Kicsit más. Készítem az adóbevallást és a tervezetben szerepelt egy Szocho köteles tétel, amiről kiderült, hogy a DH osztaléka. Több BÉT-en szereplő cégtől kaptam osztalékot, de csak a DH-é szerepelt az Szochos (287., 288.) sorokban. Volt másnak is hasonló problémája?
Tudom, és én is kinulláztam. Ami meglepett, hogy a többi BÉT-en forgó cég osztalékát nem vette a szocho kötelesek közé, csak a DH-ét. Sok időm (2 óra) elment, mire összeállt a kép, hogy miről is van szó. Ha az összes BÉT-es benne lett volna a Szocho sorban, akkor azonnal töröltem volna, de így agyalni kellett, hogy mi lehet az az összeg. (Nem tudom fejből az összes BÉTes cég osztalékát.) . Megjegyzés: Egyre jobb az online bevallás. Van egy fül ahol a bevallással kapcsolatos forrásokat is ki lehet listáztatni. (Most tudtam meg, hogy ilyen is van.) Végre!!
Jó hogy mondod nekem is meg kéne nézni a dolgokat. Emlékszem a régi szép időkre amikor még nekünk kellett papíron töltögetni, a navosok meg játszották a tanárnénit és hónapokig javítgatták a beadott papírokat....
Tavaly nekem a Graphisoft osztimat vették csak szocho alá, a többit nem. Amikor bementem, csak össze-vissza dumáltak... Azt sütötték ki, hogy a Graphi külföldön is bocsátott ki részvényt. Az nem volt életszerű, hogy minden részvényt BÉT-en vettem, és csak ez az egyért mentem volna külföldi kereskedésbe... Szóval...
.. és miért nem vetted ki? Én felhívtam a NAV ügyfélszolgálatát, és pár perc beszélgetés után azt javasolta, hogy nyugodtan töröljem ki. (Korábban az összes BÉT-es osztalékot betették ide, idén csak a DH-t, ez zavart meg.)
Nekem a gs park után felvett extra osztalek után küldte a NAV hogy fizessék szocho t, tolta a könyvelő is hogy fizessék, hát fizettem... Eltelt 3 év , most januárban vissza igényeltem de folyamatosan vissza dobta az igényt felhívtam a gs park gazdasági osztályát és készséggel küldték egy másolatot az osztalek kifizetesrol, és apró betűvel volt feltüntetve hogy nem szocho köteles, no erre visszaadta a pénzt, de kamat nem volt.!!!!
Én is úgy látom, hogy aki beparázik és bedobja a pakkját, azt köszönik szépen és elviszik. Ha kicsit feljebb beállna, akkor is megvennék, de ha adják olcsóbban, akkor a vevő minek adjon többet érte. . A vevő(k) limite valahol 728 és 750 között lehet.
Sajnos komoly dolog ez, és visszatérő probléma. Nem ide a topic a való téma, de nem lenne baj a fentiek miatt: a NAV az adatot adót ( értékpapír számlavezető, vagy letétkezelő) megfelelő büntetésben részesítené ( csak mert többször elöforduló gyakori problémáról beszélünk)
Lehet igazad van bár én nem tudom és nem is figyelem az ilyeneket :) Viszont megyek hozzád majd az Astra fórumot erősíteni, mivel vettem egy keveset...
nehogy uyg legyen mint telekomnál MOlnál..sok okos egyből eladta szelvényvágáskor utána meg pár nap vissza is szedte magát szépen:_)) ilyenkor vételre kell állni sokszor...
Néztem én is reggel az OTP-nél már majdnem világ vége és mind meghalunk hangulat volt a kemény 300 Ft oszti miatt.... vicces :) Telekomnál eddig 400-tól türelmesen végig vártam mindent és ma se adtam el... majd kiderül, hogy jó döntések voltak-e... és az osztalék vágás, talán 3 napig éreztette hatását :)
Érdekes, a mai napon majdnem az összes kötés 720-724 tartományban történt, mondhatnánk, hogy egy szép nap volt és mégis 716-on zárt, azaz esett. . Záróra beadni 716-ra 90 dbot ...
az látszott egséz nap hogy a hatéáridő ketyeg vannak még beszállni akarok viszont nagyon helyesen 720 altt senki nem akar már eladni, profibbak 730 alatt sem..
Szervusz! Én máma eladtam a pakkomat jelentösebb nyerővel, az asszony örült is neki, mer nem todta, hogy vettem, nem mertem a megmondani neki-e. Osztalék utáni időket nem mertem megváni.
Szervusz :) Mostanában minden nap előkerül egy remegő kezű, aki eddig nem volt itt, csak most hirtelen jött eladni egy kis DH és sikerben elismerő szavakban fürdőzni :) További szép napokat, sok sikert és hallgass mindig az Asszonyra!
Mindenki másképpen próbál meg vicces lenni. Ergun Bácsi így. Gondolom, valakinek bejön. Pozitív, hogy ritkán írogat. 🤔 . Aki 700-ig nem adta el az már az erősebb kezű kategóriába tartozik nálam. Szépen tapad az ATH-hoz. Lehet, hogy lesz még egy ugrás osztalékig?
Én is elgyengültem 734-nél, de nagyon szép napok voltak ismét a DH-ban :) A mai napon kisebb esésre számítottam a nemzetközi hangulat alapján, de a nagy vezír születésnapja felülírt mindent :)
Szerintem még túl jól is :) Bevallom őszintén így utólag, hogy nem gondoltam volna, hogy ilyen szépen fog menni napról napra, ha folytatja, akkor az osztalék előtt már 750 körül lesz....
'23Q1 alapján jövőre is lesz pénz az extra magas osztalékra. . '23Q2-t kell figyelni, hogy a management várakozásainak megfelelően elindul-e a kilábalás a core tevékenységben.
"Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Az elemzőház emellett rámutat, hogy a Duna House hatalmas készpénzpufferrel (10 milliárd forint) rendelkezik, amely a pénzügyi bevételeken keresztül védi az eredményt, és ugyanakkor növekedési lehetőséget kínál akvizíciókon keresztül, ha lehetőség adódik - és a jelenlegi makrogazdasági környezet segíthet abban, hogy jó cégeket vegyen a társaság elfogadható áron. Ez a tényező lehet az oka a részvényárfolyam ralijának - írja a Concorde. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Csütörtökön lehet még utoljára osztalékkal kereskedni. A Concorde elemzés megjelenése utáni enyhe eladói nyomás miatt, szerintem a 750 marad egy ideig az ATH. Nem hiszem, hogy a 800 elérhető rövid távon. . Korábban is ezt írtam, hogy a 700+-os árfolyam korrekt a jelenlegi környezetben és a 800+-t nem fogják megadni. De van még 4 kereskedési nap szelvényvágásig ...
Sziasztok! Segítséget szeretnék Kérni Duna House részvénnyel kapcsolatban. UGye jó osztalák várható, de valami olyat olvastam, hogy ott nem adják oda a teljeset vagy több a levonás vagy mi! Segítsetek már, hogy mivel másabb itt az osztalék kifezetés mint más papprnál! ? Köszönöm előre is!I
Eddigi tudásom szerint részvények utáni osztalékra nem vonatkozik a 13%-os szochó, amúgy is.. azt honnan tudhatná a kifizető, hogy én más bevételeknél kifizettem-e már az éves minimálbér 24x utánia szochót vagy nem. Ugyanis a szochónak van egy maximális összege, ami a mindenkori minimálbér 24 szeres után fizetett 13%, felette már nem kell fizetni.
DUNAHOUSE részvény