nézegetve a kommenteket, úgy tűnik h nem sok mindenkinek van ebből a termékből... azt nézem h 20%ot adott el a management mindösszesen, azt mondják h tranzaciókhoz akarják majd használni a részvényeket. a negatív reálkamat miatt sztem az ingatlanpiacon nálunk lesz egy jófajta buborék. nem nagyon van freefloat esni sem tud túlzottan. meglátjuk..
Vicces, ahogy az elemzes iroja pont a historikus melyponton irja elemzeset, "amikor irom ezt epp 3256 ft az arfolyam" tisztan latszik h biased research, barcsak short lenne a srac :) egyebkent ha ez olyan szar sztori lenne es 2000-et er a papper, akkor akar komolyabb diszkonttal is de nem csupan 20%-ot kellett volna h eladjon a management. Biztosan negativ marad a realkamat nalunk plusz csok, hitelezes beindulas stb orbitalis buborek lesz ingatlanfronton. Nekem az tunik fel h ehhez kepest senki nem szereti a ceget. mindenesetre vki nagyon el kezdte venni. Szavakban orias pesszimizmus, ekozben novekvo forgalom mellett emelkedik a papir, mintha akkumulalnak...
Ezt nevezik a beültetés időszakának. Láttam már párat. Mintha megindulna és olyan érzést keltenek még most vehetsz a "kitörés előtt" ... aztán meg jön a nagy esés a valós értékig vagy akkor már alá. Van pár példa rá hogy kell magas beveztéssel elszedni a lóvét.
azért azt ne feledjük el, hogy ez a részvényt úgy tudott egy jelentőset esni (vmi 4000-ről indul, nem?), hogy menet közben mind a BUX, mind pedig az ingatlanpiac szárnyalt...
Csak sajnos egy olyan cég, amely az ügyfelek lehúzásából él, semmi innováció semmi technológiai újítás, kizárólag magas jutalék, hisz áfával együtt 5,5%-ot is leszednek. Nem a lakás eladása áfa köteles, hanem maga az ingatlan közvetítés mint üzleti tevékenység. Egy tranzakció 2 félen múlik, ha bejön egy 3. akkor megdrágul az egész, hisz minél több szereplős egy ügylet annál több az érdekellentét.
Ebben igazad van, mert minden ingatlanos cég így dolgozik. Szerintem nem ez a sztori benne, hanem az ingatlanfejlesztés(My City), illetve az ingatlan alap. Ezek hozzák az eredményt, és az osztalékot hosszú távon.
Azt tudja valaki, hogy miért nem találom a részvényt a PETI-ben? Én DUNA HOUSE HOLDING néven találtam meg, de annak a sora üres, és semmilyen kereskedést, sem előző adatokat nem látok. A BÉT honlapján megvan DUNAHOUSE néven, a Market grafikonrajzolóban is ugyanilyen néven.
Ez így van. Ha kérik adni kell bár néha nem egyszerű. Nekem ma ért össze két ingatlanos ügyem, az egyiket néhány hónapja, a másikat néhány éve kérik, eleinte bagóért, később egyre közelebb a piachoz, ma mintha összebeszéltek volna: mindkét vevőjelölt olyan (ideg)állapotba jutott, hogy igen_korrekt_áron kivásárolna belőle. Szerintem ilyen nincs is, hogy egy nap tegyenek visszautasíthatatlan ajánlatot. Piaci ár felett bőven. Ugye mi legyen majdan a pénzzel? Újabb romokat venni vagy kivárni mi lesz?
Ujra megneztem a DH-t. Kezdjuk ott, hogy DH most a leheto legkedvezobb korulmenyeknek orulhet az ingatlan piacon. A 2011-12 ingatlan-ciklusi melypont ota most ert el a ciklikus emelkedesi fazisnak a 'legfinomabb " idoszakaba: mar erett az ingatlan bull piac, az arak felfutottak es az index 142-nel all, de meg 1-2 evig tovabbi emelkedes lassulo dinamikaval ugyan, de valoszinu. . A ceg 2017 evi Q1-Q3 nyeresege 750-770 MFt volt, es jo valoszinuseggel a Q4-ben, is lesz 250-270M Ft, szoval a 2017 evi net profit elerheti a DH altal projektalt 1000-1050 M Ft nagysagrendet. A cegben van 3.4 M reszveny, tehat 1 reszvenyre jut kb. 1000M/3.4M=300 Ft nyereseg. Es igy egy ovatos PE=11-13 szammal felszorozva ki is jon a fundas ertekre 3300-3900 Ft reszveny-arfolyam. Most epp 4040Ft-ert kaphato is. . De nincs benne tovabbi jelentos potencial. A ceg sajat tokeje 4.3Mrd, reszvenyenkent ez 1250 Ft. Es az eszkoz oldalon mar 1 Mrd-ot meghalado goodwill van, ami ugyebar fikcio. Ez nem tamasztja ala a 4000Ft arfolyamot. . Szoval, a ceg fullra be van arazva, a mai ara ala van tamasztva a mostani profit-max helyzetben. De nem lesz mindig ingatlan boom es profit-max helyzet. A konyvszerinti tul-ertekeltseg a majdani ciklikus profit-min evekre sokkal alacsonyabb arat sejtet. . AKik megvettek DH reszvenyet 1 eve a kibocsataskor a 4000 Ft-on, azok nem profitaltak eddig semmit. Es azt gondolom, hogy akik itt vesznek, azok is max. egy szereny tovabbi novekedesre szamithatnak meg 1-2 evig, talan ujabb +15% van benne. Cserebe futjak azt a rizikot, hogy az ingatlan-boom kifuj egyszercsak, es DH ara beszakad. Akkor meg varhatnak ujabb 4-6 evet, mire visszajon a mai szintre. En nem vettem volna az IPO idejen sem, lasd akkori elemzeseket. Es nem vennem meg most sem ennyiert. Ha viszont a ciklus meg tart 2 evig, es valami miatt arfolyama beesne 3400 kornyekere, akkor talan ujra megneznem. Alaposabban.
Concorde csak pár forinttal emelt. Ma azért emelkedett az árfolyam, mert a cég vissza akar vásárolni 150k részvényt. https://bet.hu/newkibdata/124732401/DH_kozlemeny_Reszvenyvasarlas_MRP_20180201.pdf Ma csak 11k volt a forgalom, szóval még heteken át kitarthat a felvásárlás. Ha olyan hatalmasat nem is megy már, szerintem holnap egy napizás simán megérős.
DUNAHOUSE részvény