Topiknyitó: Pluto13 2019. 03. 19. 10:43

Delta Szekta  

Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DocJericho76
DocJericho76 ma, 08:32
Karácsonyi mese   
 Egyszer volt, hol nem volt, Pannóniában, a Duna mentén volt egy kis cég. 
 Próbált aprópénzt keresni kikiáltóként, vásárokat szervezett, mulatságokat. 
 Esett, kelt, dolgozott, de a nagy éhínség idején megbukott. 
 Volt sírás, rívás, adósságot hagyott maga után. 
 Már a temetésére készültek, de az utolsó kapuőr nem hagyta. 
 A tetszhalott állapotából a nagy mesélő színes fényeibe burkolt csodaszerével feltámasztotta. 
 Sápadt arca újra élettel telt meg. 
 Virgonc volt, hittek neki újra. 
Azt sugdosták, hogy a csodaszert azért kapta mert új életcélt kapott.
 De a nagy mesélő egy vasárnap elment. 
 Árva maradt a kis cég, de az utolsó kapuőr nem engedte vissza a sír fogságába. 
 Új gazdák jöttek a nagy mesélő örökébe.
 Csinnadratta, a szép téren álló toronyban megígértek mindent az éhes ezreknek , akik a szekeret tolták. Álmodtak azok kenyeret, szalonnát, meleg otthont, vidámságot. 
 De az örömük nem tartott soká. 
 Egyre többen prüszköltek, köhögtek. 
A dögvészben a lovak is elpusztultak. 
 Kézzel kellet a szekeret tolni. 
 Már nem vagyunk messze, még egy kicsit, már a kanyar után látszódni fog… Hitegették egymást.   
 Pedig hát dehogy. 
Minden kanyar után új kanyar jött, egyre nagyobb lett a köd. 
 A sűrű erdő elnyelte évekre a kis szekeret, meg azokat akik tolták. 
Néha már a bak sem látszott a ködben, de hitték hogy jó irányba haladnak.   
 Hallották a mezőről mások kiáltásait, hogy hagyjátok, gyertek vissza. 
 De akik maradtak azok tolták egyre a szekeret. 
 Évekig tartott mire a sűrű ritkulni kezdett  és a fényes Buda vára bukkant ki a ködből.   
 Nagy mulatság volt a várban, éppen időben ért a szekér és megfáradt utasai. hatalmas teremben gazdagon megrakott asztalok mellett ment a mulatozás. 
 Sok ajtón jutott be a szekér hajtója az asztalhoz végre, de elkésett. 
 A 4 fejű kisgömböc felfalt mindent. 
 Pattogtak mentéjéről a gombok ahogy tálcástól falta fel az asztalra kerülő vadakat. 
 Hangos böfögése visszahangzott a teremben. 
Az emésztetlen vadhús orrfacsaró bűze lebegett csak az üres asztal felett. 
 Hát ennek a szegény legénynek meg nem hagytál, Te falánk!!! – Mordult rá a Király. 
 Kárpótollak ne éhezz, mondta az Úr és egy hatalmas piros szív alakú héliumos lufit adott a hajtónak. 
 Rajta egy szám: 1200 milliárd.
 Szép volt, jó volt, de egy szelet kenyeret sem kapott érte a vásárban a vár tövében. 
 Csak visszament hogy elpanaszolja hogy a sok ezer szekértoló ebből a fóliadarabból nem fog jóllakni. Voltak szép nagy vadak sütve a vacsorán, de bizony nekünk ebből morzsák sem jutottak. 
 A 4 fejű Gömböc már az asztalt is tűzifának hasogattatta széjjel , nem maradt semmi az üres teremben. 
Fél szemével már a fali díszeket, szobrokat fürkészte.   
 A Bölcs Király meghallgatta a hajtó panaszát és némi ezüstöt tett a tarisznyájába és egy ezüst kulcsot adott neki. 
 Lásd, itt van sok ajtó, az egyiket nyitja e kulcs. 
Nem arany, de ez is szépen ragyog. Amit találsz mögötte az már a Tiétek. 
 Menj és mutasd fel az embereidnek.   
 Kintről türelmetlen kórus visszhangozta: Nyissad, mutasd!! 
 Apró kavics darabokkal dobálták az ablakot, néha össze is verekedtek, de tudták, hogy az egyik ajtót nyitja az ezüst kulcs. 
 Az elsőbe nem volt jó, 
a másodikba sem fért bele, 
de a harmadikban elfordult a zár végre.   
 A hajtó felemelte és az ablakhoz ment, hogy megmutassa, 
Mától ebbe az irányba toljuk a szekeret!!
 Lett kenyér, bor, szalonna.
 Szép karácsonyfát állítottak az ezrek és boldog tánccal énekelve ünnepeltek.   
 Isten áldjon minden szekértolót, léhűtőt Karácsony alkalmából!  
Joker
Joker ma, 07:45
Előzmény: #101578  Joker
13. rájöttem! :DDDDDDDD
Joker
Joker ma, 07:45
Előzmény: #101576  tözsdecapalit.
gondolom ezt azért teszed be rendszeresen, mert dec 15-ig úgy döntött a cég, hogy az ár innen sehova?
költői....
patfaur
patfaur ma, 06:57
Előzmény: #101576  tözsdecapalit.
Juhéjjjjjjjjj!
Tiborcfiam
Tiborcfiam csütörtök, 23:14
Előzmény: #101574  Magus_21
“Van pár érdekes figura itt az is biztos”…hmmmm…. no igen. Például a Kozma Feri. Jók ezek a beszélő nevek….. 😉😎
Magus_21
Magus_21 csütörtök, 22:45
Előzmény: #101573  kozma_feri

+++
Sajnos sok mindenben igazad van és kutyából nem lesz szalonna itt se (ilyen nehéz időkben egyre nehezebb, már a liciteket is megnyerni). Mivel én nem szoktam a fórum alapján dönteni, így örömmel olvasom Manopi írását (nem úgy mint a KF) mert szeretem a stílusát a gondolataival pedig el lehet játszani, de nagyon fontos, hogy mindig a helyén kell kezelni azokat. Ráadásul nem is vagyok egy elvakult deltás, inkább csak egy játékos.
A szavakat pedig lehet csűrni csavarni, jár neki vagy kiérdemelte a tiszteletet szvsz teljesen felesleges. Én kedvelem MANOPI-t és elfogadtam így, ezért bántani soha nem fogom 😊
A felbeszélés pedig egy érdekes dolog számomra, így az lenne a költői kérdésem, hogy miért akarunk mindent elhinni, amit egy számunkra teljesen ismeretlen személy ír?! Majd ezek után, miért kérjük rajta számon?!
Ui.
Van pár érdekes figura itt, az is biztos 😂
kozma_feri csütörtök, 21:59
Előzmény: #101563  Magus_21
Manopi nem csak hajrázik ész nélkül? Mert mit csinál? Tudom, sétál, ok. Az egyik legnagyobb felbeszélő, hosszú évek óta következetesen mindig a következő hetekben/egy-két hónapban/köv negyedévben jön el az amit meg kell látni, a nagy építkezés vége, az akvizíciók, a mestermű bemutatása stb. És soha nem történik semmi. Itt az évek alatt már minden volt, hogy mennyi minden fog a Deltához kerülni. Ha annak a tizede igaz lenne, már akkor nagyobb vállalat lenne, mint az OTP. Tudom, jöhet, hogy micsoda rakéta volt itt idén....ja, gondolom mennyire boldog mindenki. Szinte mindig itt lebeg, hogy majd jönnek az alapkezelők, akik majd ész nélkül veszik. Dehogy veszik. Mutyizott közbeszerzésekkel életben tartott másod/harmadhegedűs cég. Dehogy fognak ehhez az alapkezelők nyúlni alig másfél évvel választások előtt. Alig kell kimenni a régióból és találnak tisztább cégeket. Félre értés ne essék, hinni lehet benne, nyilván benne van, hogy ha ugrik, akkor nagyot tud ugorni, de azért a mintát is észre kell venni ami már évek óta megy.
Bikuci csütörtök, 21:05
Előzmény: #101571  wyzard
Elvileg nem is vehettek volna már ennyit, ezt a legkomolyabbam irom, tegnap még 5 millió felett volt a saját részvény állomány, ma már alatta van.....
kata311
kata311 csütörtök, 17:23
Előzmény: #101569  kata311
66,6,     -0,40,       -0,60 %
 441 237 db,        29 654 905 erste szerint
kata311
kata311 csütörtök, 16:20
Előzmény: #101563  Magus_21
egyet jegyezz meg mágus: a tiszteletet nem parancsolják,  az nem jár, azt csak kiérdemelni lehet
Kosto97 csütörtök, 15:57
Előzmény: #101564  DocJericho76
Remélem belefoglaltad az imába a Delta mihamarabbi rv.áremelkedését is!😉
patfaur
patfaur csütörtök, 15:34
Ajánlati könyv  |  15:16:21
VételdarabEladásDarab
66,835 29267,412 000
66,63 00067,624 898
66,413 84567,836 234
66,216 35668113 354
6624 51668,223 083
patfaur
patfaur csütörtök, 15:34
R 66,80
Forgalom (db):365 591
Forgalom:24 602 212,8
DocJericho76
DocJericho76 csütörtök, 14:29
Előzmény: #101564  DocJericho76
Eladtam a puskáimat is, a sörétest meg a 30-06 is. Megtisztulva készen állok. 
DocJericho76
DocJericho76 csütörtök, 14:26
Előzmény: #101562  Kosto97
Vasárnaptól elkezdtem a Pio Atya féle imadsagot, igyekszem a jót és a szépet be vonzani... Határozottan jobban is érzem magam.
Magus_21
Magus_21 csütörtök, 14:19
Nem igazán értem, hogy miért egymás hibáztatjátok, hogy ki mit mondott ki mit írt.... MANOPI mindig is jó szándékú volt és legalább van valami tartalma az írásának, nem csak hajrázik ész nélkül...
Ő a szektának a jó öreg Jodája, így a tisztelet maximálisan kijár neki! 🧙‍♂️
Itt pedig mindenki csak egy spekuláns, véleménnyel a zsebében, hogy merre indul meg valami vagy ép szakad be egy papír (valami hírre, jövőképre). Szvsz soha ne másokat hibáztassatok, inkább mindenki nézzen magába és szidja inkább saját magát! Mindenki tévedhet csak be kell ismerni és tanulni belőle.... én is ugyanúgy benéztem a delta utolsó félévét, de már a múlttal nem tudok mit kezdeni csak a jelenben és a jövőben tudok javítani!
Kosto97 csütörtök, 14:19
Előzmény: #101561  DocJericho76
Minden kívánságod így teljesüljön!😉
DocJericho76
DocJericho76 csütörtök, 14:16
Előzmény: #101552  rice2
Pont kérni akartam, köszönöm. 

Topik gazda

Pluto13
Pluto13
2 4 4

aktív fórumozók