Orosz, ukrán kitettség nincs. Lengyel oké, de ott nem lesz semmi. Olaszban sem. Az ingatlan érték. Lehet drága, de lakni kell valahol és sok esetben befektetni is lehet a szektorban. Nagyon nem kellene dráma legyen, mert bőven jók a kilátások minimális kockázattal.
Géza, te is tudod, hogy a tőzsde nem így működik. Ha minden (is) esik, akkor a jól teljesítő szektorok cégei sem kerülhetik el az esést. Ránézzel a Portfolió címlapjára (pl. amikor egy nagy vámpír szájjal illusztráltak valami negatív hírt) és a bokádat is lefosod annyira beparáztatnak. . Egyébként igazad van.
https://bet.hu/newkibdata/128668527/DHTB_2022_janu%C3%A1r.pdf . Nem nagyon kell a DH részvényeseknek aggódniuk. (A hitelpiac nem lassított januárban sem. A Duna House Pénzügyek adatai alapján 100 milliárd forint
jelzáloghitel realizálódott hazánkban, ami az eddigi legerősebb évkezdés lehet az elmúlt években.)
Jelenleg ez a helyzet árfolyam számítás ügyileg by Concorde:
RE held for investment purposes: 35 Development: 75 Metro House – Poland: 170 Hungarian core operation: 260
Jelenlegi céláruk: 560HUF file:///C:/Users/nagygabo/Downloads/Concorde%20Securities%20Ltd.%20%20Duna%20House%20Plc.%20quarterly%20update%20-%202021.11.29%20(2).pdf (ha nem menne a link a Bét honlapján fent van) Adódik a kérdés, ha ezen metodikát folytatva odateszik a
fentiek mellé új elemként az olasz operációt (amiről tudjuk már, hogy árbevételben
duplázza az eddigi cégcsoport teljes árbevételét + 40% Ebitda növekedést okoz) akkor
vajon milyen új célár jön ki a napokban?
Amennyiben a lengyel operáció jelenlegi értékéből indulunk
ki (ami olyan lenne, mintha MKB-s ultra konzervatív elemzők lennénk) akkor is
valahol 700-800 között kellene lennie az új célárnak 12 hónapos időtávon.
Talán így elérhető az elemzés:https://bet.hu/pfile/file?path=/site/Magyar/Dokumentumok/Tozsdetagoknak/Tozsdetagok-elemzesei/concorde-securities-ltd.---duna-house-plc.-equity-note---2021.12.12.
Talán az éves után adnak ki új elemzést, de a combosabb célár változtatás inkább a 22 Q1 után (Május végén) várható, ha jók lesznek a számok. A Concordenál megvannak amiket nyomnak (AutoWallis és a Waberers) és vannak a többiek DH és Appeninn (utóbbinál több éve nincs célár)
Ha rosszmájú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a Concord célárai, illetve elemzései erőteljesen függnek az azokért fizető cégek "fizetési moráljától". (Tudom a BÉT rendelte meg ezeket az elemzéseket.)
Szóval az a helyzet, hogy pár napot kihagytak, gondolom azért hogy talán esik az árfolyam, de ez érdemben nem történt meg, ami jó jel a jelen helyzetben..!
Ha megnézed a tényleges közkézhányadot, a napi forgalmat, és hogy mikor vesznek, akkor láthatod, hogy nem. 1.) Amikor utoljára néztem, akkor a tényleges közkéz kb 14% volt, azóta valószínűleg kevesebb. 2.) A napi forgalom elég kicsi, ha nagy tételben vennék, akkor gyakorlatilag a DH hajtaná fel a saját árfolyamát. Jellemzően a cégek törekednek arra, hogy a napi forgalom 10-20%-a alatt maradjanak az srv-kel. 3.) Én azt látom, hogy főleg akkor vesznek, amikor nagyon leül a forgalom, a befektetők pesszimisták lesznek és nagyon áron alul kezdik el adni a részvényeket. (Szerintem 800+ lehet a reális árfolyama a HGrouppal, azaz itt értékteremtő az srv.) . Összegezve: Nekem sokkal jobban tetszik, hogy van egy kisebb (igaz nem kiszámítható) srv, mint ha nem lenne. Ne felejtsük el, hogy a DH növekedési sztori(!), ami jó osztalékot fizet (6,4% - 500Ftra számolva) és mellesleg még van srv is. Ez nagyon ritka hármas a BÉTen és más tőzsdéken is.
1 hónap után éledezik: 515 Sajnos nem sikerült kapnom az utolsó 47X-es leöntésből, mert az eladó pakkokból csipegettem. 😐 Újabb tanulság a számomra: ha egy részvényből venni akarsz, állj be a vételi oldalra is és vegyél az eladó pakkokból is egyszerre.
Tibi egy fogadást ajánlanék az új Concorde célár időpontjára: egy sörbe, hogy csak a 22Q1 után fogják kitenni. A Concordeot nem igazán izgatja a BET-es kispapír program, annyit (sem) tesznek bele amennyi miniálisan elvárható.
Pedig elvárható lenne.. március elején jött ki egy elemzés, célár nélkül, ezért tűnik logikusnak, hogy az előzetes számok alapján (ami elvileg április eleje) már böfögniük kell egy nyavalyás célárat.. (ami 700-800 között lesz, ez szinte biztos, ismerve a célárszámítási metodikájukat)
Olyan Masterplast, Alteo érzésem van. (A DH nem fog 3x, 4x-et menni, szerintem, nem erre gondolok.) Habár mindenki elismeri, hogy jó cég és alulértékelt mégsem veszi szinte senki. Ahogy az Alteonál és az Mpnél is anno, a cég srv-je stabilizálja az árfolyamot, egyébként szinte nihil.
ha az idei eredmény után körvonalazódni fog év vége felé az általam várt cca 45-50Ft-os osztalék, akkor nagyobb lesz a vételi erő.. addig is egy céláremelés, az előzetes eredmények közzététele, esetleg újabb akvizíciós hírek fogják megmozgatni. Aki okos és lát benne fantáziát, szerintem most vesz, mikor nincs sürgés-forgás...
Néhány meghúzás, aztán vissza. (Anno az Mp-t 600 alatt venni és 700 feletti rallykban dobni kellett, vagy az Alteonál 700 alatt gyűjteni és 800 felett dobni.) Aztán egyszer mind a kettőnél elszakadt valami és aki benneragadt a régi kottában az lemaradt a komolyabb emelkedésről.
"A 2022-es év első negyedévben összesen így 39 156 tranzakció zajlott Magyarországon, amely az elmúlt tíz év második legerősebb évkezdése, a tavalyi felfokozott érdeklődés melletti évkezdettől is csak 5%-kal maradt el."
idő kell ehhez. az alapok megvannak, semmi más dolgunk nincs, csak várni. aki még nem vett, vagy filózik, annak ezek a szintek bőven jó beszálló pontok még. Ami engem illet én nem hinném, hogy sokáig leszünk 600 alatt.. most bizonytalan a helyzet az eu-s pénzek körül is(a főnök valszeg ma is keménykedni fog, vagy legalábbis nem lesz békülékeny) de abban biztos vagyok, hogy a színfalak mögött meg fognak állapodni.. van az a pénz... jó kereskedést!
Nem igazán tud olyan jelentés jönni, ami hatására konstans elindulna felfele az árfolyam. Amíg a likviditás ennyire kritikán aluli, addig sok jóra nem lehet számítani rv árfolyamot tekintve.
Máté Ferenc és Schilling Dániel lehívott összesen 126.500db részvényt, 375Ftos áron. Amit adhatnak el 396Ft alatt. Lehetett volna az eladási küszöb 600Ft is. 🤔 Reméljük sokáig nem adják el, mert ők is látnak fantáziát benne. https://bet.hu/newkibdata/128707969/DH_kozlemeny_20220414_MRP_HU.pdf
Árjegyzői megállapodás az MKB-val: https://bet.hu/newkibdata/128723748/DH_kozlemeny_20220510_Arjegyzes_HU.pdf . Elég illikvid a részvény és viszoylag kis mennyiséggel is nagyon meg lehetett mozgatni mindkét irányba. Azaz nehéz nagyobb mennyiséget venni és eladni úgy, hogy ne mozdulna el jelentősen az árfolyam. Szóval jól jött az árjegyző. 👏 Úgy látom, hogy mindent megtesznek, hogy a DH ne egy BÉT Prémium kategóriás, de parkolópályás részvény legyen, hanem egy valóban jól kereskedhető, befektetési alapok fókuszába kerülő részvény legyen. A fundamentumok jók, csak az a fránya likviditás ... (Lehet, hogy az alapoknak a közkéz is alacsony.)
Osztalék tekintetében nem az az utolsó infom hogy 32Ft/ db bruttó, de a kifizetés rendjéről később az igazgatóság dönt. Tud e valaki valami olyat amit én nem ( ebben a kérdésben)? Az tényszerű és új információk át tartalmazó kommenteket megköszönöm.
Hivatalosan nem tudhat ennél többet senki, mint amit leírtál. . Nekem sem tetszik, hogy a szelvényvágás előtt nem sokkal szokták nyilvánosságra hozni az osztalék fizetéssel kapcsolatos infókat.
Az idei (2021 év után járó) osztalék fizetés részletei: - Osztalék/rv: 32 Ft - Osztalék
kifizetésének kezdő időpontját (E nap): 2022. június 17. - Utolsó nap osztalékkal (E-7) : 2022. június 8. Osztalékra az a részvényes jogosult, akinek a részvények az osztalék-fizetés fordulónapján (E-5
munkanap, 2022. június 10.) a tulajdonában vannak. . Bővebben: https://bet.hu/newkibdata/128727397/2022-05-16_DH_Osztalekfizetes.pdf
A DH bevételeinek 2/3 már külföldről jön, az Orbáni különadó buli nem érinti. A gyenge forint inkább előny, szóval nehéz megérteni miért dobja valaki ...
DUNAHOUSE részvény