Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Tudod a mondást, minden egyes "DAX felrántásba" bele kell adni. real: 24000. a DAX ereje szerintem abban rejlik, hogy többen shortolják, mint a Nasdaq-ot. Már nagyon régóta 23700-24500 közötti sávban szórakozik, és a 24000 inkább az alja, mint a teteje. Ha jön egy USA +2-3-4%-os felütés, DAX repülhetne, akár, csak és kizárólag a stoppok jóvoltából. DAX alatt ott a 300-400pontos GAP, USA szintén, még túl is húzták: 25075> 25630 viszont a 25400-at megtartották, tegnap.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart az investiges gap, a valós USA nyitó-MIN. 25656, ennek az alját csípte, ez a napi max tegnapról, és visszahúzta a fejét. És mily meglepetésre, keddi nyitásra, pici GAP, és csorog.. van is hova. Bungee Jumping?
hát nem jött a kampó. nasdaq sokadjára csinálja, amit csinál. kirakétázik a 4h közép fölé, és a középről pattan utána, és már felfele is néz az a fránya boli, kioldalazza. Ebben az évben ~ 15. alkalommal.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart ez a h...lyegyerekek kupolája, akik majd megpróbálnak először pattanni 25415-nál, csak mert "longba álltak", ha kevésbé szerencsések, akkor roló mára, erőből, izomból. akkor már a 25415 sem tart.
DAX csak ilyen USA lendülettel tudta a tartani 4h MA50-et. (100-200ról még felette). a 4h boliközép még nem halad felfele, inkább vízszintes, alatta a 300-400 pontos GAP. napos ma50 is 23970 körül van, az ma100 pedig 24043, azt el se érte ma. lefele logikusabb.
amit írtam, nasi simán ment tovább 24370 körül szálltam ki, most 24550. dax ment 80-at, kb. azóta is +80 mínuszban ülök. vs. nasiban -200ban ülnék. dax minek örül? annak, hogy az AI mágikus 7-es örül? majd nem örül,ha mégis fordítanak. nem zártam be a shortot. várom vissza 23600-ra. pomperj 23383 jóslata hol marad?
https://kephost.net/p/MjE2NTY5Mw.png a meta a csökkenő csatiból lefele esett ki. ez a 620 körüli GAP tartotta meg, arról indul a mai nap. elsőre "pattan". Mennyit pattant? túl sokat nem, ahhoz képest,h a nasi közel 1 nap alatt 4-4.5%-ot jött fel. volt egy olyan cikk, hogy a meta bevételeinek a 10%-a "tiltott" cuccokból jön össze, vagy valami hasonló. tehát ez simán 10% roló. kb. ott van, ahol lennie kell.
A Metát figyeld majd.. Kihagyjuk ezt is mint a Teslát 240-nél.. Amúgy bonti pénteki kirohanása óta,ahol full shortot akart nyitni,900 pontot jött föl a Nasi..Szép kis bukta lett volna belőle..
Nasi 1500 pontot korrigált az elmúlt napokban. Péntektől viszont long van újra. Szerintem a Metán lehet most a legnagyobbat szakítani,aki 600 körül belevett..
Nasdaq ma50-ről pattan 19500 óta. gyakorlatilag ez azt jelenti,hogy érdemi korrekciót nem csinált 30% emelkedés óta. Ha 16300-ról nézem, akkor meg +50% emelkedés óta. 25416 a CFD GAP alja, 25435 körül maszatol, nyitás előtt 3 perccel, valószínűleg a sok "bentragadt térdelő shortos" 25415-nél stoppol, és game over. DAX pedig ennek megörül, és felnéz 24200-ig. majd a sok longos rájön, hogy a hetes GAP nek teteje is van. 25555-nél "megállj", és irány újabb hetes alj. gyakorlatilag kevesebb, mint 1 nap alatt, közel 1000 pont visszajött... hol vannak a long-stop barátok?
Keine pánik, a BUX majd mutassa a utat! A Nagysámán codálatosz hírekkel jött haza, nem véletlen hogy szinte csak mi úsztunk meg a csütörtöktől péntek délutánig tartó zakót! Ha mi képesek vagyunk rá talán a maradék világ is az. Mikulás rallye indul... Bolond aki nem BUX longot vesz karácsonyra az asszonynak...
honnan tudta volna bárki , hogy narancsfej mit böfög vasárnap illetve honnan tudta volna bárki , hogy megegyeznek a leállásal kapcsolatban az amcsik ( pontosabban csak jó úton haladnak arra , mert a fagyi soxor soxor visszanyal...DD))) aki meg tudta megtette tétjeit és mélyen kussolt ( haverok , buli , fanta) ..... persze holnap vagy 10 perc múlva lehet elkezdődik egy combos esés , mert narancsarc mást makog vagy beintenek a demokraták esetleg Kína , nem tudható ....aki ezt képtelen vagy megérteni azt a brokija nagyon szeretni fogja , mint rendszeres bőkezű szponzort ( Vöröskeresztet vagy a máltaiakat jobban javasolnám)....motto tőke védelme mindenek felett a kufár apácák szerint
A KÍNAI autóeladások bezuhantak, miután cöskkentették az állami támogatásokat. így 8 hónap után, ismét roló, negatív eredmény. az amúgy sem fényes EU-s eladások meleltt.
24 k felett a dax is talán megjött tramplii miki...:) "A héten már sokkal kevesebb izgalmas gyorsjelentés lesz, viszont ha végre kinyit az amerikai kormányzat ( ??????) akkor lesz CPI és PPI is, ami már rég volt és elég piacmozgató lehet " Közben Trump ilyeneket posztol. Egy kis mikulas rally pénz osztogatás? (költői kérdés) ....:) https://kephost.net/p/MjE2NTIzMg.jpg
Vannak ezek a mindenféle rések a határidős grafikonjaimon, melyeket nem kedvelek, azért , mert betölthetőek, mert leginkább nem szoktak nyitva maradni, egy idő után. Ezért eladtam S&P, NQ, Siemens.
Hol van Pomperj barát, aki szerint a support 23383 eltörik? én írtam: 23400: Napos MA200, megközelítette 50 pontra, úgy féltek tőle, mint a tűztől. USA NASI 22100 óta oldalazgatott a DAX, pedig a Nasi ment ~ 20%-ot utána, DAX semmit. DAX tehát lemaradóban, bőséges short bázissal. ettől még persze eltörhet.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?