Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Szerintem nagyon durva, amit a DAX csinál, TA alapon. Csak mert a TA ennyire támogatta, és ennyire nem tud esni. 18850 -nél még néhányan itt az erős korrekciót várták. 18850!!!!! azóta meg 21330 +++ 2500 pötyi
Lehet,az előző hét első hetes long gyertyája lehet egy új emelkedő hetes szakasz kezdete,ha csak a héten nem akad el az emelkedés és nem alakul ki egy dupla csúcs NQ ban.Mondjuk én hetes stochastikban DAX-ban látok esélyt a hetes stochastic aljára való lemenetelre,persze azt nehéz megjósolni, hogy ez milyen árfolyamot is jelentene.
Three White Soldiers készül szted? : Hetesen már 2 van, két erős. Így nem tartok kizártnak egy új csúcsot, csak előtte még át kell rakétázni a 22130-at. HA ez megtörténik, DAX nem 21300-nál lesz, hanem északabbra. S&P 6100-at megcsapkodta tegnap, Ha 6100 fölé jön, ott elég erős shortosok stoppolhatnak.
A 21300-at már nagyon régen írtam, és akkor jeleztem, hogy rövid távon várom,"max 12 óra" én napon belül kereskedem. Azóta volt egy erős long menet és módosultak a támasz szintek is.Szerintem Trumpra meghúzhatják felfele a japán kamatemelésre meg lefele .Eddig long az irány, csütörtökön általában szokott trendforduló lenni ami péntek zárásig ki is tart,de ez sem 100 %-os,vannak kivételek is.22037 es szint fogta,ez egy 12 órás szint,ennek a szintnek ma még szerintem neki mehet.Túl messze ment a héten long irányba.Nehéz megmondani,hogy mi is lehet a hetes zárás pénteken,mivel hetes szint fölé ment igy lehetséges ,hogy fölé zárás lesz a hetes zárás,de kialakulhat egy duplacsúcs is,amiből egy hetes short jel születne.Egyébként hetesen ha jól emlékszem ilyen utoljára 2022 ben volt,azóta hetesen long az irány,hetes alatti idősikokon alakul ki short irány amiből lesz egy visszateszt,mint legutobb a japán kamatemelés során,talán ez ezen a héten is lesz,de csak 50 % esélyt adok rá.
DAX: A mai nap 21100-21150 környékére várom a DAXot, az foghatja meg az esést mára. Holnap hajnalban viszont el kellene érnünk 21420-530 as tartományt, oda esik W1 en 161,8% as fibó. (2020-as alj és 2021-es csúcsra húzva) Meglátjuk.
Én nasdaq shortot "tippeltem" tegnapra. Bár úgy tűnt megállás nélkül emelkednek, de na.. futi már -150. úgy,h nap végén is bevarrták, picit. A big Picture-t kell látnod. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Tedd át hetesre. Amit látni kell, naposon sokat erőlködött 20400-nál. Ha megnézed, ez az előző csúcs hetesen (még jóval előrébb), tehát ezt tartották meg, ebből jött a 22130. A long trend ALAPJA az emelkedő aljak, így tehát 20400 alá shortos nem várta, long trendet feltételezve. 20550-ig jött. Erre írtam, és te is láttad, hogy LONG Jön. és jött. Shortos itt zárt, longos itt lép a színre. FED pánik vitte le 20550-ig, most mi viszi északra? Valószínűleg semmi, a TA. A Hetes legmagsabb test, (a pirosnak a teteje): 21890. EZ az igazi ellenállás. Ahogy a 20400 támaszként funkcionált, úgy a 21890 ellenállás. A szárak "zaj". Hetes bolitető 22150, éppen egy koppintás és dupla csúcs. Bár lehet ennyi volt. Bonti nem nyilatkozott, zárta-e a végül nasdaq shortját, ha esetleg nem zárta...., én tutira tartanám, STOP-pal. Mellézárós nap nasdaqnál, a testében van. És ismerjük a GAP logikát. Megtartották, de van esély,h visszanézi.
Ma délután Trump megmozgathatja a piacokat, de a holnap hajnali Japán kamatemelés lehet a nagyobb durranás, legutóbb komoly esési hullám alakult ki utána.
Bocsánat, elkapott a hév. Néha van ilyen brahi kereskedés. Ez is hibám. És még mindig shortos vagyok. Úgy érzem. Be-be lépek a nagyobb zuhék reményében. Persze időként, amikor felszívom magam megteszek egy-egy longot. Decemberben valahonnan innen zuhézott az nq. Trump előbb utóbb bemond valami hülyeséget. Legalábbis remélem. És jönnek a hulló kések, stb.
Érdekes amúgy. Pont a DAX napi mozgását másolja a NAsdaq, csak ésjzaka. 1-2-3. óra rakéta, utána csorgás, majd órás fordulás/elakadás. Nasdaq: 21800 alatti zárás kevésbé jó.
Hát nincs garancia rá. Jön egy 3. napos GAP dax-ban?:D HAgyjuk már. Nézd vissza chartot. ATH után GAP-el nyitás, 1 nap zöld, másnap telibeátfogják pirossal. Persze lehet, hogy most "máshogy lesz".
Investingen nálam SPVix minuszban,hatiban épphogy 0-ban.. A Daxosok mostanában előbbre járnak USA--nál egy-két nappal..Megpróbálják belőni a holnapot lehet már shortban van a bátrabbja,aztán ha USA mégsem fordul le holnap,akkor vagy bevárják oldalazással,vagy duplán emelkednek.. Egyelőre csak tippelgetünk... Van esély a lefordulásra,de garancia egyáltalán nincs rá...
https://www.investing.com/indices/volatility-s-p-500-chart vix-et láttad: 15:00? kilőtt.hm-hm-hm, most csorog. szerintem borítás jön, több, mint gyanús. Uram Irgalmazz a zöld ruhás apácáknak, Isten büntesse meg őket a longjukért. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Kerek 22000-nél ott van a napos doji. A napos gyertyák aljai szintén ellenállások: 21900. Hetes test vége 21890. Ez a meghatározó, a Big Picture. 21890-21900-ig jött. "előjött belőlem a short énem", bocsánat..:)
Igen, 22K kőkemény ellenállás. Addig nézd meg mit írtam a DAX-ra. Most az a fekete ló, a gyenge láncszem, a dupla GAP-je miatt. Bontinak jó megérzése volt (21310), itt a vége, fuss el véle. Elfutott, és együtt örülünk!
DAX nem tud tovább emelkedni, miközben Nasdaq +100-120 pontot ment felfele megállás nélkül nyitás óta https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 21290alá, az előző órás alj alá jött. Miközben USA happy. 21270-el én biztosan bepróbálkoznék egy shorttal: STOP 21290. ha lerottyan 21270alá, azonnal STOP 21270.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?