A jelenlegi kormány gazdaságpolitikája jó irányba alakul, ugyanis végre elkezdett a politika foglalkozni a húsz éve halogatott kérdésekkel - jelentette ki Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter. A PortfoLion kockázatkezelő cég elnök-vezérigazgatója...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=149684
hát.. meghallgattam oszkót erről a cuccról , nem egészen tökre erről szólt az mn. riport veleje /mondta oszkó..
azt mondják : áhítozik és vadássza a kormány /és a közeliek/ a dicséretet..
a riport egy két mondat erejéig volt arról szó, hogy oszkó kifejezte örömét abban , hogy orbánék hozzányúltak végre ahhoz , amihez 20 éve nem tudott , vagy nem nyúlt egyik kormány sem .. erre a pár mondatba csimpaszkodott bele az mn és hozta le rögvest ezt a pár mondatot szalagcímnek.
hagyjuk már ezt a fizette a C is!
nem fizette!!! ha nálunk a 3gyerekes 20 éves C anyukától vizitdíjat szedett volna az orvos, 2 órával később őt magát kellett volna ellátni, mert 120 kilos izom apuka leápolja! és nem is szedett!!
a nyuggerektől detto, tudod mamámtól, aki hetente 2szer odajár vérnyomást, cukrot méretni, vagy csak gyógyszert felíratni!
"krónikus betegek" a nyuggerek 90%-a krónikus beteg!!! ergo nem fizetett!!!
csak én fizettem, mint mindig, aki dolgozik.
tudom, hogy 20 után ingyenes volt, de azzal semmire nem mentél, épp fordítva kellett volna: akkor fizess, ha sokat használsz!
és nem a 300 ft volt a sok, itt nem arról volt szó szerintem az elutasítók 90%-ánál, hanem az elvről...
"mert arra még senki sem válaszolt, hogyha nem csökkentünk kiadást, akkor miből fizessünk ki mindenkit"
Valószínűleg ismered a véleményem: a kiadáscsökkentéssel egyetértek. Ennek a kormánynak van számos olyan intézkedése, főleg az utóbbi időben, amivel egyetértek. Talán feltűnt, hogy nem is kommentálok annyi hírt mostanában, mert nincs mit kommentálnom, ha egyetértek vele. A rokkantnyugdíj, a segély szigorítás, a korkedvezményes nyugdíj eltörlése, ezzel mind-mind abszolút egyetértek. Magyarország egy olyan pazarló szoc. hálót épített ki és üzemeltet még ma is, ami nem csak fenntarthatatlan és finanszírozhatatlan, hanem ami ennél mégrosszabb, még hosszabb távon is ártalmas. Mert munkavégzés, gyereknevelés, életrevalóság, stb. helyett éppen az állam általi elvegatálásra ösztönöz és ez még nagyobb hiba annál is, minthogy egy adott évben X 100 milliárd minuszt okoz, mert ez fenntarthatatlan társadalmi arányokat, sőt demográfiai folyamatokat produkál, túlmutat egy adott év finanszírozási problémáján, sőt ráadásul öngerjesztő hatású (egy állam által eltartott környezetben szocializálódott gyerek maga is hajlamosabb lesz az ilyen életmódra).
Szóval ezekkel egyetértek. Nekem az a bajom (és ezzel szembesítek itt sokakat), hogy sok ideírótól látom azt, hogy az elmúlt időszakban maga is így gondolkozik, miközben ment a "népnyúzó", stb. szöveg (nevezhetjük hőbőrgésnek ls fröcsögésnek is, amilyen stílusban ment) az előző ciklusban.
Látszik, hogy elvakult gyűlöletedben szavaztál ezek szerint nem-el.
"Majdnem 35öt tolok havonta a munkám után és ha betévedek egyszer egy évben még fizessek pluszban? Mivan??? Persze az ott melegedő nyugger + 200gyerekes C nem fizetett. Hát a nagy lóf*szt!"
A krónikus betegek kivételével a felsorolt 2 csoport éppenhogy fizetett vizitdíjat. (pont a "melegedő nyugger"-ek miatt csökkent az orvoslátogatás száma a vizitdíj hatásaként). Ezek szerint te úgy mentél el szavazni, úgy fogalmazol meg ennyi idő után is ilyen indulatos (nevezhetném primitívnek is) választ, mert UTÁNA SE JÁRTÁL, hogy mire szavazol.
"Ha úgy lett volna, hogy X db (mondjuk 6, azaz kb kéthavonta egy) ingyenes egy évben, aztán fizetős, mellette X-eltem volna."
Megintcsak nem voltál pontosan tisztában, ami ellen szavaztál. Nem úgy volt, ahogy írtad, de hasonlóan. Volt legalábbis limit. 20-ig kellett fizetni és 20 után vált ingyenessé.
Jut eszembe, ha te havi 35000-et fizetsz az eü-be, akkor 300 Ft sok lett volna látogatásonként (ha saját bevallásod szerintnem is nagyon mentél orvoshoz)?
Ismét ne feledd, hogy ezt fizette a "nyugger", a "C" is.
ja! és nem nagy arccal írtam azt sem, hanem racionálisan gondolkodva!
mert arra még senki sem válaszolt, hogyha nem csökkentünk kiadást, akkor miből fizessünk ki mindenkit.
és nem is főleg a jelenben, hanem mondjuk 20-30 éves távlatban. Mikor lesz vagy 1,5M C, vagy 4M nyugger és a lakosság lesz 9M...
Én alapvetően akkor is a vizitdíj mellett voltam, csak nem abban a formában!!!
Ha úgy lett volna, hogy X db (mondjuk 6, azaz kb kéthavonta egy) ingyenes egy évben, aztán fizetős, mellette X-eltem volna. Mert annak lett volna értelme, így csak pénzbehajtás volt az egész.
Majdnem 35öt tolok havonta a munkám után és ha betévedek egyszer egy évben még fizessek pluszban? Mivan??? Persze az ott melegedő nyugger + 200gyerekes C nem fizetett. Hát a nagy lóf*szt!
Köszi a választ. Pár napja ezt írtad nagy arccal egy másik topicban:
"Mert egyszerűen nincs pénz arra, hogy mindenkinek osztogassunk, ezt kéne végre felfogni a q… életbe!!!"
Ezek szerint erre a felismerésre csak a kormányváltás után jöttél rá. Ez persze nem baj, csak ilyenkor illik hozzátenni, hogy bocsi, de eddig nem így gondoltam, változott a véleményem... Egyébként minek hatására változott meg? Hogy más van kormányon?
Dicséretet kapott a kormány Oszkó Pétertől
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=149684