Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A DAX 22000 a napokban simán meglehet, komolyabb előzetes korrekció nélkül. Még mindig megéri 500-600 pont miatt akár long certiket is venni különösebb kockázat nélkül!
Pont emiatt az ígérgetések miatt nem megy a nasdaq/USA, vagy csak kivárnak még. A FED mondott valamit, Trump meg löki a rizsát, az ellenkezőjét. Ha a FED-nek lesz igaza, akkor nagy rotty lesz, ahogy a többiek írják, nem az a kérdés,h lesz-e,hanem hogy mikor. STOP-olj, hallgass a többiekre, akármennyire is szivat.
Nem szeretnék tanácsot adni ebben a döntésben, mert csdobos már számtalanszor lebaszott. "könnyű dönteni, nem saját poziról". Az a bajom a DAX--al jelenleg, hogy Nasdaq egy helyben áll. S&P küzd a 6100-al, egy helyben áll. Ha átviszik, jön 1-2%-os örömködés véletlenül, akkor a DAX-al nagyon beszívod. Ha olvastad amit írtam, STOP használata erősen javasolt. ezt már 21350-nél le kellett volna állítani. Most meg már 21450. A STOP néha cumi, de gyakran inkább hasznosabb. csdobos szerint jó az, ha egyszerre 3 féle pozi van, szerintem meg kevésbé jó. nasdaq tegnapi 830-850 short, amikor írtad-írtad ,h shortoltad, még most is +ban lenne. (persze ki tudja mit kell megtartani, és mit dobni? amint +ban van STOP +ban. DAX örül minden olyannak, amiben USA segítené, emiatt őrült nagy potenciál van benne.
ez még csak csak vidám faxság....de ha mond vagy ír pár extra " negatív" ökörséget amit pár nap mulva meg visszavon vagy persze nem "ugy értette" ....lehet pislogni kezdődik a "móka"
nos ezek a napos és hetes elemzések napon belülre ill. 1-5 napra nem hasznosíthatóak , mivel lehet esik 300-500 pöttyöt aztán ballag fel (azt meg hagyjuk is hogy idei tetőre már olvasgattam 27-30000es daxról is) ... DE ilyenkor mindíg eszembe jut , hogy annó vidáman lemarhaságoztam egy " öreget" amikor arról írt a jósdánkba kb. 5k-s daxnál anno , hogy 2-3 éven belül 10 k lesz meg pedig akkor még messze nem tőzsdéztek ennyien globálisan ill a digitális lehetőségek is nagyon gyerekcipőbe jártak ...
lassan elértük az általad írt hetes fibkitet (fibo kiterjesztést 161 , nálam sacc 450....) csak kicsit sietett ....kérdés mi lesz most (jéééé...DD)) ...egyelőre most nézegettem úgy 20-30 "elemzést " ...atya gatya is levárja és a nyájjal necces menni (mint a topik alapító mondta a birkákat zömmel megnyírják ugye) ....majd holnap kederül ....:) https://www.youtube.com/watch?v=6F3Shs2Vwbo&list=RDqwwx7jijhJE&index=6
jönni fog egyszer , már csak az az apró kérdés honnan a másik meg , hogy mikor....:) a japcsi hajnali mókolása másodszor kevésnek tűnik már szvsz (persze nem tudható), szponzorok fogyóban , de vannak még és a legmegbízhatóbb indikátorunk a delfi jósdában longban mutatja az irányt (köszönjük fáradhatatlan iránymutatását) .....DD)) http://keptarhely.eu/view.php?file=20250123v02ztzq39.jpeg
Percre pontosan azonos időben öntik az indexeket. Mágia 17:11 dax -35 pont nasdaq -30 pont utána azonnal új csúcs. kőkemény long, gépiesítve. csdobos szerintem nem uber long jön, hanem über borítás. idővel.
Jaj, de szép a karácsonyfa. Ragyog rajta a sok gyertya. Itt egy szép könyv, ott egy labda. Jaj de szép a karácsonyfa! Nasdaq-ra írom, aki érti érti! Apácák hess hess.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart tegnap én is a daxra fogadtam volna. de TA alapon 1 esés nem esés, már tudjuk sajnos. felmennek duplacsúcsra, és úgy esés. a napokban írtam,h a nasinak a 21720-at kellene átlőnie, ez a mai kezdő MIN. 21830-21850, én itt tuti shortolnám, mert ilyen állat vagyok.
Látod,látod.. Nem érdemes mindent egy lapra tenni.. Szoktad mondani Bontinak,hogy miért nyit külömböző eszközökben egyszerre pozit. Hát most én is ezt terveztem. Diverzifikációnak hívják.. OTP-t 24.000-nél,Nasit 22.000-nél,Daxot pedig 20.400 fölött gondoltam shortolni..Ebből a háromból kettő bejött volna.. Erre mindet a Daxra teszem..😡
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart ezt nézem 4h-n nézd meg a 2 nappal ezelőtti dojit. 21854-21856! (Open Clos) MA meddig esett? 21855.... miért ennyire fontos 1 doji? te tudod?:) én csak látom amit látok. hogy néha ezek a dojik elég fontosak, sokak számára.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?