Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
CFD DAX 23450: éppen !!! ÉPPEN! CSAK pöckölte a HETES aljat, úgy félt, mint a tűztől. 1 ponttal sem tolta meg, csak pöcc ,és patt. ezt kellett volna elhinni.
https://www.boerse-stuttgart.de/en/tools/euwax-sentiment/ dax sentiment napos látszólag kitartóan shortol: -27. a tegnapi adatok alapján (A tegnapi adatok) is erre utalnak, bőséges short bázis alakult ki. Esni nem tud, mert nincs eladó, tehát irány a másik oldal, tapsolás jön, sikítás.
Technikailag (TA) a DAx addig várt, amíg megtolódtak az 1h tetők, sikerült kioldalaznia, 1h közép begörbült alá: tehát LONG. ZÁSZLÓ. 24500 a TP, nem 400. ott kell fordítani, ha megáll.
24380 > -50 aki akarta, megjátszotta. de már 24390. "Elsőre nem viszi át, nem is vitte": Tomnak írom. Az 50 pontból megnyitnám a 24390 dupla tetőre, stop 24420. 50ból 20 maradna, ha... TP: 24340 újabb 50-es., de ha esik tovább? az örök kéréds.
24300 dupla alj, és már 24350-et karmolja, nevetséges. buy the dip, "gap", második, csak szólok. Bonti ne a longot keresd, hanem várd ki a végét ;-) és SHORT, majd akkor.
m5 elkezdte a csökkenő aljakat tetőket gyártani. amint "EGY KICSIT" longos, dupla alj- emelkedő m5, már újra odavernek a 24380-nak. nevetséges szerintem, dehát na. én imádok térdelni. cumizok, nyalókázok.
Azt meg te tanuld meg, hogy nincs esés érdemi m5 visszateszt-elhasalás nélkül. 24380>> 24320 rá se kell nézni, valószínűleg m5 -m15 közepet tesztelt vissza,amiről pattan. 24363-362. Az 5000dbosok legsűrűbben itt szálltak be a certibe, akiket most nem látok. tehát ahol letörte az emelkedést, az az ellenállás az 5000db-os soha nem nyitott a lendületben, mindig megvárt egy visszatesztet.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 24380. tom szerint elsőre megakad, és talán visszanéz a gap irányába. vagy legalább 24220-24240 dupla aljat megpróbál. ezek már elvakult longosok, látják,h stoppolnak, mint a kisangyal. "Térdre imára". Megvetetik. Péntektől long, hát ja.
Az élő chartot figyeld.. Ha fordul,te is fordíts.. Mondjuk próbálkozni mindig lehet az elleniránnyal,dehát ezt már megtanulhattuk volna,hogy nem kifizetődő. Ennek ellenére 400-ról én is próbáltam egy shortot az előbb..De ez egyelőre elleniránynak számít..
megy ez...DDD))) nem hát , pontosan + ráadásul az autó- és alkatrészgyártó cégek (pl. Mercedes‑Benz Group ~2,64%, BMW Group ~1,30%, Daimler Truck Holding ~1,24%, Volkswagen AG ~1,09%) összesen kb. ~6-7% körül álltak a dax40es kosárban a súlyukkal ....nincs 10% ergó nem túl nagy jelentőségűek a kosárban ( nem az egyik apáca szerint) ...:) https://www.marketscreener.com/quote/index/DAX-7395/heatmap/
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart itt 1h-n látni, miért-mitől fordult meg 24220-ról. 11-03 nap teteje, ellenállásból támasz. 24340-360, ez is elég fontos rész. 24400 felett már valóban érdekes.
Lassan de bizutossan halad DAX a 400 környéki hetes ellenállás szinthez,ha elötte elbukna akkor jöhetne a lenti nyitó rések betöltése,persze simán átviheti töbszöri nekifutásból is,elsőre azért nem számitok rá,hogy sikerül neki.
Most a DAX azért emelkedik, mert alábbhagyott az AI pánik. Az más kérdés,h Kína leálította az autó-vásárlás támogatásokat, amivel visszaesés van, nem érdekel senkit, buy-buy.
DAX ismét azért emelkedik, mert nem tudott berosálni, és pont a kritikus pillanatban, hagyott alább az USA pánik. DAX tippre begyűjtötte a miki rallyra a short állományt, amit most ki tud pörgetni, ehhez 24500 fölé kell emelkedni. Nesztee: azt szokta mondani, azt kereskedd amit látsz. Hetes közép alól indul, hetes lefele csorgó bollinger középről, amit átvitt. napos semleges volt, kijött a csökkenő tetők alól, nem kicsit, 1h-4h simán zászló: 24500-ig. 23500>24000 (kivárt) > 24500. Ezt mutatja a chart.
" Nem vagyok biztos abban, hogy ilyen gyorsan eljutottam volna erre a felismerésre, ha nem lett volna a Twitter. Igencsak beszippantott a kereskedési közösség, olvastam az emberek tweetjeit, követtem az ajánlásaikat, és figyeltem, hogy mit mondanak akkor, amikor a piac velük szembe ment, és mit akkor, amikor a számukra kedvező irányba. Nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek az embereknek a 99,9 százaléka sarlatán. Legalább annyira szomorú volt, mint szánalmas, és nem akartam azok közé tartozni, akik az egész napjukat az interneten töltik, azt a látszatot keltve, hogy igázzák a piacokat, amikor még egy hozzám hasonló zöldfülű számára is nyilvánvaló volt, hogy ennek pontosan az ellenkezője történik. Láttam embereket – akik egész életüket a piacnak szentelték – napi szinten bohócot csinálni magukból. Szoros figyelemmel követtem minden olyan történést, ami mozgathatta a piacokat, és rájöttem, hogy hiába tudnád a holnapi híreket ma, képtelen lennél konzisztensen előre jelezni, hogyan fognak a piacok reagálni. Nem tudnék felidézni egy konkrét pillanatot, amikor leesett a tantusz, sokkal inkább egy lassú felismerése volt ez annak, hogy ez a játék nagyon, nagyon nehéz. https://hold.hu/holdblog/michael-batnick-nagy-hibak-konyv-wall-street-reszveny-befektetes/
mint egy óvodás (kiscsoportos) ....:) MIINDÍG te pénzed te döntésed (üdv a tőzsdén) bátran mutogathatsz akárkire ( ráadásul mi van ha az illető egy unatkozó öregúr , aki már csak tippelget nem trédel tudjuk ? nem tudjuk) ... ha unatkozol nézd vissza 3 hónapra visszamenőleg az Ff topikba az elemzéseit azok szépen beszélnek a föld legjobb elemzői ( akik még véletlenül sem írnak nyílt fórumokon ill publikus platformokon" sem látják a jövőt "Ne higgy el semmit. Mindegy, hol olvastad. Mindegy, ki mondta. Akkor sem, ha én mondtam. Csak akkor, ha a magad értelmével is erre jutottál."
Bocs....de mi is rendre elbasszuk az előrejelzési irányokat,Pomperj-t sem egy beírása alapján kell megítélni. Simán lehet,hogy sokkal jobb elemző mint mi,az arányok számítanak, senki sem tévedhetetlen,főleg,nem a tőzsdén.
Pénteken már emelkedett a DAX, amikor a Nasdaq-ot még püfölték, a hírekből szintén kiderült, hogy az AI részvényekből szállnak ki + mellé még néhány mágikus 7-esből. Az erős esést ezek tudják okozni,ha együtt esnek. Ha pedig együtt emelkednek, akkor ennek az ellentettjét, most ezt látjuk. Kb. tippmix, ahogy bonti fogalmazna, hogy mikor esnek együtt újra. Vagy elkapod ,vagy nem. Ugyanez volt tegnap DOW +0,8%, amikor a Nasdaq ~ -1%, ezt írtad, hogy lemaradó volt. Nasdaq Napos dupla alj 25380-400: ezt csinálták meg, megerősítették a GAP-es támaszt, ami szerintem nevetséges, dehát na, tévedni emberi dolog. 25525ről volt shortom, lenézett 25400-ig. 25480-ról volt shortom, lenézett újra 25400-ig. volt 2 jó pozim. Utána nyitottam egy 25445-öt, csökkenő m15 tetőknél, arra várva,h benyalj a GAP-et. de láttam amit láttam, m5 kitartóan emelkedett 25400-402-404-406, hulló kések alá beálltak, amit nem tettek a shortnál, ők borították, ahogy akarták. Tippmix.
Ezért nem kell jósolgatni.. Ha fordul,fordulni kell vele együtt..Teljesen felesleges elemezgetni..Péntek reggel már túl korán longot indítottunk..Akkor még short volt. Aztán amikor délután megfordult a trend,és visszajött a bukó,örömünkben zártuk,pedig tartani kellett volna,főleg a Daxot..3 nap esést 3 nap alatt vissza is hozta. Nasi már neccesebb egy kicsit,bár azt is felhúzhatják még..
24400 nál dax hetes ellenállása nagyon úgy tünik,hogy ez a cél ha átviszi a héten abból ATH lehet,ha nem akkor jöhetne esés,de az előző esésben is a hetes támaszról pattant vissza, így akár át is viheti
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?