Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ha mégis longolnák valamit,az a Nasi lenne,nem a Dax. Nvidia a tegnapi pánikban 146-ról lement 118-ra! Egyedül visszafordíthatja a Nasit,ha lenyugszanak a kedélyek,és olcsónak találják.. Volt is tegnap longom a pánikban,de lezárogattam nap közben..Este még rángatták szépen a bolinger szalagok között,le-fel 150 pontokat pár percenként.. Na ott lehet daytraderkedni,sávon belül kereskedni..
Hali.. Ha viszont a józan eszedre hallgatsz,nem csak a TA-t elemzed állandóan,akkor értenéd,hogy miért nem longolom a Daxot.. Persze,tegnap felhúzták,meg a Dow-t is felhúzták,mert a hírek a Nasira hatottak célirányosan..De ha a vámokat bevezeti Trump,az már a Német gazdaságot is érzékenyen fogja érinteni (tudom,hogy a DAX nem egyenlő ezzel) de akkor is.. Szinte korrekció nélkül van csúcsközelben a Dax,bármikor beejthetik akár 4-5%-al is egy nap alatt,mint tegnap a Nasit,ha mindenki egyszerre fogja menekülőre.. Mit longoljak rajta?
csdobos: gyere elő! "nem longolom/nám a daxot" Ha valaki megfogadta a tegnapi javaslatomat, beszállókeresés, mert hát ez a szerencsétlen nem tudott esni még Nasdaq -5% mellett sem, persze, mivel USA specfiikus esés volt, nem globális pánik. Kicsi nyomás nehezedett a DAX-ra, de éppen csak annyi, hogy ne szarja össze magát, de csinált egy jó korrekciót. közel 500 pontot esett a csúcsról. (420-at, pontosan) a tegnap indított long simán stoppolható lenne, bő nyereség meleltt.
nas100 hozta a formáját a volatilitás szempontjából .....a napos felhőben van az 50 napos alatt a 100 napos felett ( tegnap addíg szurt le) ....de a napos csökkenő csati felett .....ha visszamászik az ecsati tető alá a longosok térdre imához verzió jöhet a a 100 napos MA ujbóli megpusszantásával ....ha kjön a napos felhő felettre dolgozó népek , rájönnek , hogy hurrá olcsó minden és jöhet az uj ath...( a delfi jósda homályos bugyraiból származó jóslat nem túl homályos elméknek)...:) https://www.youtube.com/watch?v=9VfG2tc5rBw&list=RDa9c7Iwzr59o&index=8
söpö volt egy napos esőcsati amiböl kitört malyt visszatesztelte a kitörést az 50 napos MA alá szórt a napos kijunig....rögtön visszahúzták a napos felhő és az 50 napos MA felett van az ár ( longos jelzés) jelenleg egy hetes emelkedés fibkitjén (161) vakarózik (161)....ill a napos emelkedés 61es fibója is a környéken tanyázik http://keptarhely.eu/view.php?file=20250128v01z1b5ut.png
dax : egy 21 k-s indexnél normális (lenne) 1-10 % os mozgás , de jelenleg az extrém száguldás után az utolsó lenti rést (sacc 050 alj) nem tudta betölteni és miután a felső ( tegnapi) nyitó rést betöltötte gyakorlatilag annyi történt , hogy az extrém túlvettség megszűnt…apró ,de figyelmeztető jelecske , hogy a spanja (dj, amivel zömmel korrelál (azaz nem mindig)) az idei maximum köré ballagott….gyakorlatilag a hetes emelkedő trend csati kitörését tesztelte vissza ami további emelkedést sejtet valószínűsít https://kephost.net/p/MTcwMzUwMg.png
tegnapi napja +0,65%.... érdemes megnézi, hogy a lefordulásra nem jött megerősítés. napi maxra jött. 44900 felett szponzorok? DAX pont emiatt erős. Dow nélkül is erős volt.
" Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát. És mindez kevés sikeres konzekvensen profitos traderré váláshoz, mert (!!!!!) mentálisan ( !!!!!) is alkalmasnak kell(ene) lenni ahhoz és megfelelően kezelni kell a kockázatot . " https://kephost.net/p/MTcwMjY3Nw.jpg
Leírtam, mit csinálsz rosszul. Folyamatosan fordulsz, hiba. Hamar eladod, hiba. Nem stoppolsz, hiba. 1x érezz rá arra, amit én írok, próbáld meg. Nem akarok bölcs lenni. Nem vagy béna, csak meg kell tanulnod, MEDVE piacon is vannak erős long időszakok. Attól még, hogy jön a medve és brummog, attól még kőkeményen be lehet cumizni a shortot és fordítva is. Stop megvéd / stop maximálja a profitodat. Ha ezt elhiszed, már megérte felkelnem ma reggel!
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart érdemes átrakni m5-re, UTÓLAG áttanulmányozni, "tankönyvi forduló". sűrűn 1 zöld test marad, ahonnan pattan, ha vissza is nézi. ~ 20890. Ezt hívják visszatesztnek. Vagy beborul újra, vagy LONG. (mert shortos zár) Az esetek X %-ban nem jön ki új aljra, ekkora szár után. 21000 környékén sokáig lehetett volna nyitogatni, most 21400 (Ez futi), de akkor is +400ban van. Ilyenkor minek zárna a longos? csak mert emelkedik? DE bizonytalan, erre való a stop. bestoppolja a 21390-nél járó pozit 21300-nál. 300 nyerő, még akkor is, ha visszanézi. "Tehát csorog vissza, kicsapják... lehet! De ha nem, akkor csak pakolgatja a stopot, fentebb, fentebb, és fentebb. NEM FORDUL!
Nehéz tanácsot adni, ha már poziban vagy, nincs jó döntés. 1. ELADOM, mert sokkal jobban rábaszhatok. 2. TARTOM, mert trend irányában nyitottam, van esélyem arra, hogy visszajön 0-ba. 1. Ez is egy lehetőség, aztán holnap-holnapután katasztrófa jön a tőzsén, szarráesik magukat újabb -5% (nasdaq), DAX -1% alatt. Nem tudni. 2. long trend van, shortolsz. Egy nagy rotty után. Pont ezért írtam, DAX LONG van. DAX -1,1% Nasdaq -3% DAX -1,2% Nasdaq -4% DAX -1,3% Nasdaq -5,5% Kínálta magát a szerencsétlen, mint egy apáca a sekrestyében:D. Viszont az apácák büszkék magukra, és folytatják a long hadműveletet, pofán csapnak.
Sokszor nem hiszed el nekem, nem hallgatsz rám. (de ismételten csak csdobos szavaival tudok élni, nem az én pénzem, ne okoskodjak, könnyű pozi nélkül dumálni) Van egy kurva jó pozid, eladod, fordulsz. Miért fordulsz? Nem eladni kell, hanem megstoppolni kicsivel fentebb-lentebb, mint ahol eladnád, kockázatni kell. Kockáztatsz 20-30-50 nyerőt,ha mégis visszanéz rád, ha nem, akkor örülsz, és csak a stoppot kell pakolgatni. Shortos kezében ott van 700-900-1000 USD pötyi, 1 nap alatt. Végignézi ahogy 0-ba visszajön? lófaszt nézi, realizál = LONG. csak ki kellett várni, hogy forduljon, megálljon, láthatóan. egy jó nagy alsó szárral = TA.
Én elbasztam a mai napot. Reggel eltettem egy nagyobb zseton a short pozimmal. Majd Végnéztem az esést, aztán 12 után 3 short pozit is magamra égettem három indexben is. Most egy negyedik ég rám.
"Hozhat" -5%, aztán lehet ennyi volt. A nagyok beszálltak, mert 5-6%-ot esett. Vagy nem, és még csak most jön a NAGY esés "Big short". Aki tudott longba állt, stoppol. Nem realizál. Nincs miért. Aki kimaradt, az kivár, hátha borítják még 1x, vagy most nyitnak, szűk stoppal. Ugyanígy shortos: nyit, stop kicsit felette, mindkettő mellett lehet voksolni most ,ezek után. https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart át kell rakni 1h-ra, és lehet látni, meddig jutott vissza. 1h-n van egy óriás piros gyertya, amit 3 zölddel visszahozott. A 3. test teteje pont addig ér, ahonnan a piros indult. Erre írnám, hogy most ez a szint a senki földje, pozi nyitás szemponjából bármerre indulhat.
Ma mindkét pozim nyerő volt..A délelőtt lezárt pénteki dax shortom is,meg az utána levő NQ long is...mondjuk ott rezgett a léc,majdnem kézi stopot használtam -5%-nál..de hittem benne hogy túlreagálták a híreket..Először csak a pozik felét zártam le,a másik felével várni akartam a nyitást,de a követő stop kidobott.. Úgyhogy mostmár pozi nélkül,elégedetten alszom egyet a 36 órás szoli után. Pedig szivesen megnézném mi lesz USA nyitás után.. Szerintem felhúzzák.. Mármint a Nasit..Dax engem nem érdekel..
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart nasdaq FUTI m5. https://kephost.net/p/MTcwMjUxNg.png persze bármikor fordulhat. kis tf. leginkább a mozgás "érzékeltetése" mi miért történt. masszív csökkenő csatornában mozgott (fekete), aminek az alját próbálták védeni, long nyitásokkal. (piros aljak-sáv) a fekete & piros aljakat is átütötték, all in borítás. Visszajött a feketébe, visszatesztelte, ez a további emelkedés feltétele. (az egyik kék-fekete találkozása) fekete sávtetőn van. A friss shortosok "szponzorok" itt lépnek be, hátha esik mégis (sávtető> sávalj), viszont ezek az alsó hosszú száras gyertyák, inkább a rövidtávú longot favorizálják, amik a kék vonalakig leértek. (mivel m5-öt nézzük) 1 ilyen kék nem tartja, és borítás, long STOP-ok csattognak ismét. piros sávtetőt tippelem, mint elérhető korrekciós cél, a fekete átszakításának a szintje, valahol 21200 körül. Ha mégis észak, a friss szponzorok kis bukóban dobják, majd nyitnak később újra, viszont akkor 21200 fölé megy jóval, ha nem borítják be.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?