kiindulva nekem úgy 2 millió bukómba (zárt vesztes pozi) és némi idegbe került, míg "megtanultam" a leckét, de még most is csak gyenge közepesre tudom visszamondani.
Egyetértek, bár a tőkeáttételes kereskedést semmi esetre nem ajánlanám kezdőknek. Akkor inkább keresni kell egy ígéretes rv-t és kicsibe adni-venni, majd nagyobb összeggel már hosszabb távban gondolkodva belépni egy komoly rv-be.
4260-on lehet venni legolcsóbban. nincs gond, egyelőre még nem töltötték fel az eladók a hiányzó zónákat. butaság eladni oszti előtt, inkább venni kell, mert az idei év után számításaim és reményeim szerint kb 300-at is kifizet jövőre a cég.
Jól startolt idén is a Duna HouseÖsszességében erős számokat tett közzé a Duna House, dacára a kedvezőtlen törvényi változásoknak, az alaptevékenység eredménye nagyjából így is 20 százalékkal nőtt éves szinten. Bár egy éve a Reviczky Liget számai megdobták a csoportszintű eredményeket, panaszra így sincs ok, rádáasul az éves célokat is tarthatónak ítéli meg a menedzsment.https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/jol-startolt-iden-is-a-duna-house Valaki be tudná másolni a teljes cikket?
Az 500-as eladó kicsit türelmetlenné vált. Ha már 4100-ért nem kellett senkinek, akkor repüljön. . Remélem hamarosan közlik, hogy mit álmodtak meg az osztalék kifizetés időpontjára. Tavaly ilyenkor már a kifizetés kezdődött meg, most még időpont sincs. Szerintem ez elég szokatlan ...
Írtam egy érdeklődő levelet, ha már nincs időpont a kifizetésről, legalább a döntés időpontjáról adjanak felvilágosítás. (Azaz mikor lesz döntés a kifizetésről ...) Sajnos ezt sem kötötték az oromra. Bemásoltam a válaszul kapott levelet, hogy másnak ne kelljen érdeklődni ma :-) A kapcsolattartó: Schilling Dániel, és a schilling.daniel@dh.hu címen lehet elérni. Gyorsan válaszolt. . Tisztelt X, . Köszönjük a levelét! Valóban nem határozott még az igazgatóság az osztalékfizetés részleteivel kapcsolatban. Amennyiben megszületik a döntés, azt haladéktalanul közzétesszük. . Köszönjük a türelmét. . Üdvözlettel, Daniel Schilling
Géza, Géza,mint tudjuk konkrét adás-vételi javaslatot nem illik tenni, ezért fogalmaztam neked finoman /ld. ápr. 5-i írásom/, de elkerülte figyelmedet! Azért a mostani áron történő vételt vagy visszavételt is óvatosan kezelném. De, a remény hal meg utoljára, a reményhal meg úszkál!
Ez nem javaslat volt, legalábbis nem annak szántam. Saját "hibám" elismerése. Ha zsebben lenne a 300-350 pont, akkor innen olyan nagy baj nem történhetne az osztit is beleértve :)
Holnap leesik az osztalék és előfordulhat. Aztán folytatódik a pár száz darabos saját rv vásárlások. Senkit nem szeretnék elkeseríteni, de ez a részvény gagyi!
Igazad van, ma már osztalék nélkül forog. Akkor van esély, hogy ez évben még, saját rv vásárlássokkal akár 3900 Ft-ig elszáguldhat! Vonjam vissza a gagyi megjegyzésemet?
Szerintem várni kell még a vétellel. Kb 3500 körül érdemes beszállni. Ha látsz benne hosszútávon fantáziát (szerintem van), akkor érdemes egy kisebb pakkot már most venni (3700-on jelenleg eladó áll 950dbbal)
DUNAHOUSE részvény