Topiknyitó: Portfolio 2004. 10. 12. 12:56

Digitális világba lépett be az AH- Mától új fejezet indul  

Ugrás a cikkhez
Kedden délelőtt az Antenna Hungária (AH) megkezdte az ingyenesen hozzáférhető digitális földfelszíni televíziós műsorszórást (DVB-T). Az ünnepélyes adóindítást többen is a digitális korszakváltás legjelentősebb lépéseként értékelték. Az első ütemben az AH a három közszolgálati programot - MTV, M2, Duna TV - sugározza. A dekóderek néhány elektronikai üzletben már most is kaphatók, várhatóan a nagyobb áruházláncok is megkezdik forgalmazásukat. Lévay Örs, az AH elnöke azt reméli, hogy az első ütem megindításával lendületet adnak a digitális sugárzásra való teljes átállásig tartó folyamatnak

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=46539
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt hozzászólás
#8
Törölt felhasználó 2004. 10. 13. 12:27
#7
Visszalépés a hangminőség terén történt, a kényelmi előnyöket - a felhasználó oldalán - gondolom, nem kell magyarázni. A költségekhez annyit: a CD olcsóbban előállítható, mint az LP (az első években persze ez nem így volt). Ha a CD tömeggyártása nem lett volna kedvezőbb az LP-nél, nem hiszem, hogy belevágnak. (Ezenkívül, az új formátum még egyszer eladott minden korábban már eladott zenét.) A CD-nek természetesen egyéb kiváltó okai is is voltak: technológiai fejlődés igénye, törekvés a kompatibilitásra a terjedő számítástechnikával stb.
Az AH-nak akkor fog hozni a DVB-T, ha már bejáratódott a dolog: sok a kuncsaft, mivel sok lakásban van egy-egy ilyen, jelenleg min. 20kHUF-os ketyere (mert minek fizessek a sugárzásért, ha nem nézik?). Addig a tévék vagy nem fognak érdeklődni, vagy csak olyan díj ellenében, ami aligha hoz az AH konyhájára. Én egyelőre nem látom azt a mézesmadzagot, amivel a nézőket behúzzák a boltba DVB-T-t venni (a kábeltévéelőfizetőke t meg még pluszban felküldik a tetőre antennát szerelni).
Taki 2004. 10. 13. 11:37
Előzmény: #5  alain
#6
Gondolom arra gondolt, hogy a CD-t a nagy zenehallgató guruk eléggé leszólják, mert levág egy csomó 'fontos' zenei információt.
alain 2004. 10. 13. 11:08
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#5
nem értem. az lp-cd átállásnál miért volt minőségi visszalépés költség és kényelmi előnyök miatt? vagy félreértettem valamit?
Dr. Lepo 2004. 10. 13. 08:23
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
de hogyan hat az aha profitjára? először negatívan, majd pozitívan, ugye?
Törölt felhasználó 2004. 10. 13. 02:17
#3
Ugyan a DVB-T állítólag tényleg bukó Angliában, de mivel idővel kikapcsolják az analóg adásokat, ezért legkésőbb egy évtizeden belül mindenki a digitális adásokat fogja "élvezni". Az ezen élvezet mértékét befolyásoló adásminőségről pedig bárki meggyőződhet, ha elmegy egyszaküzletbe és beköttet egy digit és analóg műholdvevőt, vagy, hogy a cikk témájánál maradjunk, egy DVB-T-t és egy sima Yagi-antennát. Utána pedig elgondolkodhat a mosóporreklámokról (kik, és mit is mosnak?). Ugyanaz történik, mint anno az LP-CD átállásnál. Minőségi visszalépés költség és bizonyos kényelmi előnyök miatt. (Azt már fel sem hozom, hogy mennyi tv-csatorna kell is nekünk.)
Dr. Lepo 2004. 10. 12. 13:25
Előzmény: #1  portfolio
#2
Nem biztos, hogy jól emlékszem, Svédországban és Angliában nagy bukta lett a földi digitális sugárzás.

Topik gazda

Dr. Lepo
5 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek