A kormány a mai ülésén úgy döntött, hogy a június 10-én a Gyurcsány-csomagban megfogalmazott ÁFA-változtatást hajtja végre szeptember elsejétől. Ennek értelmében csak a középső kulcs emelkedik 15%-ról 20%-ra - jelentette be a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Gál J. Zoltán államtitkár.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=70503
Meg vagytok lepődve? Mégis ti mire számítottatok?
Elhittétek amit az rtl híradóban hallottatok?
Ők még most is azt mondogatják, Magyarországon a legalacsonyabb a nemtudommicsoda.
Ez majd az önkormányzati választások után jön!
Ne féltsd őket!
Törölt felhasználó2006. 06. 28. 22:21
na akkor elmagyarázom a gázárkompenzaciot!
bemegy a mama a boltba vesz tejet kenyeret tojást olajat stb....20%áfa
majd hazamegy és utána a postán befizeti a gázcseket!
na hol szedték be a gázárkompenzácois költségeket a mamán????
Törölt felhasználó2006. 06. 28. 20:09
Nagyon helyesen felemelték a 15 %-os ÁFÁ-t 20 %-ra, most már ezt az egységes 20-at kellene felemelni 25 vagy 30%-ra...annak megfelelelően,hogy kinek épp mi jut az eszébe... :-)))
Zborde: Nem feltétlenül csak az, hogy honnan tudta meg a szadesz, hanem a szlogenek Is: egykulcsos SZJA, egykulcsos ÁFA.
Elemes: Ami Kunczénak presztízs-, az másnak valóban lehet létkérdés, ebben sajnos nincs ellentmondás.
hülyeség a spórolás, mert a pénztárgépeket így is úgy is át kell állítatni...
amúgy ez az egész ÁFA macera komolytalan...
mi lesz majd a szlogen a következő választáskor????
Törölt felhasználó2006. 06. 28. 15:43
Én nem látom, hogy ez annyira szar lenne. Most főképp olyan dolgok áfája emelkedik 5%-kal, amiből biztos a pluszbevétel, mert nem lehet elcsalni az áfát (pl rezsi). Míg a legfelső kulcsnál számos olyan termék van, amit 25%-nál inkább külföldről szerez be az ember (pl nagy értékű műszaki cikkek), vagy egyszerűen számla nélkül beszerzi (pl építkezésnél anyagok).
Persze nyilván 20%-nál is vannak is adóelkerülők, de ennyi erővel akár 100%-ra is emelhetnénk az áfát, mondván akkor 5-szörös lesz a bevétel...
A másik meg, hogy így megspórolják a vállalkozások a 20-ról 23 %-ra átállás költségeit.
Az SZDSZ mindent megtesz, hogy szarul szerepeljenek az önkormányzati választásokon.
Demszkynek vége evvel.
Van egy jó ötlet nagyjából mindenki el tudja fogadni és presztizs kérdésbõl egy szar lesz elfogadva, grat az SZDSZnek
Én is szimpatikusabbnak találom a 17, 23-as Áfa kulcsokat, sőt a 15, 25 leen szerintem a legkorrektebb.
Ne azokkal csesszenek ki, akik csak kaját szeretnének venni, esetleg fűteni...
DE érthető az SZDSZ hozzáállása, hogy na ne a rádióból tudják meg, hogy mit fognak megszavazni.
Csak azt nem értem, hogy ők miért nem voltak ott az érdekegyeztető tanácsban, ez nagyon nem világos.
Hasonló a helyzet, mint a Köztársaságielnök választáson.
"van annál még lejjebb is. Ezek tényleg nem normálisak."
...és szemernyit sem törődnek azzal, hogy a mennyire megnehezítik a kisközösségek véleményformálóinak dolgát.
Gyurcsány mondhatja ugyan, hogy csak a hétköznapi erkölcsben elvárás az igazmondás, mert politikában az ordas hazugság is megengedett, ezek az ismerőseiket a kormánypárt melletti kiállásra biztató névtelen agitátorokat a hétköznapi erkölcsök szerint ítélik meg.
le 5, fel 5, de ez az öt nem az az öt! Ez jobban sújtja az alapélelmiszereket, azaz, ha nem csinálnak semmit, elvileg az emberek jobban járnak...főleg a kisemberek.
Mondjuk olyat Gyurtcsány nem ismer szerintem
Ha ez (fel: 12->15, le 25->20, fel?: 15->20, fel-fel?: 15->17&20->23, fel?!: 15->20) kölföldön történne azt gondolnám, hogy ez csak vicc, vagy hogy ezek bolondok. De itthon történik, így elkeserít. Normális a vezetés? Mit várjunk a "kisemberektől"!?
Döntött a kormány: mégis inkább 15-ről 20%-ra emelkedik az ÁFA!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=70503